Богохулството вече не е престъпление в Ирландия

65% от участниците в референдум са гласували то да не е престъпление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добро утро! А да хулиш джамията е расизъм, ксенофобия и т.н.

Интересно ми е как са се справяли с текстовете на Slayer , Impaled Nazarene или Deicide примерно

Ми добре. А как стоят нещата със следните "твърдения": "Мохамед е " "Христос е " Тук за съответните думи трият моментално. А може би и докладват в нравствената полиция и министерството на истината. Щото за първото в някои "демократични" страни подкъсяват с една глава а в "свободна" европа наказват само с глоба. И между другото, търсене на първото твърдение в една европейска търсачка която "не филтрира резултатите" намира нула страници.

Значимостта дали някой е последовател на (брадатия който сключва брак с 8 годишно дете и го консумира) или на (другия който злоупотребява с доверието на други хора с цел лична облага или слава) се свежда до тази дали е фен на цесека или уефски. Да се отрича, карикатуризира, игнорира единия или другия (измислен персонаж) или всичките от изброените е основно човешко (гражданско) право. Не трябва да се санкционира или преследва. Да се предоставя специална защита за група хора само защото са последователи на някои от изброените по горе или да се преследват други които не са всъщност е дискриминация и е престъпление.

Ти стават вече обратни неверници с меки китки .

Богохулството в Ирландия е важна новина... особено за Дир.

Какво е човека. Човека е маймуна с голяяямо самочувствие и геннен сакатлък на опашката маймунска. След слизането си от дърветата в търсене на препитание по земята често се е спъвала и си дрънкала манерката;главата; по каманяка. Та от това и мозъка и се развил и се развива, таа до сега

Време е да спреш да четеш учебника си по биология отпреди 50 години (иначе е похвално, че си го пазиш) и да се дообразоваш. Първо - теорията за произхода на човека от маймуната не е на Дарвин. Второ - наистина в учебниците ни наред с дарвиновата теория за произхода на видовете се мъдреха и недомислиците на група съветски учени - Опарин и компания и брътвежите им се представяха за чиста проба "дарвинизъм". Оттам и нарочно търсената заблуда, че това за маймуните е мнение на Дарвин; е, не е. Трето - Дарвин е бил вярващ. Четвърто - Дарвин се е съмнявал в теорията си; като всеки голям учен впрочем.

В България богохулството не е престъпление от 1878г. По всички конституции религията е била отделена от държавата.

Религията, т.е. правилно е да се нарече ВЯРАТА, не може да бъде определена от държавата, а от народа й! Малко ме интересуват сбърканите дебили, които живеят в Ирландия - още повече след като снощи ги видях по улиците на София. Беше събота, ок. 1:30 ч. през нощта и на бул. Мария Луиза видяхме с мой приятел 15 ирландски пияни отрепки да крещят из улицата, а единия се беше облякъл в женски дрехи - с бяла рокля и бял чорапогащтник. Крещяха, викаха, смееха се, явна бъркайки София с онази зловонна дупка, наречена Слънчака. Сами разбирате, че полиция НЯМАШЕ, а и нямаше да направи нищо! Ето това са ви ирландците, към чийто ценности са ни натикали, но НИКОГА няма да допуснем да дойдат и тук!! Една прогнила националност, за която убийството на дете не е никакъв морален проблем, нямат скруполите да са ДЕТЕУБИЙЦИ! За които да се женят пе.дали отдавна е престанало да бъде жестока човешка, верска и ценностна деградация... Нация от жалки псуващи отрепки!