Еврозоната е приоритет, ще има промени за БНБ и КФН

Влизането в еврозоната трябва да стане стратегически приоритет за България, заяви Владислав Горанов. В БНБ и КФН ще се носи колективна отговорност.

Обратно в новината

Коментари - Еврозоната е приоритет, ще има промени за БНБ и КФН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

pompai

Що ми приказвате глупости .Народа иска а вие не щете бизнесмени и политически корумпирани парцали? Кого лъжите ,че искате?

Този министър вече доказа че приоритета му е собственото семейство ... а преди еврозоната да помисли как да вдигне доходите на хората че ми писна от лайнари като него ...

Ние оправихме влизането на България в Шенген,та сега и в Еврозоната!Не мога да разбера дали сме най големите каръци или политиците ни са глупаци!В контекста на банковите ни истории напоследък и поевтиняването на еврото не е реалистично за съжаление приемането ни в европространството!!!

По този повод зa новия апетит на България да влезе в еврозоната може да прочетете в немския Handelsblatt.de!,та че няма какво повече да се коментира.

Това желание да влезе България в Еврозоната,не зависи само от политическия и социален статус на български елитни политици,те трябва да убедят най важната страна данъкоплатец и мотор на европейската иконономика-Германия .Страна като България,която упорито се стреми да узакони икономическата организирана престъпност няма за сега място в Европеъския съюз,те трябва да убедят не мене или клошарят,безработният,или бедният работник,а сериозни европейски политици.Според мен мутрите отдавна са готови за еврото!

Оставка,дърдорко!

вместо в рублозоната - в еврозоната

Правилно решение

Поредният парашутист, долетял незнайно как и от къде.

Орешарски викаш не беше парашутист .... И онова дебеличкото недоразумение дето сега е депутат от ДПС и той не беше парашутист.

Нищо не викам. И Орешарски и Дебелата Свиня са същите измекяри като тоя на снимката.

леко дрогиран или малко пийнал

май на някой му е писнало 25г. да краде се в левчета от хазната - друго ще е да я напълним с 'юро, м?????? ..... Владко кажи КОЙ бе вашата м.......

При въвеждане на еврото, цените като цифри ще са същите като сега, само че в €.

Цялата борба е да освободят резерва, който крепи борда (4-5 млрд. ще излъжа за точните цифри) и да го лапнат.

Ами сега в момента резерва си стои, мухлясва и го гони инфлацията. Не нашата. Европейската. Демек с нашия резерв плащат на гърците.

хане,хане, същите тези инвеститори ако го правеха този номер в техните страни отдавна щяха да ,,търкат,, наровете!!! я почети какви ,,печалби,, от инвестиции в щатите можеш да изкараш навън!!! прави коментари по теми за които не си ,,показваш,, неграмотноста!!!

Видял орелът на върха на планината охлюв." Как стигна до тука?"- попитал го орелът. "Спуснаха ме отгоре..." - отговорил Горанов.

Да не се окаже после,че нашия влак са го спрели и да си отвисим в ЧАКАЛНЯТА :-)

министърче винаги ли си гледа така разфокусирано като наркоманче или журналята нарочно подбират такива снимки?

ако влизането в еврозоната е приоритет за ,,индустриално,, развитите страни то за други ,,неразвити,, е ,,узаконяване,, на ,,изпраните,, пари и продължение на обедняването на народът под ,,прикритието,, на ,,еврото,,!!! не купувашв скъпа кола ако не ,,можеш,, да я поддържаш!!! нещо като ,,зелената енергия,,???

Еврозоната не е за цигани ...,от всяккъде ни гонят ,като от ЧУМА !

първо трябва да си там. Вътре. А човека се надява да пристъпи в чакалнята евентуално след три години.

не сме цигани, но политиците ни са ,,батлери,,!!! ,,..27 милиарда долара са изтекли от България за последните 10 години. Това съобщи Бойко Борисов по време на бизнес срещата в столичния хотел "Шератон" днес. Това са пари на чуждестранни инвеститори у нас, изнесени като печалба. Според премиера има свръх печеливши инвестиции в България, които едва ли могат да съществуват в друга държава. "Ако имаме проблеми с руски инвеститори, лесно ще ги решим, но какво да правим, ако тези инвеститори са от европейска държава или от САЩ", попита Борисов. Очевидно той визираше американските инвестиции в "Марица-изток", където по силата на договор, сключен от правителството на Иван Костов, държавата изплаща цени за електрическа енергия, много по-високи от средните за страната..,,???

през тези 10 г. този всезнайко беше под една или друга форма, дори и като министър председател, във властта. Чувства ли се отговорен, ако знае смисъла на тази дума? Дерзайте малоумни подкрепящи простотията.

.........Еврозоната е приоритет......... --- тези пак са се объркали за еврозоната има два приоритета: приемането на кирилицата като единствена азбука. приемане на новобългарскя като единствен език. преди десетина века научихме руснаците на старобългарски сега триабва да научим европата на ново български. и стабилността е осигурена отвсекъде ...

Влизането в еврозоната стратегически приоритет за БГ?! Кой ги мисли тези ''стратегически'' приоритети бре? Какво му е ''стратегическото'' и какви са ползите при отказване от собствената си валута и суверинитет? Белене и ЮП трябваше да са стратегически приоритети бре главоци!!!

Всичката Мара втасала, само Еврозоната й е кусур......Единственото сигурно нещо е, че с преминаването в евро ще дообеднеем; отдавна ни одраха по няколко кожи, сега вече ще режат до кокал.....Чудя се откъде този оптимизъм в управляващите, за толкова ли прости ни имат???????

Вероятно съдят по собствения си умствен багаж....

финансов министър? Ма какво се чудя, началника му намери газ и нефт в Черно море, тоя явно гледа да не изостава с "положителните" новини. Само дето забравя да каже, че първо трябва да ни одобрят, друго на ръка е пък какъв е смисъла и кой и дали въобще ще има полза.

Ползата е, че евентуално може да ни се дадът ниски лихви върху кредитите. Може би. Междувременно губим целия си суверенитет и практически става каквото реши Германия и ЕС. За момента 2-3 държави са спечелили от еврозоната - Латвия (но те са отскоро), Холандия, Белгия и Австрия. Друг е въпроса, че без еврозоната Холандия и Белгия 100% щяха да са още по-нагоре, но карай. Гърция, Ирландия, Португалия, Италия, Кипър, Франция и Испания са загубили МНОГО от еврозоната. А Турция, която ни открадна Южен Поток изпод носа и се доказа като по-мъдра държава от нас, отказва да влезе в ЕС защото вижда еврозоната като ЗАГУБА. Но ние, мъдрите българи, ЗНАЕМ, че не е така! Защото...демокрация! Запад! Йес!

не ми и трябват дори и без лихва да ми ги дават защото т.нар. "бизнес среда" пък и която и да е друга, които трябва да са приоритет на един финансов министър не предполагат да има дейност, която да прави ефективно ползването на кредити и тяхното връщане, какво пък да говорим за печелба.

Хайде де, докога да чакаме ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ държавата ни към Единния Европейски Банков Надзор, то не че МАФИЯТА у нас ще се трогне, но поне "насраните ни слипове" ЩЕ ГИ РАЗВЯВАТ по целия свят, та да видят и знаят и аборигените, ЧЕ ТУК в Б-я СИ ИМАМЕ НАЙНЕКАДЪРНИТЕ политици!!! Толкова некадърни и безмозъчни същества едва ли някой е виждал и чувал...!!!

Не може такова неясно понятие като "ЕВРОЗОНА" да е български национален приоритет! Трябда да е нещо по-разбираемо, по на нивото на електората. Примерно: - Социално-кулинарно подпомагане на най-бедните слоеве с цел подпомагане на изборните им умения - разбирай Раздаване на кебапчета преди изборите - Изграждане на ключова енергийна инфраструктура - разбирай кален гьол, в който са наляти 4 милиарда и има табела АЕЦ Белене

Кажи бе приоритетник, две ползи кажи ей така за обикновенните хора, тогава се пъни за приоритети.

Веднага ви изброявам две истински и безспорни ползи: 1. Лютеница 2. Леб Прибавете ги към Кебапчето и ще видите Светлото бъдеще! Но ако очаквате с приемането ни в тази зона да започнат да ни хранят и поят, да ни викат "Другарю Директоре" - прав сте, няма да имаме полза!

Ти, мила синя бабо (най-вероятно с име хелън или кейт, все пак елена или екатерина е твърде соц), какво разбираш по-точно? Какво е еврозона? Ха да видим, макар че сигурно знаеш как се копи пейства от Уикипедия.

НЕ НА ВКАРВАНЕТО НА БГ В ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН. НИЕ РОБИ ЛИ СМЕ,А ВИЕ ХУНТА,ЧЕ НЕ ВИ ПУКА ЗА НАШЕТО МНЕНИЕ? НИМА НАРОДА НЕ ЖИВЕЕ ДОСТАТЪЧНО ЗЛЕ,ЗА ДА МУ ПРИЧИНИТЕ И ТАЗИ ГАДОСТ?! ВИЕ РЕВОЛЮЦИЯ ЛИ ИСКАТЕ? ПО-МАЛКО ЕС ПОВЕЧЕ БГ.

НЯКОЙ ИСКАТ ДА СЕ НАГУШАТ ОЩЕ ДОКАТО СА ВЛАСТ,ХЛЯБА ЩЕ СТАНЕ 2ЛВ,НАРОДА КУЧЕТА ГО ЯЛИ

Охоо в грешка си баце. Ляба ше стане 2 евро..... с инфлациата докат влзем пиши го 4 евро...

Дай да го закръглим на осем евра. По "така" ми звучи.

за да въведем еврото трябва да я караме две години без валутен борд! ами дали няма да се заформи пак хиперинфлация ? дали няма хората да работят пак за 20 долара на месец? какво ще крепи лева през тия две години?

Дянков

Ще поканим Виденов да го крепи.Той може.Доказано.

Но Виденов е единствения български политик, който се хвана наемник на работа, за да си изкарва насъщния след като се махна от политиката. Друг подобен пример в съвременната история на България няма.

Не драскай само да си убиваш времето, а се запознавай с фактите.Единственият политик,който не се забърка с мафията е Виденов.Просто го употребиха.

пенсия от 75 евро,и максимална пенсия от 450 евро! Европейците защо ли си мислят че това са седмични доходи?

Не, че като го кажа ще променя нещо, но ние не сме "практически" в еврозоната. Левът е гарантиран от еврото и каквато и дума да използваме, има съществени разлики. А е трагикомично, че сегашния кабинет иска да ни обвърже с една пропадаща, губеща валута, която дърпа надолу всички освен големите икономики, а хората мълчат... Какъв народ сме, че може да ни съобщят, че "практически" (както се изразява г-н Горанов) ще ни орежат заплатите, ще ни вдигнат цените и ще ни сложат един риск от фалит, за да имат германците по-силна икономика на наш гръб, а ние си мълчим и не ни пука дори. Айде отивайте да спорите сега кой е комунист и кой не, защото това е важно, не, че намаляват качеството НИ на живот, който и без това е свръх мизерен.

Потресаващо,потресаващо......Германската икономика-на наш гръб...Еми,това е положението.

Тя няма да се ИЗДЪРЖА на наш гръб, ние сме една мизерна държавица с мизерен БВП, просто колкото и малко да изкарваме, част от него ще отива в Германия. Ако не вярваш, виж Гърция - по време на кризата Гърция губи, губи, губи, а Германия печели, печели, печели....

И така-уроците около "казуса" КТБ били научени, др. Искров барабар с целия управителен съвет на БНБ продължават да са си в БНБ и да гушкат тлъстите си заплати "ни лук яли, ни лук мирисали", Чобанов е депутат от ДПС (защо ли?), Орешарски сигурно отново е преподавател в УНСС, Цацаров, който вкара жандармерия в офисите на КТБ и предизвика паниката, гледа умно и вече се занимава с други проблеми. Цветан Василев си харчи парите из белградските кафани и никой не си спомня за него. Виновни няма, дами и господа!!! Изброените лица с натежали банкови сметки се крият като мишоци, банковите и финансовите "експерти" и дума не обелват за "кражбата на века". И никой не дава отчет колко милиарда е загубата, която инкасира нашата държавица (т.е. всички ние и децата ни) и защо, и как. Парламентът щеше да приема някакви закони, щеше да има разкрития, хора в затвора, разследване от западна фирма-корифей... ЕС и той преглътна случката.. Имаше един филм на времето: "Следствието приключи, забравете".

Така се създават "богатите" 1% в България...

пропускаш знакови имена или така е по-удобно? Едва ли е случайно!

за да въведем еврото трябва да я караме две години без валутен борд! ами дали няма да се заформи пак хиперинфлация ? дали няма хората да работят пак за 20 долара на месец? какво ще крепи лева през тия две години?

вместо лозунги напъни се и ти бе и дай няколко предимства и недостатъци. Ако можеш естествено. Мартинчо Димитров въпреки, че фъфли и пръска плюнки, поне се опита - щяло било да паднат лихвените проценти по кредитие, ама защо и как и той се омота. Но поне се опита, а ти уж финансов министър, а само лозунги стил квартална ОФ организация.

Приоритет на всички българи - НАТО , ЕС и Еврозона. ...И Русия да сти по-далече от нас.

Те западняците и така ни обират пълноценно. Нямат нужда да ни вкарват в някакви там зони.

Твойте те обират, бате, твойте, ама как да го видиш като главата ти е в задника.

Що ли нещо не си ми симпатичен...

С приемането на еврото ще се освободят около 6 милиарда гарантиращи борда. Добра финансова инцекция за сегашното правителство, с бонус ,че ще се откъснем още повече от евразйиската кочина...

Какви милиарди те гонят бе омбри? Де ги тия милиарди когато трябваше да плащат влоговете в КТБ? Ей като не сте наясно, поне си пишете бе - ми така ми се струва по-правилно, не знам какво и защо, ама така ми харесва.

Друго не си и мислим - евроОзона, инфраструктура.Вземете се объркайте, направете грешка, та приоритет да е - здравеопазване, липсващата пазарна икономика и конкурентоспособност, образование и суверенитет.

Преди нколко дни ми попадна интересно изследване. В САЩ всеки четвърти човек работи в ЕТ или фирма с двама човека персонал. В Русия е 1 на 47. В България незная колко е, но е добре да се замислим кое движи икономиката напред.

не е важно дали ние искаме,или не а дали отговаряме на изискванията за въвеждане на еврото.в момента бг не отговаря на критериите,особено след фалита на ктб,бюджетния дефицит,инфлация.освен това около 1% от бвп се внася в гар. фонд,задъжение за фин. помощ на страни в дългови кризи и т.н. иначе несъмнено е по добре да се във. еврото.

Еврозоната приоритет за България - сбъркал си Горанов !Приоритет са хората ,икономиката ,образованието ,здравеопазването !За 4-месеца единственото, което е свършило това правителство е да ни зароби с още заеми и пак казва ,че няма пари !Подавай си оставката !ЕС в лицето на ЕК създават само проблеми и хаос .

Не знам каква ни е ползата от еврото. Сигурно е че ще стане по-скъпо. Но защо смятаните за отличници страни като Чехия, Словакия и пр. изобщо не искат и да чуят за еврото, Гърция ще бяга. Да не говорим за англичаните.

Невероятни тъпанари имат право да гласуват в таз България,та затова едвам крета...Газ не искат,еврото не им харесва,инвеститорите са обирджии,асфалтът не става за ядене...Искат само фалити,Менти,хидроинженери,хиперинфлация и подобни екстри

А ти какво искаш? 10% от населението да живее като богати европейци,а останалите като африканци???? Ти това ли искаш???

след като само 10% от населението го е грижа за доходите му и работи!

И какво общо има това с еврото?Притесняваш се,че ще е много по-малко вероятно да има панаири като КТБ?Това ли те тревожи?

МЕРАКА НА МУТРИТЕ Е ДА ИМАТ СВОЯ ПЕЧАТНИЦА НА ЕВРА :)))) Гърция можела да си напечата 100 млрд.19.01.2015 23:11; 24 Часа; ... В случай на необходимост Гърция може и сама да си отпечата 100 млрд. евро. С това изявление в своя предизборна реч кандидатката за депутат от СИРИЗА Рахил Макри шокира Европа, пише македонският в. Вечер. След бурната реакция на Европа и коментарите, че това са предизборни локуми, Макри не се отрекла от думите си. В коментар със заглавие: Какво не ви е ясно? тя обяснила, че всяка регионална банка на страна от Евросъюза има право да отпечатва неограничено количество евро в случай на застрашена ликвидност.

За сетен път се убеждавам във валидността на аксиомата, че щом троловете на Кутев и на долния плюят по някого, или по нещо, значи е добре за България.

Това също-не.Искаме си Виденовски фалити.С това евро няма да интересно.

капитал и едрия бизнес,но ще страда обикновения човек от високи цени и стопяване на спестяванията му. Пенсионера горкия...направо си заминава.

Вие ще носите ли еднолична и колективна отговорност мистър Горанов,когато набутате народеца в Еврозоната и оголеят тотално?!Защото не помня Господина Дянков ,който открадна 1,7 от Здравната каса да понесе отговорност за сриването на Здравната система у нас?!

Защо по-рано не кандидатствахме? Имаме твърд фиксиран курс с еврото, когато продаваме имот даваме а в евро и т.н. и т. Имам чувството, че по политически причини неофициално са ни молили да не го правим, защото е било напълно възможно да изпълним критериите и да трябва да ни приемат, а не е бил удобен политически момент във връзка с дълговата криза. Друго логично обяснение няма.