Зам.-министър Пенков: Болниците ще закъсат още след октомври

Заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков прогнозира задълбочаване на проблема с финансирането на болниците до края на годината.

Обратно в новината

Коментари - Зам.-министър Пенков: Болниците ще закъсат още след октомври | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие всички, които сте писали тук или сте неадекватни какво е необходимо да се направи или въобще не Ви интересува. Общи лафове и все в мелницата - да се връща ГЕРБ на власт. Много къса памет имате-ее

Ето на, пак е на дневен ред издръжката и тежкото положение на болниците. нали щеше да има здравна карта, в която да се оптимизира броя на болниците в България, според регионите и населението и нуждите. Ама, повече от 5 години все същото. Докато не се намали броя на болниците, няма да се оправи положението - 450 болници в тая малка България при 2 500 млн. работещи хора и общо 6 млн население. Това е абсолютен парадокс. Има болнички в областни градове по 20-30 човека персонал, които дублират работата на отделения в МОБАЛ, но ги държат по политически причини, или защото шефовете на тия болници са фактори в града за ГЕРб. Никаква държавническа политика няма по тоя въпрос, само мишкуване и политизиране на дребно на гърба на болните хора в държавата. Крайно е време да се осъществи реформа, макар и за някои хора болезнена.

що бе кво стана с министър Андреева, нали много я харесвахте какво направи освен да си противоречи в изявления и интервюта в край на сметка ще закрива ли болници или не ще съкращава ли здравни работници или не или сценарият е сами да напуснат защото в забъркана безисходица няма друг избор. Единствено министър Атанасова става за министър и се видя че се прави много по въпросите!

В крайна сметка не забравяйте, че България е държава от третия свят Заради това трябва да се гордеете, че въобще имате болници. Доброто здраве и продължителния живот са за богати държави. Погледнете на нещата реално без емоции.

Знаете ли , не е актуално да пишете такива материали , или мисъл в друга посока или само малоумник не схваща какво е нужно да се прави в тази посока. МНОГО ПЪТИ ПИШЕМ И НЯМА ОТГОВОР 1 Как страна е България - маи ни рак ни щука , защото в реалния капитализъм има разделение на частна и държавна медицина - лекарите нямат право на работа в двата сектора а само един . 2. осигуровката на база работа е за държавен сектор 3. клиниката - там се плаща или си правиш застраховка медицинска 4, не искат да се осигуряват - добре има клиника за тях . 5, поликлиниката е вид лична в която няма нужда от направление , има бърза помощ , договор с касата . 6. естествено ще има и заплащане за някои лечения но регламентирано . иска се воля за това . просто има конфликт на интереси

25 години съсипват умишлено държавните болници, не ги ремонтират, не дават достатъчно пари за консумативи, държат персонала със смешни заплати, затова всички са нервни и ядовити, слагат за шефове крадливи послушковци. Създадоха купища частни болници с крадени пари, в които се лезят на баламурниците и в същото време им назначават безумни изследвания и оперативни интервенции, много от които са ненужни и вредни. Целта е съсипия до край на всичко държавно и тотално заграбване на каквото падне от здравните вноски, данъци, общински и държавни имоти. Мафиотите се състезават в кражбите и насърчават оплюването на лекарите, за да могат да ги експлоатират.

Аз си мислех, че те вече са колабирали, а то имало още няколко месеца да си поработят. Начи ще се жули и това лято Узо, а чак на есен ще се мре, ма след изборите де.

Ние ще закъсаме, БОЛНИТЕ...

Докато съществува понятието КОНСОЛИДИРАН БЮДЖЕТ няма да има Здравна каса и Пенсионен фонд! НЕДОПУСТИМО Е БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА И ТОЗИ НА ТЕЗИ ДВА ФОНДА ДА ПОСТЪПВА В СМЕТКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО КОЕТО ПРЕЦЕНЯ ПО ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ НА КОГО КАКВО ЩЕ ДАДЕ !! Аналогично е и състоянието на резервите на НЗОК и НОИ които са във фискалния резерв на правителството !! НОИ и НЗОИ са се превърнали в ПАТЕРИЦА на правителството !! ЗАЩО СА ИЗОБЩО ТЕЗИ ДВЕ ИНСТИТУЦИИ С ТОЛКОВА ХРАНТУТНИЦИ !!

това абсолютно не отговаря на истината! всичко в страната е наред. очакваме откриването на още 5.000.000 работни места с по 1200 € заплата, токът ще поевтинява на месец с по 25%, а след кратко време, когато се построи фукушима 8 на дунава, дори ще се раздават пари по сметка за употребяване на ток, топло и газ. нашите агенти от агенциите на кънчо и райчо ни вещаят 138%-та победа на изборите! а с парите от лихвите, които ни дължат онез от които купихме облигъции за 15 млрд ще построим завод с яки бетонни стени с бодлива тел... от които няма мърдане с помощта на данс и милицията!

Ела го направи, като си толкова печен, при тази ситуация е България.

болните вече няма да отиват в болници, а ще бъдат посещавани от специалисти-таксиджии по домовете. за всеки пациянт - по една линейка! пърдон, по едно безплатно такси! всеки гражданин и гражданка ще получи по два комплекта безплатни рубашки, които ще са задължителна униформа. ще се премахнат всички медии, с изключение на пеевските. прокуратурата минава към подчинение на правителството за по-лесно правораздаване. дезинформацията става приоритет, а цензурата задължение на всеки гражданин, риспиктивли гражданка!...като го направим това, ти да не се самозапалиш от яд, на следващите спонтанни февруарски протести?

И е виновен ГЕРБ! Преди беше Костов. Винаги най-големият противник на БСП е виновен! Ако ше да не е виновен, пак е виновен! Дали не говоря глупости? ... Но пък това виждам, това казвам!

Спомни си кой отмъкна почти милиард и половина лева от ЗК и ще разбереш кой е виновен.

То държава се управлява с кадри , а не с послушковци кадровици!

вече 25 години бългаският народ се мъчи да върне бкп. ето ги резултатите

Защо частните болници получават пари от Касата ?

Защото предоставят здравни услуги на здравно-осигурени граждани.

Защо не ги задължат да предоставят здравни услуги и на неосигурени.

Че кой е казал, че нашите вноски трябва да стигат само до държавните болници. Държавата е доказала , че не може да управлява. Така е и с болниците.

Така ми е най-кеф. Миналата година лумпените се палиха и стачкуваха заради цената на тока. Сега ще я поемат двойно. Лекарите плюеха Дянков , ама имаха пари през цялата година. Сега ще карат само на рекета. А пък пенсионерите гласуваха за БСП заради добавките за коледа и великден и 3% от 1.7. Сега ще им го вземат директно или индеректно с повишението на тока. Това им е наказанието че подкрепяйки това правителство заробиха децата си със нови заеми.

Важно е полицията да не фалира, Учителите и докторите кучета ги яли.Бананова република няма нужда от социална политика.Ние си имаме правителствена болница!

Д-р Пенков, всичко това е следствие на недоносчето Здравна реформа, взето от Австралия и побългарено от група сини кариеристи, които ги направихте директори и грабехте милиони със строителството на касите и обзавеждането им.Всички първи директори са за затвор.Как може компютърната техника ,която получихме да струва 4200лв.-голямо лъгане е паднало.Сметната лалата прави проверки със затворени очи.Няма ли кой да провери търгове, фирми строители, договори за техника и обзавеждане и да ги сравни с цените в търговската а по това време. А сега навярно е голям кяр, та никнат частни болници като гъби..........!!!!!!!Все на другари-верни!!!!

Ние не се нуждаем от такова здравеопазване. Вземете си, го и мерси. Не искам да се наливат не 500 000 000 лв, а и дори един лев за подобна свинщина. Обикалях няколко държавни болници с един плик, вярно със скромна сума от 100 лева, но щях да я дам на първия проявил човечност. След една седмица, пликът си остана в мен.

Костов пръв сложи начало на порочната практика бюджета на касата да се прибира в държ . бюджет " за да осигурявал неговата стабилност " . Оттук последваха и кражбите . Дянков също така действаше -резултата е на лице . Отново гласувайте за тандема " пожарникар -физкултурник " и отново ще има живи факли както през зимата на миналата година . Гадно и безпаметно племе .

а оттогава -досега , ИМА ЛИ РАЗЛИКА? ...

Именно - няма . Пак ще трябва да се поразходим по улиците със сопи .

На крив х-й, Костов му е виновен. Нищо, че го няма в управлението от 13 години. Тъпоглавец.

Ами като ти си изправения х , отговори ми защо вашия кумир гледаше по жалко и от Бай Тошо след като загуби изборите на 17 6 2001 ? Защото се насра от страх какво ще му се случи на него и крадците Муравей Крадев и Божков ? Като е бил такъв дар Божий за Родината защо за тези 13 години не си го избрахте отново ? Всички десни сте за пандиза ! Боже , какъв кеф е че СДС се разкапа !

Само така , давай бат Бойко , ние сме с теб ! само ГЕРБ , ЕС САЩ и ЦРУ...!!!

я , па я ..тва не бил бат Бойко взедесъщия ..хмхмх , тоя е "леке" , не струва и 1 процент от Бат Бойче... нито от милиярдите му... дребно червено леке !!! Тоя де...

не бе, ние сме с доганят, грухтеевски, кгб, болното ефенди, купоните, крадливата съселка, евразията, дс и бкп...

Даам , знаем кои сте ... и от какво се препитавате.. Пояснения не са необходими...

не , че ми е симпатичен нещо дебелия Пеевски , ама защо само за мутрата от банкя разправят , че бил наркотрафикант бе ??? ае светни ни ся , отворения по пулитиката..???

аааа, не сме се разбирали да хулите майката-кърмилница на такива като мен ..МНОГО МОЛЯ !!! Без обидни епитети по адрес на БКП ДС Социализма , комунизма , СССР , Русия ..Кремъл... Нали те ме издигнаха на сегашното ниво.. НЕ БИВА ДА СМЕ НЕБЛАГОДАРНИ СЪЩЕСТВА...!!!!!

Че, нали НЗОК затова е създадена - средствата де се харчат не по предназначение. Ако ДПС вземе шество над касата, този път парите може да отидат за тютюнопроизводителите, но не и за здраве.

Здравна каса да финансира само държавните и общински болници.Строг контрол за пролежани дни ,лекарства ,диагнози.

Тъпанар! Осигурявам се на мах. Искам нормални условия и избор, а не здравната каца да ме принуждава да лежа в държавните коптори.

а , бе леке , като си такъв "паралия" , земи се осигурявай в някой частен здравен фонд бе.. Държавата е за социално злабите... пффф. боклуците пак налазиха форума с тъпните си...........

Прекрасна идея. Да финансират гнусната кочина на държавните болници, а аз като искам малко нормалност хем да си плащам здравните осигуровки, хем после и цялата стойност на услугата в частните клиники. Не сте познали.

Никой ли не си спомня, къде са парите от НЗОК?! Да Ви припомня ли? БОКО РАПОНЯ ГИ ПРЕХВЪРЛИ В БЮДЖЕТА И ОТКРАДНА СЛЕД ТОВА! Другия проблем е с надписването от страна на докторите!

в коя година живееш, влечуго посрано?

В 2014 темата е много актуална. Дефицитът за тази година е само 20% от откраднатото от ГЕРБ.

Търбуси ненаситни, слепи ли сте,че отдавна сме закъсали?

Кои са тези качества, образование,ум, интелект или възпитание, които дават възможност на депутат да получава по-голяма заплата от лекар или да бъде лекуван в правителствена болница, където има всичко по много?

Ето резултатът от "социалната" политика на наследниците на БКП. Ще имате здравеопазване до октомври, обаче - социално, бузлуджанско. След октомври, Коминтерна ви ял.

А за какво и кой има пари в тази държава-за мангалите и политиците.

Нищо не пречи на "експертите" на комунистите, на агентите им и на милиционерите им да затворят болниците за една година, за да узрее главата на българина, че трябва да забрави парите които е плащал за здраве и да започне да плаща на личните им частни болници.

аз съм реалист !имам един девиз ! подарявам го на всички . " лошото е за напред " ! ползвайте го

В ТРАВМАТОЛОГИЯТА НА ПИРОГОВ ИМ ДАВАТ ЧЕТВЪРТ ОТ ДОСЕГАШНИТЕ БИНТ И ГИПС И ШМ НАМАЛИХА ЗАПЛАТИТЕ С НАД 80 ЛЕВА.БОЛНИЦИТЕ НЯМАТ ИГЛИ, БИНТ, ХРАНА, БЕДНИЯ, КАТО СА ПРОБЛЕМ ПАРИТЕ, КАКВО ДА ПРАВИ ВЕЧЕ-КУЧЕТА ГО ЯЛИ!!! ЕЙ ЗА ТОВА НЕ БИВА ДА СЕ КАЧВАТ НА ВЛАСТ ПРОФАНИ С КЪСОГЛЕДСТВО, ЗАЩОТО ТЕ ВИНАГИ СА "ПРАВ ПЪТ", А И НИЩО ЛОШО НЕ ВИЖДАТ, А ТОЯ, ДЕТО НЯМА 700 ЛЕВА, ПОНЕ ЗА ДОКТОР-КУЧЕТА ГО ЯЛИ!!!!!!!!

Надписват се пролежани дни ,завишават се тежестите на заболяванията ,извънредният труд ,приемат се болни с фалшиви диагнози ,неосъществени контролни прегледи,фалшиво избрани екипи.Как ще стигнат парите на Здравна каса.Никакъв контрол.Погледнете какви са заплатите на медицинския персонал по фишове и под масата,съпоставете официалното получавано от тях ,с това ,което притежават.

Ела да видиш, нямам против да ми закачат скрита камера за 1,2,3 колкото искаш месеца. Да видиш точно за какво става дума- скандали, обиди, псувни, налитане на бой, всички "бонуси", които получавам. След като около 182 от реалните диагнози не се заплащат от касата, ти какво предлагаш да бъде? болните с тези реални диагнози да си заплащат лечението и изследванията, или няма да имаш против да се пише възможно най-близката по смисъл диагноза, но заплащана от касата? Никой никого с пищов на главата не вкарва в болница. Като не искаш- подписваш се, че отказваш и каквото Бог даде нататък. Всички знаят къде е голямата дупка, в която потъват парите, с големите бонуси и пари под масата- лекарствата и договорите на касата с фирмите за тях. А на вас хвърлят праха в очите с изпълнителите на здравната помощ.

Аз като редовен платец към Здравеопазвнето в България имам Въпрос - Парите на Лекарите ли са малко , Лекарствата ли са Скъпи ? До скоро плащах тавана 176 лева , от този месец сметката ми се увеличава на 192 лева .Защо не излезе някой печен политик и да каже че Циганите и Политиците не плащат ЗО а се Лекуват в БГ . Защо ?:

Електорат приятелю

Във Франция Арестуваха Саркози и изгониха Циганите .

Ами джандари ,фатмаци и още много други лапачи

Драги лекари( и тук таме доктори със защитена докторантура), Когато започна рушенето на устоите на икономиката на България, вие къде бяхте. Някой от вас да излезе и да застане срещу съкращенията на хилядите миньори,машиностроители, металурзи, химици и т.н. и т.н.? Сега ревете за повече пари но държава без реално производство е обречена на робство!

Скъпи доктори, престанете да надписвате неизвършени дейности, престанете да източвате касата, престанете да взимате по 30 000 лв. на месец. Престанете непрекъснато да хленчите. За никого не е лесно в БГ. Хората копаят в мината за 1 000 лв., загиват , но за тях няма каса и бюджет.

на този да му се даде медал за преоткриването на топлата вода ! ...поредният скапан, безполезен лаладжия от експертната шайка

Бошке, Оня тупан ще ни искубе през един, като "Лош матриал" ! Бошке, нахрани това ненаситно стадо диви свине, да не нъ изиде !

Коментара ми, още "по жицата", ти, вече си изцвъкала синкавата си, отровна Куришка ? Гадурица ! Да ти исъхне курешката, още на "Трътката" мрръссна, твварр !

А , само си отвори чофката лайняна, че къквото ма наду ...

Някой видя ли в списъка със спешни обществени поръчки нещо от Министерството на Здравеопазването?! Аз НЕ!!!! Явно дупка на третокласен път се нуждае от помощ повече от болен човек :(

Нужда се! Понеже по нея минава мангал и ще си счупи каруцата! А кому е нужен един стар и болен човек, който вече не снася кинти на знайни и незнайни министърчета, и разни други мижитурки?

Що трябва да си стар, че да си болен?! Я гледай колко млад народ мре ежедневно. Бързо забравихте фотографката, кека й пръст

Няма страшно. Новите като дойдат ще изтеглят и те един хубав заем и ще оправят болниците. Така де, само серГей ли може да взема заеми и да раздава от джоба на трудещите се.

Ами ще колабират, как няма да колабират като работят за ЦИГАНИТЕ, които никога не са внасяли никакви здравни осигуровки! И заради тях ще страдаме ВСИЧКИ НИЕ, които РЕДОВНО сме си ги внасяли!!! А сега ми скрийте коментара, понеже е етнически нетолеРАСТен... Коментарът ми ще скриете, но не и ИСТИНАТА!!!

с бели престилки да поколабират некадърниците им недни

Вместо да констатират, че здравната система колабира да се бяха хванали да я реформират! Не ги е срам!Как да стимулират хората да плащат здравни осигуровки, като с лимитите за прегледи и изследвания нарушават правото им на достъпна медицинска помощ!

Касата да не отстъпва ! От болниците се краде с милиони. Ако бяха нерентабилни и едвам кретащи защо има такъв наплив за нови частни болници ? Защото всички дружно източват касата безобразно. Като почнем от просто ДЖИПИ,което може да си докара 15000 и отгоре и продължим към наистина тлъстите далавери.

Касата не контролира реално дейността на болниците.Напротив, даже толерира корупцията!Не забравяйте, че не всеки може да си открие болница - това става с политическа благословия и с такава от касата!Защо касата не спре масовото лицензиране на болници?Те са се превърнали в стройна система за точене на пари!Всъщност касата освен, че нищо не прави да реши проблема, даже пречи на пациентите да получат полагаемото им се с налагането на лимити!

Какво стана с великата КАКА дето я върнахте на поста ЩЕФЧЕ на ЗОК??? Нали щеше да я Управя, а тя май я обра???

Къде са здравните ни осигуровки?!Защо е еднакво здравното обслужване на добросъвестни данъкоплатци и на тези,които не са дали и 1 лев?Няма такава държава в света,Господ да ни пази!

Как къде?Там където отидоха и предишните,бече 2-3 пъти.Като видят пари започват да строят палати,обзавеждат канцеларии,купуват служебни коли и назначават още ,и още канцеларски плъхове(роднинки).Съсипват всичко и никой не им търси отговорност(нещата са за раз...ел).Позната ли е тази картинка и другаде?

Да му мислят следващите. Боко е виновен.

Вече 20 г. е все същото.От реформите на Костов ,та до сега. С малки нюанси.

Затова пък министърката ви вече е на почивка и въобще не и пука.

НЗОК да се затвори!!! По примера на Германия да се даде път за отваряне на множество браншови ЗОК. Конкуренцията помежду им ще направи чудеса.

Аха ... Хари Потър ще се пръсне от яд ...

А българския народ още през септември ...

Пенков да хваща Танчето под ръка и да се маха час по-скоро. Тия са дъното!