Откриха пътния възел ”Даскалово”

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Цветан Цветанов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев откриха в събота сутринта първото ниво на пътен възел "Даскалово".

Обратно в новината

Коментари - Откриха пътния възел ”Даскалово” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман с неговите магистрали. Баща ми, дядо ми все по магистрали са карали. Айде да се разберемЕ нещо. На мен магистрали не ми трябват. Магистралите са за живеещите в София, да стигат по-бързо до море. Нали това е основния довод на всички "ама гледайте сега 100 часа ни е пътят с кола до морето". И кво бе, чауш? Знаеш ли колко ми дреме, че пътят ти се съкращавал с 2 часа? На мен магистрали не ми трябват, трябват ми други неша, ама Бойко нито прави магистралите, нито може да направи това, дето ми трябва на мене - минималната заплата да остане 250, ама евро, не лева, толкова и минималната пенсия и да среже ленти за обекти с работни места и за образованите хора, а не само за общаци - цигани и помаци по магистралните строежи. Ама Бойко, като е ставал премиер, не е обърнал внимание, че качественият премиер, освен футболен запалянко и шофьор, е и нечий баща, син, внук, съпруг. Той Бойко една жена като свят няма до себе си, а и ме съмнява да има живи роднини-пенсионери. Иначе досега, вместо само магистрали за софиянци и метро за софиянци, щеше да се погрижи министрите му да се хванат и да подобрят животеца на пенсионери, работещи, деца, ученици, майки, родилки и изобщо целия народ. Загубена работа и това е. Софийски кретени, честити да са ви новите възли, магистрали и всякакви инфтраструктурни и транспортни съоръжения и средства - ходете си на почивка лятото, ходете по-бързо на работа. Ние, несофиянците, ще си умрем, радвайки се с вас.

много си прост, стой в гората на село и не си давай тъпото мнение, прочети какво означава думата ИТФРАСТРУКТУРА и тогава ръси мозък,

Ти си поредния селянин с провинциални комплекси.

Тръгвайте пенсионери към възела и си вземете колкото можете от него за да посрешнете празниците и си купите лекарствата, защото там са ви увеличенията и коледните, пък нека тогава ББ се хвали какво е НАПРАВИЛ за вас и за народа

Въобще не се съмнявам че и сини и червени саботират строежите. Срам ме е от тях. Добре че най - накрая хората се усетихме и сложихме един свястен човек на чело на държавата.

маймуната пак се бие в гърдите ... НДК било пионерска работа - тогава каква работа е е метрото? комсомолска ?от къде са парите? кой ни финансира? как ще ги връщаме?

То хубаво обаче "неправилен елипсоид за проектна скорост 40 км/час" означава че са изсрали едно л..но. Няма такова нещо като неправилен елипсоид, това си е произволна крива. И с извинение ако е прокетиран за 40 км/час ораниченията ще бъдат за 30. И това на магистрала. А би трябвало да е прокетиран и изпълнен поне за 20% над максималната скорост на магистрала - т.е. за поне за 150 км/ч. Съжалявам но това в момента е труд на вятъра

Каквото и да режат, свършено е с тях, това е ясно, останалото е агония за сметка на избирателите.

Дерзай Боко

Браво Боко!!! Само, да не стане като с пътищата, които Ти, Другарю, откри докато беше кмет и след това като примиерченце, щото ама мноооого много ще те плюем и ще ти се смеем...

боко ще трябва като марк аврелии да си назначи роб да му шепне в ухото когато го словоcлавят " ти си просто човек"

Кау-бойко Ви открива магистрали!Той ли ги строи???Май се строят около София където са неговите фирми???Да почне да строи Хемус.Май нещо не му харесва? Европа дава пари,но ще иска от българина когато се вози по тях!!!

Личи си че си бедняк и голтак, само беден човек може да е толкова злобен.

Само един хвалипръцко може да ръси такава ненавист.

Добре де, хубаво че се строи/изгражда, но защо трябва да се тръби толкова много, както го правят малките хора; защо всяка нова отсечка в една малка България е необходимо да се популяризира по новините ?? Предлагам да се открие специален телевизионен държавен канал, представящ единствено поетапното НОВО ИЗГРАЖДАНЕ на съвременна България и съответните ОТКРИВАНИЯ на постигнатото.

Еми защото предпочитам да знам отколкото да не знам .

Може да знаеш и с GPS или информационна система.

Аман от специалисти. Важно е поне че това правителство поне нещо прави, а не краде като за последно като всички предишни. Айде лекинко всички мрънкалници да млъкнете.

Това правителство вече бръкна много дълбоко в джобовете на старшно много българи! Инфлация, драстичното намаление на реалните доходи, намаление на парите за медицина, за спешната помощ, увеличине на данъците и ... Пука ми за тези магистрали, когато не можеш да минеш с кола по софийските улици, а за провинция да не говорим. Айде лекинко всички гербери да се стягат за родните си места - при мама и при тати на село!

улиците в провинцията със сигурност са по-хубави и по-спокойни от софииските, многознайко!

Чети по-внимателно! От бат'Вальо 16:22 Магистралите са хубаво нещо. Ама никой не обича да го правят на идиот. Така например "Марица" от Харманли надолу беше готова преди една година, но спряха движението за довършителни работи. И преди два-три месеца - ББ я открива. Такова безпардонно самохвалство, което разчита на незнанието на хората вече е тревожно. Метрото - и то е хубаво, но я да си спомним как закъсня почти две години. А завода за боклук му се направиха 5 първи копки, а се оказва, че още проект няма. От балите сума хора се напълниха с пари.

За БСП, РЗС, ДПС и ГЕРБ гласуват само простите и неинтелигентни бачкатори - цигани, чистачки, шлосери, пожарникари, шофьори, ватмани и всякаква друга паплач. Интелигентните хора гласуват или за СДС, или за НДСВ.

Всички тези, които си изброил са гласували за ГЕРБ. СДС без ДСБ не можа да събере и 2%. Не ставай смешен, без Костов сте аут!

И що така само половината правителство е учатвало? Абе за какво им плащаме ние всъщност?!

Добре е някоя вечер след телевизионна изява или футболен мач, премиерът да седнe пред един бял лист хартия и с големи букви да напише на него: Аз не съм господар на обществото и не съм собственик на държавата. Аз съм тук, за да служа на обществото, като управлявам държавата от негово име". После да остави писалката настрана и да прочете написаното 10 пъти на глас с подобаващо уважение.

Ей, това ми хареса! Де да можеше и да се изпълни:)

Нама ли как, да го накара някой да го каже поне в някое предаване по ТВ....

През последните 20 години никое БГ правителство не е направило нищо свястно и значимо в България. Този е пълен идиот, но поне ще направи някоя и друга магистрала. Това е единственото позитивно нещо, което виждам в ГЕРБ - магистралите. В предишните правителства беше по-зле, защото дори и това не направиха.

Явно не си бил в БГ, когато Царя правеше магистрали, а другите го спираха. И не само магистрали, а намаляване на безработица, както и добри условия за бизнес, но явно медийната манипулация огрява навсякъде.

леле страшна работа. какви са тези недоволства от вас коментатори закърмени с комунистическо мляко.смърт на комунистите и мошениците

По-спокойно, ще изплашиш Бойко, Цецо-шестака, Цветелинка, Калинка и още много хора в Герб. Ха-ха!

Ние магистрали не ядем!!!

И кво ручате? Тея дето си похапват в другите страни, по калдаръм ли ходят? И каво да се прави? Да се раздаде на гласуващото племе каквото има, да се наплюска доволно, да пийне, да се изака и да пише по форумите, колко старада втази тъпа държава, която не му оправя пложението. Бойко си фукльо това да, ама това не става, онова не става...

Някой май е с манталитета на машина за лай....

Господин Борисов, Вие от ден на ден ставате все по-нагъл и отдавна сте се самозабравил! Кой сте Вие, Господ, който знае, че магистралите са в сърцето на всеки българин? По-голяма простотия не бях чувал! На чичо от село и бедните пенсионери им дреме за магистралите!

Този Пожарникар няма ли вече да спре да се хвали, пази Боже милиционери да управляват! Заради него, крадеца Цецо и приятеля му Весо мазния спрях и телевизия да гледам!

Божеее, не бях влизал днес във форума, че то борците за правада, разбирающи от всичко, като се почне от магистрали и се стигне до политика нямат край. Абе, вие не сте ли същите, които се борехте с БКП като ви молеха да влезете пък се дърпахте, не сте ли същите, които 90 -те години се радвахте на Луканов, Беров, Попов или пък онези дето въздигнаха Костов, че ще им реши положението, пък после го разпнахте, та като се юрнахте да ви спасява ЦАРЯ от комунизма /нали сте борци/ та... Та до Станишев, защото е от променената Партия и ще ви избави от чичо Сам и накрая разгеле дадохте гласа си на Бойко и то защо....? Защото пак ви обеща да ви оправи положението без жертви и труд. Няма човек да не е оплют, няма изгоден завършен обект, еле за Софиянци. Те милите са България, всичко за тях и все недоволни. Абе пийте си ракийката, успокойте душите, гледайте позитивно, вижте се за малко и в огледалото и си кажете, абе аз какво свъриших у дома, та дирв сметка навън, А, и не си трийте мненията, като смените Боко да ги ползвате за следващия с kopy / paste. А може би някои го правят от Костов насам.

Всички строят, някой малко, друг повече: От сайта на АПИ, за сведение на ББ Пуснати в експлоатация магистрални участъци в периода 2005 - 2009 год. Наименование на програмата: Автомагистрали Наименование на проекта: Пуснати в експлоатация магистрални участъци в периода 2005 - 2009 год. АВТОМАГИСТРАЛНИ УЧАСТЪЦИ, ПУСНАТИ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ за периода от 2005 г. до края на м.юни 2009 г. Обща дължина: 148 км - АМ "ТРАКИЯ" ЛОТ 1 40 КМ - 2007 г. ЛОТ 5 36 КМ- 2006 г. - АМ "ХЕМУС" - 12 КМ, участък КАСПИЧАН - 2005 г. - АМ "СТРУМА" участък ДРАГИЧЕВО ДОЛНА ДИКАНЯ 22 КМ - АМ "МАРИЦА" 16 КМ от км 74 до км 90 ... още 18 КМ от км 90 до км 108 - ЮЖНАТА ДЪГА НА СОП 4 КМ Забележка: АМ "ЛЮЛИН" 5 КМ участък, започващ от ПВ ЛЮЛИН (пускът предстои)/ББ преряза лентата вече/

Добра идея е да се строят магистрали по верме на криза, защото се стимулира икономиката и се създават работни места. Добре ще е, ако се започне с ремонти и на градските улици, защото по тях вървим всеки ден.

ако Бойко не беше започнал да ги натиска строителите да работят, сигурно щяха да завършат обектите след още 5г и да "изядат" още десетки милиони левове

Хора, ние сме в ЕВРОПА, функцията на Боко или който и да е съизмерима с функцията на селския кмет, седи за хубост и прави каквото му каже общинския и областния кмет - в нашия случай отива в Брюксел, прикляка и чака да получи инструкции. Но както казваше една позната баба - тоя поне е убаф

Такъв натиск и зор да се строят магистрали,когато няма за ядене дори е може би поръчка отвън.Въпрос на няколко години е да се пуснат на концесия на западни фирми,които да ни дерат кожите за платено преминаване.

Възможно е. Но си мисля, въпреки, че има фундаментални проблеми да се решават-реформи в социалната,здравната,съдебна та,образованието ,проблемът с инфраструктурата също не е маловажен,доколкото решаването му е предпоставка за увеличаване на инвестициите и съживяване на икономиката.А съживи ли се икономиката,това значи повече пари за гореспоменатите сфери,повече пари и в джоба на гражданите.Сега сме принудени да усвояваме бързо парите от ЕС,защото в противен случай ще чуем:"Дадоха ви се пари,а нищо не направихте.Следователно не са ви нужни, а на всичкото отгоре се оплаквате,че сте бедни,че българите нямате работа и високи доходи.Ами направете си пътищата за да има как да дойдем при вас."Друг е въпросът дали магистралите и стоителството на стадиони не е допълнително и мания на премиера и фиксидея да остане запомнен в историята с това.Всички знаем какво "его' има.Но все пак и тези неща трябва да се свършат.Да не споменаваме колко хиляди българи загубиха живота си заради лошата ни инфраструктура.Колкото и да не съм симпатизант на ББ и ГЕРБ, признавам,че все нещо,макар и малко се случва.А е ужасно когато поемаш отговорности за цял един народ,претрепваш се от работа и вместо подкрепа,получаваш я доноси,я осем милиона неми зрители на Биг брадър.Хубаво би било да следим нещата,да внимаваме и критикуваме,да изисквамекато граждани и народ,но и когато виждаме,че някой иска и прави нещо и за нас, да го подкрепяме. Крайно време е да престанем, независимо кой е на власт(днес е ГЕРБ, утре някой друг) злобно да пречим и хулим.Има толкова неща за вършене,а малцина са се хванали на хорото. Ако не помагаме, поне да не пречим. А когато дойдат изборите, всеки да си каже тежката дума -заслужил/незаслужил.

Ако магистралите са строени със пари от еврофондовете няма как да ти събират платени такси. Сега да върнеш ти паричките на комунягите дето ти плащат да плюеш по форумите

Абсолютно правилно, интересното е, че само преди 4-5 години единствения вариант беше магистрала Тракия да се построи от частна фирма, че даже и концесия под масата и дадоха и - няма магистрала, а сега всеки може да провери как се строи! Иначе ВСИЧКО Е ИНФРАСТРУКТУРА, ако я имаш имаш и високия стандарт!

Не мога да си изкривя душата и да кажа, че това не е нещо положително. На за съжаление пак ще стават задръствания. Ако през Драгичево на тези 3 ленти се сложат просто едни светофари и средната лента сутрин е в посока София, а вечер и събота сутрин в посока Перник там проблема ще се реши веднъж за винаги... както е моста в Стара Загора. Същото може да се направи и във Владая. Този пътен участък наистина се нуждае от радикални мерки особено сега като започнат да се появяват дупки.

Ний не щеме комунизъм, нито ДПС Не искаме и Костовизъм, нито СДС Не искаме Атака, Герб и РЗС. Това което искаме е партията на народа - НДСВ Партията на народа нас ще поведе.

Абе ти луд ли си бе ???

Не, просто ще гласувам за НДСВ на следващите избори. Втори път за ГЕРБ няма да гласувам!

"Защо не съм и аз поет, поет като Пишурката? Ех, че ода бих направил на баба си на хурката!"

Христо Ботев е комунист!!!

Интелектуалец ... :)) почти си интелектуалец - много малко ти остава :)!

Още какво не си е взел царя че ще го връщаме на власт? Може ли да напишеш какво му беше реституирано тук. На Милен Велчев преструкторираето да дълга знаеш ли как ни излезе а?

Ако не беше Царя, сега щхме да сме по-зле. Станишев съсипа България, а Бойко ни досъсипва!!!

Какво от твоята къща взе Царя, че си недоволен и кое твое???

То май нямаше публика.

На магистралите и тангентите майката им е в откриването .....

за втори път... тази година. догодина отново през януари и май. по нататък пак може да държи ножиците, ако няма някоя кравеферма за откриване :)

Сигурна съм,че един ден ще излезе пред камерите и ще размаха всичките лентички(парченца) като доказателство за свършена работа.Дай боже!

етвърт Бг беше под вода и кал преди неколко дни, къде беше тоя юнак тогава...... ни по телевизор се явяваше ни на ленторез ходеше, нито на южната тангента се мерна, нито на магистрала Струма.... а положението бедствено беше....

Да тичате за здраве по нея и си пригответе новите такси и данъци, че застрахователите нещо са поогладнели, милите, и ще вземат да залинеят. Иначе честито, особено на чужденците, а ние ще гледаме как фучат.

НА МАГИСТРАЛАТА СЛЕД ДАСКАЛОВО НАПРАВИХА СКОСЯВАНЕТО НА СКАТОВЕТЕ ОТСТРАНИ НА 70-80 ГРАДУСА И КАНАВКИТЕ ВЧЕ СА ЗАПЪЛНЕНИ С КАМЪНИ И ПРЪСТ. ТАКОВА ИЗПЪЛНЕНИЕ НИКЪДЕ НЯМА,ДАЖЕ И В МАКЕДОНИЯ ОТКЪДЕТО Е ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕЛ. ДАНО "ЛЮЛИН" НЕ ТАКА.

май не си спомняш, че македонците нищо не направиха и ги изгониха, и се появи Агромах (Паскалев) ;)

Боко ке падне с гръм и тресак. Удари яко пенсионерите, 5% официална инфлация откак е на власт. неофициалната е много.. повече. Таванът от 700 лв. пенсии не мърда. Слуга на САЩ, визите си стоят даже се затягат. Опапаха всички резерви оставени от стария кабитет. Открива и реже ленти на обекти започнати от предишни правителства. Всеки ден оплюва тези дето го направиха човек. Цветелина и тя го остави и го нападна. Кабинета подготвя през 2011г. 6 милиарден заем от МВФ за да се вържат двата края. Тежко ни. Народът все повече съжалява, че е гласувал за ГЕРБ.

Вместо да се дават коледни добавки за пенсионерите, трябва да се увеличат пенсиите, заяви финансист номер едно. Той пое ангажимент още в средата на следващата година да има яснота дали ще има ръст на пенсиите или не. Дянков обясни, че не харесва несигурността, която имат пенсионерите до средата на декември - дали ще има 13-та пенсия или не". Затова е по-разумно, ако има достатъчно пари в бюджета, да се увеличат пенсиите.

Няма достатъчно пари, защото на партийните партизани - около 150000 търтея - трябва да се раздадат коледни добавки, вместо да ги изритат на улицата. Визирам само тия с измислените агенции и холдинги, не министерствата, дето все пак нещо се върши.

Няма такава глупост като официална и неофициална инфлация. За 2006-та беше 6.5% за 2007-ма беше 8.4%. Кое точно не ти харесва в 5-те процента?

На ББ магистралите, бърза да реже ленти на всеки метър. ИСПА Мярка 2001/BG/16/P/PT/004: Строителство на АМ Люлин: Софийски околовръстен път - пътен възел Даскалово от км 0+000 до км 19+135 Наименование на програмата: Автомагистрали Наименование на проекта: ИСПА Мярка 2001/BG/16/P/PT/004: Строителство на АМ Люлин: Софийски околовръстен път - пътен възел Даскалово от км 0+000 до км 19+135 Финансиращи институции Програма ИСПА 75 % Национален бюджет - 25 % Изпълнител Сдружение МАПА-ЧЕНГИЗ Турция Дата на подписване на договора: 8.08.2006 година Начало на строителните работи 29.12.2006 г. Дата на приключване на проекта 15.05.2011г.

2006 е започването на строителните работи! За 5 години не могат да построят 20км магистрала с два пътни възела?! ай сиктир и на БСП-то и на СДС-то

Това добре,а кога ще му правим ремонт?

Абе ти не четеш ли.Пише си: май месец.

Магистралите са хубаво нещо. Ама никой не обича да го правят на идиот. Така например "Марица" от Харманли надолу беше готова преди една година, но спряха движението за довършителни работи. И преди два-три месеца - ББ я открива. Такова безпардонно самохвалство, което разчита на незнанието на хората вече е тревожно. Метрото - и то е хубаво, но я да си спомним как закъсня почти две години. А завода за боклук му се направиха 5 първи копки, а се оказва, че още проект няма. От балите сума хора се напълниха с пари.

За магистрала марица винаги се чудих как е възможно това.Минавам често от там знам преди години какво е направено и сега .Като чух колко пари са дадени сега лошо ми стана. Това е обир от нас.Всичко беше готово преди ББ да реже лентата едното платно сложиха нов асвалт за 36 000 000 лв е колкото и да не разбирам има измама

Хора, осъзнайте се, повечето метростанции бяха готови още 80те години, Метрострой работеше на пълна пара, ама е минало и не си спомяме, 80% от софисйкото метро беше направено още тогава, има хора, които са го строили и за нещастние на сега управляващите още са живи и помнят

От сайта на АПИ, за сведение на ББ Пуснати в експлоатация магистрални участъци в периода 2005 - 2009 год. Наименование на програмата: Автомагистрали Наименование на проекта: Пуснати в експлоатация магистрални участъци в периода 2005 - 2009 год. АВТОМАГИСТРАЛНИ УЧАСТЪЦИ, ПУСНАТИ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ за периода от 2005 г. до края на м.юни 2009 г. Обща дължина: 148 км - АМ "ТРАКИЯ" ЛОТ 1 40 КМ - 2007 г. ЛОТ 5 36 КМ- 2006 г. - АМ "ХЕМУС" - 12 КМ, участък КАСПИЧАН - 2005 г. - АМ "СТРУМА" участък ДРАГИЧЕВО ДОЛНА ДИКАНЯ 22 КМ - АМ "МАРИЦА" 16 КМ от км 74 до км 90 ... още 18 КМ от км 90 до км 108 - ЮЖНАТА ДЪГА НА СОП 4 КМ Забележка: АМ "ЛЮЛИН" 5 КМ участък, започващ от ПВ ЛЮЛИН (пускът предстои) /ББ преряза лентата вече- 2010г./

А защо не дадеш участъците пуснати в експлоатация в периода 2001-2004 година, май не ти изнася бесепар такъв?! НДСВ над всичко!!!

Що ли не си спомням мадридският изтърсак да е строил магирстрали? Може да съм забравил...

Какво беше това НДСВ?

"Струма" стана ли най-после магистрала или още е с ограничение 90 км/ч???

още си е река.

Веднъж, комунистите намериха начин да спрат строителството на "Тракия", иначе щеше да е готова още през 2004, 2005. Добре, че поне м/у Бургас - Карнобат се построи, както и Оризово - Стара Загора.

Кажете ги тия топачи, да ги изритаме в историята!

еи ... на булгарина каквото и да му се случи само ще критикува и коментира. тупо и просто племе! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най-напред на държавата трябват здрави хора, за да могат да работят и строят бъдещето на децата си, а не да гледаме сираци!... Засрамете се малко, плювалници! Един човек се намери да прави магистрали и вие рипнахте!... Плюете по всичко добро!... Не сте за европейци, затова народът няма успех!... На конете и обратно в Монголия!

А бе твоето Big Eye май е някъде по-ниско от гърба - не забелязваш ли, че например на Водното огледало в Кърджали заради липсващия протокол 16 му разказаха играта, а тук ще има някакво пробно пускане, пък след 4-5 месеца някакви строителни разрешения ... Уникум. Такова чудо - какви сираци, какви коне в Монголия, я си избърши окото.

Това е идея на Царя! Забравихте ли за международния консорциум с португалската фирма! Абе света не започва с Бойко, той е избран само да реже лентите, на построеното и проектирано преди него! Това е!

Да купим еднопосочен билет на Боко за Рая.

Пак откриха пътния възел"Даскалово". Предстоят още две негови откривания.От утре започват ремонтите по него.През януари нови,а през април ще бъде затворен.

Европа се смее и на бат' Бойко, защото той е 1-ви в списъка на ХУЛИТЕЛИТЕ НА СВОИ! Той е като ВОЛ, КОЙТО РИЕ ЛИ РИЕ! Но има една поговорка: "КОгато волът рие, го хвърля на гърба си." Така, че скоро ще го видим в ролята на Гърбушката! Да му е честото!

Ами Той как риеше, когато създаде "своята" партия в Брюксел! Знам, че там, мълчаливо му се радват/смеят/ на пипката! А, за нас, избирателите остават само изводите за догодина, макар и с новоизпения от снощи Избирателен Кодекс! Нагли, лакуми и властолюбци са ГЕРБ!

тодор правешки и чавета му .. докараха заводите за шлака в центъра на градовете .. нароиха панелките които вече падът .. обезселиха селата .. унищожиха градовете превърнаха ги в сметища и бунища буквално канализация няма и ред други. Боко чирака на тодор правешки метра .. околовръстни обходни възли прави и все в калчища и все донякъде .. всичкото на хранилка чака а Резултат нема!Ни завод.. ни обходен канал.. пречиствателни и прочие.. А да има Лувър и комплекс .. на какви пари и кой ги строи !

Еба си неграмотията и простотията. Нямам думи просто....

БРАВО,БОИКО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ИМА ПРОБЛЯСЬЦИ В ВИЖДАНИЯТА СИ,НО ЗАЩО ТОВА Е САМО КОГАТО СЕ ОТНЕСЕ ЗА МАЛКО ДО ЕВРОПА.КАК НЕ ГИ УСЕЩА КОГАТО Е В Б-Я.ТОИ ВОДИ КЛАСАЦИЯТА ПО ОПЛЮВАНЕ НА СОБСТВЕНАТА СИ ДЬРЖАВА.И НАРОД. ТОЛКОВА Е ВЛЮБЕН ВСЕБЕ СИ ,ЧЕ ИЗПУСКА ВАЖНИ НЕЩА.

Тази спортна дисциплина се урлажнява от векове. Даже се е стигало и до уродливи крайности - спомнете си кончината на Апостола, На Бенковски, на Стамболов, на Стамболийски, семейство Димитър, Петко Д. и Никола Петкови и т.н. Самият Антон Страшимиров написа нещо по този повод в своето произведение "Хоро", които сега не ми се иска да цитирам и се надявам да го знаете. И така. Отдавна казвам, че там всичко си личи и се вижда като в паноптикум и как няма да се смеят. Всеки нормален човек би се изсмял на такива мекерета и пасмина, които Без нужда и външна намеса си режат клона и се предават един друг. Като в бившето ГДР - жена срещу мъжа си, дете срещу родителите си, а после обратното, или колеги срещу колеги, съседи срещу съседи, затова сме лесно управляеми - сами си вършим мръсната работа ей така, за спорта. Та прав е г-н Премиера и да не вземете сега да се засегнете пак както когато ви каза в прав текст нещо за генетичния материал?! Вече два пъти изрече две нелицеприятни, но истини!