Боршош с решение за неприетите 14 000 деца в градините в София

Новият зам.-кмет предлага компенсацията за тези, които не са влезли, да стане 650 лв., както и промяна в критериите за достъп

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом замирише на пари, еврейчено е първи!

Българинът наистина трябва да си смени чипа. Гласува за Фандъкова, а после реве срещу нея. А че заместниците и не струват е факт. А да се дават повече пари от нас хората, защото някой не иска да плаща на частни детски градини е просто престъпление. Боршош няма никакви качества а го издигат. Защо?

Ма като се изтапанят такива боклуци с тия гнусни фамилии - Боршом. Гломб и прочие сган и като почнат да ти обясняват как стоят нещата, направо ти идва да им се изсереш в гърлата. Измет гадна.

тоя не беше ли в ЦСЗ при бай ставри на почивка?

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

И това е решение?!? Браво, господине! Пълни глупости. Да плащаме ние повече, .... защото в общината спят... Страшно решение!

С четири деца по 650лв.е 2600 лв.Боршиш да и плаща с парите,които открадна от НДК.

В Канада детските са около 1 200$ на дете за месец, при 4 деца дори и данъци не се плащат. Средното канадско семейство има 3,7 деца. Спирате да крадете и си решавате проблемите, след като изчегъртате Тулупа и шайката му от властовите позиции с възможност за корупция, преназначавайте ги за хигиенисти например и без това болшинството са а купени дипломи или такива без никакво покритие.

В Канада данъкът върху заплатата е поне три пъти по-голям от 10-те % у нас...само за справка и изводи.

Аре пак курвенски номера. 650 лв, ама... Да говорел с други кавалджии като него.

България има едни от най-добрите помощи за деца, отчетено по всички световни статистики. Има държавни ясли и детски градини с дотирани такси (от данъците на всички нас!) За сравнение- дъщеря ми живее във Вашингтон, и имаше 2! (два ) месеца майчинство. Няма детски помощи, държавните детски градини и ясли са недостатъчни, затова детето и е на частна детска градина. Срещу сумата от 1700$/месец. Преди да навърши 2 години го гледаше сертифицирана детегледачка, на която плащаха по 2400$/месец. Но изобщо не и минава мисълта, че някой и е длъжен да се грижи за детето и. Отглеждането на детето не е грижа на държавата, тя може само да помага.

Проблема е, че искаме само привилегиите на капитализма за нас, а социализма да остане за държавата.

Отлично написано!

Отлично написано!

Добре че българите сме на изчезване, иначе не знам какво щеше да е положението ако всеки имаше по 2-3 деца. Колко мандата и колко нови заместник кметове ще й му трябват на кмета за да може 15 000 дечица с родителите им да не остават на самотек? Колко още мандата ще се "справяме" с това положение, което всяка година се случва? Толкова изгубени години и не се разреши този проблем, децата пораснаха и станаха студенти откогато тя за първи път стана кмет и проблема не е решен. Абе решавайте ги тези неща поне очи да имате пред обществото за нов мандат да искате, ама не - явно престъпното безхаберие е водещо в действията. Безобразието е пълно на всички нива, жалко за добрите професионалисти, които работят в общините и нищо не зависи от тях.

Тоя и разумно решение, това е оксиморон!

Децата да заминават в частни детски градини, а след това държавата да възстановява таксите платени от родителите, до определена сума, В много страни проблема е решен така.

тоя що не е в затвора?

аз пък си помислих, че ще ги заведат в НДК на лагер

Още преди да съм прочел статията и вече знам умника какво има да каже. Великото решение е същото като при всеки такъв проблем, просто да се удари едно увеличение на сумата предвидена за помощ. Нищо че по думите на големият гении трудно се определя кой да я получава сумата. Но ще се работи и по това след като се определи от къде да се взимат парите за тези помощи. А сега като се има предвид че помоща не е месечна, а еднократна направо ще си е загуба на време и пари да се работи в тази насока. "Бях атакуван от некадърен политик - Лиляна Павлова. Тя искаше в рамките на една седмица да бъдат раздадени едни пари за един ремонт" А да почне работа за отпускане на повече пари за всички родители на деца извън детските градини с надеждата да стане преди края на годината, да не би да не е абсолютно некадърно решение??? а до тогава родителите всеки кой как може да се оправя нали?!

Това със засиленото строителство го разправяйте някъде другаде. За една година може да се реши проблема. Терени има, пари има, даже и свобпдни сгради има - няма воля. Е няма и персонал за тия 140 нови градини ама и това може да се реши лесно! Ама нали трябва да се харчи за тоалетни по 1 милион дето никой не ги ползва, за светофар на всеки ъгъл - щото правилната фирма усвоява по 2 милиона на бройка, и пешеходни пътеки на всеки метър, щото струват по 20 бона минимум.

Умник?????

Решението е да спрат да продават общинските имоти за строителство на блокове, а да започнат да строят на тяхно място детски градини, паркове и паркинги. Това, което предлага този е просто да подарят един обществен ресурс на частници. За капак масово частните детски градини не са дори сертифицирани като такива, защото не покриват и елементарни изисквания. И е много интересно, при все, че по закон децата над 4 години трябва да ходят на детска градина как държавата отказва да осигури обществени такива и как би признала "образованието" дадено на тези деца от нелицензирани частни градини?

Само малко допълнение: Дори и да ги построят - липсват достатъчно квалифицирани преподаватели. С начален курс ( 1-4клас ) историята се повтаря - места и преподаватели. ПП аз съм на 42 родена, израснала, учила и работеща в София. Детето ми е на 12г и не е прието в държавна д.градина, пребивава в частна д.градина. Дали съм доволна?!?!?!

На 12 и чака място в градина?

софия се превърна в гадна кочина

Много хора критикуват, но не предлагат решение! Критикуването е лесно! Детски градини в София се строят и то ускорено, това е факт! Явно обаче, че идващите от други градове и села са много и предимно млади с деца! Как да се реши проблема? Предлагам БОРИ БОНЕВ да организира група за решаване на въпроса с детските заведения в София и като стигнат до решение да внесат предложението в СОС!

Има ''решения'' завалията ама май как да гепнат герберасите още милиони от нашия джоб и с разплащане да ги изкарат ''невинни''...

Драги съграждани, предлагам господина да плати от собствените си пари, защото аз нямам деца в детска градина и този проблем не се отнася до мен, както и до повечето жители на София.Едно е да се инвестира в дълготрайни активи, които ще служат на няколко поколения, а съвсем друго да се раздават обществените пари по съмнителни схеми!

Повече от половината са деца на родители, които са под наем или без регистрация в района, в който живеят! Или казано по друг начин - не плащат данъци в тези райони! Но за една голяма част, като моята кукла, няма място в района, в който живеем и тя ходи през два квартала. Да, караме я и я взимане всеки ден по 35 мин в колата в едната посока! И да, с кола сме, защото с градски транспорт ще е 1 час пътя в едната посока. Но по - добре да я караме, оъ колкото да взимаме едни пари и да си седи вкъщи

Аз съм жител, кореняк, регистриран, собственик и живея в региона. И не ми е прието детето. Не ми се слушат глупостите от малоумници. 600 трябва да са на месец, не еднократно, но най-добре е тези, които събориха детските градини да им се търси отговорност.

650 лв. Нищо не решават, ако няма кой да гледа детето. Една читава бавачка иска 1000 лв. +храна. С тези пари ще се нагушат хората от определени квартали...потенциални избиратели Квартала, който живея е централен и няма нито една нова детска градина в последните 30 години, ама нито една! А в карето от Сливница до 14 училище за 20 години се построиха и продължават да се строят нови блокове, включително и на не частни терени т. Е. Някои Ора здраво се гушат. И не, не са глупости, ами факт. Нито места за паркиране, нито една нова детска градина!

Е тогава вече ще се нагледаме на злоупотреби... Сещам се за поне няколко квартала в София, които ще се "възползват" на 110 % от тази програма... И то населени основни с тъмни субекти. Марш куче гербаджийско...

Бахти популиста е този...... От къде ще ги вземеш тези пари бе измислен герой??? Как така се раздават по 650 лева на дете? Пак ли ще наливате в циганската каца едни безкрайни пари? Значи майка ми която е пенсионер и цял живот е работила получава 340 лв пенсия и ако не съм аз и брат ми да помагаме на родителите си са направо на доизживяване, но вие измислени герои ей така раздавате едни пари >- наши пари, от данъци и др. Ей затова сме на това положение, щото идиоти като този мислят само за решение в момента, но не и в дългосрочен план. И междо другото като раздавахте разрешителните са строежи на нови сгради (и си делехте едни пари под масите) защо не поставихте условия за изграждане на детски градини???? Защо не заделихте средства и общински имото за строеж на д. градини? Ама не, нали общинските имоти са за далаверка, да се откраднат едни пари (наще пари). ЕЙ ИСКАМ ДА СЕ ОТКРИЕ ЛОВНИЯ СЕЗОН ЗА ПОЛИТИЦИ, само от това ще разберете.

Това беше доста глупаво. Първо тези 300, а и 600 лв. са прах в очите - става дума за еднократна сума. Да речем че майката работи за 1500 лв. заплата. Ако детето не е прието в ясла/градина майката няма как да се върне не работа. Системата е такава, че хората вече работят докато умрат, т.е. бабата и тя работи. Няма кой да гледа детето и семейството е лишено от заплатата на майката. В този случай единствения вариант е частна детска градина, а там НА МЕСЕЦ се плаща над 600 лв. (Не еднократно, а на месец). Тоест тези 600 лв. са едно нищо. Как да иска човек да има 2 деца в тази държава уж с демографска криза!? Ами няма да има деца. А за майка ти, колкото и да ме е жал, решението ще бъде когато в България има икономика, а каква икономика, като жена ми вместо да работи трябва да седи вкъщи и да гледа детето?

Дали с 650 лева на хоризонта няма изведнъж да кандидатстват за място в детска градина всички тези от Факултето, Столипиново и Максуда, които досега не са си и помисляли за това? И дали целта на кандидатстването няма да е отказ, за да гушнат парите?

Този герберски боклук отново го наместиха, изчегъртването трябва да е тотално!

"Извън детските градини са близо 14 000 деца, защото има около 3500 деца, които са в частни детски градини и ясли." Три пъти го прочетох това изречение и смисълът все още ми убягва.

Не препрочитане, а мислене се иска.... Тоест, тези 3500 деца също не са успели да намерят място в държавните градини и са отишли в частни.

Това добре, но причинно-следствените връзки нещо не са натаманени.

Даа, сложна герберска мисъл!

Не си ли в затвора бе?

Този крадец е смешен. Значи като променим критериите и местата за детските градини ще се увеличат. Смешници. Къде ги намирате.

Браво, сладур!

като няма места за градини, забрана за строителство на нови сгради.

Тоя още ли не е при мен на ясла?

Т.е. да раздадем едни пари на родителите, които те да вкарат в частните детски градини? Ясно е чии интереси защитава тоя клоун. А детски градини не се строят. Или поне не масово. Абсолютни лъжи.

Във всички райони на София се строят нови детски градини, просто не може 1/4 от жителите на България да са в София, при това младите, сиреч тези с децата и да стигнат за всички! А в провинцията се налага да се закриват и да се освобождава персонала!

Таксата на месец в частна детска градина е 700-900 лева. С еднократна помощ и от 600 лева да е, какво значение има?

При положение, че когато идва ГЕРБ 2009г. живородените са 80956, а 2020г. са 59086 (21 870 деца по-малко), е необяснимо как пък почнаха да не стигат детските градини? Да неговорим, че заради НОЩ, сигурно и не се срещат хора и всякакви ефекти, които намаляват още раждаемостта.

От цяла КЛЕТА БЪЛГАРИЯ всички идват в София.

В провинцията празни места, колкото искаш!

Сега ще крадем от строежи. Парите са повече отколкото за ремонт :-)

Проблемът не е в детските градини, а в пришълците кандидат-софиянци. Куцо, кьораво, сакато - айде да продадем нивите и в София. От там идва проблемът. Трябва да се въведе софийско жителство и забрана за работа на хора без софийско жителство в столицата. Тогава всичко ще оправи за нула време.

Спомнете си за жълтите звезди….

Алоооо, в кой век живееш, сельо?

Тоя от един ремонт на НДК стана мултимилионер, сега от детските градини ли го сложиха да краде?

Кой и къде строи детски градини бе?!

Разходи се в София и ще видиш! Ама е по-лесно и политически изгодно да се говори без мисъл!

Защо детска градина в Младост 1 до бл.46 е завзета от общината? Селянката от Самоков не знае ли за това?