Бойко Борисов: Държавата няма да плаща карантина на недисциплинирани хора

Премиерът очаква в най-скоро време решение срещу коронавируса, тъй като целият свят е поел ангажимент да се справи със заболяването

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва ли да мисли преди да каже нещо ? Няма ли съветници или и те му гледат сеира. Отказваме се да купуваме Фалкон, но ще дадем парите за два стадиона. Вместо за мерки за справяне с коронавируса и ако щете да се компенсират отчасти засегнатите хора . Не е ли ясно, че те са ПРИНУДЕНИ да продължат да живеят живота си, който за добро или лошо е в чужбина. Те работят и хранят семейства, и е цинизъм да ги наречеш НЕДИСЦИПЛИНИРАНИ .

"Германското правителство не смята за необходимо да съветва гражданите си да не пътуват в Италия..." УЖ БиБиткото разправяше, че слушал внимателно Меркел и всичко си записвал. ;) ... Иначе, ТОЙ се е загрижил преди всичко за Собственото си здраве, щом смъквал кихащите журналистки от самолета... Международната МУ дейност ще се блокира от коронавируса; Всяко зло за добро! Ще МУ се наложи най-накрая да влезе в ролята на премиер; да седи в парламента; да гласува закони и да отговаря на парламентарни въпроси.

Тоя какво прави в Гърция? Отива там, за да дава интервю пред български журналисти? От това миткане файда няма, най-много да донесе опасния вирус в България.

Ахаааа, нали този който се върне от чужбина трябваше да е в карантина 14 дни, питам аз и отговор не искам. Ей сега видях в парламента ББ. Страхувам се, че може да зарази 240 много полезни хора а после какво ще правим без тези 241 хубавци???

Щом като декларацията е доброволна, аз не бих я подписал. От къде да знам дали няма да ми трябва да отида до аптека, магазин...а Ако и болнични не дават, всички ще си отидат на работа. Как доброволно да се откажат от заплати. Нали нещо трябва да ядат? Така че вируса няма да е спрян и да се стягаме кой както може.

към способностите на отговорните за справяне с подобен род кризи, че в първия момент машинално прочетох "Държавата няма да плаща за карантии", вместо "карантини"в заглавието

А как ще се контролират хората със собствен бизнес?! Къде отива доброволната карантина? Няма я! Отделно, по- голяма малоумщина от това да карат да се подписва декларация за доброволна изолация , няма! как ще се следят въпросните декларатори? Българинът смята, че ще му се размине и ще си обикаля напред- назад. Предлагам на 12-20 души, които са подписали въпросната декларация, да им се правят внезапни проверки по домовете и при отсъствие- санкция. Нали трябва да има контрол.....

Може ли Винету от Западните Балкани да посочи къде в Закона за Здравето, санитарно-граничните нормативни актове и Международните карантинни правила на СЗО, съществува понятието "доброволна карантина"? В Закона за Здравето такова нещо няма.

Ами ако той донесе вируса от Гърция?

пепел ти на езика..14 дни, изолиран в карантина и Радев е направил пуч на 100%:)))

А ние няма да плащаме данъци на корумпирани и самозабравили се политици!

Намириха си оправдание за всичко с този американски коронавирус

А манекенката къде се скри? Тия дни няма инфо за нея.

А Борисов що се развява напред-назад? Той ли лепна случаите в Гърция, нещо не се вижда да има дезинфекция на самолет, багаж и хора. Продължава да носи зарази този човек, не си седна на з-----а.

Няма пари за карантина, но има милиони за БарЦелона. Ще ни оставят да умрем като скотове.

Борисов, ти чу ли глупостите, които изръси твоят здравен минисър, пред една камара журналисти? Предполагам, да, защото тази сутрин скоростно изстреля Томислав Дончев в слугинската си телевизия, че да му замазва гафа.

Няма ли кой да обясни на тоя селски бек че ако заразата започне да се предава от човек на човек непътували в чужбина, както е в Корея или Италия, тогава обрича стотици хиляди хора на избора глад или самокарантина. Дори комунистите в Китай носят безплатна храна до вратата на хората и им поемат всичко необходимо.

Не го притискайте рано рано с разни критики!!! Той ще ви каже какво мисли ,вие ще се възмутите и напсувате ,и той ще ви обясни че не сте го разбрали.След това ще оправи нещата с присъщата си мъдрост . Еиий това българите много издръжлив народ след Б.Б. не вярвам нещо до ни уплаши.

А разходките с Еърбъс-а ги плащаме, нали? Срам за такива изказвания!

А, Вие уважаеми коментатори, какво изявление очаквахте от Тиквата? Ми, той си е кретен, такъв ще си и остане!

А, Вие уважаеми коментатори, какво изявление очаквахте от Тиквата? Ми, той си е кретен, такъв ще си и остане!

По тази логика Борисов защо е в Гърция? Защо самият той не е дисциплиниран и не стои в България, а пътува?

Ало, международника. Цивилизованите държави буквално раздават пари на хората в блокираните градове, тоя болничния нямало да плаща. Ма иначе страхотно сме готови. Имаме термометри.

Знаем боко знаем ''държавата'' дето се води само прибира мангизи ама за даване нещо все няма.. Ами напъни са нали си всезнаещ и вземи та измисли ''справянето'' с вируса ама след твоите непрестанни разходки на наш гръб да говориш как другите ''били безотговорни'' си е наглост и безочие..

Здравеопазването - дело на самите здравеопазвани! Тея чуват ли се какво говорят?!? 1. Какво е рисков район - град със заразени, област, държава? 2. Дори да искам да си взема отпуск може да не ми дадат. Как работодателя да прецени дали да ме пусне? Работодателят компетентен ли е да вземе такова решение? 3. Какво става ако не реша да излезна отпуск, а се окажа болен? 4. Ако се окажа болен колегите ми сами ли трябва да излезнат в неплатен? Като ги слушам какви ги говорят - епидемията не ни мърда, а тогава на какви изборни резултати се надяват...

Като ти чета глупостите, заради такива като теб не ни мърда епидемията! На първо място всеки трябва да е отговорен! И за себе си и за тези около него! След това са болнични, платени, неплатени отпуски! Имам една камара познати дето се юрнаха последните дни за Италия, Тайланд и прочие, щото видите ли, били си купили почивки на оферта и "един вирус няма да ни спре"! И защо да им плащаме болнични на тези хора?!? Ако си бил в чужбина по работа, е редно работодателя да ти поеме карантината, ако си бил в чужбина за кеф, особенно в регион който се знае, че е рисков, ти си поемаш щетата! Няма такова нещо - като ми е кеф да ми е кеф на мене, като ме боли да ги боли всички!

И все пак да ти отговоря на въпорсите: 1. Държава с обавени огнища на зараза 2. След като си се завърнал от такъв район, няма работодател който да не ти разреши отпуска и да рискува след ден да му затворят цялата фирма за 2-4 седмици заради теб! Едва ли си толкова ценен кадър, щом в работно време драскаш тук! 3. Ако нямаш съвест го направи 4. Ако се окажеш болен, се изясняват всичко хора с които си имал контакт и се излследват. Заразените се лекуват и са в болничен. Останалите са под карантина и в отпуск.

Първо да попитам - това, че рисков район е държава ти ли го реши или е обявено някъде? Второ - "Като ти чета глупостите" излиза, че не ни трябва полиция - "На първо място всеки трябва да е отговорен!". Даже и армия не ни трябва. Аз искам държавата да гарантира, че тези хора са изолирани. Ако има епидемия и много фирми затворят, ефекта върху бюджета ще е много по-голям

А чия карантина ще плаща държавата?

Божеееее... какви тъпанари ни управляват

Ти досега да не си бил в кома уважаеми, та чак сега разбра, че тъпаците са в управленето?!

Точно така, прав е Борисов, дисципляна трябва, като се види коронавирус, да се заобикаля.

Боко, на кой са необходими болнични ? На работещит, нали ? А тези роми, които ги даваха сутринта по телевизията , тръгнали при техните роднини зад граница, сто на сто са безработни ?

И мнного санитарки трупат пари! С превоза, на трупи, миене с маркучи, бръснач и др. услуги

Точно така, прав е Борисов, дисциплина трябва, като се види коронавирус, трябва да се заобикаля!

прет куранавироса, или отзаде ,нагъза?

Господ ни е предпазил от вируси,наводнения,земетресения,вулкани, природни бедствия. Но Той с простаци не се занимава.Това трябваше да свършим ние още като чухме ...Ало,Ваньо!

Алооо, вожда, недей да ръсиш мозък, щото не ти се отдава много! Нямало да плаща държавата....ама можа да платиш авансово за осем хвърчила, дото кога ще ги видим изобщо не се знае. Има нещо много просто дето трябва да се направи, затвори границите и спри полетите, ама не ти изнася! Освен това ,ти лично що не се кротнеш, а продължаваш да се разхождащ, въпреки предупрежденията? Ами ако ти лично докараш вирусът, тогава какво???

Тогава ще докара и много радост на българския народ!

ТОчно така, иначе няма да остане за нова къщурка на Овчева.

Алооо, вожда, недей да ръсиш мозък, щото не ти се отдава много! Нямало да плаща държавата....ама можа да платиш авансово за осем хвърчила, дето кой знае кога ще дойдат! Има нещо много просто дето трябва да се направи, затвори границите и спри полетите, ама не ти изнася! Освен това ,ти лично що не се кротнеш, а продължаваш да се разхождащ, въпреки предупрежденията? Ами ако ти лично докараш вирусът, тогава какво???

...бръбореше, една мисирка, и после плачеше горката: .. Говори, и зведнъш пръдна и стълбата едва не падна!

Бочко, да те информирам : на дисциплинираните хора държавата също няма да плаща за карантината !

Внимавайте да не станем като Гърция!

Айде у Дубай!

Още утре ще се извърти на 180 градуса със съответните нападки към БСП.

Ма пак ли кат Боко ПЪРВИ пак ша са отказваш от заплата?.. А тоз път дъл няма да си вземеш пак паричките за неизползваната отпуска. Пак кат него.. Щото ти много дисциплинирано риташ мачле в РАБОТНО ВРЕМЕ..

Бочко, нали който няма температура е излишно да се изследва ? Защо тогава свалихте журналистка от самолета, само защото кашляла ? Тя имаше ли температура ?

А сега вожда да ни обясни що е то "недисциплиниран българин" и как ще го разпознем!

Кане, канее ,що ли спря в Онгъла, а не продължи още малко поне на Юг?...!

Сеги поне можеше да сме с гръцки пенции!

Няма ли да престанете най-после ...да клатуркате ,,държавността,, бе?

Мии, тя кат е мераклийка, ко а праат?

Всеки един народ си заслужава Тиквата ! Тъпите дебелогъзи чиновници от всички партии сега ще ходят до Италия , и после всички работещи данъкоплатци ще им плащаме болничните !

Ех как щеше да се радва трюдолюбивия българин ако можеше да си чопне 15 дни болнични ей така, за всеки случай. Карантинка една, превантивна. А сега този гаден човек им каза, че не може. Лош човек ей. Не ще да плати едни пари на работещите.

Само Бойко може да намачка вируса, както никой не го е мачкал!

Не е важен вирусът. Огледайте се какво става междувременно докато ни заливат с тази помия.

Чух, че танкове трябвало да дойдат, но не зная, за съжаление, дали тези бойни машини работят", добави главният прокурор. .... ......... Ще дойдат за Тлъстия Бою!!!

Какъв манталитет само, когато хора умират, те пак мислят да мамят и лъжат. Изостанал аборигенски народ, не заслужавате България.

Ще трябва да платите бат Бойко. И бизнесът ще трябва да плати, колкото и да протестират Домусчиев и ко. Щом китайците си развалиха бизнеса и вложиха толкова много, значи положението е сериозно. Струва ли си да се скъпите толкова и да прехвърлите всичко на гърба на работниците, за които е ясно че ще ви пратят в трета глуха и ще се явят на работа, все едно нищо не е било ? Тогава ще затънем всички и ще блокира цялата държава. В крайна сметка ще платите много повече.

Прав си. Давай да излизаме болнични за 15 дни.

...що ми въртите вие тия номерца? А? Яяяя сега отивайте по площадите и по три пъти: "Няма корона-вирус х3!". Изпотих се докато го напиша. Ако още веднъж ме накарате да се припотя....!

Цената е 18.99 лв. в едната посока, ама няма билети за връщане. много ме е е яд!