Лихвите по депозити вече под 1%

Лихвите по депозитите в търговските банки паднаха под 1%. В същото време лихвите по кредити спадат с много по-бавни темпове и остават на сравнително високи нива

Обратно в новината

Коментари - Лихвите по депозити вече под 1% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна няма сметка да държиш парите си в банка, защото банката вместо да ти плаща лихва затова че ги използва, не плаща нищо и инфлацията ги яде. По време на криза да правиш инвестиция е пълна глупост. Най-изгодно е да се вложат в сребро, защото балона на златото все още е много надут и може да гръмне.

Факт е, че банковата ИМ система е грабителска и вредна за населението. За 26 години тия мутри не създадоха никакви читави скъпи производства за износ. Не развиха акционерна икономика /като САЩ/, не развиха социална държава /като ЕС/ Дори най-простото - не осигуриха правна стабилност и законност. В градовете липсва всякакво градоустройство и планиране, истински катуни са. Как да инвестира човек в толкова съмнителни като качество имоти ? При негативна демография ? Златото се предлага от 1 фирма, по недобър начин. Инвестиционните инструменти са неразвити и са неоправдан риск. Дори да искаш просто да пазаруваш няма почти нищо смислено на пазара, само китайски пластмоси с лъскави марки и опаковани като истински стоки.

обективен анализ :) трагедия от всякъде

Пари има действайте! Що не действате бе? Кой уби малкия и средния бизнес? Кой изгони младите? Дядо ми ли да взема кредити? Той къща си е построил кога е бл млад със заем без лихва от ТКЗСто. Младите са по чужбина. Те като се устроят добре там заема от тук ли ще го вземат на двойна лихва? 10 процента по потребителски заем - ами да са ви сладки парите, дръжте си ги господа банкери. Време е да надуем явно имотния балон, че то няма , просто няма какво друго да се праави в тази провинциална държавица мутренска.

Като гледам коментарите всички знаят КАКВО ДА НЕ СЕ ПРАВИ и кой е виновен. Ама никой няма адекватно решение за излизане от ситуацията.

за 2015 ВСИЧКИ БАНКИ В РБългария са отчели милионни печалби, особено ДСК - на банките явно им е добре. Кого го е грижа за вложителите?! Всичко е банкова тайна и НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ над дейността им. След като шефа на БНБ може да си гласува 3 - 4 пъти по-голяма заплата от премиера - за какво можем да си говорим в този форум.

Поне не се крият като много фирми, особено чужди дето майсторски се издокарват на загуба по нашия закон,а по техния си чужбински са на печалба. ДСК специално ако и видиш структурата на печалбата ще видиш, че е главно от лихви, а не от такси. Има банки детое обратно и само от такси печелят. Това наистина е гадост.

Всеки който има под 20 000 лева да ги държи в къщи.Тогава ще се вдигнат лихвите по депозитите.За сведение на тази които трърдят че банките са тъпкани с пари да се пробват да изтеглят 2000 евро да видят как им ги дават в банкноти по 5 и 10 евро и касиерките се вайкат.Всичко е в нашите ръце

банките правят нулеви лихви по целесъобразност- вдигат таксите само за да могат без загуби да изплащат заплатите на служителите си и чакат наивниците които ще теглят кредити. Затова е и тази дан- дания по медиите за реклама на какви ли не видове кредити. Да сте видяли НЯКОГА реклами на високи лихви за депозити, по-големи от кредитните??? БАНКИТЕ СА ОФИЦИАЛНИ "ЗАКОННИ" БАНДИТИ ТОЛЕРИРАНИ ОТ ДЪРЖАВНАТА МАШИНА!!

Помните ли кой заговори, че хората не можело да има толкова много депозити в банките? Помните ли кой въведе данък по лихвите? Помните ли кой даде идеята да се свалят лихвите по депозитите за да си изтеглят хората парите и да ги вложат в икономиката? Помните ли че това беше точно по времето на криза, когато всички икономисти препоръчваха обратното? Обърнали ли сте внимание, че огромна част от депозитите са до 1000лв? Това какво означава? че някой има интерес да обеднее българите до безкрай. То затова визма и заеми за да ни пороби окончателно. Затова е сложен на власт!

Да допълня. Не случайно фалираха КТБ! Тя единствена държеше нормална лихви. Същите такива, каквито имаха всички банки, преди един виден човек да почне да завижда на хората за депозитите им. А сега ни обясняват как тази банка имала страшна дупка и затова фалирала. Ама видиш ли никой не говори какви активи има тази банка. Някой да е чул какво стана с тези активи? Като откраднеш активите на една банка е ясно и за неграмотните че остават само пасиви. То е ясно че Василев не е взел тези активи под мишница със себе си, като се замисли човек ясно се вижда и кой ги прилапа. Както се прилапака и Мултигруп и други такива структурки .

В същото време 80% от депозитите са под 1000лв!

Всичко ще си дойде на мястото, ако хоратаси изтеглят влоговете от тъпите банки.....Малиииии, къв рев ще има...и как ще лъснат много задници...

Ха, добър ден! Сетихте се да го научите навреме.

Собствен бизнес в България - само ако крайният продукт/услуга се реализара зад граница (и не се налага да работиш с български доставчици, под-изпълнители и тн.) Лихварство - тая ниша отдавна е запълнена! Световните пазари от година насам са в стабилна турболенция :) Няма нищо сигурно... Едно обаче е сигурно - пари депозирани в банката не работят за теб... :)

Въпреки нищожната лихва по депозити под половин процент като се приспаднат данъка и таксите ,простият българин държи 40 милиарда в чужди банки каквото са повечето тук и им пълни пеликанските гуши ,реално парите спечелени от лихва са по малко от инфлацията за година и реално всеки вложител губи от влога си в банките ,вместо да се оставят парите банките да ги продават като скъпи кредити и да печелят на наш гръб ,трябва да се търсят други инструменти и вложения ,инвестиции така ,че парите ни да правят пари.

Какво да правят хората в мутренска държава. Бизнес да започнеш е голяма мъка, не си струва, а да инвестирам с мутренски родни компании - забрави доживотно. Остава имот ама то освен София и няколко града големи другото няма бъдеще, а и младите намаляват. За кого ще е имота, кой ще го наеме след 10 години кога си отидат днешните големи пенсионерски набори следвоенни дето са устроени с добри жилища от комунизЪма и дето са 2 пъти повече от младежките набори?

До,чикаго ( нерегистриран ) 29.03.2016 11:30 Явно,много сте запознат,дайте насока,къде по-лесно,да погълнат спестяванията!?!

както каза един икономист, следващата криза ще е още по жестока, защото за разлика от миналата при която хората се обърнаха кум спестяванията си, за следващата сметките ще са празни а дълговете големи.

Държава без икономика, без ред, без съд, без ресурси, без млади хора, без образование и най-вече циганизирана няма как да съществува особено ако и врътнат еврокранчето а то си е въпрос на време. По-скоро икономистите трябва да кажат как така не сме се сринали още и дали забавянето на срива не прави нещата още по-зле.

Извода е да се инвестира в недвижимо имущество и да не се вкарват пари в банките :))) докато БНБ не вдигне лихвите по депозитите

недвижимо имущество - ти за ликвидност чувал ли си? особено в днешно време с този висок систематичен риск... wtf?

В надценено имущество? в България? Хаха. Само злато драги!

Балонът се надува, надува, надува. Внимавайте момчета ще стане на парчета. Бум. Тази детска песничка я учих при комунизма.

Каква голяма разлика между депозитите и кредитите. Банки искат само да печелят и нищо друго не ги интересува. Крайно време е държавата да се намеси и да направи така, че банките да служат на икономиката, а не обратното. Така както е в Китай, САЩ и др.

При т'ва единствения начин да фалираш е ако местното правителство те поръча. Рахат!

Ами много ясно, че банките искат да печелят - това са търговски предприятия, а не благотворителни дружества! В крайна сметка - ако банките не печелят, от де ще имат пари да ти изпатят лихвата по влога, а?

Я да видим, как демократично, от тук да изкомандваме банките, да не бъдат толкова нечеловеколюбиви? А оная социалистическа диктатура на пролетариата, май можеше, а?

И без това няколко от наемателите ми ми късат нервите. Мисля че е време да изкарам тези апартаменти на пазара. Може би вече е узрял момента, само се чудя към коя държава да си насоча парите за да не застояват...

Виетнам или Иран братляга... засилвай ги наттам за период от 3-5 години и ще си айляк :) Или купи руски бонове - при 7% лихва пак си е оферта :) а по темата: лихвеният процент на централната европейска банка от близо месец насам е 0%. безплатни пари дават - уж да стимулират иконоимка - ама като ги дават на банките, ще стимулират потреблението на кукуов ден....

Лихвите по депозити те са 0.9 процента още от цирка с КТБ не ни правете на прости . За това пък нарастват таксите . Още миналата година една служителка ме уведоми че единственият плюс е че като влязат крадци в къщи няма да ми откраднат спестяванията защото са застраховани в банката !!!!!!

Лихварите от Запада стават Все ПО Гладни, усещайки наближаващия ги КРАЙ ! Трябва хората да са луди да си държат дребните спестявания в Чуждите Банки у нас! Вън Всички Чужди Ционистки Банки от България и ЕС !

Големи "Кашкавали" сте вие поколението на 90-те!!! Със сигурност се мислите за големи умници, ама не сте!?! Учите езици, образовате се, развивате се, зпортувате, но това ви стига единствено да мрънкате и умувате с коментари по форумите в нета! Липсва ви чест, смелост, дързост, достойнство и мъжественост, все качества които не се вписват в новия световен ред! Но, не 6те виновни вие за това, системата ви е смачкала и е развила зад прикритото целомъдрие СТРАХ в душите ви! Докато овчия страх седи у вас, до тогава ще ви стрижат до кожа с лихви и данъци! Да вашите 0ащи 0яха роби на тоталитарната система, докато вие се продадохте за 30 сребърника на лихварския капитал, за да не ви хванат дупетата паяжина, но загубихте себе си!

Не си прав баце, просто не ги разбираш космопоитите. Нормална човешинка си е, взимаш 2К+, живееш си живота, хич не ти дреме за ББ, за глада в Африка или за спасяването на розовите слонове, пътуваш, живееш, като ти омръзне вдигаш една къщичка и жулиш пред телевизора, отровата която те кефи. Т'ва е то консуматорското общество. Кофти е малко, като дойдат варварите с убежденията, ама.....

Срий се бе чичка! По-големи льольовци от мъжете раждани между 1944 и 1989г., България не е имала за цялата история от създаването си. Надеждата е час по-скоро да се изметат от обществения живот. Иначе няма оправия с тия дресирани роболепници.

И как го написа с тази мека китка?

Какво стана с фалита за физически лица?

Най-лесно е да се теглят заеми, а народа да ги връща, това всеки тъпунгер го може. В България няма кой да създаде условия за икономика и инвестиционна активност, навсякъде корупция, шуробаджанащина и простотия. Толкова много партии, огромни партийни субсидии, злоупотреби с народни пари от 240 плужека, постоянно увеличаване на данъците за разлика от Румъния където намаляват е как човек да се развива. Колко човека изкарват БВП и колко са фирмите в началото на упралението на Чоко и Боко и колко са сега? Каквито са ни управниците такава ни е и икономиката - пълна трагедия и връх на глупостта.

Обирджии....

Слабо управление -> липса на инвестиционна активност -> слаба икономика -> беден народ -> мизерна държава!!! "Много е трудно, почти невъзможно да покажеш на глупака, че е такъв. Лошо за тези около него." - някой го беше казал. Аз добавям - ТЕЖКО НА НАРОДА КОГАТО ГЛУПАЦИ СА НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА!!!

Ситуацията е още по-лоша, защото комбинацията е с добавка- "простаци и крадци"!

Не са ГЛУПАЦИ И ГЛУПАВИ. Глупаците сме НИЕ !!!!!!!!!

ЧОРБАДЖИИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ПОЗДРАВЯВАМЕ ВСИЧКИ УФЦЕ И МЛЕКОДОЙНИ КРАВИ С ПЕСЕНТА "ЩЕ ВИ ЦЕПНЕМ ОТ ЛИХВИ" :)) ...

БАНКИТЕ НЕ РАБОТЯТ ЗА КЛИЕНТИТЕ СИ, А САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА СВОЙ ИНТЕРЕС !!! СПЕСТОВНОКТТА Е ПОРОК !!!

Спестовността защитава имуществото ти при "черни дни", а на банките не им трябват виртуалните им хартийки- на тях /по-точно на хората зад тях/ им трябват имотите, земята и прочее материални активи. На световната банкерска мафия печалба не и трябва от векове вече, борбата е за власт и контрол над населението.

с отрицателни лихви практически ! да вкараш парите си в банка и да знаеш, че губиш си е глупост!!!

КОГА СИ ВИДЯЛ ВЪЛКА КАПИТАЛИСТ ДА БАЧКА АНГАРИЯ НА УФЦА :)

Лихварството е върхът на човешката подлост - пазете се от лихварите.Вземайте кредит само в краен случай - за лечение, евентуално за образование.Останалото е безсмислено самозаробване!

Ще обера някой ояден местен лихвар,преди да взема кредит;-). Финансист съм по образование и както се казва, "предупреденият е въоръжен" ;-). Банките са новите мутренски лихвари,това е положението-нито повече,нито по-малко.

Пълни гпупости, лихвите отдавна на НУЛЕВИ, а капитализирани ОТРИЦАТЕЛНИ, считайки таксичките и тнт благинки- един вид харчете, това ни казват с тези регулации, да, ама няма да харчим, няма за какво, пък и нали чакаме криза...нито да инвестираш, нито да харчиш... пък и любовниците капризни и ги оринахме..

А по кредитите кога?

А, за тях не питайте. Те се основават на сложни търговски практики които са прекалено сложни за обяснение на обикновените хора.

Ще ти поснат една нова КТБ с тавански лихви, ама само като дойде време да те изстискат с изкуствена инфлация.