Почина големият руски фантаст Борис Стругацки

Тази вечер на 79-годишна възраст, след продължително боледуване, почина световноизвестният руски писател-фантаст и сценарист Борис Стругацки, съобщи ИТАР-ТАСС и РИА "Новости".

Обратно в новината

Коментари - Почина големият руски фантаст Борис Стругацки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

огромна загуба,най-добрите в жанра си отидоха. но Обитаемият остров много години ни ги приемаше и разбираше,а после бе късно за Аркадий,а сега и за Борис.нека почива в мир.

Човек живее, докато има кой да си спомня за него. Братя Стругацки си заслужиха безсмъртието.

мир на праха му !

kgb777kgb

Няма как да не се появи някой нещастник нали ??? И какво като са съветски ??? Когато написаха " Бръмбар в мравуняка " НИКОЙ нищо не беше писал за индиговите деца никъде ! По добре се замислете , защото това на което викате Сталкер се казва " Пикник край пътя " - дали сме толкова велики колкото си мислим , или просто сме място за " Пикник край пътя " Нека душата му върви към светлина и Е светлина !!!

Едни от малкото автори чиито книги можеш да прочетеш 5 пъти и всеки път да откриеш нещо което си пропуснал... Поклон пред титаните!!! Стояха зверчета край плета, в тях стреляха и те умираха

НЕ РИДАЙТЕ! БОРИС НАТАНОВИЧ ПЪТУВА КЪМ ЗВЕЗДИТЕ...

Този човек беше голяма работа (и още е защото такива хора продължават да живеят с творчеството си...) R.I.P.

Хуманист,мислител и голям реалист.В неговите произведения прозира нашето ежедневие преплетено с меч1тите ни за щастие."Щастие за всички...."Поклон!

Не само руската но и световната фантастика е трудно да си представим без тях. Но съм напълно съгласен с един коментар по-долу. "Трудно е да бъдеш бог" е прекрасен пример за философията им, а "Сталкер" е може би най-популярното им заглавие заради прекрасния филм, който направиха по него.

R.I.P.

Вечна му памет! Когато живеехме нормален живот си купувах всички негови книги, които се пускаха на българския пазар. Чудесен писател, чете се с лекота и с мисъл!

"Щастие за всички даром и нека никой не бъде пренебрегнат!" Поклон.

Вечна памет на великия световен фантаст! Чел съм повечето техни произведения, а малкото останали ги имам и си ги пазя за специален случаи.

Отиде си някой, който няма замяна. Мир на праха му. Спомняте ли си Малчугана? Маймунката? Антон? Ред Шухарт? Максим Камерер? Странника?Години наред "Понеделник започва в събота" ми беше любима книга...

Поклон пред твоя талант и мир на праха ти ! Порастнах с вашите разкази............. Благодаря за пътешествията на които ме отведохте с брат ти !

Поклон! Братя Стругацки бяха велики, изпреварили времето си. Всъщност само те и може би Ст. Лем от страните зад "Желязната завеса" бяха напълно равностойни майстори в жанра на А. Азимов и компания. Повдигаха пред очите ни завесата към безкрая и ни позволяваха да мечтаем...Поклон доземи!

Помня ги с благодарност! Благодаря им! Добър път! Поклон!

Поклон, загубихме един велик фантаст.

Пресъхна още един извор с "жива вода", Поклон Велики, поклон....

Поклон !

Поклон!

Масаракш!

Дааа, главанаците на Стругацки не са дебели балкански кратуни, а разумни и мъдри същества! Вечна памет!

Много ми харесват книгите на братя Стругацки! Поклон!

Малко странно ми се струва да изпишеш цяла страница за Стругацки и да не споменеш "Трудно е да бъдеш бог" и "Сталкера". Все пак има хора, които не са ги чели, защо да не получат адекватна информация? Лека му пръст на Борис Натанович, за жалост си отиде още един голям мечтател. Такива хора все повече ще липсват на поколенията след нас, на които им ограбиха способността да мечтаят.

Благодаря с поклон за частицата просветление! Да прости Бог!

Ал

Велики!

Поклон! Щастие за всички даром и нека никой не си отиде обиден..... Благодарим ви !

Настръхнах, благодаря, че ми припомни този емблематичен израз на великите фантасти!

Титан на филосовската мисъл ..... Западните фантасти могат само да ти 'дишат' праха !

Айде стига. Чак пък западните фантасти да им завиждат. :)

да почива в мир ! поклон пред твореца, любима книга ми е "обитаемият остров"

Мир на праха му! Винаги е тъжно, когато си отиде човек на словото, творец.

nelly.d@

Всички сме в "Зоната"...

Братята Стругацки са велики писатели! Ако някой не е чел книгите им, е загубил много!

Честно казано им завиждам на хората, които още не са (из)чели Стругацки, защото това означава, че все още имат нещо интересно за четене. Въпреки че техните произведения са едни от малкото, които си струва да бъдат четени отново и отново и винаги доставят удоволствие. Поклон пред великия творец!