Крадат най-много стари автомобили Audi, BMW и Volkswagen

Най-търсени от автокрадците са автомобили Audi, BMW и Volkswagen, произведени преди 2005 г., които продават за части.

Обратно в новината

Коментари - Крадат най-много стари автомобили Audi, BMW и Volkswagen | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вероятно малцина си спомнят случая с младите автокрадци,застрелани една топла лятна нощ в Красна Поляна. Бяха намерени вътре в автомобила с инструменти и висящи в скута им отрязани кабели от таблото... Обаче мине човек и ги види какви ги вършат в късна доба. Човека бил въоръжен... После се оказват двамината видни квартални автоапаши,и никой не заплака за тях... Нито намериха извършителя...

Ефективен начин за борба с крадците е те да бъдат подмамени в коли бомби. Влиза пали и . . . няма крадец. За един месец ще се отървем от нях.

Разрешете свободно притежание на огнестрелно оръжие в рамките на имота за всички без криминална регистрация и психични отклонения. Както и правото да го използват за защита на собствения си живот и живота на членовете на семейството и за защита на собственото движимо и недвижимо имущество без да бъдат подвеждани под наказателна отговорност и всякакви проблеми като автокражби, квартирни кражби , циганска престъпност ще изчезнат за нула време и то ТРАЙНО.

И самоубийствата и нещастните случаи на членове от семейството ще скочат петорно.

Цитат от статията: "По оперативни данни автоморги в страната, където се пласират части, се държат от стари апаши, в чийто криминален актив са стотици кражби на коли." .......... А, защо тези не са във затвора, ЗАЕДНО с престъпните копелета от ПОЛИЦИЯТА, които ги прикриват ????????????????

Интересно ми е кой дава "луди пари" за стари части от Лада, като от магазина може да си купи нови ... 20 лева е най-скъпото по тази кола :)

Добре дошли в омагьосания кръг. Българския шофьор си е набил в тъпата глава, че AUDI, BMW и VW са най добрите коли на световното автомобилостроене. Съответно търси да закупи най много Ауди,БМВ или VW. Съответно автокъщите са пълни с тези боклуци и цените им са по х3 на фона конкурентите модели. Съответно тези коли имат най много нужда от резервни части и поддръжка, съответно и тях ги крадат най много за да се задоволи търсенето на резервни части.

Явно е,че не си карал немска кола.

Крадат най-много, но не само стари автомобили, а и огради, улуци,гвоздеи, нова и употребявана тоалетна хартия, -К Р А Д А Т В С И Ч К О

това си е отпреди така, тези коли са по-евтини и хората нямат възможност да ги застраховат в компаниите на мутрите и сега мутрите по този начин ще ги накарат да си плащат парички за застраховки, пак обикновения човек ще го д....

jingiby

"Крадат най-много стари автомобили Audi, BMW и Volkswagen." Мечтата на бай Ганьо...

ПИПО

Мечтата на "бай ти Ганя" не е по различна от мечтата на бай ти Ханс от Щутгарт, а именно да си купи нова кола. Но понеже сме бедни купуваме стари коли. Най лошото е, че човека събира пари, тегли кредити на безумни лихви, купи някое 10 годишно возило и накрая вземат та му го откраднат.

Ако бяхме като Ханс от Щутгард, всеки трети у нас трябва да кара GreatWall. Начело с държавните служители.

че къде пише колко са намерени? аз знам за няколко, които са... стига дезинформация.

След като няма контрол пвърху автоморги и антикварни магазини, естествено полицията ще има винаги оправдание.А защо не се контролира?Защото така е по-лесно за полицията.Има полиция,но само формално, без да върши някаква работа, а само да бъде издържана от данъкоплатците.Ако работещите в автоморги и антикварни магазини бъдат задължени да имат данни за тези,които ги снабдяват с части (за тези,които не могат да представят такива сведения - жестоки санкции),полицията няма да има оправдания,че не върши никаква работа.Тя, полицията, сигурно не знае,как в неварварските страни се борят с този проблем.

ПИПО

Контрола е абсолютно невъзможен, а и не е това проблема според мен. Като хванат крадеца с крадена кола, да го вкарат за 10 години в затвора и виж как кражбите ще свършат. Но тук крадеца си плаща отцепка на полицая, а ако евентуално го хванат го пуснат след две седмици.

И това при положение, че в БГ има над 60,000 работещи в МВР (на 6 млн. население), т.е по един полицай на всеки 100 души???!!

Застрахователите искат автомобила да е маркиран, само дето няма регистър да се провери по номера на маркировката. А това спокойно може да се направи - и като намериш един краден мигач за 5 лв в моргата, я запечатваш за 3-4 месеца, пък да видим кой ще продава крадени части...

Ти си доста години назад. Опресни си инфото. Застрахователите НЕ маркират от доста години. Законът забранява.

Закона забранява да си сложиш лепенка кой те е застраховал, а не пречи да си маркираш автомобила.

Aми, защо да ги търсят като сигурно в 90% от кражбите участват и те, като ги укриват и получават пари! Oнзи ден, сигурно чете пак Tук, че в пловдив полицаи,.., укрил убииство с автомобил??! за какво го е прикрил,..заради хубавата му кола или пак за пари??!! ужас, отврат държава всичко е батак!!

Европа нали щеше да накара нашите управници да вкарат правосъдната система в ред? май всичките им усилия бяха да ни откраднат работните места и пазарите с десетките си безумни евроизисквания. българските кокошки са вече щастливи, а българските граждани???

Какво толкова сме и направили на тая пуста Европа, че от *стотин години все иска да ни прецака? Все ни кроят шапката. Все ни спират. Обират. Абе мани. Дали пък проблема не е най-вече в нашия си, български мързел?

Някой

Не си прав не може да е отнашия мързел ,ние никога не сме виновни за нищо .не знаеш ли че винаги другите са ни виновни за дереджето ни?

АЗ ПЪК СИ КАРАМ ЛАДАТА-която е вече на 28 г и не ми пука.Оставям я даже огворена.ХА ХА..........................

Щом не излизаш от вашето село - какъв е проблемът? Не е забранено. Във вашето село всички се познавате, все ще се намери някой да те бутне или дръпне като закъсаш. Ама има хора, които изминават и по 50000км годишно, на тях им трябва надеждна кола - не да правят основен ремонт на двигателя всяка седмица.

Липсата на номера по рама и двигател не говори ли именно, че частите са от крадени коли? Какво има повече да докават полицаите? Хванат ли такива части в мограта да ги конфискуват, а на собственика да му наложат голяма глоба. Другият път ще си помисли дали са му на сметка. Истината е, че полицията е на заплата към крадците и няма да си развали орталъка с тях.

Ако въртят всяка седмица районите на полицията, никой няма да е на заплата към престъпността. Губи си смисъла да плащаш на полицай, когато утре няма да те проверява той, ами някой от Пловдив например.

Аз досега съм имал 3 опела - за мене си, аз съм си ги карал поне по 50000км. И 3-те съм си ги купил собственоръчно от Германия. И 3-те нямаха номера по двигателя. Така си и пишеше на талона. Крадец ли съм? К'ъв съм?

ПИПО

Защото мотора се води резервна част. Колата се разкоства цялата (купето с рамата за скрап) и другото се продава.

а полицията къде дреме? къде дреме правосъдието? някакви кокошкари не могат да хванат пък ще се борим с тероризма! не искат да ги хванат за да имам хората проблеми, за да си има и клиенти при застрахователите - абе срината работа сме отвсякъде - държавата както винаги е в комбина с крадците

Aбе, не разбра ли, че ние нямаме полиция,....имаме Oхрана на властта!! Hа кои, му пука за тебе и мене??!

Тогава да въведат лиценз за да работиш като автоморга или склад за втора употреба - задължителна регистрация, касови бонови, гаранция за частите - доказване на произхода. Това трябва да се направи и със сервизите.

Начини има. Желание липсва.

Добра идея колега. Само това ще секне мерака за кражбите.

Крадат колите на яките батки.

А после яките батки тичат до моргата за да си купят части "на тънкана". Затворен кръг.

Макар и стари и изтърбушени, молите ви трябва да имат и пълно каско, ЧЕ....''Ако не дойдете вие, ще дойдем ние''.

Тю, аз па мислех, че крадат най-много запорожци, москвичи и лади.

Прав си, не се срещат често по улиците (както и Ферарите между впрочем)!

За Ферарите си напълно прав!

БРЦК

Тия 'оперативни' данни ги знаят и малките деца. Мен ме интересува защо ако звънна в полицията и кажа ,че в момента крадът кола не пращат патрулка , а ме карат да идвам да подавам жалба и да ми губят времето вместо да хванят крадците.

МВРто е регистратор на престъленията. Грижи се да не остане некое недокументирано. Затова требе да подадеш документ.

Тъпаци, що не крадат Лади, Волги и УАЗ-ки :-D

Има няколко възможни отговора, и всички са верни. 1.Няма нужда от резервни части за тези автомобили, защото са по-здрави от сегашните. 2. Собствениците на подобни автомобили си купуват само НОВИ резервни части, защото са в крак с времето. 3. За да питат кретени, които по времето на социализма са се возили с Балканчета.

БългАриец

Преди няколко години бях в Русия по договор със западен концерн за производство на цигарени филтри. Служебният ми шофьор твърдеше, че Ладите (днешните! ) искат генерален ремонт под 40х.км. ! Та затова той минал на Форд.

Преди да ми откраднат Ладата (ВАЗ2109) последната гореше 1л/100 км масло! Прокопсали са руснаците, които ми я откраднаха ...

ПИПО

Абе не знам твоята колко е горяла, но дядо ми закара на ход неговата 42 годишна жигула за скрап.

Няма закони в тази държава, малоумните ни депутати са само на хранилка , заслужаваме си хала.

Може пък да е някой, дето му е писнало от джигити по пътищата... Ама защо тогава пропуска гоуфовете?

Вероятно, това е реклама да купуваме Лада, преди посещението на Лукарски в Москва?

откраднат пасат,платено на когото трябва и колкото поискат.връщат я без драскотина.после 3 години и се плаща данък,каско, вдигат я паяци,милиционерчета пишат актове,взема се регистрационен талон 3 пъти за актове.отчита се като успешно разкрито престъпление-защото собственника казва че сам си я е намерил и накрая след 3 години като отива в кат да я продаде за капак се води за НАЦИОНАЛНО ИЗДИРВАНЕ след всичките тези подробности.КЪДЕ Е КАТ,КЪДЕ ДЪРЖАВАТА,КЪДЕ ДАНС ,КЪДЕ ПРОКУРАТУРА И КАКВО ДА РЕВЕМ ЗА ЕДИН ПАСАТ КОГАТО СЕ ИЗТОЧИХА И ОКРАДОХА ТОЛКОВА БАНКИ ЗАВОДИ МУЗЕЙ И КАКВО ЛИ НЕ

България е шампион в етническия мир, но това си има цена. Плаща с инфраструктурата си. Представяте ли си, ако всички нормални българи, които берат джелезу, крадат колите на отрудените хорица, източват еврофондове, хранят децата си от подкупи, мамят с имоти, ограбват държавата - всичките те легнат на социална помощ. Кой ще работи другари?

Бе щом отново не са тръгнали с кирка и леген за по два литра бензин , значи че не всичко е толкова зле .

Да забранят по-пътищата да се движат автомобили по-стари от 10г. И да затворят тези тъмни бизнеси, като автоморги и пунктовете за старо желязо.

Откраднаха ми микробуса в областен град с камери на всяко кръстовище. Оказа се, че камерите не работели. След 4 месеца получих писмо от прокуратурата, че делото се прекратява. Толкоз!

В държавата на СЕЛЯКА с Гоуфу е нормално да се краде ГОУФУ - селяни !!!! Вземете си като мен Lexus и няма да имате проблеми - ама селянина е стиснат и все на евтинджьоса се мята !!!!

ПИПО

Хващай трамвая, че закъсня за училище, бе.

Взех си, RX300 ама нещо много харчи (в сравнение с Голфу), но пък гледам от високо.

60 полицая охраняват един закоравял престъпник в Филиповци а на авто морги те никакъв контрол четът им обявите от каде са купили стари части за препродаване. Държавата е институция на апашите и бандитите дава им неограничена възможност и територия за проява а ако се обърка нещо дори ги пазят. Няма да гласувам никога вече.

Задължително в групата има и полицай! Те правят отцепка докато колата се прибере в наетият гараж! Самите застрахователи също имат интерес от тези кражби,защото интереса към каско се повишава...Търсенето определя предлагането!А държавата пази Киро Японеца!!

Кражбите растат,защото и полицията е с тях,тя пази престъпниците! Има много полицай,които са замешани в авто кражбите! Всичко може да се направи,за да се спре тази авто мафия,но явно не искат,тук е раят за престъпниците все пак! Ако хванат автоапаш,след това го пускат и той не влиза в затвора,а продължава да краде!Това е истината...

Вярно е немските БАРАКИ се крадат много - но то и без това трябва да си много кух да си вземеш немска кочина - САМО ЯПОНКИ ето това е истината тъпаци !!!!

много си загубен, такъв и ще си останеш! много жалко за теб!

Има измислен механизъм за предотвратяване на тази далавера! Така както спряха далаверата на пунктовете за вторични суровини-метали и на заложните къщи!!! няма какво да се чудите, полицията.....

По тъпанарски сметки скоро не бях виждал.

Откраднаха ми мотора от гараж със СОТ, разфасоваха го, направиха с частите ударен такъв, намерих ги, полицията прибра мотора, изпрати делото на прокурор ... той върна мотора на крадците, защото няма достатъчно доказателства и прекрати делото. Поздрави

БРЦК

Следващия път няма да се обаждаш на полицията , нали ? Така и статистиката ще покаже че кражбите намаляват !

Гнила държава, гнил народ тва е. Руснак и българин само Сталин ги оправя.

Е как ще смеят да крадат скъпи автомобили, като 90% от тях са на шефовете им...

Значи е супер 'трудно' да се приеме една наредба, която да казва, че ако ме може автоморгата да докаже от къде е автомобила се третира като краден, автоморгата се затваря, а собственикът се съди за кражба по каналния ред!

За съжаление те го доказват с документи за внос на части от чужбина (Италия) ... имат договори и фактури.

Само това е решението - без документ и един болт няма право да притежава. Мен като ме спрат ми искат документи едва ли не и за шишето минерална вода в багажника... ама за тия няма проблеми.

Шило

С една фактура, знаеш ли колко чарк можеш да докажеш?

фактури се продават в Илиенци от братчедите. Съдържанието им с епопълва според желанието на клиента и са с платено ДДС.

ПИПО

Купува една ударена кола легално и покрай нея продава другите. Ако полиция и прокуратура не свършат работата както трябва, спасение няма да има.

Не - решението е в отменените текстове в НК и стария закон за оръжията. Когато навремето бизнесмен отвя двама апаши дето се опитваха да заминат с джипа му, кражбите спряха за три месеца. Докато тези текстове не бяха отменени.

смотана държава, прост народ и това е. Ако държавата си вършеше работата всичко щеше да си е на място

нали затова плащаме на полицаите - да ни разказват как и какво се краде, а не да пазят това да не ни бъде откраднато!

а нашата милиция ги пази...

В София колите са над милион ,как може милицията да ги опази .

В такива случаи в нормалните страни се затяга контрола над пласьорите - автоморги. Така краденото става непродаваемо и следователно спират да го крадат. Ама в белите страни.

В България няма справедливост.

че кой иска справедливост !!???

Е добре де...аз ли нещо не съм в ред,вие ли?!! цялата схема е ясна......защо нищо НЕ СЕ ПРОМЕНЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАВСЯКЪДЕ Е ТОТАЛНА Д А Л А В Е Р А ........... БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

Така е - хората обедняват, не могат да си сменят остаряващите коли с по-нови, спира да им пука толкова, отказват се да правят Каско против кражба за да спестят някой лев.... и хоп, една сутрин, 15 годишният ни таралясник го няма на паркинга.

А ти би ли дал 800 лева годишно за каско на 15 годишния си таралясник?

Не че нещо ама чак пък 800 кинта ? Таралясника ти случайно да не е Бугати ?

Каско за 15 годишен таралясник е 250 лв. Моята сега навършва толкова.

... извода е: караите си "новите" S класи, момчета...

това е сороска провокация ,кой ще ги краде тия боклуци ,най-много се крадат ваз,заз ,уаз,маз и т.н защото са неповторими изпълнения на руската икономика