Богословският факултет ще обучава мениджъри за църквата

Специалистите, които могат и да не са богослови, ще управляват църковните имоти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Меринджеи- 24 са определят те

Иначе казано църквата започва да обучава свои търгаши, които да управляват имотите й. Търгашите ще работят за увиличаване благосъстоянието на църквата, но не трябва да топят пръсти в манджата. Това е крайно необходимо, като се има предвид, че католическата църква управлява стотици милиарди, притежава не само акции в печеливши компании, но и сама ръководи крупни заводи и производства.

БПЦ ЕООД. Пълен потрес.

Мениджър за църквата... Исусе Христе, с твоето име търговците фирма направиха!

"Магистър по Църковна бизнес администрация"- МЦБА

Майко...а бе тия що не се върнат в първи клас да си доучват и да си пишат домашните. Да си преговорят Дарвин също. Тъпигьози отчета!

Той по закона владиката решава какви са тия менажери мамона е опасен опомнете се само пари са ви в главата

Нито мъж, нито жена- ПОП.

има нужда. при такъв кешфлоу.........еврофондове, печелимша отн векове бизнес схема и освободена от данъци! Бах ти парите текат там, майна.

Ще преподава Никанор :)

Ми то си е като тотото. Доброволни парични вноски срещу обещания за благоденствие (евентуално).

С божията помощ

Не си губете времето хора! Не сте ли владишки племеник, владишки любовник или любовница хляб в църквата няма да вите колкото и да сте учили!!!!!! Главната счетоводителка на Светия Синод - Лили Мицева ( направете справка в Google) е без никакво счетоводно образование, било средно, било висше! А е Главен счетоводител!

Във Църквата няма промяна след 1989 година. Там коли и дерибейства митрополитът. Продажбата от свещите не се отчитат в СВ. Синод, а потъват в дълбоките ръкави на дядо владика или дядо поп. Няма никаква финансова отчетност и контрол защото поповете движат и финансите на Църквата, което не е редно по закон. Няма и хиляда свещеници и монаси, а в много епархии свещениците в по-малките енории не получават и заплати. За 4 лева се закупува един кг свещи, а продажната цена е 80 лева. Такава печалба няма никъде и пак не им стигат парите на поповете от лакомия. И не им стига това, но и на мн места не пускат свещи от 20 стотинки, а направо от 40 стотинки за да печелят двойно. Попска алчност, алчност до безобразие и се чудя, как още им вярват хората и какво общо имат тези попове с вярата в Бога. Сигурно има и чесни такива, но те са капка в морето. Имаше един лаф преди време, че ако искаш да станеш безбожник - учи в Духовната академия, сега богословски факултет.

annybody

Горкото виШу, де що има читаво гледа да се спаси и бяга от него като от чума, тук се правят ялови опити да се спаси не образованието, а делегирания бюджет и предлагат на децата поредната гнойна пъпка на АОНСУ. Е, дано им се навие поредната плеймейтка (и такъв прецедент си имаме).

няма и по 40 ст.

Що , там малко търгаши ли има че и още да "обучават" ? какви дисциплини ще изучават : - как и за колко да продам Исус - Юда и 30те сребърника - как да събираме пари от миряните и да ги харчим за собствен кеф и т.н.

Търся да назнача меринжеи, да ми управляват имотите в България, пък по нататък и в световен мащаб. Фирмата ми не плаща данъци, ползва държавна земя като своя, изобщо сме освободени от всякакви финансови такси и прочие. Чакам сивитата ви на божествената ми електронна поща!