Борисов: Преговорите за ”Белене” да спрат, референдумът да е по-скоро

Преговорите за АЕЦ „Белене” трябва веднага да бъдат спрени. Референдумът трябва да се проведе максимално бързо и дебатът трябва да бъде в парламента веднага, това заяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Преговорите за ”Белене” да спрат, референдумът да е по-скоро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боко Тиквока никой не може го мине в дисциплина фурнаджийска лопата. Днеска ще строим, утре няма. Днеска ще има преговори, утре няма. Щот станишев е виновен, че правителството на ГЕРБ е турило повече подписи ЗА аец Белене.

От опит знам, че щом комунистите начело с гадината Станишев искат нещо, аз трябва да съм против.

И за тъпанарите стана ясно, че ББ се е оплел в собствените си брътвежи. Фурнаджийска лопата - един път се кълне в едно, после се отмята на 180 градуса. Липсата на управленски опит и събирането на случайни хора около него водят до това безхаберие. Технико-икономически проект се превръща в партийни боричкания. А какво ще направи този "титан на мисълта", ако референдум има с резултат "за" АЕЦ, но с под 50% гласували?

Пожарникарчето гледа сякаш някой току що го е оправил отзад :)

Не! Чака далаверата от американците. Толкова пари се крадат от това куцо Белене, че ако не ги крадяха сега нямаше да лъжат хората, че ги чака безпаричие и тежка зима. Всичко е лъжа, за да ни плашат, и да им гласуваме доверие.

Вярно ли че Винету бил гей, защото никой не го е виждал с жена?

Аз питам: Може ли изобщо съдбата на АЕЦ Белене да се реши с референдум? Какво ще стане ако гласуването е "ЗА" АЕЦ Белене? Ще бъде ли длъжно правителството да изгради АЕЦ? Какъв е смисълът на този референдум, който ще ни струва 30 милиона лева, ако правителството няма да е длъжно да се съобрази с резултата от гласуването?

Няма да се съобрази ли.... Въпросът е по-сложен, а думата е "политическа криза". Референдумът става вот на доверие към правителството - ако народът гласува с "ДА " за нещо, за което правителството е решило с "НЕ", какво трябва да направи премиера ? В нормалните демокрации това означава само едно - оставка на правителството, служебен кабинет и избори, които и без това ни очакват. Абе .... май е този референдум преди изборите става капан за Бойко.

Абе може и без референдум.Не ни трябва друга "атомна бомба"..В Япония се отказват изобщо от атомна енергетика.Трябва ли и ние да изпитаме този ужас,за да осъзнаем,че Белене е земетръсен район,че държавата ни е много малка,за да имаме две атомни централи.Народа се поддава на манипулации от страна на Станишев и "компания лапачи",които преследват като хрътки целта си.А тя е да си получат договорените хонорари,при осъществяване строежа на тази бомба..А колко ще струва това не само на нас,а и на децата и внуците..те това не мислят..Важното е прилапат "лъвския пай"..Срам и позор за тях,а нас Бог да ни пази!!!

С атомната бомба Белене ще си изпукаме като гниди.

Как може да се прави референдум за нещо, което изисква експертни познания и специализирана информация, недостъпна за всеки? Това е по принцип. А в частност, КАК се прави референдум за нещо, за което истината се пази в дълбока тайна и въпроса е един батак от дезинформация? Референдум за пушенето, за държавна собственост върху всички гори, и т.н. - да, мнението на хорате ще е меродавно, но в този случай? Е, в България може. Ловя бас, че ако се направи референдум за или против "кохезионната дислокация на кинетическата дисплазия", по форумите ще избухнат диви пререкания и про-гербери ще се хванат за гушата с анти-гербери.

+10

Абе никой ли от дращещите кретени не му прави впечатление, че този "американски" консорциум е абсолютно съмнителен, за него няма и следа в САЩ, че се е пръкнал вчера и веднага е решил да стане "инвеститор" и то не къде да е, а в България, и то не в какво да е, а в най-оспорвания и забатачен проект на планетата? Какви америкаци са ви патили, бе? Това са група комедианти, набрани сетете се от кой, зад която стоят български групировки, споразумяли се най-сетне как да разделят баницата. Това се крие зад всичките "принципни" спорове..."Предишнитеотстъпиха на "сегашните" голямата или по-голямата част от баницата, защото видяха, че "сегашните" няма да им я оставят, а все пак са на власт. Сега номера е как да се осветли завоя и да започне време разделно (на Голямото Плюскане). Сериозен западен инвеститор НЯМА да се намери в съзнателно забатачената ситуация. Руснаците стоят кротко в сянка и се подсмихват. А вие се давете помежду си като бесни кучета, за смях и подигравка на тия, които вече си откриват новите банкови сметки...

Обикновений човече, на референдума никой няма да те кара да проектираш ядрен реактор - престанете да плашите хората с недомислиците си и поне веднъж поемете лична отговорност за съдбата на тази държава! Ти като отидеш да си купуваш плазмен телевизор някой пита ли те за устройството му или от какво е направен?! Интересуваш се от цената, колко ток харчи и диагонала на екрана! Ами досега за нас решаваха все "специалисти" и всички виждаме докъде ни докараха - до просешка тояга! И тия които искат да продължат да ни грабят, сега ни втълпяват, че не сме компетентни да решим как и за какво да се похарчат парите ни! Казват ни,че само те ще решават, а ние само ще плащаме!!НЕ, МЕРСИ!!Ако ще бъркам, искам грешката да си е моя, а не само да плащам за чужди грешки!!

Е, добре, давай да хвърляме ези-тура тогава, това ли е отговорно за теб. Нали трябва да се обосновеш, поне пред себе си, за "да" или "не"! Най-прост пример: Ще кажа "не", ако е скъпо, "да", ако е изгодно. Но за цената всички лъжат, е, как да избирам?

Тиква, пинало ми е от вас. Съжалявам 1000000 пъти, че гласувах за вас. На тези избори където идват твърдо съм решил да гласувам за БГ Националисти. Такива онакива, но за тях ще гласувам. Поне имат интелект и са родолюбци.

да правилно, нестава на въпрос за един АЕЦ само. става на въпрос като цялостно управление и аз също съм на това мнение че националисти трябва да дойдат на власт.

Ако си мислиш, че подкрепяйки Белене е националистическо, в дълбока грешка си. Белене е в интерес на руснаците, не на българите. Плюс това вече видяхме че България, като самостоятелна държава не може да се справя. По добре да закрият парламента и от Брюксел да ни управляват - те хората вече са се доказали- това личи най-вече по заплатите които техните граждани получават.

не става точно въпрос за антиком и национал. принципа е важен или ставаш, тоест кадърен да управляваш 8000000 народ или напускаш. е за тва и аз ще гласувам за АТАКА догодина. Ясно.

ББ и другите продадоха България на чужди инвеститори да смучат колкото могат. Златото, и не само златото ,но практически всичко е дадедно да се ползва от другоземци. Сякаш ние сме некадърни и неможем да се възползваме от тежи блага.

фурнадзижската лопата бб се обарна за пореден пат. голем сеир! като пилат понтижски остави друг да решава вместо него. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Слънцето да спре да свети! По-скоро!

СТРОЕЖЪТ НА АЕЦ В БЕЛЕНЕ Е ВЪПРОС НЕ НА ЖЕЛАНИЕ, А НА ВЪЗМОЖНОСТИИ ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ. РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ВСЕ ОЩЕ НЯМА. "АМЕРИКАНЦИТЕ" СА ДОСТА СЪМНИТЕЛНИ. РУСНАЦИТЕ ИСКАТ ДЪРЖАВНИ ГАРАНЦИИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКУПУВАНЕ НА ТОКА! А ТОЗИ ТОК ЩЕ Е ПО-СКЪП 4(ЧЕТИРИ) ПЪТИ ОТ КОЗЛОДУЙСКИЯ... НАЙ-ПРИЕМЛИВОТО Е ДА СИ СТРОИМ НИЕ РЕАКТОРИ В КОЗЛОДУЙ - ЕДИН, ПОСЛЕ ОЩЕ ЕДИН. САМО ОТ ИНФРАСТРУКТУРА ЩЕ СПЕСТИМ МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ЗА НАЧАЛО...

ЗАКРИВАМ ФОРУМА!!!

Продължавам да твърдя, че не разбирам нищо от ядрена енергетика, така както почти всички българи.Не е нужно да ме питат и по този начин да се надцакват, а да се вземат в ръце и да възложат на умни, компетентни български специалисти задачата!

Какъв референдум като хората не знаят за какво става въпрос!

Гледай сега каква е хватката ........ ако народът на референдум каже "ДА", а правителството е казало "не", това си е бламиране. Във всяка нормална демократична държава, при подобен случай, премиерът си дава оставката и не вярвам Бойко да се направи на ударен.

и ще чекаме и за тия пусти мегисрали референдом да направииЙЙ...

Свободата, Санчо, е сладко нещо. От сладкодумците властимеющи не я чакай с обещанията ще си останеш. Всички вие референдум ще видите през крив макарон! Когато той се провали спомнете си за този постинг. :) Грешите ако мислите че овцете в кошарата имат право на някакъв избор!?

И я бех толкоз убава, кога застанах пред попо, до моя Ратко!

А има ли го Б.Б. в списъците за референдум, които БСП организираха това лято?

НИМА В САЩ НЕ ЗНАЯТ ЗА ТАЗИ КОМПАНИЯ???? ЗАЩО НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРИЯТЕЛ (САЩ) НА БЪЛГАРИЯ НЕ НАПРАВИ ИЗЯВЛЕНИЕ КАКВА Е ТАЗИ КОМПАНИЯ, А НОВАТА ПОСЛАНИЧКА НИ БАЛАМОСВА ДА ПРАВИМ DUE DILLIGENCE (ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРОУЧВАНЕ). И КОЙ ЩЕ ПРАВИ ТОВА ПРОУЧВАНЕ, ПОЗНАЙТЕ - НЯКОЯ ДРУГА АМЕРИКАНСКА КОМПАНИЯ СРЕЩУ МИЛИОНИ ????!!

То бива бива, но всеки цървул да ми се пише за интелигент, това вече е прекалено. Навремето имаше един виц. Не си го спомням целия, но есенцията е в това, че няма нищо полесно да станеш интелигент, необходимо е само родителите ти, техните родители и поне до четвърто поколение да са хора с висше образование. При вас, господине, е налице точно обратното. Селският ви произход (в най-лошия смисъл на думата) е направо очеваден! Впрочем, не е лошо да си слагате и поне една 0 пред вашия IQ, ще звучи по-достоверно. А изразаът ви Ние, интелигентните и с IQ над 100 българи, като размишляваме относно този референдум, стигаме до извод е направо за Сатиричния театър. То в този Герб е пълно с идиоти, но чак такива

6+

Уважаеми централен нападател на Витоша Бистрица, в Австрия преди около 30 години е проведен такъв референдум, консултант по провеждането на който е бил български учен. Естествено в романа Винету на Карл Май този факт не е отбелязан, затова едва ли имате представа как се провежда референдум. Подготовката за същия е траела около 1 година, цялата документация е обхващала 8000 страници, въз основа на което е бил формулиран правилният въпрос. Разяснителната кампания за населението е траела около 4 месеца. Естествено в кампанията са били спестени изрази като "в момента има един гьол и намерения" които са по характерни за вожд на апачите отколкото за Премиер на Европейска държава. Но има време денят е дълъг, а вашите приказки доста променливи. ХАЙ !!!

Сетих се! Да започнем с тренировъчен-референдум (електронен) с въпрос : Да има ли рефередум за Белене:))

Бойко Борисов може да не е последователен, но е искрен.Прави каквото може.Но...ето ви отговора:- Някакъв милионер починал и докторът съобщава на близките, че екипа (от трима специалисти)е направил всичко, но въпреки това роднината им умрял. Един от присъстващите се обадил: - Какво може сам човек да направи срещу трима.

Не е искрен, защото не казва, кой и защо го нави за референдум?

Напълно последователен! След: Няма да првим! винаги следва: Ще правим!

Ало, има ли пилот в самолета?

Искат по електронен път за да се манипулират резултатите в компютрите. Боко ептен се оплете пожарникаря. Не бийте пианиста....

Манчев подчерта, че не може да се говори за понижаване на цената на тока: "Няма да има договор за изкупуване от държавата, което е правилно. Участваме на свободен пазар". На въпрос какво ще се случи, ако започнат масови протести и правителството се откаже от проекта отново, Богомил Манчев отвърна, че ще трябва да се плати неустойка: "задължително ще искаме да се заплатят разходите на екипите, които са работили, които са потрошили тези средства". -------------------------------------------------------- Изобщо, къде е мястото на някакъв си референдум в тази ситуация, според която или резултатът от референдума трябва да е "да" или държавата (ние) да плати на Манчев неустойките?

Премиерът Бойко Борисов обяви днес, че преговорите с появилия се кандидат да строи АЕЦ "Белене" трябва да спрат, да се проведе референдум - може и онлайн, но да е преди изборите. Преди време беше казал да е заедно с изборите. И какво от това? Премиерът едва ли помни. Не помни даже да се е срещал с кандидат-инвеститорите - въпреки че те казват, че среща е имало. Сякаш през кабинета му са минали стотици кандидати за Втора атомна, а не едни (и същи). Но Борисов не помни. Също както и Георги Първанов не помнеше много ясно за разговор за Мишо Бирата с Борисов, казвайки: "Възможно е сме си говорили по темата..."

1chovek

Най-оптималният вариант е нов блок в Козлодуй, а след някое време и още един. Така държавата ще може да си позволи собствени ядрени мощности, без да зависи от сульо и пульо и при оптимални разходи - ще се ползва съществуваща инфраструктура, налични специалисти, просто всякак погледнато така е най-изгодно.

Референдум по тема "ядрена енергетика" е като да питаме пътниците как се приземява самолет. И ефекта ще същия несъмнено. Тук трябва да се изказват независими експерти, не политически "експерти". За мен АЕЦ трябва да се направи. Причините са всестранни: 1. АЕЦ е нужен като стратегически източник на енергия, които не само балансира ВЕИ-тата, но и е синоним на сигурност във всичките измерения на думата.Тук разбира се става дума когато се проектира добре , а не да сложим КАНДУ производни реактори-недомислици. 2. АЕЦ е притегателен център на високообразовани хора. Той е стимул да се учат фундаментални и приложни науки и хората , които ги учат да захлебват добре. Това води нагоре. 3. При отговорно ползване АЕЦ-а е най-чистата енергия , която може да получим. Това е дълго за доказване, но прочетет за производството на ВЕИ, прочетет за природните ядрени реактори в Окло, прочетете за отработеното ядрено гориво. Разбира се трябва да търсим изгодната оферта и да подходим внимателно, но проекта в Беляне е минал всички стрес тестове, които повечето от действащите централи не са минали напълно. А руснаците са световен лидер в строителството на подобни централи в странство - при най-трудните климатични и геоложки дадености. Технологията за износ съотвества на трето поколоние +. Не случайно за новото си начинание Бил Гейтс търси точно Росатом за реализирането на т.нар. домашни реактори. Защото са доста напред с материала.

Докато зависим от Русия така ще е. А това е така щото дават ядреното гориво(което могат да го оскъпяват както си искат, приемат ядрените отпадъци, където също сме уязвими.Истината е, че не ни трябват ядрени централи.Газови находища има навсякъде около нас(а може и у нас) и това е алтернативата. Путин го знае и е готов да плати всякаква цена само и само да остане в България.Защото ако не останат руснаците в България, след 50 години(дори след 20 ) българосъветската дружба ще бъде само един мит, каквато винаги е била.Както и БСП(БКП)

Правилно! Трябва да сме зависими от САЩ!

....."Референдум по тема "ядрена енергетика" е като да питаме пътниците как се приземява самолет. И ефекта ще същия несъмнено. Тук трябва да се изказват независими експерти, не политически "експерти". За мен АЕЦ трябва да се направи.".... Като цяло сте прав, но бъркате само в едно. Референдум трябва да има, трябва да се обясни всичко на народа, всички за, всички против, трябва много ясно да бъде казано какво ще ни струва ако строим и какво ако не строим. Като в това се включват евентуални икономически прогнози относно цената на енергията за населението за близките няколко десетилетия. Всичката тази информация трябва да получим от експерти, но не само наши родни а и чужди, независими такива. Тогава и само тогава ще може да се вземе правилното решение. За мен лично след като съм чел доста по темата и съм се интересувал в световен план как стоят нещата, аз съм с две ръце за АЕЦ Белене. Всъщност с две ръце съм за втора атомна централа или за повече мощности на съществуващата ни!

Не, че съм напълно съгласен с доводите ви да се строи АЕЦ Белене, но защо не кажете КАК ще се строи ? С какво финансиране и каква ще е ползата за България след поемане на целият ядрен риск и съхранението на отработеното гприво !

Крайно против съм към такъв референдум. За или против Белене. Пълна простотия. Ами условията няма ли да ги разгласят?! Американците искат 100% от енергетиката , а руснаците искат 49% срещу пълно финансиране без да трябват инвестиции. Този референдум ще е пълно замазване на очите на простия Българин. Българин е с главна буква, защото е станало нарицателно.

Не се притеснявайте - това е поредното предпоследно изявление на примиера!!! Ще се окаже, че преводача на срещата му с новата американска посланичка нещо се е пообъркал. Как така ще прави бедните американски пенсионери още по-бедни?? Припомнете си как така - ни в клин, ни в ръкав, през декември миналата година Южен поток тихомълком стана проект с НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ за България. С малки букви в новините се появи съобщение за решението на правителството ни. Що се отнася до електронното гласуване - баба Пенка от Горно Нанадолнище ( без ток, вода, та камо ли с интернет) не може да решава съдбата на американските пенсионери. За нейната - никой не се интересува. Тя е просто ЛОШ МАТЕРИАЛ, пречещ на примиера ни СЛЪНЦЕ!!!!

Така - преброяването беше направено и то много успешно, знаете над 50%, ако не ме лъже паметта, гласуваха по електронен път... Каза Той. Е, на това електронно преброяване аз не се преброих, защото: 1. Тръгнах да попълвам формата в нета - тя заби и нямах време да си играя. 2. Оказа се, че никой не ме потърси да ме преброи ръчно. 3. Прутеснявайки се от т. 2 и т. 3, защото уж нали някаква глоба - споделих с приятели. Оказа се, че на 10 човека 2-3ма не са били преброени. Е, как да вярвам на такива преброяваници и подобни?

rado_7_6@

Внесохте ли жалба? С входящ номер и срок за резолюция.

Mekong Delta

Евлампи, каква жалба да внеса бе, пич? Че не съм си загубил времето в попълване на изпърдели електронни форми или, че не са ме преброили? Виж са, времето ми е ценно, а и не си заслужава да си навия будилника, за нещо, което не ме интересува, а било задължително. Бях склонен да си платя глобата.

В този му вид преброяването е чисто и просто една далавера в ръцете на управляващите. При този динамичен свят и напреднали технологии ме съмнява държавата да не знае колко точно хора има (било то чрез полицейски методи, било то чрез методите на общините)...

Всъщност Комунягите неволно направиха услуга на управляващите. Друг е въпроса дали на България и е необходима нова АЕЦ. Според мен на този етап няма друга алтернатива. Токът от АЕЦ е с най-ниска цена. Видно е че ВЕИ дават скъп ток, а парните централи за в бъдеще ще трябва да купуват емисии, което ще оскъпи и техния ток. Ресурса на 6-ти и 6-ти блок много скоро ще изтече, е ще удължим с още някоя друга година, но в един момент ще стане така, че ще трябва да купуваме ток от вън. Сигурно няма да е по-евтин. Реално тука спора е съвсем политически и няма нищо общо с необходимостта от енергийни мощности в недалечно бъдеще. Сегашните управляващи реално не знаят какво правят. Те чакат някой от Брюксел да им каже каква да я вършат. Освен това сега се появява уж някакъв инвеститор (който оказа се е борсов спекулант и измамник, по същия начин е завъртял спекула с АЛИТАЛИЯ) и Бойко хоп клъвна като шаранче. И тъкмо да се хване на въдицата и Президента го отърва, позовавайки се а искането за референдум . И така неволно комунягите вместо да извадят очите на Бойко му изписаха веждите. В същност Кабинета въобще не знае какво да прави. С разни хватки се опита да избута някак си до изборите, като замрази проекта, така както направиха и комунягите. Да ама руснаците нямат интерес от такова моткане. Истината е, че когато се прави такова съоръжение, трябва да се направи така, че да имаме няколко алтернативни диставчика на гориво, а не да сме потенциално зависими от една страна, И когато се сключват договори не трябва да се пита нито Брюксел, нито Москва, а да се защитят интересите на българина. Е това нито Станишев, нито Борисов не го правят. Те защитават само собствените си интереси.

"..електронното гласуване е крачка. адекватното селектиране на гласовете, според логиката на основанието им, е посоката. да се елиминират възможностите, броят на необективните позиций да оказва влияние, е начина. белене е паметник. единственото смислено решение е, усъвършенстваният вариант на метода, с който исландците си решиха енергийните проблеми. другото са пълни глупости... - SQ."

Ако БелеНЕ не се състои, има опасност лакеите на лилиПутин в България да опитат лилиПутиновия специалитет-полониев чай! Това е чай, съдържащ радиоактивния елемент Полоний, силно токсичен и 100% ефикасен. Предлага се на тези, които са взели комисионни са НЕОСЪЩЕСТВЕНИ СДЕЛКИ! И ако за Бургас-Александруполис, като маловажен, можеше да има прошка, за БелеНЕ или Южен Паток прошка НЯМА да има! Да му мислят КОМУНОИДИТЕ, взели тлъсти комисионни...

rado_7_6@

Е може да има опция да ги върнат със съответните коректно начислени почтени лихви. Това ще е по-яко от вица за евреина, дето гледал адулт филм наопъки за да види шантонерката как връща парите - крадлив бесеапаш връща взятка :)

По добре да ни бомбандира НАТО, отколкото да строим АЕЦ в това блато.

Ние, интелигентните и с IQ над 100 българи, като размишляваме относно този референдум, стигаме до извода, че НЕ ТРЯБВА ИЗОБЩО ДА ГЛАСУВАМЕ! Негласуването означава два пъти "Не"-първо "Не" на тоя референдум и второ "Не" на БелеНЕ! Ще постъпим като в Румъния! Няма да гласуваме, защото без нас КОМУНОИДИТЕ не могат събра необходимия кворум-62% от избирателите! А истинска комедия ще настане, ако се гласува електронно, Бойко, за мой КЕФ, пак се изгаври с КОМУНОИДИТЕ...:О)))

Излиза какво , мъртви души , други некоректни подписа близо 200000 ще диктуват какво трябва и каквно не . Няма никаква гаранция , че тези 500 хил. подписа , и имена са действително положени от истинските хора . Някой се сеща и хайде да бъзикаме правителството . Съзираме изключителна червена наглост , типична за стара бабичка безочлива , зла и крадлива на младини - мащеха за обикновения човек ,останала такава и на старини .

Абе..... да не би американците бързо да са дали информация за тоя "Глобул..."

ОТ КЪДЕ ЩЕ ГИ НАМЕРИ СЕГА. НЕ ЗНАМ КОЙ ИСКА ДА ПРАВИ БИЗНЕС С НЕГО

НИКОГА България не е била управлявана от ПО-КРАДЛИВО правителство от това на тройната коалиция!Хубаво е българите постоянно да си припомнят този факт!А най-лошото,което може да сполети една държава,е да бъде управлявана от КРАДЦИ!Кошмар е КРАДЕЦ(още по-лошо КРАДЦИ)да управляват бюджета на държавата-50(ПЕТДЕСЕТ)МИЛИАРДА ЛЕВА!Какво ще сторят едни КРАДЦИ с такава сума?Ще я ОТКРАДНАТ!Както правеха 2005-2009.Добре че имаше излишъци и не посегнаха на пенсиите-КРАДОХА основно от излишъците, ЗОП и ЗАМЕНКИТЕ! 3-5-8; 3-5-8; 3-5-8... Така КРАДЯХА от народа тройната коалиция! Нечувани, нагли, неописуеми КРАЖБИ! Как да ги избера пак???

Това, че някой е участвал в подписката за референдум не предопределя как ще гласува самият той, когато му дойде времето.

ех неосазнат народ и това си е.сас или без централа каква е разликата след като балгарина плаща тока по скапо отколкото саседа без централа внася ефтин ток.

Референдума ще се провали (няма да гласуват достатъчен брой хора защото не всеки се чувства компетентен за глас) и нищо няма да се промени.

Какъкъв АЕЦ, на гол тумбак чифте пищови.

И "малко" комисионни.

аз съм против преговори за АЕЦ Белене-стига сме си затруднявали децата-достатъчно е,че са без работа....а да оставим и да плащат за нечии глупости

Аз съм с теб да спасим децата си от Гръцкия, Испанския .... социален вариант "живей за мига" пък внуците да му мислят.

А за похарчените от ГЕБ 8 Милиарда кой ще плаща-и следа вече няма от тях ? Ами за Новите 2 000 000 000 лева Заеми отпреди 2 месеца ??? АЕЦ Белене като 51% за държавата и 49% за Инвеститора ,като Инвеститора плаща Всичко ! Как ти се струва ??? България имаше Договор с Германската РВЕ за 51%за БГ,и 49 % за РВЕ, като Те плащат всичко !!! ГЕРБ ги Изгониха през 11/2009 1? Руснаците предлагат и Сега Същото 51% за БГ,и 49 % за тях, като Те плащат сметката ??? Ама Не ,ГЕРБ искат Те да прилапат Белене ил поне Големи комисионни !!

Не става, защото "ГЕРБ"ООД иска по-голям комисион! Иска повече! И повече! И още повече! Ако може всичко!

ЗА или ПРОТИВ АЕЦ Белене ?? Ако гласуваш с ДА приемаш една офшорна компания да сключи договор ЗА строителството на АЕЦ Белене. УСЛОВИЯТА ПРИ КОИТО СЕ СКЛЮЧВА ДОГОВОРА СА ДВЕ: 1) Тока от централата ще се изнася ат НЕК на ниски цени , а на нас ни се дава възможността да ползваме САМО скъпата електроенергия произведена от фотоволтаиците на кака Цветелина Бориславова!! 2) НЕК се загробва да плаща 10 млрд. евро към консорциум зад който стоят нездрави спекулативни интереси. В случаят това задължение на НЕК се прехвърля на нас простосмъртните ползватели на тока. В СЛУЧАЙ НА "ДА" СЕ ПРИЛАГА ПРИНЦИПА "ПРИТЕЖАВАШ БЕЗ ДА ПОЛЗВАШ", КОЙТО Е В ОТВРАТИТЕЛЕН УЩЪРБ НА БЪЛГАРИНА !!!!!! При ОТКАЗ от строителство на АЕЦ Белене, Борисов си измива ръцете като Пилат Понтийски и отговорността за иска от 1 млрд. евро пада не върху него, а върху българския гласоподавател. ИЗВОДА: Не участвайте в този цирк. И В ДВАТА ВАРИАНТА ГУБИМ!!

Не си прав, то и сега проекта е замразен и спрян от ББ и поради този факт той т.е. ние сме на пангара и ще плащаме 1 млрд. неустойка, а ако искаме АЕЦ държавен със съответните гаранции и компетентно управление със договор одобрен от Парламента, тогава кво ? А за фотоволтаиците, ще се молим за една яка градушка да реши проблема !

Това е съвместна постановка на ГЕРБ и БСП, в която всеки се надява да прецака другия и дружно цакат нас. България се управлява зад кулисите. Там на пура и питие се вземат съдбоносни за държавата ни решения. А народът е публика, на която се подхвърлят обидни темички (напр. патърдията за рапърската песен), за да отклонят вниманието от същественото. В това време те лапат ли лапат ресурсите на държавата. Вижте кои стари и нови муцуни участват във фарса! Помните ли някого с добро? Дано Бог ни пази от коалиция между гербери и червени рози!

Добре де, взимат му на боко здравни осигуровки, а не полагат необходимите грижи за него? След като той е без лекарска помощ, какво да очакват обикновените луди??

Аз съм против референдум, защото и тойще бъде купен както се купуват изборите. Нямаме нужда от друга атомна централа. Защо Австрия има една построена централа и не я използа??????

Защото в Австрия е осигурен стандарт на живот, който позволява на хората да плащат за по - скъп ток. Как ще плащаш ток на 30 ст. със сегашните си доходи ми е интересно?

Хохохохох, Боже какви мозъци пишете тук. Дори България да няма нито един АЕЦ, Румъния има, че и продължава да строи още 2 блока. Така че, Вранча винаги ще ти е проблем. Живей си в страх, но и вносен ток плащай ;)