Борисов: Болница "Лозенец" няма да е детска, но няма и да е Правителствена

Не очаквах такава яростна съпротива, заяви премиерът, който промени решението си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т.е. няма да е болница ?!

бай хой- лъжливия тлъст и крадлив банкянски мангасар!

Щом не става моето, няма да стане и вашето.

Човекът освен от Винету и мас, разбира от самолети и болници, за пожари и гражданска защита съща, очаква се и за дограмата да се изкаже и епокрил всички теми от днешния ден!

Като дигнеш кръвното, къде че се криеш? Не остана нещо несъсипано от герб и Тиквоча!! Ще плащаш, да знаеш......

"......че болница "Лозенец" има сериозни финансови задължения. Чу се, че не са получавани заплати 2 месеца ...." --- слек като правителствена болница е в това състояние , в какво ли състояние са другите болници.

Вчера има, днеска нЕма. Циганска работа.

Така изглежда че една болница не подлежи на промяна.Нещо като феодално имение.А колко висши медицински училища трябва да имаме ?Бълнане на лекари които се ширят където очи им видят.Лишиха децата от болницата която им се полага.Все пак ше се стигне до истина за този казус.Сега да минат под управление на МНЗ, все е нещо.

Пълни боклуци, България има спешна нужда от специализирана детска болница. Болницата в сегашния си вид е пълна дупка и няма какво да научат студентите там. Борисов е супер мека китка, обществото щеше да го подкрепи за детска болница, вместо този измекярщина дето е там.

Дупка е много правилно. А че няма какво студентите да научат там не е далеч от истината... но не защото няма кадри/апаратура. Насъскаха децата да се изпъчат пред властта и да ронят сълзи за скъпия си факултет, макар че изрично се каза че факултетът няма да бъде закрит и никой няма да изгуби студентските си права. Пълна порнография е всичко в тая държава. Щом едни хора решиха да ползват “драгите студенти” като патерица, за да си спасят кожата и направиха така, че държавата (всички ние) да плати дълговете на тази болница.... правете изводите си сами, мили хора.

Анти

Кога Боко лежеше в Лозенец бе Правителствена,а сега цървула иска да е детска та да има как да смъкнат повече пари и да ги даде на аверите.

Всичко е популизъм. Всяка прокламация от властимащите цели да замаже очите на обществото. Никой управник в БГ не го еня за българските деца. Изобщо не им дреме, тъй като няма далавера в цялата работа. Вчера заявяват, че детската болница е приоритет - днеска точно обратното. Същевременно никой не казва, че поредния медиен скандал е просто пушилка, в която се скриват истинските проблеми на хората - от Нова Година всичко ще се дигне, всички цени ще хвръкнат нагоре и жалка ни майка на всички. Прокламирам да се започне акция "жълти жилетки" и тук в БГ, а не да дремем като овце. Не народ, а мърша!

Истински Пилат Понтийски.

АБЕ НЯМА ЛИ ДА ОПРАВИШ БРЕКЗИТА, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ ЮК И ЕС? НАЛИ НАВРЕМЕТО СДОБРИ ГЕРМАНИЯ С ТУРЦИЯ, АЙДЕ МОЛЯ ТИ СЕ, РЕШИ ИМ ПРОБЛЕМА НА ХОРАТА:)))))

За нам кой си път изказвам възмущението от безочието на всички управлявали досега и сега! Във МА, до Майчин дом, " Св. Екатерина" и останалите болници, още от тодорово време са се извисили,като паметник на глупостта и алчността два сгради по на 12 етажа, топли връзки с Майчин дом и т.н.Бяха построени за Детска болница. По времето на Станишев за една седмица похарчиха 1 млрд / МИЛИАРД/ излишъци за химикалки,байраци и нам кво си. Бай Симо се опита да направи нещо за детска болница,но сложи едни цени около 3 пъти по високи от цените на детска болница в Швеция и не стана нищо.През десетилетието на Борисов продължиха да се правят на кьорави.Сградите продължават да стоят,като илюстрация на безхаберието.Ще мине време и ще започнат да ги разрушават.....през онази им работа за децата.И за бъдещето на България!

Ти и дружинката върнете откраднатото, знаеш кои са, ние също ги знаем, пък за статута на болницата не ни е важно. Не ни давай залъгалки. Уморени сме от лъжи.

Жалко! На някои хора явно много им се загря под г*за.... В “Лозенец”/факултета има прекалено много индивиди, които вършат прекалено малко и са на хранилка от годииииини... И ако в една друга медия/статия пишеше че за 500 легла в болницата има 900 души персонал..... пребройте пак, може и да са плюс още 900 Как ли щяха да се разделят с петцифрените си заплати определена (немалка) част от персонала....докато сестрите взимат по 600лв, а неугодни лекари взимат колкото един специализант в същата болница И докато уж студентите били най-прецакани от промяната, всички от ръководството-хранилка им викат “Ние сме с вас!”.... “Борете се за факултета си”..... “Той е ваш!” чак смешно да ти стане.... Жалко....имаше нужда от сериозна реформа там Явно ще продължи да си бъде същата бездънна яма....

Бездънна яма, в която се извършват транслантации и се обучават бъдещи медици. Що за оксиморон?

Бездънна каца- медицината и фармацията. А къде са резултатите? В света се дават толкова пари за болници, мед.техника и лекарства, че досега да сме станали базсмъртни, ако от всичко това имаше някакъв съществен резултат. Такова хабене на обществен ресурс надали има някъде другаде- освен за войните.

Това безспорно е най-глупавото нещо, което съм чел от седмици насам. През последния век заради развитието на медицината и фармацията се изкореняват стотици заболявания, включително епидемични и пандемични такива. Специално развитието на биохимията, биотехнологиите, молекулярната биология и генетиката дава възможност за вземане на превантивни мерки срещу някои от най-тежките генетични заболявания. Ако не бяха пък находките във фармацията и фармакологията, диабетът, високото кръвно, най-простите инфекции щяха да са смъртна присъда. За развитието в образната диагностика и ранното диагностициране на ракови заболявания въобще да не говорим. Но защо му е на човек да чете статистика и исторически ФАКТИ, като може да бращолеви пълни кретенизми, плод на неговото извратено въображение?

Ето ви нагледен урок как ще се приватизира най добре оборудваната болница . Честито на печелившото наше момче !!!!!

Малеей, тоя ако каже ще вземе слънцето да изгрява от запад.

Болницата пак ще продължава да обслужва правителството Ама ще плаща директно здравната каса

Здеавната каса винаги е плащала! Те са си осигурени. Просто ако касата за теб плаща 800лв за дадена пътека, те получават още 8000лв за един големец от МС. Пак ще е така, но парите ще са от друго перо. А за децата няма да има пак болница.

Борисов, ти докога ще си играеш с хората! Не си ли чул ти и твоите тъпи съветници ,че "Предвид статута на Болница „Лозенец“ като многопрофилно лечебно заведение, посочените профилактични и диагностично-лечебни дейности се извършват както за лица от държавните и обществените институции, членовете на Дипломатическия корпус в Република България и на официалните чуждестранни делегации, така и за всички български и чуждестранни граждани на основата на договори с Националната здравноосигурителна каса или доброволни здравноосигурителни фондове."

Мяза на бай Тошо!

Бай Тошо не обиждай !!! Той поне строеше атомни централи , заводи , язовири и създаваше нещо Бойко и неговата шайка нищо не са създали само рушат и с гъза крадът...

ПЕЩЕРЕН КОМУНИСТ, СТИГА НАТЯКВА ЗА ПРАВЕШКИЯ ПРОСТАК БЕ! ТОЙ 2 ПЪТИ НИ ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА!

Почти 30 г. след промените продължава тази болница да носи белезите на предишното общество. Не случайно първото решение на правителство след промените - на Димитър Попов беше кой да има право да се лекува в тази болница нищо, че нямаше ток, горива, храна и т.н.

Поредният спектакъл! ГЕРБ - организирана престъпна група!

"....да се махне Правителствена, което ме дразни." ?! Абе борисов ти и едни жени искаше да махаш от главата си .... ама ..... взе че махна валери симеонов ..... интересно при сегашното махане .... КОГО ще махнеш ....

Аз казах ХАУ !

Егати и фурнаджийската лопата!!!!!

Как да няма детска болница? А педиатрията какво е?

Болница за крака?

Къде е тази педиатрия??? Няма!

Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев" ЕАД.

Не можем да понасяме настоящото положение в нито една сфера. Едновременно с това сме категорично против всяка промяна. Дори тази Правителствена болница да стане Детска болница. Първата у нас. Егати народеца, егати лекарите, егати университетите, егати чудото...

Да не бързаме. Цветанов още не си е казал тежката дума...

Цецо ще констатира, че болницата е построена с незаконни средства и ще я конфискува за приятелите си.

В Брюксел, -добре, а в Токио, в Токио, кога ще го обяви?

Нищо учудващо. Циркът продължава. Тука има, тука нема....

Ще я направи герберската болница,с шеф Лъчо мозъка.

Не беше ли този, дето прилича на мисирка?

Както казват колегите му от Военномедицинска Академия: "За доктор не става, нека опита в политиката".

Дали ще доживеем Бойко Борисов да дава пресконференция в България? Толкова важни въпроси имат да му задават гражданите, но за съжаление не се е спрял тук.

Инак казано и Александровската и Пирогов и Военномедицинската са все болници в които работят високо квалифицирани кадри и се обучават и студенти и специализанти, но друго си е да каже някой или някоя си, че специализира или работи в Правителствена, която отдавна ника не е само правителствена болница и заедно с представителите на властта в нея се лекуват и други хора!

Когато въпросите са към здравеопазването, кратункьо не носи отговорност. Как пък, не се бех сетил до са?!

Ами ако се наложи да чакаш линейка 15-20мин и няма къде да те приемат?

Той мислел, моля ти се?

В тази държава става това което каже вожда..той каза ..Хау...

И аз така знам, че е писано у неговио наръчник.

"В територията ще останат...." и ортопедите от Бургас. Не е важно в какво ще се престуктурират болниците,важно е ,че никой не взема под внимание издаването на ФАЛШИВИ БОЛНИЧНИ.Даже не се знае дали има някакъв отчет.Положенито си е направо страшно

Някак на ангро,един"бюджетар",станал здравен министър,без грам представа,реши да закрие една МБАЛ-Болница "Лозенец" и да я прави детска.Как,с какви кадри,какво да се случва с досегашният персонал/сестри и лекари,работещи там и нямащи си хал хабер от педиатрия-др.въпрос/. Много добра идея-да има отделна,всеобхватна,високо специализирана болница по педиатрия. Само че,не може да се случи за ден-два.При това,има замразени блокове в строеж в "Александровска",градени именно за тази цел. Ако Премиерът не знае,понятието"Правителствена"отдавна е премахнато от б-ца"Лозенец".И там имат достъп и редови граждани,не само величия. Ако пък точно Премиерът е корифей и в тази сфера-значи бай Тошо е постигнал мечтата си чрез него-"всестранно развита личност".

Много съм изненадан от факта, че негово преФРЪЦходителство мин.предс.инж.ген.проф. Бой.Б. да се свети името му, е променил мнението си. Никога досега не го беше правил! А най-много ми допада това, че точно както се следва в една Бой.Б.-република, ТОЙ еднолично е взел и еднолично сега е променил решението си. Да живей!

На територията на Александровкса болница, до "Майчин дом" има два корпуса, определени и започнати за Национална детска болница още по бай Тошово време. А зад дълговете на Правителствена "Лозенец" ясно се разбира и доказва, че финансовия модел на българското здравеопазване е грешен! Крайно време е да се редуцират 9-те групи привилегировани неплащащи здравните си осигуровки.

Нищо подобно в случая. За дълговете на болницата е виновен директора й Спасов. Не се наяде и не се накраде. Това имение в Бояна с какви пари го строи? Самозабрави се, защото си мисли, че е несменяем и вечен

От правителството май сега разбраха, че "правителствена" болница не е правителствена.

Е като му гледам трите пръстета заедно...та ми е ясен.

Доктор ГРУХ!

Не му се получи съвсем PR-а, но пак стане нещо :) Друго си беше да стане ДЕТСКА БОЛНИЦА! Представете как наведените "медии" гърмят: Добрият Бойко се отказа от Правителствена болница и я даде на дечицата. Трагедия са тези безобразни лъжци и некадърници от ГЕРБ! Ама на толкова прост народ са му идеални. По-читавите вече са се махнали или ще го направят скоро. В Територията ще останат цар Боко Тиквоча, Шайката ГРОБ, тумба цигани и тумба Калинки. Кой ще ги храни тези глисти????? Това е загадката????

Каква първа детска, а педиатрията до вма да не е за възрастни. ПЕДИАТРИЯ. Или в лозенец ще бъде детски вип, че в педиатрията много социални лежат/

Дразнело го... Тлъст популист!

Болница "Лозенец" се ползвала не само от правителството, но и от президентството, президентството, парламента и от съдебната система. БЕЗПЛАТНО за тях! ПЛАТЕНО от нас, коректните плащащи здравните си осигуровки! И до кога хората във властта няма да плащат здравни осигуровки?! При положение, че безработни плащат 8% от МОД. До кога по-малко от 2 млн. работещи ще издържат и осигуряват 6 млн. ? Къде го има това?