Борис Джонсън връща в магазините имперските мерки "фунт" и "унция"

Така той възнамерява да отбележи платинения юбилей на кралицата като монарх

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Занимава се с глупости.

"Луд умора няма"- гласи българската мъдрост. Кръвосмешателите и содомитите са го закършил яко без Карлуково и без Корило .

Сигурно иска да е капитан на пиратски кораб ? Объркани хора . Да не е завършил и той в Харвард ?

И тоз много лъжи .

А няма ли да си махне и българското си име - Борис и да приеме английско.

А няма ли да въведе закон ингилизите да носят шпаги на открито ?? А ти е… и нереза… по-важно няма ли ??

Аааа.. не! Не мога...

Тия са като руснаците с коловозите:))

Тия са много зле умствено

Тия англодебили от кръвосмешения са си ебало майките буквално

Ами върнете тогава и паричната система от 19-ти век! Много е "готина" - една лира е 6 шилинга, един шилинг - 12 пенса, един пенс - 24 пени. Поне да се побъркате окончателно!

Ты уже в Магадане?

А ты ???

И чо ? Магадан,Москва .В чем разница??

Когато си наллудничав, колкото и да се маскираш, се разбира Първо се възползва от анти ЕС истерията, сега прави щуретии в името на кралицата.

кое е лудо бе, Ватя, саксонската Мерна система? Не, Пиздя, нито корабите на Британската империя, нито компютъра са създадени с ПУДОВЕ, АРШИНИ, ВЕРСТИ и САЖЕНИ.

То е ясно че на тези не им е мног багажът, ама дано поне запазят десетичната бройна система.

всички вериги стъпката им е в цолове

Е, и ?

Имперсите мерки ще върне лесно. По-трудно ще върне империята.

Измерването на тегло и разстояние някак си може да се преживее. Обаче, когато започната да правят винтчета и гайки с техните си инчови размери и стъпки, настъпва катастрофа.

На този стандарт са създадени телефона, телеграфа, факса, компютъра, поточната заводски линии на Форд, първите атомни реактори, завода за ПЛУТОНИЙ в Невада, когато Курчатов докладва на Сталин че графита е неизползваем за ядрена реакция като забавител(щото блядовете откраднали британски и германски данни за НАТУРАЛЕН графит). Тогава Курчатов не знае че съществува плутоний и САЩ го произвеждат. Шевните машини на Singer, пералните, сушилни, КЛИМАТИКА. Ти бльдь ме допълни с руски ТЕХНИЧЕСКИ ОТКРИТИЯ не на Имперската система на мерките?

Абе вие малоумните тролове сте много смешни. Каквото и да си говорим , все Русия ви е в главата. Системата за измерване СИ няма нищо общои с Русия. Това е МЕЖДУНАРОДНА система, кояте великите имперци без империя не искат да приемат. Ама откъде да знае простият трол, че когато правиш изчисления във физиката , няма много да ти помогнат нито инчове, нито фунтове.

ОбъркАл си се пич, това е всичко друго, но не и стандарт.

Луна- 2, първия апарат достигнал Луната. Да , разбива се както е по програма без да кацне, но преди това предава важната информация , че Луната няма магнитно поле. Луна-3, прави първите снимки от обратната страна на Луната. Луна-9, първото кацане на Луната. Използвана е за първи път уникална технология за кацане с омекотяващи възглавници, нещо което десетилетия по-късно използват САЩ в марсианските мисии на ровърите.

Пиздобляде, съветските ракети летят не по съветски технологии открити в СССР а по.....ОТКРАДНАТИТЕ ТЕХНОЛОГИИ на Германия. Как беше този нацист бе, създателя на реактивната и балистична ракета....фон Браун? Бягай се застреляй с "Калашников" https://zona.media/news/2017/09/22/kalash/ който автомат сами, ПИЗДОБЛЯДИТИ, не можете да различите от "Шмайзер" и се наложи да КЪРТИТЕ ПАМЕТНИКА на крадеца Калашников.

Рядък глупак, наистина.

Когато Медведев ме замени като президент на Россия, за малко, ходи на посещение в САЩ, с моя благословия, където яде картошки в McDonald's с Барашка Обамчик а после пипа IPHONE на Стийв Джобс. Върна се наш Димон(Медведев) в Кремле и разказва: - Вова, братан, ты не повериш, в США тоже такие деньги как у нас....БАКСЫ.

на всеки който ми каже колко е раликата м/у 1 цол (1") и 1дюйм леле руски тролове не знам от коя губерния ми пишете ама сте невъзможно тъпи

Много се радвам! Една държава, която си заслужава дебилния премиер. Не че ние не заслужаваме нашия...

е Русия с най дебилния "президент премиер"

Интересен би бил интелектуален спор между джонсън и наш киро.

Интелектуален ??? Смях в залата :))))

се каьват цолова мерна система

винаги са били примитивни грубяни и неграмотници, забогатяли чрез грабежи, робство и насилие.

знаеш ли колко е разликата м/у 1 инч (англ мярка) и 1 дюйм(руска мярка)

като не знаете квое инч и дюим петър Велики ги е ползвал а не Путьо Тъпи тъпи руски тролчета

Сложих ти минус, за да продължиш да питаш:))))))))))))

Няма разлика

Чудесно така боклуците си ще си ги продавате само в Англия.

Това е целта, но те искат да продават и в колониите. Поне на това се надяват, да видим дали ще стане.

И парите задължително да се носят в кожена торбичка, както ХVI век.

Българите я създават....когато не Британия а Мокша в блатата още не съществува. Западна Европа става реалност след РАЗГРАБВАНЕТО на Константинопол от кръстоносците. 50 ГОДИНИ влачат богатствата на Запад. Затова, блядь, днес в англосаксонския свят и РОССИИ сарафските къщи се наричат ЛОМБАРД. В ЛОМБАРДИЯ е влачено и трупано златото на Източен Рим.

преди падането на Константинопол от кръстоносците всички са бягали от там. Затова са останали шепа хора да го бранят. Около милион монаси по манастирите, там са си и останали, и след падането на Константинопол. Един не е излязъл да се бие.

1 милион са бръмбарите в тролската ти кратуна. "Разказ за Зографите мъченици" е СТАПОБЪЛГАРСКИ ПАМЕТНИК за борбата на Зографския манастир през 1275г с латинците. Света гора е била част от България. 4 манастира са само български от основаването си още през 10-ти век. Виден монах там е Йоан Кукузел, написал в чест на майка си "Полилей на българката". При падането на Източен Рим под турско робство, най-големият народ в Европа са българите ....ДВА МИЛИОНА и ПОЛОВИНА.

Оказа се че глупостта може да бъде безгранична!

Странните мерки и сега си ги има на млякото например. Млякото пред мен е в пластмасова бутилка 2.272L (4pints). А в заведение бирата е пайнт и халф пайнт (1 pt (UK), 568.26125 mL).

Щеше да е добра идея, ако имперските мерки се подчиняваха на някаква логика и разум.. Може би някога, когато англичаните са били неграмотни и тъпи е било лесно да визуализират един ярд като една крачка, един фут като дължината на стъпалото и пр. В ХХI век това е отживелица.

Сега са малоумни и неграмотни.

Да, точно така, но и в момента също са глупави и неграмотни.

Имперските мерки се подчиняват на много строга логика. Една миля е равна на една минута от дъгата на меридиана. Един кабелт е една десета част от милята Един ярд е една двадесета част от милята. Три фута са един ярд, а 12 инча са един фут. Всички мерки са строго свързани една а друга

"Една миля е равна на една минута от дъгата на меридиана" - това важи само за морските мили. За да е още по-объркващо, морските и сухопътните мили са различни "Един ярд е една двадесета част от милята" - не е вярно, един ярд е три фута. Има някаква логика в това един фут да е една стъпка , а един ярд- една крачка. Обаче, имперските единици с техните троично-дванадесетични порядъци са неудобни до безумие за нормални изчисления. Например, една миля е равна на 5280 фута , или на 1760 ярда . WTF?

Всичкото Мара свършила само не се сресала.Други проблеми нямата ли си?

Рошавото недоразумение, колкото повече се запъва да не подава оставка, толкова повече трупа напрежение и накрая ще изхвърчи от премиерското място като тапа от бутилка шампанско. И никакви опити да отклони вниманието на британците от скандалното си поведение покрай ковид пандемията и брекзит мерките няма да му помогнат. Нито ще му помогне повишената активност в риториката свързана с войната в Украйна. Просто повечето британци вече свързват тоя рошльо, който има явни психични отклонения, с все по-влошаващият се стандарт на живот в Обединеното Кралство.

Лудото Боре е готов на всичко, за да измести вниманието от "Партигейт".

Браво с. Ние пък ще върнем грошовете, оките и крините. Отивате на бар и викате на бармана да ви отлее 1/280-а крина уиски.

Ало, специалиста.! Крина е мярка за зърнени храни.

борисе, борисе-е-е-ееее... Ами вземи върни всичко от добрата стара Англия. Например "хлебарската дузина".

Рошавото недоразумение, колкото повече се запъва да не подава оставка, толкова повече трупа напрежение и накрая ще изхвърчи от премиерското място като тапа от бутилка шампанско. И никакви опити да отклони вниманието на британците от скандалното си поведение покрай ковид пандемията и брекзит мерките няма да му помогнат. Нито ще му помогне повишената активност в риториката свързана с войната в Украйна. Просто повечето британци вече свързват тоя рошльо, който има явни психични отклонения, с все по-влошаващият се стандарт на живот в Обединеното Кралство.

тези регресират лол

Един чеп за англия

Back към 16-ти век. Тоя нормален ли е?

Този син на емигрант от Турция , явно не е разбрал, че света се е придвижил напред последните 100-150г. . И вече не съществува ни османската ни великобританската империя . Турската залязва след 1876 , а Великобританската след 1920г. Но може да върне и милиметровите размери на гумите ( например) на НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ вече Английски автомобили -така ще е съвсем “патриотично”

Съществуват и тепърва се създават нови. Например електрическата CUPRA или Морган. Освен това си произвеждат Jaguar, Range и Land Rover, Rolls Royce, Bentley, Mini. Правят се в UK. Няма значение кой държи акциите.

То е ясно, че това са мерки срещу инфлацията. Съвсем да се объркат хората и да не забележат колко са стрували преди и струват сега килограм хляб или литър олио!

край , разкри ги...... вижте колко сте елментарни русоробите , мислите си че хората са тъпи като вас . Ето , ние ако приемем еврото , ти си готов , объркан , нали ? Отделно , колкото и да е инфлацията там , едва ли , предвид високият им жизнен стандарт , ще го направят на проблем увеличението на олиото :))) Я , русороби , не се грижете и вайкайте за Европа , гледайте си пРоссия..........

Не съм русороб, но ти явно си българофоб. И нямаш и представа от Великобритания. Стандарта може да е висок, но цените са още по-високи - на наемите, на транспорта и др. Е, храните може и да са евтини, но в общата картинка хората на минимална заплата там едвам свързват двата края.

Тогава какво ви пречи рублата??? Всяка страна си има своята индивидуалност. Айде стига вече с тоя глобализъм

а ти защо намеси тук рублата и какво толкова си се загрижил за нея ? Защо не попита пак ей така,ни в клин,ни в ръкав , за виетнамският донг примерно ? Ами щото си обикновен руски трол........

основните суровини необходими за сьществуване на 2/3 от човечеството идват от Русия и се плащат в рубли,не в донгове или зелени хартийки

ехиден

така ли , основно от пРоссия идвали........явно руснаците са много тъпи и си продават суровините на безценица , защото техният експорт няма и 2% ( ДВА ПРОЦЕНТА ) от общият световен експорт

През последните седмици отношението на руските елити, както и на държавната администрация към т.нар. специална операция в Украйна на няколко пъти се промени из основи, пише Александър Дубови на страниците на германския „Берлинер Цайтунг", публикуван в"Дойче веле". Според автора началният шок от войната, преминал по-късно в еуфорично одобрение, междувременно бил заменен от почти повсеместни песимистично-фаталистични настроения. Макар всеобщата потиснатост и неодобрението към Путин да нараствали постоянно, все още Русия била твърде далеч от явна вълна на възмущение. Нямало и ясни представи за бъдещето на страната в ерата след Путин. Всеобщо отрезвяване Известното руско онлайн издание “Медуза”, което беше обявено от Кремъл за „чуждестранен агент“, публикува информации за разговорите на руския разследващ журналист Александър Перцев с държавни служители и членове на президентската администрация, която има славата на кабинет в сянка. Споделените пред Перцев мнения показвали, че е настъпило всеобщо отрезвяване. Сред управляващите кръгове в Кремъл вече нямало хора, които да са “изцяло доволни от Путин”. От една страна, поддръжниците на войната не са доволни от напредъка на военните действия. Мнозина от тях настояват за поне частична мобилизация и за по-решителни действия, които да принудят Киев да се предаде. Но Кремъл не е готов да пристъпи към всеобща мобилизация. Икономическият либерален елит в правителството и извън него пък е недоволен от войната и от липсата на сериозни стъпки за дипломатическо решение на конфликта чрез преговори. Путин отказва да приеме, че икономиката страда заради войната Мащабът на санкциите и ефектите върху руската икономика явно предизвикат сериозна тревога сред руските елити. Според един от източниците през лятото се очакват проблеми в транспортния сектор и в здравеопазването. Никой не прогнозира завръщане към стария начин на живот. Надеждата на повечето от близките до Кремъл среди е, че някак ще оцелеят с помощта на нелегален внос и разширяване на търговията с Китай и Индия. Според информацията на „Медуза“ руският президент отказва да приеме факта, че икономическите трудности са причинени от руската агресия в Украйна и реагирал алергично дори и на най-лекия намек за критика. В разговор с Путин губернаторът на Калининградска област Антон Алиханов посочил, че има сериозен спад в сферата на строителството в региона, както и тежки логистични проблеми. Руският президент реагирал остро и му отговорил, че затрудненията в строителството нямат нищо общо със “специалната военна операция в Донбас”. Кремъл освен това все още не вярвал, че Европа наистина ще въведе ембарго върху вноса на петрол и газ, пише руското издание. Реални планове за свалянето на Путин няма Според източниците на “Медуза” разговор за бъдещето на Русия след Путин вече се води, но реални планове за неговото насилствено сваляне за момента няма. Сред обсъжданите имена като наследници на Путин се споменават Сергей Собянин - кмет на Москва, бившият президент Дмитрий Медведев и първият заместник-председател на президентската администрация Сергей Кириенко. Въпреки всички недоволства и рискове, пред които руският елит е изправен, събеседниците на Перцев все пак споделят, че темата за смяната на Путин се води само в лични разговори. Като цяло убеждението е, че той ще напусне поста си само в случай на сериозно влошаване на здравословното му състояние. Русия иска да анексира части от Украйна, Южна Осетия и Беларус? Според информация на "Медуза" активно се работи по подготовката на референдуми за анексирането на т.нар. Донецка и Луганска народни републики и окупираните части от украинските области Херсон и Запорожие. Възможната дата за тези референдуми зависи от развитието на бойните действия в Донбас. От днешна гледна точка реалистичната дата е 11 септември. Според събеседниците на "Медуза" по същото време може да се проведе и референдум за присъединяването на отцепилия се грузински регион Южна Осетия към Русия. Те смятат също, че е възможен и референдум за сливането на Русия и Беларус. Но това зависи и от президента на Беларус Александър Лукашенко. Той все още можел успешно да се противопостави. “Русия губи бъдещето си” Дори Путин да остане на власт, Русия вече понесе големи загуби от войната. Според наскоро публикувана статистика на руските тайни служби ФСБ до края на март страната са напуснали 3,8 милиона руски граждани. И макар да е ясно, че не всички са останали зад граница, и други източници сочат, че положението е сериозно, пише “Цайт”. Според руското Обединение за дигитална комуникация само през април до 100 хиляди души са напуснали страната. Според забранената в Русия организация „Ok Russians“, която помага на руснаци, избягали в чужбина, само през март 300 000 души са обърнали гръб на страната. 57 процента от тях са имали сигурна работа, една трета са били заети в IT бранша, а почти 60 процента са на възраст под 35 години. “Русия губи бъдещето си”, обобщават от “Ди Цайт”. Избавих се от разширените вени за 6 дни с проста рецепта Избавих се от разширените вени... Тези забравени хапчета прочистват кръвоносните съдове за 3 дни Тези забравени хапчета... Избавих се от разширените вени за 6 дни с проста рецепта Избавих се от разширените вени... Яжте по 30 грама на ден и забравете за ХИПЕРТОНИЯТА! Яжте по 30 грама на ден и забравете за... Как да възстановим потентността и да премахнем простатита след 50 години Как да възстановим потентността и да... Свят / Александър Дубови, руски журналист, Путин, критика Ново Четено Коментирано Юрий Фелщински: Путин иска да получи Юрий Фелщински: Путин иска да получи "своето"...(Видео) 28/05/2022 Лидерът на ГЕРБ: Сега ни ръководи световният шампион по фалиране на банки, пороят идва (Видео) Лидерът на ГЕРБ: Сега ни ръководи световният шампион по фалиране на банки, пороят идва (Видео) 28/05/2022 Резников потвърди: Ракетите Резников потвърди: Ракетите "Harpoon" пристигат в Украйна, и други руски кораби ще последват "Москва" 28/05/2022 ЦСКА 1948 вече е с нов треньор ЦСКА 1948 вече е с нов треньор 28/05/2022 Руската армия с тежки загуби и поражения след началото на война в Украйна, 30 000 убити Руската армия с тежки загуби и поражения след началото на война в Украйна, 30 000 убити 28/05/2022 Рожденици Рожденици | 27/05/2022 06:52 Петък, 27 май 2022 Бианка Панова, световна шампионка по художествена гимнастика Смотаняци Смотаняци | 27/05/2022 09:29 След превозвачите премиерът не пожали и депутатите - скара им се да пазят тишина, докато говори От редактора Памет за миналото: 1095 години от смъртта на Симeон Велики Мнения Интервю Лачени цървули Новини България Свят Топ Фактор Политика Хляб и пасти На всеки километър Общество Улицата Досиетата Х Емигранти Закон и ред Икономика Бизнес Имоти Туризъм Култура Арт Фактор Рок Фактор Афиш Лайфстайл Клюки Мода Спорт Балканите Светът България copyright © 2018 За нас | Политика за поверителност

.

глупак

С Брекзит англичаните доказаха, че са тъпи. Нация, която се кланя все още на шайка монархически паразити в 21 век няма грам мозък в главата. Мястото на монархиите е в археологическия музей. Браво на французите за тяхната революция и измитането от историята на паразитиращата аристокрация. А този рошльо е съвсем побъркан. Той, а и другите не виждат ли, че са един остров, населен с пакистанци. Дрънкат глупости срещу мигрантите, а начело на столицата им стои пакистанец сунит. Щял да връща имперските мерни единици. За каква империя си мисли този. Ама че пародия.

Не, доказаха, че ЕС са тъпи. ЕС няма да съществува в тоя му вид до 5-10 години, а може и съвсем да се разпадне като СИВ и Варшавския договор - привикаха ги 1990 г. и точно за половин час подписаха каквото трябва и то изчезна в небитието. Англичаните са предвидили какво ще стане поне за 50 години напред, не ги мислете. Ами ние да видим кога ще изчезнем.

СИВ беше икономически съюз. Варшавският Договор беше военен съюз като НАТО. ЕС е икономически, политически, и културен съюз. Добре е преди да правите разни аналогии да се ограмотите по темата, за да не сравнявате ябълки с круши.

ники ли си, лео ли си, ма си просто пишлеме. Кат ще говорим за ябълки и круши, вземи прочети кой е Мичурин и какво е правел с дините и тиквите. Та така - Ес е просто форма на капиталистическа империя с пълен олигопол в политическото ръководство. Ако ще го дравнямаваме с плодове и зеленчуци Ес е кръстоска на магарешки бодил с широколистен плевел. Силно агресивно в разпрастранението, задушава всичко останало и не дава никакви плодове. Живее заради самия себе си. По-скоро заради оглупялото си изпедерастчено ръководство, което се е капсулирало и си се самовъзпроизвежда доволно.

Ако питате мен, ЕС не е никаквъ съюз. Ако продължава така, не знам дали ще изкара още 5 години.

Направо да върне и стария фунт стерлинг, дето се делеше на 20 шилинга, всеки от по 12 пенса.Та да като влезеш в магазина , в един фунт (или паунд или четвърт соверен) , да има 240 пенса, и така ще се повиши благосъстоянието на тая смотана държава, съшита от чаршафи от други държави

Напълни ми душата! +++++++

напълни ти оная работа

И на мене+++++++++

Каквото и да прави Джонси, винаги народа плаща сметката

Произведението от вход "Г" пак се появи.

Ще стане обърквация ,предполагам американските футове и мили са различни и ще стане мазало из канада,австралия и другите заграбени територии . Северна Ирландия и Шотландия какво мислят?

А Русия колко територии е заграбила, половин земно кълбо.

Канада е на метрична система от преди британците, но дебилите още не са свикнали да я ползват поради заврения си език в гъза на съседен САЩ. То кво ли се произвежда в Канада освен кленов сироп.

Кленовия сироп не се произвежда, а се добива от кленови дървета. Друго, което се добива в големи количества в Канада е нефт от шистови пясъци и дървесина. Добивът на нефт от шистови пясъци е изключително замърсяваща околната среда дейност, но явно на канадските правителства не им пука, защото са замърсили огромни територии и големи реки. В САЩ пък са замърсили огромни територии с добива на шистов газ. Ще дойде ден в който горчиво ще се каят за това, защото един хляб ще струва много повече от литър бензин. В крайна сметка бензинът и дизелът не стават нито за пиене, нито за ядене, а шистовият газ не става за дишане.

Империята не може да се смесва с разни случайни държави.

Англосаксонския свят се консолидира и се отделя отново от помиярите.

Англия се връща в нормалните си условия, в които е живяла дълго време като истинска империя.

Ми да си върнат и колониите тигава. Да започнат с американските :-)

Канада и Австралия са английски и кралицата е действаща и до днес. Гренландия е датска.

САЩ и той е общо взето английски.

С тази разлика ,че и 2те държави имат много силно Републиканско двужение , което нараства всяка година. Не желаят да се кланят на кралица която стои на другия край на света и ги навесява от високосна година на високосна година. Отделно Авралия даже вече иска да има колкото се може по-малко вземане даване с Англия и никога повече да не влиза във война която Англия е започнала и изобщо не ги засяга.

САЩ , Англия, Австралия и Канада са едно и също нещо.

Ей тогава като настане едно Бостънско чаено парти ахахахахах

Лошото е че и тукашните слуги може да въведат тия средновековни мерки.

Тукашните слуги са били винаги руски през последните 70г.

американски подлоги

Значи ,това гениално решение ще оправи на Англията всичките проблеми! Тоя има някакви умствени драми,нещо определено не му е в ред.

По-нормален е от Бойко Борисов тулупа и Ахмед Доган селянина.

М не е.На мене точно тоя ми е министър-председател. Хич не е по добре.