17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо - интересно студентът от коя страна на хижаря е бил, че “ е паднал по стълбите, докато се е опитвал да го бутне“?! Освен ако не е почерпен! Второ - някой от оплакващите се студенти знае ли, че всеки ден с кончетата хижарят Иван минава по 14 км ( по съвсем нелек път) до х. Демяница и обратно за да достави продукти в хижата – каквото им душа поиска. Трето – дори и да няма свободни легла, предлага на туристите (пристигнали късно вечерта или при лошо време) да пренощуват в столовата. И четвърто, и пето и т. н. А някой от „малтретираните студенти“ да е обърнал внимание на надписа на стената на български и английски – цитирам: „ Токът спира в 22.30. След този час, моля, пазете тишина. No power after 22.30. Please, keep silence. “ Цезар е казал: „Ако искаш да живееш в Рим, живей, но по римските обичаи“ Завиждам на Иван за търпението и нервите толкова години. Хич не е лесно да угаждаш на всякаква измет – да им осигуряваш подслон и храна (това е заслон), а те да ти се качат на главата.

Един дърт хижар и 28 младежи. И той ги набил. Нещо послъгвате бе мамини синчета. Свикнали сте да правите каквото искате при мама и никой да не ви прави забележка. Да, ама не. На заслона и в планината има и някои правила и ограничения.

Абе да питам тоо суров мъж събирал ли е зъби със счупени ръце

Този селски алкохолик трябва на момента да бъде изгонен от заслона. Не може 10 случая и все някой друг да е виновен. Този е скандалджия. Това му е манталитет. Не може да се владее.

28 човека не са се опълчили на сам пенсионер. Може да е бил въоражен, споменават се пушки ала-бала. Това все някак го разбирам. Ама пък нито един от тези 28 да не се сети да си извади телефона и да натисне REC. И без това само това правят днешните деца. Е това ми е най-странното в историята.

28 души бягат посред нощ в гората да търсят спасение, докато "жертвата" им, върху която уж били изсипали агресията си, продължава спокойно да си пие ракията в хижата.

Решението е видеонаблюдение.КЗЛД също ще ме подкрепи.

Един път съм ходил на Черни връх, спахме някъде между една серия хъркащи и пърдящи. От тогава никога повече. Хотел и това е!

Ние също сме потърпевши от групото отношение на хижаря. Питам се какъв ред въдворява той. Пристигнахме в заслона, навън бяха разположени маси и имаше туристи. Влязохме в заслона казахме, че искаме да пренощуваме и заплатихме нощувка, след което се качихме в спалното помещение за да си оставим раниците и да се настаним, защото в спалното помещение нямаше осветление, а всеки ползва фенерче , което си носи. Послахме си в единия ъгъл където решихме , че ще спим и излязохме навън за да вечеряме. Когато се върнахме, видяхме , че върху нашите неща се е разположил някакъв турист от Варна. Без да вдигаме скандал се преместихме и легнахме от другата страна. Бяхме изморени, а на другия ден ни чакаше път. В късните часове на ноща този турист от Варна, който се оказа познат на хижара се качва в спалното помещение и с фенер започва да осветява всички спящи най-вече нас. При което ни събуди. През ноща някой от туристите започна да хърка, незная защо той ни беше нарочил и стана и отново ни освети. В нас проговори разума, защото с такъв наглец лесно може да се справиш, но при положение , че ние сме сами в планината на часове разстояние от Банско, а те бързо ще се организират и ще ни причакат някъде за да ни пребият , решихме да премълчим и на сутринта рано се изнесохме от заслона. Та този хижар, който уж въдворява ред , в случая не въдвори такъв, а всъщност има приятели, които остават при него за по няколко дни и същите грубияни като него. След нашия случай на следващата година, даваха по телевизията групата от момчета и момичета, които бяха пребити от тях заради разпънатите палатки далеч от заслона. Предположих, че ще се вземат някакви мерки, но явно тази мутра има закрилници в Банско и ще продължава да тормози туристите. Честно казано от тогава не съм стъпвала в този заслон, защото човек отива за да види красотата на природата , да се зареди с положителни емоции и спокойствие, а в същност се среща с някакви мутри които си мислят, че те са построили хижите и заслоните в България. Жалко.

Абе младежи, как се оставяте на някой пиян простак да ви тероризира. Я му набийте канчето та той да обяснява как е паднал сам по стълбите. Аз съм жена и се чудя как група млади мъже се оставят на един нещастник. Аз не бих се оставила.

Не всеки е бияч по природа и възпитание!

Е ясно е че хижаря има проблеми с гнева и алкохола явно. Интересно е че такива хора обикновено си подбират добри хора да си на който да си излеят агресията, за да не могат да им отвърнат. Да фо пращат в някое пусто село да се лекува или да се пропие нацяло, този хижар явно не е добре по рождение. Просто тази работа не е за него, трябва му здрав селски труд, за да се оправи.

Този "хижар", отдавна е за смяна. Познавам доста туристи, които от години съзнателно заобикалят тевно. Същото правя и аз. БТС, да си свърши работата или чакат този са убие някой!

Помня Тевно от далечната 2004 година. Тогава същия сърдит хижар демонстративно отиде да лови риба от езерото за някакви чужденци. Е, нали е забранено! Отношението на хижарите и тогава беше грубо...все едно е частна собственост!

Това е мутренска държава - мутри, чалгари и селяни като събереш на едно място какво може да стане.

Ме фара за ебания хижар и овоняния заслон

Тука случаят не е описан нацяло. Прочете в сайта Марица. Този хижар е пълно лай-но. И сега какво, ще чакаме да му дойдат подходящите посетители, при което по случайност той ще се изтърколи по стълбите с разбита глава, счупени ребра и гръбначни прешлени. Или прокуратурата ще се заеме с този психопат, БТС ще му прекрати договора мигновено за стопанисване на заслона и той ще легне в един фруг заслон, наречен затвор.

Много филми си гледал :) Истината е съвсем друга .

Тези така нареч1ени клети студентчета планинари са се държали арогантно, друсали са кучеци по пейките в кухнята и въобще не са били толова хрисими агънца, колкото се изкарват. Има и други свидетели на случката и споделиха друга гледна точка. Пияндурски изпълнения! ПО планните вече плъзна всякаква измет, ходят по хижите за да пиянстват!

Лъжеш!

Ама разбира се - след дълъг преход в планината само кючеци се друсат.

Това е най отвратително то място на света. По зле е и от претъпкан индийски влак. Хора спят навсякъде, по земята, по пейки стълби кой къде намери. Жени мъже на едно, кой пърди кой хърка кой си говори на сън. Ужас просто. Иначе природата е уникална. Чист въздух и природа, диви сърни, уникално място. Но създаденото от нас е отвратително... Версиите и на двете страни може да са верни може да не са. Хората поставени в такава обстановка губят човешкото и стават зверове, животни.

Всичко негативно, което изброявате по-горе е причината за съществуването (все-още) на тези красоти. Ако имаше хотел с 200 ллегла, басейн и хеликоптерна площадка, път за джипове, тогава заслона ще ви се стори рай. Отделно, това не е хижа, а заслон. Раликата е, че там се ходи ако замръкнеш или излезе буря. Но противно на това, масово се ползва за хижа.

Ами махнете го от там! Толкова е просто!

ОГЪНЯТ ПРЕЧИСТВА ЗЛОТО .....

Тоя да не е роднина на Рашков, добре умее да извърта нещата? Все другите виновни, а той само раздава правосъдие.

Не на Рашков, на Гешев!

Е тоя като е вечно невинен и го тормозят туристите, защо не се махна от там 30 години?

28 пияни цървула, сбъркали заслона с квартална кръчма, налице е резултата !!!

Айдее, аверчетата на хижаря са се изкендзали тука!

Ха,ха, ха, ей селяндур, кой е маркираният, а ??? Който си го е търсил, си го е намерил ! И ако му стиска може повторим, ха, ха ха...

Бяха 28 пияни цървула ,хижара щеше да е в хирургията с 28 шева

Скоро не съм бил на Тевното езеро, но преди години имаше нещо като табела, " Тука е така", не знам дали още я има. Цялото семейство се правят на Дупнишки мутри и дерибейтват, въобще не са стока. Май това е причината да не съм стъпвал толкова време там, неприятни хора, а за хижари не стават определено, но ги търпят.

Бъркаш се с хижа Мальовица, там пишеше тази простотия.

Ей този зъл бай Иван и тези херувимчета- туристи. Пуцай бай Иване, да им дойде акъла.

Нали, той винаги невинен милия.... Ама как ги търпи 30 години лошите туристи?

Ей тва е нивото на журналята (и не само в бг)- дрън дрън, агенция една жена ми каза и цитати на форуми + едностранна и субективна итерпретация на инкогнито твърдения. Няма становище на другата страна, няма обективизиране на факти. Никой не е длъжне в планината; в ограничени пространства и на отдих, да търпи нечии кучета, гюбеци, претенции и стеднощни забавления. Ако не ги бие хижарят, ще ги бие някой турсит.

Ти явно си нов тука :) В дира е така. В Блиц е много по-зле. "Студенти разгневиха хижар! Няма да повярвате после какво се случи!"

Той винаги невинен, пък как ги търпи 30 години лошите туристи?

Добре бе.. 28 човека, а оня сам ги прави на мики маус??? Аман от жен...дърчета! И пушка да има, само да попадне на сериозни хора тая пушка след това ще си я види от... нали, ако не е изчезнал внезапно докато е ходил за гъби.

И да го пребият какво ще се промени, след като отговорните институции се правят на ударени? Иначе все едно сме в дивия Запад.

Има една приказка - на зло куче зла тояга. Явно въпросният хижар не се впечетлява от оплаквания по каналния ред, така че защо да не се пробва с неговите методи. Казват, че боят възпитава... на тоя му е късно за превъзпитаване, но пък защо да не му се създаде един нов рефлекс - налиташ да биеш, след това лежиш една седмица... веднъж, два пъти, на третия вземе да се замисли.

ем щом полицията не обръща внимание на хората изходът е само един мечка докато припадне

Групата на двайсет и осмината интелигенти се е заела да размаже с полуинтелигентски средства стопанина на планинския заслон и единствен отговарящ за спазването на реда в него, като наказание, че не е позволил да му се качат и на главата. И сега групата троли колкото може и както може.

Ааа не бе, те са добри момчета, но ваксинирани и Бил Гейц им е активирал чипа. Той мрази хижаря щото още 98ма е ял от него шамарите. Те са били двамата със Зуки и Зуки също ял и боя и хоя и затова от 20 години пуска през проксита по форумите клевети относно хижаря. А той хижарят живее в такава хармония с природата, направо българският Том Бомбадил.

ще иида там и този хижар само да ме погледне на криво и ша му изпочупа всички ребра от ритане

Минимум 4 часа пеша по големи баири. Най-близкото дърво е на 3 часа път.

Аз си го минавам Безбог, Полежан, малък Полежан, портата, дженгал и вечерта на изворчето:) на другия ден тевно, две бири и надолу. Перфектно за Сб и не:)

И аз тръгвам

На дрогираните безказармени копелета

Та казваш мАж си докато мишкуваш анонимно зад клавиатурата посерко ?

Хижаря е боклук,но е прав!Ега си мисленето!

И е постъпил адекватно със ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИТЕ. Нямаш право да къмпираш където ти скимне, да палиш огньове, да замърсяват а после да изчезнеш. Идете разпъвайте палатки пред хотелите на мутрите в Слънчев бряг и Златните и после ИНФЛУЕНСТВАЙТЕ във фейсбук.

Нали се сещаш, че има законово определено, кой се занимава с това. Нямаш право на самоуправство. Можеш да подадеш сигнал.

В гората действат правилата на хищника, затова като ходиш и се правиш на бабаит, си носи и последствията, които може и да се окажат фатални за такава гнусна чалгарска паплач като вас.

Е, те рано или късно най-вероятно ще се окажат фатални и за хижара - въпрос на време е да попадне на правилните хора, ако цирозата не го довърши преди това! ;)

И като е прав - може да раздава юмручно правосъдие, така ли ? Това само в Булгаристан може да бъде подкрепяно ! Ако утре не спреш на стоп и ме блъснеш, аз съм прав, трябва да изляза и да те смеля от бой ли ? Никъде в бяла държава няма саморазправи набийте си го в главите.

За такива като вас, пиандета и наркоманчета, хижарят се е отнася направо милостиво; за такива като вас направо разстрел на място.

Къде са тия бели държави, защото живея във Франция и се прибираме наесен, защото в училищата малтретират масово белите деца. При приятели в Германия в Мюнхен е още по зле и не е за разправяне даже...

Кви са тия гей туристи. Не можаха ли да го убият тоя?

А теб не може ли да те убие някой?

На него му стига само ебане. Той това си проси.

Една и съща кучка пише в защита на престъпник.

За убиване не знам, ама теб ако те наебат няколко мангала ще си много доволна !

Тези 28 красавци, дето са тръгнали накуп да спят в един заслон, още на входа на парка е трябвало да им ударят по няколко шамара за освестване. Заслонът да не ти е да правиш масов купон?!? Това е планина, заслонът трябва да приютява хора, които са замръкнали в планината. А тези ми тръгнали на компания да пият и да пеят. Ми идете на дискотека бе, келеши! А лошото пиянство на Иван Дрънков го знае цяла България. Само дето, като го изгонят, да видим кой ще се навие да мъкне и да зарежда заслона...

А на бас , че веднага ще се намеря желаещи ....не е като да не се изкрват пари от там ;)

Стъписващо прост български народ. И вие негов типичен представител.

Любимото оправдавание "ма няма кой друг, ма по-лош ще дойде"... Абе ти пробвай.

Ще има скара бира Черни връх 2. Горе стана кръчма. Тук ще стане кенеф. Не че вече не е!

Спал съм няколко пъти на заслона, но не съм имал проблеми с т.н. хижар. Основното правило, е че в хижата вие сте гости, там е домът на хижаря/макар да е по аренда/ и трябва да се съобразявате с установения ред, все пак никой не ви е канил да оставате там и като не ви харесва си има други хижи. От обективна гледна точка - самият факт, че този Иван е от Банско е достатъчно красноречив, че човекът не е наред с главата. Второ - т.н. заслон напрактика е машина за пари и през летния сезон Иван прави по 30-40000 лв приходи само от нощувки/подобно е положението и на Синаница/, а за да бъде защитаван за многобройните си изцепки от БТС, явно от тези пари има отчисления за съюза. В самия заслон е пълна мизерия - чаршафи не се предлагат, а сутрин, когато туристите се изметат от заслона, горе се качва жена му, оправя местата за спане и премита с една метла, вдигайки невъобразима пушилка. така че на туристите се предлага скъпа мизерия, понякога гарнирана с бой. За да съм коректен докрай - много е вероятно, компанията, след като като се е качила горе уж да спи, да се е лигавила и вдигала шум, пречейки на останалите туристи да спят, и след като Иван ги е предупредил няколкократно, накрая да е влязъл в режим на саморазправа.

Това е ЗАСЛОН бе педерунгел преразклатен, не ти е на майка ти шундата да си правиш купони в нея.

Съжалявам, но не приемам да ме отъждествяваш със себе си. Дали си педераст, дали си недоебан - си е твой проблем. Това, че си се дрогирал, също си е твой проблем. Никъде не съм споменавал, че това е място за купон. Реално е място за правене на пари. Хижите и заслоните отдавна не са това, което бяха едно време. Вече не е достатъчно да си плащаш само спането, не се гледа с добро око ако не инвестираш и в консумация. Хижарите не обичат обикновени туристи да ги посещават, искат курбанджии, които да плащат за храна и пиене. Та от цялото ти словоблудство, не стана ясно какъв ти е проблема, че се изхвърляш медийно?

Значи студентите са на осмия ден в планината на Тевното езеро.Ако в началото са имали алкохол на осмия ден са нямали капка.Значи хижаря е цялата вина.Време е да си намери майстора...

Че тия студенти се напиват всичките с една бира.

Да си направят едно преходче в Алпите и да видите как ще летят надолу! Правила не се спазват на тая територия. Че Иван е кибритлия - да. Но то ти писва!

Като каза кибритлия... Щом толкова лесно се пали... Едно е да си страшен като не те знаят кой си и къде нощуваш... Друго е да си на място дето полицията и пожарната "не могат" да дойдат.

Вчера пак го казах! Що на мен не ми скача? Чудна работа, еййййй...

Серат в леглата, повръщат... така е по хижите. После, защо подивели хижарите. Когато си сред зверове, озверяваш.

Едни празнуващи в един хотел, понапили се, изпонапръскали с праховите пожарогасители.

И хижаря и господинът от БТС да се сменят, това е.

Този с бялата тениска и зареянип поглед на снимката май още го държат субстанциите, които е поел преди да отнесе боя.

Теб обикновено като поемеш субстанции си те шамарят навсякъде та един вид опит споделяш ?

Хижарът ми се види ГЕРБ-ажия

Тя държавата не се е с правила с тоя цървул, туристите що не се били справили с него...

БТС! И ВСИЧКИ инсталирани "хижари" - вън! Да не забравите да си вземете и уличните кучета, като се маиняте!

БТС в Пирин са БСТ - Бием С Тояга

В Пирин е забранено да се спи на палатка за през нощта, само отбелязвам за тези, които не знаят. Също така в доста хижи и заслони е забранено за животни вътре. А този хижар трябва да бъде сменен незабавно.

Само че не си запознат май с правилата....

На тебе ти е омръзнал живата май, и искаш да го замени ли?

След Мутри вън! Трябва и Мутрички вън! Всичко навсякъде е прогнило в цялата държава. Трябва ревизия за БТС.

голям майтап....толко ли няма един мъж там да му набие два шамара???????

И кво ще стане после като не искат да го сменят?

Ще яде бой често.

Десетки ако не стотици са коментарите на свидетели как този "хижар" се отнася с жена си и я бие редовно.

Значи е стабиуен!

Значи, е по-тъпа и от него.

Студенти, гора, хижа и психо хижар. Само дето не е имал моторна резачка.

Преди 3,4 минавахме през Тевно и аз бях чувала за този зъл хижар, много се чудех дали няма да ни набие ,нямаше нищо подобно. Никакви проблеми не сме имали. Много настояваше да не хващаме по маркираната пътека защото имало козирка, обесняваше ни много време от къде да минем. В крайна сметка разбрали - неразбрали хванахме официалната маркировка, изкачихме се , видяхме огромната снежна козирка и решихме да се върнем и да се опитаме да минем там откъдето ни показа. Е прав беше - Юни месец все още имаше много сняг. Друг хижар на хижа Синаница настояваше да спим в столовата защото навън на палатка щели цяла нощ да пият и да пеят, а ние бяхме вървяли почти цял ден . Е да и той беше прав , до два часа вечерта навън имаше мъртво пияни , тръгнали на тиймбилдинг както разбрах хора. И същите тези хора бяха заели една стая и казваха че си я "резервирали" за тях. Очевидно незнаят че в планината "Резервации" няма. Може и да си резервирал хижа, но хижаря е длъжен да приеме всеки и да го подслони. Тези 28 човека също си били резервирали целият заслон - Странно съвпадение, какво ще кажете ?

"Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд чела ли си ? Ако не си можеш да видиш бай Иван на трезво и на пияно :)

Резервации се правят и в планинските хижи и в Австрия, ако искаш да не спиш в чувал на пода, така че не ми се прави! Отделно е задължението на заслони и хижи да приемат всеки, независимо дали има свободна койка или не!