Борисов инспектира магистрала ”Люлин”

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че е силно скептичен за това автомагистрала "Люлин" да бъде завършена до края на годината.

Обратно в новината

Коментари - Борисов инспектира магистрала ”Люлин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боко е крадец и лъжец.Какво обещаваше какво стана.Вече трябваше да е завършена за първоначално определената сума, а наля луди нови пари. Защо бе Боко ,защо бе Тикво? Колко открадна?С кого си в комбина? Няма по-нагъл и крадлив премиер от теб.Мъчно ми е за предишните.

Най-после премиерът разбра, че трябва сериозно да заложи на качеството, а не само да "инспектира" обектите и да "ръководи на място", като Ким Ир Сен. Налучкал е правилната посока - дано да успее. За да не говорим повече за "Цариградско море" и да не ремонтираме стратегическите обекти един месец след откриването им.

Нищо не е разбрал - много е тъп. Толку е тъп, че дори на състезание за тъпаци ще е втори. Преди него ще бъдат избирателите му...

"НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ СТАНЕ, но за качеството съм категоричен", заяви още Борисов.

ИНСПЕКТОР ДЮ-ДЮ, ТОВА МОЖЕ, ТОВА ПРАВИ

Другарю Борисов! Има все още един голям проблем - никой от електората ти не знае какво означава ГЕРБ!!! Разполагаш с овцеее, беееее....

Абе, премиерчето - нали държиш на БДС? Или не знаеш какво е това? Почети малко даже за изисквания за осветеност на ТУНЕЛ! Та, я кажи сега - тунели как се правят? Та - били на 6-7 метра? Мииии... Ти гониш, батка, или някой твой консултант те е направил за смях! Виж са, от тунлчето - ако го направиш на 2,000 сантима - мое да пропускаш само Евро Смарт колички оттам, еле па - да измислиш нещо, ама... Във "Винету" не съм забелязал да има специализъм по всичко!

Господин Борисов ще им покаже как се работи и как се правят магистрали! Благодарение на неговия денонощен труд и чутовни усилия до 3 години Бг става средноевропейска държава, а по време на втория мандат - водеща!

Спри се бе, баце - а на третия мандат - ще задминем едновремено САЩ и Япония с няколко обиколки, м?

Той дори се самопохвали, че строителството на "Дунав мост" 2 е възможно, защото той е спасил парите за него. - ТАКА ЛИ ??ЧЕ ТВОА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!ТОВА НЕ Е В НЕГОВ СТИЛ!!!!

Аз пък ставам все по-скептичен,че ще си изкараш мандата.

че следва да го потори и потрети докато изпукате социта и потурнаци!

Големият проблем не толкова в Станишев или Борисов, които не блестят от познания в областта. За пореден път за изпълнител е избрана фирма, предложила най-евтина оферта. Обикновено тези оферти не са най-изгодни, защото в крайна сметка излизат най-скъпи и неизгодни - строи се вяло, на магия, с минимални средства, с евтини и неподходящи материали и работна ръка, безкрайно се отлага. Така, в крайна сметка за парите, които даваме получаваме едно нищо. Има неща, като пътното строителство например, за които не бива да се правят компромиси, а не да се опитваме с трици маймуни да ловим. Като не можем, да имаме доблестта да си признаем. Има хора, които могат - ето толкова хвалим Съветския европейски съюз, там всичко е уредено, всичко е както трябва и всеки си гледа неговата работа. Все ще се намери някой комисар да погледне и нашата работа, а тя не е малка.

Само хидромелиоратора Доган е!!! Той талант от всякъде.Голям политик,голям хидромелиоратор,голям проектант,голям философ,голям мръсник...

За АМ "Люлин"консултанта взел12 млн.А за бул."Брюксел"колко ще раздели Боко с ГБС?Всеки ден минавах по този път,и сравнен с много други,той беше почти идеален/за нашите условия/.И сега се питам каква бе причината да се започне такъв ремонт,при положение,че много други улици в София са в по-лошо състояние.

хе хе хе васцо...ти да не би да си летял над него сас самолет бе пич, та затова може и да ти се е сторил в мнооооого добро положение *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Къв е тоя овехтял камък бе, льольо малоумен? Камъкът има трайност милиони и милиарди години.

1253, На Боко главата му е твърда и ако падне камък връз нея, ша са строши камъка.

Да не е пак Доганчо консултанта

А, щях да забравя. Нека да не слагаме каруцата пред коня. Всъщност, нали БСП и компания е сключила тези договори (за магистрала "Люлин" май пръст има ДПС. При това, както изглежда среден). ББ само се опитва да накара изпълнителя да си свърши работата. тази работа, която БСП не можа да го накара да свърши навреме. Що се отнася до пуснатите участъци, преди няколко дена излезе информация в печата че един от тези участъци на магистрала "Тракия" май не бил проектиран и изпълнен както трябва, та започнал да пропада. И за това ли ви е виновен ББ? Сега и там ще трябва да се ринат говната натрупани от БСП. ако има нещо за ко0ето ББ е виновемн е това че се отбнаса прекалено толерантно с червената сган. Доста червени екземпляри трябваше да са в затвора досега. И това хич не е маловажно. след като за 20 години не можахме да натирим БСП където й е мястото, може би сега е крайно време да ги изхвърлим като гюбре на бунището на историята. Че те, като гледам, за друго не стават.

Абе, пич! KGB - ти да не изпадна в някаква безидейна безпомощност? Кой е каруца, кой кон - я разкажи, да чуем за куците магарета! Батка - жули хапчетата, няма и да ти помогнат, ама може и по-смешен да станеш!

Ще ти се! Много ясно се е изразил чонека, ама не ви изнася. В безидейност изпаднахте вие, щото не знаете на кое от движенията в БСП да вярвате, за далаверите на управлението на тройната не можете да отречете и подскачате, пък и Станишката се закучи и блокира развитието на политиката в БСП. Затова не си го изкарвайте на другите. Гледайте да си изясните вашата си идейност.

Консултантът е прибрал 12 милиона лева! А кой му ги е дал? Кой се разписа на документа? Или се чудим само, как да сме интересни пред микрофоните?

Ами то в България е така,най-много се плаща когато не се работи нищо,нали за това хората ни се изтрепват да учат право,икономика финанси и търговия,за да вземат пари без да работят-само заради връзките си и заради дипломата си.Учи мама за да не работиш....ЕЕЕЕЕЕЕ сега пък и нямало никаква работа свършена,ми нали за това са висшисти.Щото ако бяха със средно образование ,тогава работата щеше да е свършена но нямаше да са получени парите за положения труд..... както става винаги с работниците и трудът им!! Сега се е работило по адвокатски,може да няма никаква свършена работа но парите трябва да преминат от едни ръце в други.Добре е ---ето ви правото над всичко!!!!!!

на лъжеца ББ всички други му се виждат крадци. Това що народ обяви за крадци със съответните суми досега щеше да преизпълни приходите в бюджета!

Всеки ден разбираме,че някой е взел много пари,без да е свършил никаква работа!!!Въпросът е:Кога ще ги върнат тези пари?А и някой трябва да държи сметка за това! Искам държавата да ми плати 45000лв. (толкова ми е заема към банката) без да съм свършила никаква работа!!!

Един мой далечен познат завърши ветеринарна медицина. Понеже не можа да се реализира по специалността (защото беше много посредствен студент) си отвори консултантска фирма в областта на.... възобновяемите енергийни източници и лекарствени препарати. Само за 5г. построи къща палат и кара Мерцедес Б класа! Боже пази България

Една от задачите на консултанта е да направи даден обект колкото се може по скъп за изпълнение. От това зависи и хонорарът им.

Ами, да ако ги бех консултирал аз пак нищо немаше да свърша, ама само 1 милион щях да взема :)))

Ми те за толкова нема те наемат. За другите нема ли да има?

ТИЯ височини на тунели явно не са по акъла на нашия премиер и е по добре да не се излага.Има си експетни съвети които са длъжни да видят нещата по това трасе и след 50 години /както и габаритите на преминаващите товари. За тези послушковци и овчици нека прочетат стенограмата на мин съвет от 27.07 ако се не лъжа как г-н ББ нарежда магистралата да се пусне до края на годината 31.декември добре че се престраши Рсен Плевнелиев да му каже че не може зимата да се полага последен слой,но он пак си казва до края на годината. Аз искам да ви попитам тук привърженици на ГЕРБ не виждате ли че в България има и други пътища по които трябва да оцелеем до построяването на магистралите кога са биле толкова зле те? никога май

За тия другите пътища се обърнете с питане към другаря министър-председател на тройната коалиция. Там имаше нещо за батко и братко, блокирани средства от ЕК, неусвоени средства и др. Пътищата ви са зле защото дойде на власт ББ, така ли? Или не си свършиха работата хората на Станишев? Я виж оправи си времето назад. Много важна е идейността, обаче. Като са нашите на власт, ги прилитаме тия дупке, бе. Окрилени сме, щото. Пък сега с ББ, ей ги на дупките - ма много дупки! Като изберем Станишката, па като излезне да каже две красиви приказки и дупките ще се запушат, и престъпността ще намалее, и киселото млеко и сиренцето ще посладеят, и соята в каймичката не ще се забелязва. Пък и на Бузлуджа като погледнем у светлото бъдеще и проблема със здравните вноски ще оправим, раждаемостта ще се повиши, и тока по морето ще тръгне ей сега. Нищо, че години назад този проблем сме го проспали. Да го решава който иска. Той виновен ББ. Някой да не е разбрал - ББ виновен, бе. За какво ли? Ми за всичко - най вече, че не ни е приятен. От 20 години не ни е приятен - нищо, че миналата година дойде на власт. То и ние никаква не я свършихме, ама барем си бяхме от нашите и си се радвахме един на друг, и си вярвахме. Отде дойде тоя та ни обърка РАХАТА?

евала брато време беше да се случи туй чудо личиси че си един от нас ..................

".....но има места, където тунелът е на 6-7 метра височина. Спокойно е можело това да се избегне и да се похарчат доста по-малко пари." Трябвало е да оставят 3-4 метра от тази отлепена скала, която да убие още някой работник или след като прережа лентата, тогава да затрупа някой друг автобус сс пътници. Щях да взема и неустойка за некачествено строителство!!!. На ББ не може да се угоди!!!

Ей ма той Боко от всичко разбира бреее....Са и мостове и тунели знае как се правят по-добре от консултантите... Е па що не изгониш турчолята, па да турнеш твоите приближени от ГБС да го достроят...качествено.....както пътен възел Драгалевци, та по-малко от месец след откриването правихте ремонт :):):)

Тоя консултант, като е взел милиони за нищо - да ги върне! А пък фирмата-изпълнител явно няма силици да се справи! Та очаквам още повече закъснение и искане за още пари.

Много са 12 милиона!За разлика от онези само 5 милиона на всяка Нова година,с които Цветелинка допълва "скромната" си месечна заплата от 90 хил.лв. Или от лекари и хирурзи,които лекуват и оперират прости българи.Онези българи,които ходят пеш.Защото имат интелект и морал,но нямат автомобили и джипове,с които да ползват Боковите магистрали.

Браво, ГЕРБ наистина работят!!!

Приказват че работят. И то ако има камери.

Борисов,като се изживяваш,като Спасителя - що не спасиш и народа? Ти знаеш как!!!

То за тоя , всеко нещо дето не е свързано с тичане след топката е нищо.

Искам да съм консултант - пия две ракии и разбирам от всичко - вие само дайте парите бе :)

С тая логика, дето я имаш - пия две ракии и разбирам от всичко - не си за консултант - НАПРАВО СИ ЗА ПРЕМИЕР, ТОЧНО КАТО СЕГАШНИЯ!

То нашият премиер понеже не пие, затова сигурно от още повече неща разбира...

А защо Бойко не спазва нормите на безопасност и е без каска на обекта? Европейците не правят така...

Магистрала Люлин се прави с овехтял камък и ще пропадне по бързо и в повече от Тракия. На места са отнесени скатовете от дъжда.

Какво е обехтял камък бе МИТЕ? Сигурно искаш да кажеш изветрял ,ама тия естествени материали имат достаголяма трайност сигурно има проби /задължително/ това строителство не е фасулска работа не е като футбола. ТИЯ височини на тунели явно не са по акъла на нашия премиер и е по добре да не се излага.Има си експетни съвети които са длъжни да видят нещата по това трасе и след 50 години /както и габаритите на преминаващите товари. За тези послушковци и овчици нека прочетат стенограмата на мин съвет от 27.07 ако се не лъжа как г-н ББ нарежда магистралата да се пусне до края на годината 31.декември добре че се престраши Рсен Плевнелиев да му каже че не може зимата да се полага последен слой,но он пак си казва до края на годината. Аз искам да ви попитам тук привърженици на ГЕРБ не виждате ли че в България има и други пътища по които трябва да оцелеем до построяването на магистралите кога са биле толкова зле те? никога май

Ако ББ не разбира от всичко той си има съветници. Как Сергей разбира от униформата на руската армия?

Бойко, обичаме те!!!

Кои сте вие? :))

болшинството ;)

Най-накрая имаме работещи премиер и правителство. Дано разумните са повече от неразумните.

И какво работи сегашният премиер? Говори глупости без да разбира от нищо. И аз мога да кажа, че еди кой си нищо не е направил, а е всел пари. А дали разбирам от неговата работа, че да давам оценки. И премиера кой го "консултира" да се изказва неподготвен по всички въпроси? Неговите "консултанти" колко са "заработили"?

И какво работи това правителство след като от петте години отсъствие от обекта една е негова. А защо Тиквата не смее да каже кой прибра консултантските милиони .Има и още но никой няма да отговори на сериозни въпроси .Защо е така отговори си сам.

Ей, не си пиеш хапчетата ти и тва си е :)

бог да пази правителството и бб

bog da pazi pravitelstvoto i bb

Той бог по презумпция ги пази идиотите ,така че пожеланието ти е напразно.

Той ББ пази господ, нали това му беше бизнеса

НЯМАШЕ ЛИ БЪЛГАРСКА ФИРМА, ЧЕ ТИЯ ПРИЯТЕЛИ ДОЙДОХА ДА НИ ДОЯТ?!?!

Интересно от кои е бил този консултант? Без да знам, мога да се хвана на бас че е бл консултант с подкрепата на Тройната коалиция. Тя работата е ясна, турска фирма строител на магистрала. Защо, бре хора! Толкова ли нямаше нещо по-малко убито от турска фирма. И като гледам фирмата ми става ясно за какви консултатнти може да става дума. Абе след като Ахмед Доган, без инженерно образование (за строителен инженер по хидротехниочески съоръжения въобще не говорим) е взел за консултантски услуги 1 млн евро работата е ясна. И тук ситуацията е подобна. Резултатът? оскъпяване с над 100 млн. Закъснение, с повече от година и 3 месеца. И това за някакви пикливи 19 км. Имало било мостове и тунели. Абе, ланкоолу, че то се вижда с просто око че ще трябва да мине през планината, бе. Добре че дойде ББ да разрови малко цялата тази смрад. ако беше останал Станишко и неговите матрапази така щяха и да забатачат работата. Какво правим от тук насетне? Първо, стриктно изискване за спазване на сроковете. Ако не - неустойки до дупка. Второ, стриктно следене за качеството. Все пак това е магистрала а не селски кенеф. Каквито до този момент може би са строили турците. И трето, най-важно. Никога повече турци да не строят магистрали в България. Ако трябва специален закон да се приеме за това. Че тези текмефези така са се осрали че повече няма накъде. И последно, четвърто - съд за далавераджиите. Който се е облажил сега ще трябва да си плати. Червената сган плюе по ББ. Като че ли той е виновен за това че бСП и компания 3 км магистрала не можаха да построят. Сега, то вече е ясно, след 2 години ще имаме нови 120 км магистрали. С всичките закъснения и мърльотии. С това да го запомним ББ пак е нещо.

Да можеше ББ и малко мозък да ти набие освен другото ,чудо щеше да стане.

А бе, смотан ченгеджия, пак говориш глупости. 1-во. Консултант (строителен надзор) на Люлин е сдружение между канадската фирма Луис Бергер (Луи Берже) и американската фирма Мот МакДоналд - едни от най-големите в бранша. Не е ясно как въобще могат да бъдат в комбина с триглавата ламя. Борисов говори за някакви "консултанти", ама и той не е наясно за какво и за кои става дума. Магистрала Люлин е най-трудната в техническо отношение досега, макар че е само 20-тина км. 2-ро. Между 2005 и 2009 г. в България са предадени за експлоатация магистрални участъци от Тракия 72 км, от Струма 22 км, от Хемус 12 км и от Марица (частично) 34 км. Общата дължина ти си я смятай колко е и колко пъти по 3 е всъщност. А новите магистрали след 2009 г. кога станат 120 км (все пак - дано!) - тогава се хвали! А ти като си чукундур и си знаеш и си баеш едно и също - какво да кажем? От нищо не отбираш, а се изказваш по всичко. Поне да имаше нещо верно, ама какво да очакваме от един абсолютно неподготвен клакьор, освен общи приказки, т.е. тъпотии. И приказваш по въпроси чисто технически, от които си ама много, много далеч. Вече и за майтап не ставаш!

Тия консултанти са от Канадската компартие, какво знаеш ти...

Абе ти нали не си по-глупав от този KGB, дето си го знаем? Защо му се връзваш? Все едно да се вържеш и на идиотщините на Хането Путку! Стегни се!

Нали изоставането беше само 10 дни- преди месец така казаха по телевизията ко стана ся?:)

Питай Съанишев.Той за 4 години и 2 метра не ти направи ся ко плямпаш за изоставане? Големи тъпани са туй булгарите! Човека ви строи вие пак лаете..

Искам да попитам :Той /негово величество/ колко ще плаща на консултантите от Световната банка. Нали ни обещаха да ни консултират?Защо няма пари за здраве, а даде на археолозите за разкопки?Защо не се разплати с бизнеса , а прави спортна зала? Защо вземаме /всички ние, защото ние ще ги плащаме/ пари точно от световна банка?Заради добрите условия или заради Кр.Георгиева и С.Дянков? И още много много въпроси ?????