Борисов извади цена от 23 млрд. лв. за ”Белене” от закътан кашон

Всички български данъкоплатци имаме да плащаме през май още 400 милиона лева за проекта „Белене”, каза премиерът Бойко Борисов във връзка с проекта за АЕЦ „Белене”. Над 23 млрд. лв. ще струва атомната централа “Белене“, допълни той.

Обратно в новината

Коментари - Борисов извади цена от 23 млрд. лв. за ”Белене” от закътан кашон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво е виновен Бойко или ГЕРБ, че Станишев и сие си кътат бумагите дори с гриф "строго секретно" в кашони и кашончета ? Серго дори го дадоха под съд за загубени или забутани държавни документи. Ама бързо забравяте, че това е практика на...конспиратори. Такива които спират коне за да им изядат зоба.

Айде посмали, Манго! А и не се кахъри толкоъ, тия пари тоя пзт няма да ги даваш ти!

комисионната ти е много голяма бе боко...

Абе тоя кашон как така цъфна точно преди референдума???? И то вътре копия на документи, оригиналите избягали някъде??

Премиера ни не напразно е с прякор на зеленчук,защото съдържанието в главата му по нищо не се различава по съдържанието на зеленчука-прякор

Не съм съгласна напълно с това,защото както е известно тиквеното семе е афродизиак и лекува простатата,а в главата на нашият премиер няма нищо полезно.А дали изобщо там има каквото и да е?

Бойко, внимавай зорко! Не се излагай като спортист - футболист!! Майче така беше в песничката? Ако искаш да те запомнят като държавник взел правилно решение по време на тежка финансова и осигурил добро бъдеще за поколенията- построй 2 реактора независимо къде!! Построй ги!! Историята ще те помни!

Боцко ако се разтърсиш още малко току виж си намерил и тези там някакви си 23 милиарда евро скътани я в някой кашон я в някой трезор....Порови се де...

По времето на комунизма,Брежнев и ръководителите на всички социалистически държави се събрали, за да решат чрез явен търг, в коя от държавите да се построи руска АЕЦ. Започнало наддаването:... 5 милиарда...6 ....7 ...8...9...и спират. Изведнъж някой в залата извиква 16...Настава гробна тишина,всички са изумени от цифрата. -Другарю,в каква валута е тази цена? 16 милиарда рубли или 16 милиарда долара? -Ние нямаме пари ! Но залагам цяла България за 16 република на СССР !-се чува в залата. -Край на наддаването...Другаря Тодор Живков убедително печели...

НЕ ТАКА БЕ ГОСПОДИНЕ....СТИГА ИЗМИСЛЯ НЕВЕРОЯТНИ НЕщА, А ТИ ВЯРВАШ ЛИ СИ НА ТОВА ,КОЕТО ГОВОРИШ, ПОНАМАЛИ МАЛКО ДЕ...

а бе,Маугли ти не знаеш ли,че след определено време документите в деловодството се съхраняват в т.н.кашони,та задаваш такива тъпи въпроси

Ама че управленец - 4 години не можа да намери кашона! Защо иска още 4 - да не би за да се запознае какво е правил предишните 4 години?

Как така тези кашони точно преди референдума и изборите излизат,бе:)Тия чистачки в МИЕТ държавни служители с каква атестация са дет не си гледат работата?

Ей,това голямо ровене по кашоните пада в Министерския съвет!Ами да дойде и Герджиков,с 500 000 подписа ,дето бяха изгубени преди!Ами просто поканете "Росатом" да обясни на хората колко струва,а не разни умници,дето никнат като гъби отнякъде!

Petyr

истината е че на Б. Тиквеника е наредено от ГОЛЕМИЯ БРАТ да спре проекта иначе го спират него :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Другата истина е, че технологията е от времето на втората световна война. Усъвършенствана но същата технология, която са създали още фашистките физици. Е за 70 друга технология не е ли създадена мислиш? И другата истина е, че икономически развитите държави се отказват от тази технология (Германия, Япония), което може да се тълкува, че вече има нова, по добра. Третата истина е, че искат да платим с данъците си средство, което дългосрочно ще ни ограбва, дори и след спиране на централата след 60 г примерно, ако всичко и е наред, чрез купищата радиоактивни отпадъци. Технология за преработката им в нерадиоактивни няма все още и трябва да се натрупат някъде.

Борисов - един въпрос не задаваш. И въпросът е защо българският народ и държава трябва да решава и да плаща атомна централа. Българският бизнес като иска да има ток да си построи централа.Същото се отнася и за много други области - като искат да ми продават вода, ток газ - да си построят мрежа, а не аз да им я строя с данъците и после да ми начисляват такса пренос. Като искат квалифициран персонал - да си го обучат, а не да се обуча за моя сметка а те след това да ползват без да плащат. Нали уж пазарна икономика, а всъшност нещата са си като при комунизма с тази разлика, че сегашните олигарси нямат никакъв ангажимент към хората. Имат ангажимент да ни грабят и да им платим с нашите данъци средствата с които ни грабят.А ако някой иска да строи Белене, да вади парите и да строи и да си продава тока на който си иска, обаче аз искам да имам избор дали да го купя или не. И не искам с моите данъци да плащам средството с което ще ме ограбват в бъдеще. А вашата роля е г-н Борисов не да режете ленти, а да създадете правилата и да наложите контрола за спазването им, а също да дадете право на избор на хората, които са ви избрали, да си изберат какво да си купят (ток например от няколко доставчика или газ) А за което няма как да има избор да е държавно, а не на някой монопол. Обаче май искам твърде много от нашите политици. Обаче го искам, защото ми писна от некадърници.

humfry

За магистрали и други ленторези ги дава от личния си джоб (или поне така излиза по приказките му), а сега удобно станахме едно цяло и трябвало всички да плащаме. Ама като е тръгнал да ги плати и тези, най-малкото защото четири години са го "криели" този "кашон". Иначе електората може и да му повярва...

Защо се карате бре. Вие ли ще продавате тока и ще печелите? Безработните се карат за инвестициите за милиарди а не си гледат хала в който се намират ....

Ако в България има такива пари значи Геноцидът над българите е напълно целенасочен !!!! Не може да се дават мижави суми за майките да отглеждат децата си, мижави суми за лекарите да се грижат за пациентите си, мижави суми да се превръщат за учителите който са се превърнали в звероукротители поради липса на какъвто и да е контрол понеже системата така е измислена че да не може нормално да се преподава вече в училищата за да може децата да стават овце в кошарката на така наречените "Управляващи". Българските политици ще въвлекат българите да плащат за нещо чужди и после данъците ще станат още по непоносими.

На това аз му викам- дребни измами за 'който се хване"... Ако седнем след време да търсим , да разследваме- накрая ще се окаже , че всичко е някакъв балон- нещо е било сбъркано нещо недучуто , недопрочетено... Важното е да има измама по Мутренски- и да се разколебава народа.... Докога трябва да се обръча внимание на такива жълти новини пускани в последния момент ... Ако наистина имало такъв кашон- и ТАКАВА ДАЛАВЕРА- -ЗА ТОЛКОВА ВРЕМЕ ДА НЕ СА РАЗБРАЛИ МУТРИТЕ- ТОВА ГОВОРИ САМО ЛОШО ЗА ТЯХ.. МНОГО ЛОШО... ТЯХНАТА РАБОТА МИ ПРИЛИЧА МИ НА ЛАФА ЗА БЪЛГАРСКИЯ РЕОТАН !!!

Малкия , сладък и "невинен' Делянчо- да не си пъха "гагата"- там където два ата се ритат...- ама нали си е глуповатичък- не се научи на някой трикове.. .. Той самия ако иска да го слушаме с интерес- да ни обясни за "фабричката"- на татето- как и с какво е обезпечен многомилионния заем..- да съобщо за смешно-ниските цени за наемане на помещения и земя- И ИЗОБЩО- ДОСТА ДАЛВЕРКА ЗАВЪРТЯ ТАТКОТО ДОКАТО СИНЕТО "ЧЕСТНО' служи на Родината си... Ех- защо и аз си нямах едно такова "честно" синче- за има няма годинка , две- си решавам живота не само за мене ами и за две-три поколения напреде....

"намерил в кашон" ,айде де, това звучи, като джакпот от тотализатора, ама не хваща дикиш, вече не вярваме на ....смешки и грешки.....,к,ъв кашон, к,ви пет леа......

Изобщо не се съмнявам,че тиквата може да изкара от който и да е кашон цена дори от 123 милиарда.Мен ме интересува защо продължава да налива милиарди в Белене след като не иска да се строи?

ПРИЗИВ! Той е предназначен за тези, които СА ПРОТИВ АЕЦ-БелеНЕ и гласи: "НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО означава ЧЕТИРИ ПЪТИ "НЕ" на АЕЦ-БелеНЕ. Тъй кaто поддръжниците на БелеНЕ превишават многократно нас, интелигентните и умни българи-ПАТРИОТИ, ние, като по-умни, ще ги ударим с ИЗБОРНАТА АКТИВНОСТ! БЕЗ НАС НИКОГА не могат да постигнат активност 62%, колкото им трябва, за да е валиден референдума! НАПРАВЕТЕ ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ НЕВАЛИДЕН!Затова ги оставете САМИ на този референдум! Не играйте играта на КОМУНОИДИТЕ, ние сме ПО-УМНИ и ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИ! В никакви доводи против АЕЦ-а апологетите й няма да се вслушат! Всуе ще са усилията ви! Защото целта на организаторите на този референдум е ДА КРАДАТ от този проект, а стадото послушно върви след тях! Затова има един начин-НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО НЕ Е СЛАБОСТ, в случая е СИЛА, ОСЪЗНАТА СИЛА! И НАЦИОНАЛНО-ОТГОВОРНА ПОЗИЦИЯ! КОМУНОИДИТЕ от десетилетия облъчват народа какъв "Голям бизнес" е атомната енергетика. И е нормално средния българин да се поддаде... Не го виня, но с 1-2 месеца спорове НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ УБЕДЕН И ДА ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО СИ! Та за болшинството от българите АЕЦ-ите са символ на ДАЛАВЕРА, голяма ДАЛАВЕРА, а по далаверите ние, българите, си падаме... Така че идете ли да си давате гласа, сте паднали в капана на КОМУНОИДИТЕ! На тях НЕИСТОВО им ТРЯБВАТ ГЛАСОВЕ, независимо дали са ЗА или ПРОТИВ! ГЛАСУВАНЕ? ДА!!! МАСОВО!!! НО НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ!!!

Ще ми се да натрием хубаво червения, лъжлив нос на комунягите... Както го правихме редовно на изборите до сега.

КОЕ ТИ Е ИНТЕЛИГЕНТНОТО НА ТЕБ ПРИЯТЕЛЮ ИЛИ ОБИЧАШ ДА ТЕ ПРАВЯТ НА БАЛЪК ИЛИ СИ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБИЧКА В МОМЕНТА И БЛИЖЕШ НА БОКО ...?

Твърденията на Б.Б.по Беляне са толкова верни,колкото и това'че не е бил комунист в БКП,не е бил командир на рота и преследвал турците по време на възродителния процес ,не е бил в СИК през мутренския период не е бил...

Ние вярваме на Борисов, а не на потомствените лъжци Р.Овч. и Сергей Херсонски... както и на червената паплач край тях ...

ВИЕ - ВЯРВАЩИТЕ- ДАНО НАМАЛЯВАТЕ С ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН- ЗАЩОТО ЗАРАДИ ВАС СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ...

Всъщност Бойко извади лъжливия заек Станишко от кашона за ушите. И сега Станишката рита с крака във въздуха.

Ако би било възможно само днешните поддръжници на Белене да плащат по "ниската" цена на тока,но и изплащайки 23 млрд, за съжаление след години на всички нас децата ни ще трябва да плащат милиони за извеждането на АЕЦ-а от експлоатация плюс новите разходи за новите ВЕИ!

Опит за обгазяване на Доган, "тайнствен кашон", умен руснак чете лекции в парламента. Кипи нормален политически живот в България.

"....България разполага с море от електроенергия, а стойността на проекта АЕЦ "Белене" възлиза на 10 млрд. евро. Това заяви бившият заместник-министър на ядрената енергетика в Русия Булат Нигматулин на заседанието на Временната парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ Белене" от 2002 г. до края на месец март 2012 г...." КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ, НЕКА КОМУНДЕТАТА ЗАМЪЛЧАТ!

"Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?Я ме светни пърко какво точно означават и какви последствия ще имат съответно отговор "НЕ" и/или отговор "ДА" конкретно на посочения по-горе въпрос-освен прахосването на някакви си 20 млн. лева.1) Ако е "НЕ"Примерно ще разширяваме ли АЕЦ-Козлодуй,няма ли.Никога вече няма да пристъпваме към изграждане на друга АЕЦ,освен тази в Козлодуй ли.2)Ако е "ДА"-примерно почваме ли веднага да копаме нов "гьол"-у Бусманци вероятно.Въобще смисълът на този въпрос ми обягва нещо.Ама ще гласувам и даже си имам вече отговор

Е, такива като тебе дебеловрати и дибилоглави имат и за нас по-бедните да ни платят задълженията- нали ТИ се бориш за прослава на българския род и Родина плащай бащице хахаха

Добре, че референдумът е скоро, защото както е тръгнало, на н.в. няма да му стигнат цифрите, с които да опише цената на проекта. А "забравени" кашони ще се намерят за целта. И такива, които да ги намират според нуждите.

Булат Нигматулин просто страхотно го каза ... надявам се да сте гледали/слушали БНТ / БНР в последните 30 мин. а горкия овчаров, се изкара че освен него никой друг не разбира от енергетика ... смешна история :D ама то като си взел комисионните за грабежа, трудно се повръща

ЕДНО ВЪПРОСЧЕ ПРИЯТЕЛ;) ЗАЩО КАТО ГЛЕДАТЕ БНТ ДАМАТА КОЯТО ВИ ОБЕСНЯВАШЕ КАК ВЗЕЛИ ЗАЕМ НЕК И КАКВИ ДОГОВОРИ ИМАЛО СКЛЮЧЕНИ И БАНКИТЕ НЕ ВИ ОБЯСНИ ОТ КОЛКО ГОДИНИ НЕК Е В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ И ЗА КАКЪВ АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЕШЕ ДА СЕ ГОВОРИ СЕГА АКО НЕК БЕШЕ ОБЯВИЛА ФАЛИТ ПРЕЗ 2007 ГОДИНА ?????? И ЗАЩО НЕ СИ ПРИЗНАЕ ДЕБЕЛАТА СВИНЯ БОКО ТИКВАТА КОЛКО ПРАВИТЕЛСТВА ВЕЧЕ КРАДАТ НЕК И ОТ КОЛКО ГОДИНИ НАСАМ ВЪПРОСНАТА КОМПАНИЯ ИМА МНОГО ПОВЕЧЕ РАЗХОДИ ОТ КОЛКОТО ПРИХОДИ .....

Малко е Боко, продължавай да наддаваш.

и аз намерих в едно кашонче един употребяван .... в къщи ама си мълча от години и нищо неказвам...

"Факирът" боко тиквата извади от ръкавелите си поредната лъжа! Българки и българи, гласувайте за АЕЦ - Белене!!!

Само кръгъл идиот, би заборчил страната с милярди левове ... стига вече НЕГРАМОТНИ, отвори си търговския регистър и виж приходите на АЕЦ Козлодуй --- тия пари не за 10, за 100 години няма да може да върнем..... стига с това ОВЧО мислене, от ОВЦЕТЕ сме на това дередже

Гла-Д-увайте за ЯдЕЦ! БОЙКОТ на РЕФЕРЕНДУМА!!!

Цената на АЕЦ е според партийните порядки на съществуващите партии. Руснаците дават цена 3,9милиарда. По-нататък всеки дооценява според крадливостта на своята партия.А крадливостта е разлика, която се получава като от обявената от партийния лидер цена се извади 3,9 милиарда. Примери: Бойко: 23милиарда-3,9= 19,1милиарда Костов:21-3,9=17,1милиарда Станишката:6,5-3,9=2,6 милиарда Първенство по крадливост държи Бойко Борисов. Всеки смята да си открадне по нещо , но той се забрави в кражбите си. Сигурно се ядосва, че фотоволтаиците на Цветелина ще увиснат.

RWE е дала заключението си и цената е 10 000 000 000 Евро. "бе" АЕЦ Белене няма да се строи "бе". А серГЕЙ петър димитров "бе" и р. овч. ще бъдат съдени за държавна измяна. "бе"

И КАК ЩЕ ВЗЕМАТ КОСТОВ И БОРИСОВ КАТО ИЗОБЩО НЕ ИСКАТ ДА СЕ СТРОИ БЕЛЕНЕ? КАК БЕ, МАНИПУЛАТОР КОМУНОИДЕН?! 'БАХ ТИ ЛОГИКАТА! НА ТЕБ ТИ ПЛАЩАТ С ОТКРАДНАТИТЕ ДОСЕГА 2 МИЛИАРДА ДА РЪСИШ ГЛУПОСТИ...

Цялата тази врявя за АЕЦ ,кой ще вземе комисионна -10% от 10 млр. лв.Нито Станишев ,нито Борисов защитават националните интереси.Веднъж се подписах да не затварят 3 и 4 реактор на АЕЦ "Козлодуй".-и какво -затвориха ги.Тогава се почуствах като предадена.Затова оттогава не участвам в никакви подписки .Няма да участвам и в референдума.ПРОСТО НЕ ИСКАМ ДА МЕ ИЗПОЛЗЯВТ ЗА ЛИЧНИТЕ СИ ЦЕЛИ!!!

АМИ КАТО СИ НЯМАШ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ- ХОДИ СЕ ИЗРУСИ ПОНЕ- ЩЕ ТИ ОТИВА ДОКРАЙ...

Слушайте БЕЕ. Никой не ни казва истината БЕЕ.И е нормално-на такова стадо като нас БЕЕ.Незнам дали на референдума трябва да се гласува с НЕ .Но това НЕ ще си го запазя за парламентарните избори БЕЕЕЕЕЕЕ.

Колко удобно.

Вижте това:link

Защо този кашон се намери точно в седмицата на референдума, защо 4 години никой не го намери и не изнесе информациата от него, какво правиха в министерството тези 4 години или имат по важни работи като да закрият и ВМЗ Сопот???

Имайки предвид топлите отношения между Ердоган и Борисов и фактът, че Турция започва да строи атомни централи с руско оборудване, се чудя дали интересите, които обслужва Борисов не са всъщност турски.

До "Студен душ"...Ако в този сличай ибслужва турски интереси, то обслужва и руски..., вероятно по-точно е, че изпълнява указания с което обслужва своите интереси...

Добре, че го намериха този кашон вчера. А можеше и в петък да се намери. Тогава щеше да е още по-голям ефекта от новината. Е можеше и през тия три и половина години да се намери, ама явно е имало много по-важни работи за правенв.

тая противна пасмина от лъжци,престъпници и нагли отвратителници,смятащи хората за канарчета.

Може ли документи с държавна важност да се държат в кашон. Това бакалски тефтер ли килера на някоя баба или държавна институция-Това ли е уважението към документи носещи важна държавна информация в кашон и под масата или в кашон и на боклука

По принцип в архивите на ведомствата, всички документи се слагат в папки, папките в кашони, а кашоните по рафтове. И папките и кашоните и рафтовете за подробно етикетирани, надписани и описани. Нищо необичайно. Ама Борисов откъде да го знае. Нищо, никъде не е било "закътвано". Просто е изтекъл срока за конфиденциалност. Даже министърчето му го каза. Ама така е по-драматично, по-тайнствено и конспиративно.

Няма да се съглася ,да се удължи срока на експлоатация на 5 и 6 блок на Козлодуй,да видим какви ще ги съченява тоя олигофрен.Шизофреник нещастен.

Ти местото ли ми искаш, а? Я да се позанимая малко с тебе...

Срам, срам та чак осран! Те ако се разровят в кашоните могат да си намерят и дипломите! Министърчето, този "сладкиш" Добрев, ако мудадеш една весникарска будка ще я фалира, а те му дали цялата икономика. Емблемата на това правителство е "огромен хипопотам", целия потънал в тиня , а каква уста отворил.

Затова и му е дадено министерството.

Не е ли голям сладкиш Делян? Като мома е! Само като му видя устничките и едни мисли ми идват...

Добитък загубен.

ВЗЕМИ НА ТИМАДЖИЙТЕ МИЛИАРДИТЕ НА ЦЕЦКО ВАСИЛЕВ БАТЕ ОТ БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ И ЦЕКО МИНЕВ,И ЕТО ТИ ПАРА ДА ПРАВИШ АЕЦ ЧЕ ДОРИ И ПЕНСИЙ ЗА НАРОДА ЩЕ ИМА :)

ВЗЕМИ НА ТИМАДЖИЙТЕ МИЛИАРДИТЕ НА ЦЕЦКО ВАСИЛЕВ БАТЕ ОТ БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ И ЦЕКО МИНЕВ,И ЕТО ТИ ПАРА ДА ПРАВИШ АЕЦ ЧЕ ДОРИ И ПЕНСИЙ ЗА НАРОДА ЩЕ ИМА :)