17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защото инициативата за пенсиониране е на работника,а не на работодателя. Тоя път....да плаща дириктора на радиото.

само така. удри.

По обяд (в 13.50 ч.) написах нещо в друга статия по случая с Маринкова. И бях прав. Наиситна не очаквах, че ще са толкова бързи, но това е положението. Пак плащаме ние. Ето какво написах - това за сведение на този, дето пише, че пак щяла да ги осъди: Вероятно, нещо не са спазили процедурата и за това съдът я е възстановил, защото със Закона за изменение и допълнение на Кодекса на труда, обн. ДВ, бр. 52 от 17 юли 2015 г., в сила от датата на обнародването, разпоредбата на чл. 328, ал. 1, т. 10 КТ е изменена. След изменението работодателят има право да прекратява с предизвестие трудовия договор на работника или служителя при придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. Но дори и една грешна точка или словоред в заповедта за прекратяване на ТД, при добри адвокати води до обявяването й за нищожна и до възстановяване на работа. В много случаи, правистите на съответното ведомство или са некадърни или умишлено подвеждат шефовете си да подписват такива "незаконни" заповеди за прекратяване. За това и огромната част от делата за възстановяване на работа се печелят от ищците. Естествено (както е случаят с Маринкова) в бюджетните предприятия и институции обезщетенията се плащат с парите на невинните - данъкоплатците. Съществува и възможност за регресивен иск от страна на държавата към некадърните служители, допуснали тези отклонения от нормативната база и довели до плащането на обезщетения, но поне досега не съм чул или видял, държавата да се е възползвала от нея. Не че след това няма пак да уволнят Маринкова - щом е навършила пенсионна възраст и има осигурителен стаж, това е напълно възможно. Ако искат де.

Тая сега да не си подели парите с шефа....то това е гаси далаверата....

колко нахални хора има

Лоши гербери, и на Лили Маринкова посегнаха.

Колко умни журналисти уволниха и пратиха на Мачу Пикчо на Майн ... Ми, неудобни. Но народът си ги помни, уважава и чете по сайтовете!

Халал да ви е мутрата и тоя Александър Велев. Те няма да платят 17000 лева вие ще платите!

ще ни изтребят с американското гориво на Уестингхаус, гледайте от вчера записа по Евроком на Н.Стоичкова

Ха ха.От проруските медии какво очакваш

Така ли? Питай чехите и унгарците защо още си скубят косите от такова гориво, и как са изгорели с по $170 милиона!

Единствените журналисти в БНР, които се осмеляваха да критикуват тиквената партия и фюрера и са Лили Маринкова, Велизар Енчев и Петър Волгин. Първите двама вече са отсвирени, хайде на бас, че и на Волгин ще му намерят цаката!?

Мдааааа.Това са част от проруската гвардия платени журналисти. Не чух Волгин да критикува смрадливия поп който направи президентът ни за смях. Ама то и името му такова - "Волгин"

току що ги питах и се оказа че няма нищо такова

Трябваше лустрация , а не ченгета да се" разхождат" из БНР!!!

На какъв език ги пита? Хайде као лъжеш поне малко да имаш мяра. А това, че си зле информиран си е само твой проблем.

Младите нямат работа, бабите чакат на държавната софра тлъсто блюдо

Не чети статиите на неграмотните журналисти. Първият път не е освободена поради придобиване право на пенсия, а на основания чл. 328, ал. 2 от КТ, т. нар. "подбор на екип".

Тя може и "бабичка" да е, ама е по-умна и струва повече от 50 млади!

Велев, Лили Маринкова е икона за БНР, а ти ще си останеш един безличен епизод...

БНР гнездо на червени оси плачещи за големи заплати.

Някой беше казал "Незаменими хора няма". Да вземат да си спретнат едно радио ли, телевизия ли Петър Волгин и тази баба, да земат при себе си всички баби и дядовци, а ние младите ще ходим извън България. Леле, без нея ще пропадне България, а ако беше пукнала как щехме да живеем. Ама споко - сега чувам БСП ще прави своя партийна телевизия - там и е мястото.

разпуснала коса като Босия, наперена, важна, ще ли ѝ дадеш над 60 години. Абе я сиктир, айде у лево, ходи да копаш сигурно имаш вила, гледай внуци

пак щяла да ни осъди, щото инициативата за пенсиониране била на работника, а не на работодателя. Виж къде ме е ритнал пителя. Мен ме пенсионираха точно когато навърших години за пенсия, без моя инициатива. Но мисля има друго - при мен трябваше работодателя въпреки навършените ми години да ми даде един месец предизвестие. Ако няма такова - ще ѝ дадат като на мен, освен десетките хиляди лева обезщетение за неправилно освобождаване, ще вземе и допълнително една заплата - да се задави!

След като прочетох съобщението на БНР си зададох въпроса : дали новата заповед за прекратяване на ТД на Л.Маринкова не е създадена от същите калинки , които са писали и заповедтта за уволнението и призната от съда за незаконна ? Основанията ми са следните: 1.За да има реално възстановяване на заеманата длъжност на незаконно уволнен е необходимо да бъдат изпълнени едновременно три условия : 1.1. работникът или служителят да е предявил иск за възстановяване на предишната работа по чл. 344, ал. 1, т. 2 от КТ; 1.2. работникът или служителят да се е явил, за да започне работа в срока по чл. 345, ал. 1 от КТ, или по-късно при наличие на уважителни причини; 1.3. работникът или служителят да е бил допуснат от работодателя да изпълнява работата, на която е възстановен по силата на влязло в сила съдебно решение. Тук същественият момент е условието в т.1.3. Според съобщението на БНР Л.Маринкова е била възстановена на длъжността "Директор на програма "Хоризонт", но дали е допусната до работното място на което може да изпълнява своите трудови функции ? Според публикации в някои медии, тя не е била допусната в сградата на БНР . Ако това е така , то твърдението, че "Генералният директор на БНР е изпълнил съдебно решение № 102 от 2.07.2018 г. на ВКС е лъжа. 2. "Поради представените от нея документи за придобито право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, трудовото правоотношение с г-жа Маринкова беше прекратено на това основание от същата дата" Това е доста странен текст/ ако точно е цитиран/ защото: 2.1 документи за придобито право на пенсия за осигурителен стаж и възраст се изготвят от самата организация в която работи лицето и се представят в НОИ. Съответното лице може да предостави допълнителна информация за осигурителен стаж и възнаграждение- УП 2 и 3 , когато е работило и на други места. 2.2 От текста излиза, че трудовият договор е прекратен по инициатива на Л.Маринкова . КТ допуска възможност работника или служителя да поиска прекратяване на трудовия договор , поради навършване на изискуема възраст и осигурителен стаж за пенсиониране , но в случая не е така. Най - вероятно Л.Маринкова е уволнена с предизвестие от работодателят на основание чл.328, т. 10 от КТ. Факта , че трудовият договор е прекратен в същия ден означаваа, че предизвестието е без отработване и работодателят ще изплати 30 дневно обещетение. Следователно, ако Л.Маринкова атакува нещо пред съда, това ще бъде изпълнението на трите условия за действително възстановяване на работа.

аман от дърти вампири