БНБ не се отказва от спецзакон за КТБ, кабинетът е ”за”

БНБ се надява преговорите за специалния закон за КТБ да продължат. Правителството подкрепи БНБ за търсене на нестандартни решения за депозитите в КТБ.

Обратно в новината

Коментари - БНБ не се отказва от спецзакон за КТБ, кабинетът е ”за” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може този,който не е могъл да проконтролира нещата в КТБ,не си е свършил работата,сега същия да бъде оставен да оправя несвършеното????До кота този абсурд ще продължава.Трябваше Искров да бъде арестуван веднага!!Какъв шеф на БНБ е този като колкото пъти се изказа,толкова пъти каза глупост???Нереални глупости дори и за обикновен човек,който не работи в банковата сфера???

Мекерето Искров и чифутите които стоят до него и зад него веднага да си подадат оставката, а след това да искат закони ето от тук, като нас!!!!

Народът ни е казал - на зла круша, зъл прът! веСник Стандартнюз пише "Питбул за кучешки боеве захапал Кремена", тук изроди подкрепящи питбуладжиите сриват икономиката и цакат народа. Изхода е само един - РАЗСТРЕЛ НА МЯСТО !!! ВЕДНАГА !!! ДА ВИ ПИКАЯ НА ЗАКОНИТЕ ШИБАНИ !!!

Иванчо стана турско мекере, явно е получил "торба жълтици"! Заради такива Иванчовци сме паднали под турско робство за 5 века! Няма по дълго робство в историята на света!

На каква база дъщерята на Иван Костов е получавала баснословни хонорари от КТБ? На каква база самият той е получавал спонсорство? Забравяте ли, че той не спечели нито едни избори и е един от унищожителите синята идея? Я да не ревете за тази сган нещастна!

Черния е първи в групата за затрвора поради предателства спрямо България!

Грамотността на КТБ стига до преброяването на едни пари с електрически машинки, но юридически са кръгли нули и не е случайно, че сме във валутен борд с подобни некадърници на власт. Понеже Искров твърди, че нямал власт как така не е искал отчет от подуправителя си за контрола над търговските банки? Явно не е упражнявал контрол и сега иска да замаже липсата на пари за преброяване и собствения си пропуск с още по- голямо беззаконие. ЗНА не допуска специален закон ад хок за една банка, защото дискриминира останалите хора и се нарушават основните начала на Конституцията. А БНБ точно не може да дава подобен пример с фрапираща некомпетентност достигаща неописуемо безобразие. Скандалът вече надхвърли границите на търпимото и има опасност да предизвика социални вълнения, защото БНБ даже не са изпълнявали ограничените си правомощия заради червеното минало на всички участници в скандала.

.

Абе върхушката, която ни управлява от 25 години насам мина всякакви граници и ни докара до просешка тояга. Краде ни чрез ток, вода, парно, банки и какво ли още не. Крайно време е и единствения начин да излезем от тинята е да излезем на улицата и всички тея крадливи умници в парламент, партии и правителство да ги вкараме в затвора, където им е мястото.

Ако Бойко , даде съгласието си за този закон ,и депутатите му го подкрепят, ще загуби голяма част от избирателите си - дано го осъзнава!!!

Важното е не да спечели подръжници- а да напълни още една многомилиардна сметка за твоя любим "ВОЖД"... Неговите проиритети са главно насочени в трупане на пари ,пари , пари...... щом е пропаднал дотам , че да продава на децата ни дрога ..и от смърт- да прави пари... смятай по-натам .....

Ами предложете тогава 29 /двадесет и девет/ СПЕЦИАЛНИ ЗАКОНА - толкова са лицензираните български банки и клонове на чужди такива, а пък всички НИЕ ГЛУПАВИТЕ МАЙМУНИ, ще спазваме ЗАКОНА ЗА БНБ?!

По тая логика - може ли и аз да поискам СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН и за себе си и за фирмата си?!

Егати наглото лобиране. Естествено че този кабинет ще е - за. Така или иначе откъде ще дойдат парите за гарантиране на влоговете и на политическите мутри ще го решава следващото правителство.

Лешперите от БНБ - ако много се натискат - да извадят те от личните си пари и да им платят на "горките" милионери.

Двама от тия на снимката лапаха доста за да крият ситуацията. Ха познайте кои - К...и И....

"*Коментарът е скрит, защото призовава към противообществени прояви". Добре, ще се изкажа по-меко: Моля всички държавни институции и органи да проследят вината на Ахмед Доган!!!

Вместо криминалната банда,съставено от Искров,Борисов, Цацаров и още няколко от изявените по мутрополитици, да бъде в ареста, те ще потопят цялата ни страна. То бива лъжи ,ама такива махленски,даже и малко дете няма да разправя. Двеста милиона,открадени в чували. Оппааа, нямало такова нещо. Три и половина милиарда необслужвани кредити. Оппааа. Нямало такива работи. Искат да завлекат парите и оманците. Тоя път май не са си направили сметката. А най накрая сметката ще я платим ние. Долу престъпната банда.

ти май си малоумния пират ?? та какво е общо има Борисов с комунодепесарските подлоги искров и цацаров

на Тиквата. Това и децата от детската градина вече го знаят.....

Познавам много доктори и мои колеги -инженери, това ми е средата и смело мога да твърдя, че тяхното IQ е доста по-високо от тайфите в Парламента , набили се там с пропорционалните листи. Всички до един от мойте познати припознават поредния ганьовски елементарен груб трик, трик без финес, пладнешки обир в идеята да се компенсират загуби над 100000. А бе, байновци, както би казал един българин, чието име не трябва дори да се споменава тук, във връзка с мръсните ви игри, тези терикати , които са набутали над 100 000 за по-големи лихви понеже са по-умни от нас (те така са решили) слепи и глухи ли са били да научат това , което всеки знаеше-гаранция до 100 000. На БГ народа ще му дойде в повече да плаща на терикатите за ганьовски терикатлъци, още повече , че в случая интересите на народа са защитени от закона, терикатите са под ударите на този закон. И сега какво? Ще променим закона , за да спасим терикатите ли?

...БНБ - Искров да не се ежи, със "Спец---закони" , а ПЪРВО ДА КАЖЕ ---КОЙ ИЗНЕСЕ 3.5 милиарда от КТБ ??? И къде са досиетата??? Как така ще изчезнат точно тия досиета на големите изтегляния??? Как така ДПС --- БСП- Йовчев-Искров- Чобанов заплашват със 10г затвор: "Всички да спрат да говорят за КТБ" и всички--- НАСТОЙЧИВО призовават да се гласува в НС---да се попълнят липсите от резерва на данъкоплатеца--- за да се заметът престъпленията в КТБ !!! НАЙ-НАПРЕД ИСКРОВ ---БНБ--- ДА КАЖЕ : КОЙ Е ВЗЕЛ 3.7 МИЛИАРДА??? И КЪДЕ СА ДОСИЕТАТА ??? КЪДЕ Е БИЛ КОНТРОЛА ОТ БНБ???

ОСИГУРАВАМ ТРАНСПОРТ НА ТОНОВЕ КИНТИ - СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ, ДИСКРЕТНОСТ СИГУРНОСТ

Станишев и Василев си пият скоча във Виена с крадените пари и се смеят на простия българин.

мутрата и Цветелината му, заедно с едно прасе обраха територията "българия", докато един съсел се шмугна у Европата

Бойко е тук , поел е отговорност и не е избягал като страхливец.

Станишев сега е в имението си в Северна Швейцария и рие земята в градинката си.А е мандатоносител!Спаси се като избяга позорно.

И Моника с милионите е там, децата тръгват на училище и пей сърце, здравей живот.Българите да духат супата.

Русия си създаде банката, Русия си я фалира, другите са просто играчите им, пионките. Такива като Волен, Бареков, Орешарски, Василев, Пеевски, Доган, Станишев и други от БСП и ДПС.

и ГЕРБ

е против

Абе хора, знайте, че БСП на власт ли е , народа е ограбен.

Имаше минимален шанс за опровержение на тази азбучна истина, но сега вече това е фикция. Появи ли се БСП на власт грабежът е абсолютно сигурен, скандалите са налице, некадърниците ги гледаме със страшна сила, съдебната власт,която се кланя на боклуци напърдява с апломб и сякаш няма изход от тунела. Затова никаква власт не трябва да се дава на всички свързани с БКП. Има ли такива марш! Няма друг начин.

Волен и Бареков получаваха милиони от КТБ.Да не се крият сега , а да излязат с големите си усти и да обяснят къде са парите.

Бареков на съд и в затвора, то източи много пари от КТБ.

БРЕКОВ ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ.ОТ 09/2013 ДО СЕГА Е ПОХАРЧИЛ САМО ЗА ПАРТИЯТА СИ ОКОЛО 50МЛН ЛЕВА.

Какви липсващи кредитни досиета бе гламари, нали в БНБ има единен кредитен регистър? В този регистър се вписват изтеглилите заем дори в размер на 1000 лв.

Нека да се направи списък на вложителите които са изтеглели депозитите месец преди да фалира КТБ.Там сигурно има много политици.

Нека да се направи списък на вложителите които са изтеглели депозитите месец преди да фалира КТБ.Там сигурно има много политици.

Брей че активен се извъди резидента!!! А що не свика консулт. съвет за нац. сигурност когато ни налазиха нелегалните емигранти? Що не свика съвета за да реши въпроса със сигурността на старците ни по селата които се падат Български граждани, данъкоплатци и избиратели? Що не свика съвета когато се взе решение да се закриват болници в малките населени места? Че там хора не живеят ли? Здравеопазването не е ли част от националната сигурност? Или там живеят непълноценни хора без значение за страната?

Една банка за да дава два пъти по висока лихва трябва или да си ржеже от печалбата или да дава на два пъти по висока лихва, нали така?! При условие че има годишна печалба от над 150 млн мин година остава хипотеза ДВЕ! Е аз ако искам кредит бих ли отишъл при тях на два пъти по-високия процент?! ДА, ако фирмата ми е без дейност, ще върна някой процент на нашите хора дето са ми пуснали далаверата, оставям малко пари да върна за първата година всичко както си му е реда и от втората ... фанете ме за ... депозита!!!

И така в близкото минало демокрадцията е била сменена с социализъм.Доказано било че демокрадцията ограбва народа.Ванга била казала ще дойде таз година човек от вън и ще поведе българия към по добро.............

протакането на ситуацията допълнително разрушава доверието в банковата система. банката никога не трябваше да се затваря а да се подпомогне финансово и национализира без много шум. сега не отварянето на банката един месец след законния срок за гарантиране на депозитите показва на останалите вложители че има вратички в закона които могат да се заобикалят и хората да не си видят парите доста дълго време ама наистина много дълго време ако въобще ги видят. пак и в света почти няма национализирана банка от която държавата не е направила страхотни печалби, но както казват хората у нас всичко е възможно.

Има проблем. Голям проблем. И то е че в тази държава от една година никой не знае какво точно се случва. Днес ти казват че някой отмъкнал 200 млн с камион, утре прокуратурата ти казва че всъщност никой не е правил такова нещо. В България си имаме всичко -и полиция и съдебна система и прокуратура и банков надзор. Само дето не си вършат работата . И по този случай всички сега ще плащаме за кефа на някого. Одържавяване? Да, може за да се спаси нещо. Но преди това ясно да с екаже кой е виновен, кой е изтеглил необезпечени кредити, кой му е позволил, и т.н. Все неща, които се знаят. И тия басни че били изчезнали някакви документи.... Ало, коневръза! Оня с Червените ескадрони. И с червените бащини будьоновки. Ние не сме в 1984. Или в 1948. Всичко е на компютри и сървъри, и един средно квалифициран хакер може да ни даде информацията за няколко дена. Но милиционерите от ДАНС или не стават за нищо, или крият някого. И пак ББ им бил виновен. Ало, коневръза! ББ не е на власт повече от година и половина. А от повече от година за тази държава отговаря Олигарски. Всички въпроси - към него. И не да сме всички виновни. И всички да плащаме за това че някой е изтеглил милиони, а сега няма намерение да ги връща. Така не! Аз и още няколко милиона българи не сме виновни. Има няколко души, или няколко десетки, които са виновни. И полиция, съд и прокуратура да бъдат така любезни да си свършат работата. За която, апропо им се плащат доста тлъсти заплати. Този, който е виновен да го осъдят и да го вкарат в затвора. За 3,5 млрд. А не да ни пробутват някакви глупости че ЦЦ бил най-виновен в България като платил 50 хил обезщетение на някакъв уволнен в МВР. И да го обвиняват в подслушване, пък после да го осъдят за това че не бил подслушвал.

специален закон за ктб? ми останалите банки ? ктб да не е изключение ! или за всяка ще има отделен специален закон ?

Защо не пускате много от коментарите? Стига цензура! Редно е хората да "обменят" идеи.

Първоначално скандала започна между Пеевски и Цватанов. Къде е сега Пеевски? Радно е да каже нещо по въпроса!

И къде са онези хубавци на мама,мамините ненагледни...Цапцарапов и Овчев,дето щяха да съдят виновните за атаката към ПИБ??? Къде сте бре,да не сте открили вече кой започна...атаката??? Смешници със смешници такива,започнете първо от себе си и да видите как ще стигнете и до онези,на чиито...прът се крепите и самите вие!!!

E ти не разбра ли че с паниката се лови риба в мътна вода и котараците чакат да се облажат!при паника хората не могат да преценят реално ситуацията и ще се нахлузят от трън на глог!не разбра ли че есм-те са изпратени от фирма с отнет лиценз,е това трябваше да се скрие ли?

Защо всички се упражняват по несъществуващ казус?!? КТБ НЕ Е ФАЛИРАЛА!!! КТБ изпадна в ликвидна криза благодарение на целенасочена атака, подкрепена и от бездействието на БНБ и правителството! Нека да дойдат международните одитори и да видим какво ще констатират! Защо се плюнчите чии депозити ще бъдат върнати, като това е въпрос, който възниква след обявяване на фалит?!? А ако се установи, че лошите кредити са под 2%, както е отразено в отчетите на банката? И ако същата отвори с лека подкрепа!?! Тогава ще се окаже, че доста хора начело с Искров са "уронили престижа и доброто име на КТБ" и си плачат за сериозни санкции, а предвид факта, че този казус застрашава националната сигурност, защо пък да не ги сложат малко на топличко, а то там все ще се намери кой да ги обича!!!

А бе , пич, като не е във фалит защо се говори само за компенсация на вложители, а не за стабилизация на банката?