Почина първият телевизионен говорител Никола Филипов

Легендарното лице на БНТ Никола Филипов почина днес на 86 години, съобщи националната телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Почина първият телевизионен говорител Никола Филипов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РОДЕН В ПАВЛИКЕНИ - ХУБАВ КРАЙ,ХУБАВИ ХОРА!

Катя

Сбогом, Чичко Филипов! И поклон!

Поклон пред човека дал култура на толкова поколения. Поклон!

Ех, светла му памет на Чичко Филипов! Не мисля, че някой от моето или по-възрастните поколения ще може да го забрави! Сравнения със сегашните водещи няма и да се опитвам да правя - светлинни години разлика между тях, несравними просто!

За съжаление днешните водещи дори не смята за необходимо поне малко да се доближат до нивото на Филипов по отношение на дикция, интонация и т.н. Но иначе се сещат да имитират интонацията на англоезични водещи, в резултат на което се получава ситуация като "шопски акцент съчетан с имитация на английска интонация".

помня го от телевизор Опера. Бог да го прости

:(

При прочитанете на тази тъжна новина у мен изникна далечен спомен и една толкова мила, носталгична картина: Уютна топла стая, навън студена зима, сняг, виелица, а вкъщи печката бумти и е толкова приятно. Всички сме насядали около телевизора, стар чернобял Темп, ние - децата, дядо, майка, татко и гледаме новините. Осанката , излъчването и тембърът на гласа на чичко Филипов е част от тази вечер и за нас, децата. Не разбираме смисъла на новините, но го гледаме ден след ден, вечер след вечер. Сега след толкова много години дядо го няма, обичните ми родители се преселиха на небето, ние се разпръснахме по света, а къщата с топлата уютна стая се руши самотна мълчаливо. Няма я вече детска глъч, не се чуват гласовете на майка и татко, няма го чичко Филипов "от телевизора". Той беше част от нашето семейство и от моето детство. Той беше частица от една друга реалност и друга България. БОГ да го прости! Чрез него тъжа и за отминалите детски и юношески години!

Благодаря! Прочетох своите собствени мисли. Подобни спомени, същата носталгия. Бог да го прости!

Кондак: Със Твоите светии упокой, Господи, новопредставления Твой раб Никола в място злачно, място спокойно, място светло, където няма нито болка, нито печал, нито въздишка, но има живот всевечен. Бог да прости чичко Филипов и вечна да бъде паметта на големия професионалист!

Искате ли, да сте здрави, не гледайте лоши филми, или, Вечните предавания на Гала с разни "Доктори" Съветите на баба Тодорка

Чичко Филипов. Много от нас го възприемаха като част от собственото си семейство, защото всяка вечер той бе добре приет гост в гостните ни (поне за нашето семейство беше така.). С неговият приятен тембър, винаги уравновесен, той внасяше едно приятно спокойствие в помещението, в което присъстваше. Лека му пръст!

Чичко Филипов...

Той е История Помня го разбира се Лека му пръст, и съболезнования на близките!

едва ли ,,сегашните,, ,,теле,,-говорящи,, някои ще ги запомни с ,,някаква,, култура и стил!!! ,,еднодневки,, за бърза употреба !!! ,,класиците,, остават завинаги ,,живи,,!!! тои беше и ще остане част от историята на ,,българската телевизия,,!!! кои балкански държави тогава имаха ,,такава,,???

Ние, Българите трябва да сме щастливи, че сред нас Живее и Ще Живее "Чичко Филипов". Така е от Замандан Години, така и Ще Бъде.

Икона на броудкастинга като поведение, стил, постоянство. Телевизиите само могат да се ядосват, че не го ползваха последните 20 години. Имаше какво да се учи от него. За съжаление парица е царица днес. Жалко. Отиде си цяло едно поколение и традиция в телевизионерството....теле -визионерството. Великан. RIP...

Майка ми помни за чичко Филипов. Той беше един велик, а той е и първият телевизионер в България.

Бог да го прости!

Бог да прости чичко Филипов !

Kак може, при такава новина за починал, един достоен човек, с мек и топъл глас който, години наред ни поздравяваше и информираше от телевизионият екран, да има изчадия които да пишат глупости и гаврят с паметта на този човек??:(( поклон пред паметта му!! A, за изродите какво да кажеш?? Eто, Tочно, това е,... лош Mат*рял, Kенеф работа!!;)

За съжаление прослойката от тези туморни образувания в човешка форма става все по-широка. Профилът е ясен - сравнително млади, с голямо самочувствие на интЕлегенти. Целият им живот се върти да отхвърлят всичко добро, съществувало преди раждането им. Абсолютни паразити.

Светла Ви памет, маестро.

Чичко Филипов няма да го забравя.

...някъде, началото на 70-те години....започват вечерните новини. На екрана - анимация как земното кълбо се върти, а около него надписа "По света и у нас". Появява се Никола Филипов. Помня стилното карирано сако и строгите очила в стил "френски моден стилист". Зад гърба му, елипсовидна карта на Света. Изчистено, стегнато. Дори, бих казал...футуристично. Гласът с ясна дикция, отличен, перфектен български език, с много професионална интонация при поднасяне на съответната новина. Помня, в по-късните години каза, че обича да отпочива с музиката на Пинк Флойд и японеца Китаро. Изключително ерудиран и възпитан човек. И той си отиде.Още един голям Човек ни напусна, напусна нашата България, моята Родина. Отиде си още една частица от детството ми, от миналото ми. Но точно такива Хора като чичко Филипов ни направиха и възпитаха ...Човеци.Благодаря и дълбок поклон! Почивай в мир, съболезнования на близките!

Дълбок поклон чичко Филипов.Много ерудиран и почтен човек.Минути преди да прочета новината за кончината му,прочетох интервю с него(последно се оказва),един достоен човек си отиде поклон.

Лека му пръст на чичко Филипов и Бог да го прости! Еталон за професионалист.За съжаление си отиват един по един,годините не прощават.Свестните хора намаляват

Шило

Бог да го прости!

Мир на душата на чичко Филипов!!!

Бог да прости невероятният човек с кадифен тембър, страхотна речева култура и изказ. С поведението и невероятното си излъчване, създаваше у нас по-младите еталон за подръжание, духовно възпитание и човечност! Дълбок поклон пред изкуството и интелигентността, с които ни даряваше всяка вечер пред екрана!! Спи спокойно вечният си сън, учителю!! Тъгата е безкрайна....

вечна му памет! беше достоен и ерудиран човек!!

Вечна му памет! Беше страхотен професионалист! Гласът му, обработен и топъл, овладяното дишане, страхотната дикция - винаги всичко правилно, никаква сянка от неточно ударение или пропуснат препинателен знак - правеха неговите изяви пълно удоволствие и доставяха естетическо наслаждение, не само носеха информация! Той, Анахит Цонева, Невена Цонева - изобщо, първите говорители в БНТ - бяха еталони за висока класа и качество! Сегашните недоразумения по разните канали, които сами не знаят какво и как точно дрънкат, просто не знаят какво значи това нещо - класа, качество, професионализъм, подготовка, работа с текста и с говорния апарат ... или пък уважение към зрителя ... УВИ!

Бог да го прости.

Почивай в мир!

Почивай в мир ! - той беше част от моето детство, помня го като доста строг за моите детски представи. А как разказваше - навремето, температурата в студиото достигала 50 градуса заради прожекторите и липса на климатици и са си топили краката във вода докато говорят пред камерата.

Почивай в мир! Поклон! Израстнахме с твоя глас поколения наред! Ще ни липсваш чичко Филипов:(

...Докладите на БКП ...

Голям /не по размер/ капут си ! Точно за този човек, и легенда за телевизията в България, ли намери да кажеш тази гнусотия !

Да почива в мир. :(

Помня го много добре. Легенда беше! Да почива в мир.

Този глас не се забравя никога! Толкова много доброта лъхаше от него! Той беше епоха! Почивай в мир, чичко Филипов!

Вечна му памет, а дирника да изтрие коментарите на някои фашизирани , безмозъчни и безнраствени елементи по долу!!!!!

Почивай в мир, Чичко Филипов.

Gal

Чичко Филипов :(

БЛАГОСТ И ДОБРОТА ЛЪХАШЕ ОТ ТОЗИ ЧОВЕК ,ГЛЕДАЛА СЪМ ГО МАКАР И МНОГО МАЛКО,МИР НА ДУШАТА МУ!

Бог да го прости, чичко Филипов. Поклон пред паметта му. Беше част от нашия живот.

Обръщам се към онзи мерзавец подписал се като Аз. Как няма срам в такъв тъжен момент да бълва толкова злост! Почивай в мир чичко Филипов.

Бог да те прости, чичко Филипов! Детството ми мина с Педя човек лакът брада. "Аз съм мъничко човече, на децата скъп другар..." Светла памет и почивай в мир!

Почивай в мир, чичко Филипов!

Добър човек и професионалист, без значение каква партийна принадлежност е бил. Важен е човека и какво е направил и оставил след себе си. Филипов е оставил само хубави спомени у хората и можем да кажем само Бог да го прости. За съжаление живота е кръговрат и всеки си отива когато му дойде времето. Съболезнования на близките.

Вечна му памет!