17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доктор Георги Боев - ортопед и целия състав 2 на ТЕЛК Хасково. Тези във Варна със цълти стотинки си играят

После циганите крадели ......Авей таранколовци ....Окрадохте страната ве.....БУЛГАРИСТАНЦИ .....какво сега ще събаряме ли незаконните гаражи в СОФИЯ ...

След като НОИ плаща инвалидните пенсии , крайно време е екипи от лекари , работещи към осигурителния институт, да определят процента инвалидност. Както е при колите - застрахователят ,на когото си платил застраховката, при инцидент идва и определя процента на щетата, която ще ти възстанови. Който плаща, той да определя щетите или уврежданията.

Да но НОИ не е Частна компания и също се субсидира от държавата, защото парите и без друго не стигат, така че е по различно от застрахователите.

Лекарите виновни. До тук-добре! Хванали ги ,ще ги съдят и т. н. Въпросът ми е- а какви са давалите подкуп по 1500-2000лева за да се сдобият със заветната инвалидна пенсия ? Това не е само пенсия-това са и доста други благини-винетки ,безплаатно паркиране и неща които още не знаем. Та тези мними инвалиди, невинни ли са? И какво е намерението на прокуратурата? Като че ли, най правилно е да ce предложи на нарушителите доброволно да върнат всички получени пари по тази линия ,срещу непреследване по съдебен път-така ще се спестят хиляди от съдебни дела,пък като знам хала на съдебната ни система надали ще има голяма полза от съд.

Осъдени отново , ЙОК !

престъпление срещу цял народ! Да се наказва подобаващо!

ако 1.7 млн са общи за шестимата, то няма и по 300,000 лв. на калпак... за такива дребни суми у нас не съдят .. хаха

„Трябва вместо най-ниската присъда винаги да се дава най-високата.И какво е това "условна" - какви са условията да се дават такива присъди - това е не е присъда. А и това при признание да им се намалява присъдата. Главно при асолятно доказана присъда им се дава право на признание и присъдата им се намалява. Това неадекватно.

ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ СА ДОБРОСЪВЕСТНИ. нЕУ МОГА ДА НЕ ГИ ЦЕНЯ, ТЪЙ КАТО ПРИ НУЖДА ПРИ ТЯХ ОТИВАМЕ. нО И ТЕ СА ХОРА И ПРИ ТОВА БЪЛГАРИ.кРАДАТ - ВСЕКИ БЪЛГАРИН КРАДЕ АКО МУ СЕ ОТВОРИ ВЪЗМОЖНОСТ. вЕРНО ТУК НЕ МОЖЕМ ДА ОБВИНИМ ЦИГАНИТЕ - НАЙ-МНОГО ДА ИМА 1-2 ЛЕКАРИ ОТ ТЯХ.

PEYTSCH

Осъдете ги на по 100 милиона гоба и всичките пари да отидат за пенсии на БЪЛГАСКОГОВОРЯЩИТЕ !!!

Явно ти не си от българско говорящите понеже си неграмотен и тази "новина" е точно като за теб-балък дето захапва всичко което му подадат!

то всички които се хващат на тая "новина" са балъци

Фейк новината от банкова касета стана касети,тоест разбирай някъде 1000-1500 броя касетки,които ги няма в банковите трезори във Варна защото в целият град едва ли са повече от 400-500 касети.Явно несъществуващите лекари са обикаляли несъществуващи банки и са тъпчели де що намерят свободна касета с пари.Това е типична ''новина''в герберски стил предназначена за тъпият им електорат.

PEYTSCH

ЩЕТИТЕ ОТ ТЕЛКОВЕТЕ СА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ. Няма смисъл от НОИ и НЗОК ако продължат глупашката си политика на юнашко доверие !

тази схема не е била специализирана за цигани...Сирийците не обичат циганите...Иначе в другите области циганите са си 80% с ТЕЛК-ове....

Само турчоля и араби,така ли да се разбира.как само се точи българската хазна,а?Лошото е ,че са бг граждани,няма да ги съдят в Сирия. Удобно!

Добри, хрисими, честни и работливи български "турци", които са част от твърдия електорат на ДПС. Тия трябва да се прекръстят на партия за инвалидни права и свободи.

Директно тези мърсоли в пандиза,без съд и присъда и конфискация на мангизите !

Искам да видя освен лекарите от ТЕЛК кога ще ударят и аптекарите. Там какви милиони минават ви е бедна фантазията. Лекарства предназначени за България се изписват с фалшиви рецепти и се реекспортират за други страни в ЕС. Това става със знанието и участието на фирмите вносители, фирмите дистрибутори и самите собственици на аптеки.

Е каква е тази дискриминация? С цигани не работели - това е цитат!

То е ясно, че дори да има осъдени, те ще са с условни присъди. Мен ме интересува, за колко време ще им забранят да практикуват лекарската професия? Български лекарски съюз дали ще се самосезира и дали ще им отнеме лекарските права? Ако не го направи, означава, че и те са в схемата, за което нямам никакви съмнения.

ИСТОРИЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ ВЗЕ ДА ПРИЛИЧА НА ИСТОРИЯТА НА ИВАНЧЕВАТА

Тук в България всяко съсловие си е намерило начин да краде и мами,от родилното до гробаря,българската демокрация трябва според мен очевадно да се реформира кардинално без да се робува на партийна принадлежност и авторитет от миналото!

Факта е един , тези сирийци са работили с Турскоговрящи , това е странно ! Друго ме вълнува тези сирийци дали са финансирали ИДИЛ , ДАНС да провери ? Смятам че въпросните доктори трябва да бъдат лишени от Българско гражданство веднага и да бъдат екстрадирани в Сирия , ние си имаме достатъчно Български престъпници сега и сирийски ,стига ни нашите !

Мутрите откраднаха билиони и трилиони особено гърбавите мутри и метреси и мутрескини но журналята си пасуваха тогава и сега и кротко и послушно търсят под вола теле без да защищаваме никого ама всичко малко особено ни звучи нещо като хляб и зрелища за парцаланковци.

Отличителна черта-умен !

Що се мъчите.... не е ли по-лесно да направите списък на неподкупните лекари. Ще е доста пи-малък от този с корумпираните....

От новини отпреди 5-10 години управляващите преминаха направо в"новини"тип фейк,тоест откровенни лъжи или лъжливи новини,а електората вярва ли вярва,но хората не напразно са казали,че докато има балъци ще има и тарикати.Аз работя в ТЕЛК Варна и нищо подобно не се е случвало.

Константинова, ти ли си, ма?

ти не си ко ти си отвор ко

Ей лекар от варна ,всички сте мърши и боклуци ! Забравихте клетвата на Хипократ ! Работите избирателно , циганите ги изкарахте най-болните , а ни крадат и избиват старите родители , да не говоря и за сексуално извращения на мангалите над възрастни хора българи !

Защо нападате човека? Вместо да сте благодарни, че той е един от неподкупните?! Вместо да се радваме, че имаме и бели лястовички?! Въпреки всичките злоупотреби при лекарите, аз съм им благодарна, че все още ги има. А за тези, които злоупотребяват, има правосъдие, все някога.

Ти ,отпадък от ТЕЛК варна ли си ?

Ок, да допуснем че е така. Но откъде са се натрупали тези суми тогава.? И друга корупционна схема ли има. Отдавна трябваше да насвият сърмите на т,нар. лекари и най-вече на БЛС (лекарския съюз). Ако намеренията му към българските пациенти някога е бил доблестен, то той сам трябваше да се прочисти от корумпираните и нагли лекари. Или поне да прави опити постоянно. А реално по интервютата на председателя на БЛС виждаме как само защитаваме всички. Всички били толкова добри професионалисти, честни .... бла, бла. Благодаря на професионалистите, но определено Вие добрите лекари трябва да изолирате останалите. Защото останалите са се самозабравили доста опасно вече.

Как така само 1,7млн.лева?Нали бяха 1,7 милиарда?В касетка от 10 на 20 сантиметра "открили" пари,които се побират само в ТИР,това може само много тъп герберски мозък да го измисли!

Тия сао ни "излекували" от вълнения, свързани с бита и оцеляването! Това е бюджетът на едно населено място за няколко години! Ужас! Къде живеем и какво правиме още?

Идва времето за съд на Линч. За мародерство може да има само едно наказание. За вице президента - на цветнокожи не давайте български паспорти, в крайна сметка си остават крадци

Лъжливите пациенти да върнат получените пати в двоен размер. Лекарската комисия да върне същите пари в троен размер. Ако нямат - конфискация на имуществито им и на вдичките им наследници.

Ей сега точно на теб малоу.мният герб ще ти върнат парите дето крадат от бюджета и дето вярваш на фалшиви новини!

това са гърбави тролове пуснати да настройват глупаци смотаняци и скапаняци

с циганско съзнание...Да се натоварят на самолет и пуснат в Черно море...хайде, нека имат парашут, но да не се отвори!

електронните досиета

Електронните досиета,

Работят отдавна

ТОВА Е МАРОДЕРСТВО! Да крадеш от парите на хората в нужда е чисто мародерство. За мародерство наказанието е РАЗСТРЕЛ! Не се шегувам. Аз лично бих гръмнал без угризения едно такова. И не само едно. Има хиляди българи в крайна нужда - възрастни, болни, деца... Тези уроди крадат от парите, които с мъка събираме за теи хора, за наистина нуждаещите се. Никаква милост за такива! Адмирации към всички, които добросъвестно се заеха да пресекат тези гнусни престъпления! Дерзайте! Имате подкрепата на всички свестни хора.

За тези които крадат "законно" с по 100 бона на месец заплата за тях нещо да кажеш неразумний злобен сляп и безпрогледен .... си ти.

ЛЕкар съм и винаги съм се чудел как всички боклуци изведнъж се оказват 98% инвалиди, а всички цигански босове са слепи и безработни и карат s-класи. Ако обвиненията се докажат - само затвор, отнемане на имущество и доживотна забрана за практикуване. Ако обаче не се докажат - същото за прокурорите обаче!

Това е мръсна да не кажа мокра поръчка и по умните хора го виждаме но сме в малцинство, защото либералната демокрация унищожи интелигенцията и въздигна глупците лъжците крадците и безмозъчните на пиедестала на мнимата справедливост.

„Много се надявам след тази акция да стане ясно къде са пробойните в системата, въпреки че те отдавна се знаят. Пробойната не е при лекарите. Тя е в механизма, по който се издават тези ТЕЛК-ови решения, тъй като обикновено то се издава на базата на документация. А тази документация се изработва на друго място или изследванията се правят на друго място. Трябва да се провери кой всъщност е издал документацията. Нищо чудно голяма част от тази документация също да се окаже фалшива. И от тази гледна точка изключително важно е това, което трябва да се направи и което вече е в ход – да се вържат системите на ТЕЛК и НЗОК и личните електронни досиета, за да е ясно тогава кой каква епикриза е издал и да няма как за един ден просто да се окажеш човек с тежко увреждане“. Това коментира пред bTV директорът на Агенцията за хората с увреждания Мичо Коралски във връзка с оповестеното вчера от прокуратурата разследване на фалшиви ТЕЛК решения. Коралски отбеляза, че при поява в НОИ на редица молби за инвалидни пенсии от един и същи регион „би трябвало да им светне червената лампичка“ и изрази предположение, че тъкмо така е станало и прокурорското разследване е инициирано от Националния осигурителен институт.

Ми то много сложно за нашенските службашки мозъци. За ТЕЛК минаваш предварително купища изследвания, после копия със заверка от личния лекар, после пред социалните пак носиш един тон хартия, после пак и пак... За мое огромно съжаление заради заболяването се оказах с пожизнен ТЕЛК. И ако трябваше да се влача през 2-3 г. по същите пътеки, със сигурност щях да се откажа от винетката им и 22-та лв. за социална интеграция.

PEYTSCH

Всички тотално на ново ТЕЛК от гемански специалисти...Така германците хванаха цели гръцки села и оствови с фалшиви данни и пенсии за отдавна умрели роднини...

балкански шмекер-синдром.- Патент Ориент.

Много добре казано!

Нещо не виждам официална позиция на БЛС/ Български лекарски съюз/ по отношение на злоупотребите на ТЕЛК-овете.

Към 23 януари д-р Маджаров се изказа: Твърденията, че има неправомерно издадени свидетелства за нетрудоспособност, трябва да се докажат и съответно да се вкарат в съда, заяви и председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Така той коментира изявлението на прокуратурата, че милиони левове отиват не при хората с увреждания, а при тези, които предпочитат да не работят, а да получават наготово пари от държавата под формата на инвалидни пенсии. „Във веригата, когато един пациент се освидетелства, има много колеги. Има колега, който го изпраща, има колега, който поставя диагнозата, има колеги, които работят в ТЕЛК. Надявам се, че компетентните органи ще си свършат работата, защото лекарите не са престъпници. В последните дни ние научаваме как през лекарите и по-специално тези от ТЕЛК се източва една огромна сума пари. Очакваме да видим завършени следствени действия и осъдителни присъди“, каза д-р Маджаров. По думите му трябва да се направи така, че работоспособността да е свързана с това дали наистина пациентът може да изпълнява дадена професия и да не е свързана с това дали е болен или здрав. „Има хора, които страдат от определено заболяване, но за дадена работа са на сто процента работоспособни. Истински болните хора искат да се чувстват като всички останали и искат да работят, а тези, които искат да измамят системата, много държат да бъдат болни и да получат най-високата степен на неработоспособност“, допълни д-р Маджаров. „Трябва да се обърне внимание на истински неработоспособните, тези, които са истински инвалидизирани, трябва да получат възможност да работят според интересите си, от дома си или на работно място“, каза още той.

...И сега не се знае дали въобще ще предприемат ефективни мерки или това са само показни акции за пред избори. Колко пъти вече подобни извънредни предизборни акции и приказаки "ангро" са се случвали и накрая в съда падат и/или се потулват "наш'те 'Ора"? Преди време имаше разследване и гръмки заглавия по медиите с обвинения към лекарите за паралелен износ на лекарства. После се разбра ,че износът е съвсем легален и в него участва някакъв си сириец. Обезпокоителен факт е, че твърде много сирийци с медицински дипломи са замесени в подобни схеми за източване на публичните ни здравни ресурси. Къде е държавата и политиката й за контрол, прозрачност и отчет в здравеопазването ни? Къде е електронната информационна система, електронните ни здравни карти, електронни здравни досиета? Лекарите се оплакват, че нямат достъп до здравни досиета. По НОВА ТВ показаха разследване за фалшиви ТЕЛК-ове, при които районният прокурор е издал документ с признато решение за инвалидност и ТЕЛК-комисията е длъжна по закон да се преподпише под този фалшив документ, въпреки че лекарите са възмутени.

Преди години чичо ми стана с ТЕЛК, предложи на баща ми, който се възмути и обиди... Днес чичо ми и сина му (47г)са с ТЕЛК, а баща ми почина на 63г... Измамата бе известна от 20г... Много познати (българи) са с ТЕЛК, някои и такси въртят...

То да е само там!

Много мразим българин да краде повече от мен!

На тази новина обикновените хора не се учудват! Това се прави от лекаеуте мусово!

Обстоятелството, че двама от шестимата са сирийци разпалва особено много страстите у някои. А какво е мнението за четиримата българи?

Не по-различно от това за сирийците.

Всичките са боклуци. НО. В България има 1 арабин на 1000 българи. В "групата" са 1 арабин на 2ма българи. А и на българите е добре да им се видят имената. Има повод за размисъл.

Глупости! У нас лекарите са супер гениални, но им плащат мизерно и са бедни. А някои от тях даже правят операции, но няма кой да им го признае.

Хич не е мизерно , момко. Шеф на кардиолгиично отделение в известна болница е с петцифрена сума официален , и законен МЕСЕЧЕН доход-повече отколкото в Германия се плаща!

Не е точно така, тъщата е лекар. Работи на 2 места, общо 50 часа на седмица. Не взима повече от 1500лв.

PEYTSCH

НОИ да си вземе парите от фалшивите инвалиди ! Веднага. Който няма - нека ги лежи на турски в зандана !!!

Няма как! Те са защитени свидетели за осъждане на лекарите. И, както дУпетатите са приели в закона, ще се договорят и за тях най-много пробация. Т.е. ще обещаят, че повече няма да правят така:) А могат и да станат ищци по същите съдебни дела като жертви на изнудване от страна на посредниците и ТЕЛК-медиците.

според мене трябва още идна форма на контрол, а именно- тия хора дето са с решение на ТЕЛК така или иначе получават пари от държавата или това са парите на работещите здрави данъкоплатци. Според мен няма нищо лошо съответната община да качи в сайта си списъка с хората с ТЕЛКово решение и там да е описано всичките болни от какво са болни и колко пари му се плащат. Примерно- Хасан- 100 процента инвалид с отрязана глава от шията нагоре- зема 100 пари. И кат зачетат съгражданите му и го видят че е небръснат да могат да сигнализират за злоупотреби, а именно че зема 100 пари а ходи в неупрятен външен вид

Ти не си в ред,това никога няма да стане всички са като свински черва оплетени в корупция.

Иваничке това не може да стане защото има закон за личните данни и второ комунизма свърши и няма да се върне скоро Иваничке.

По ред съображения пазя в тайна онкологично заболяване, а ти искаш да ме изтипосат на стената и роднините ми от хиляди километри да ми берат кахърите, след като с нищо не могат да ми помогнат. Все ще се намери кой да ги информира, може и да е с добри намерения. За лекарска тайна нещо да си чувала????

А аз като инвалид заради онкологията, получавам 200 лева. Кога ще ми изплатят това, което са откраднали от мен и другите и са ни наказали да мизерстваме? Кога ще накажат и тези , които са чадърът над телковите лекари?

Срам и позор! Само това мога да кажа! Така се следват заветите на Апостола!

Намерили му цаката - данъкът "зекят" (милостиня за бедните братя), събиран от друговерците, като помощи за единоверците. Уникално за 21-век, но на 14 века "традиции" на чалмоносците.

А парите сигурно са ги събирали за единоверците от ИДИЛ

Още преди 30 години имаше предложение да има всеки един българин електронна здравна карта, със себестойността й 0,50 евро = 1 лева. Също така никак не е случайно, че нито един инвалид няма карта на инвалид, налага се на всички да показваш Решението на ТЕЛК, в което всеки има достъп до личните данни на инвалид - от какви болести страда? Писах за това в социалното министерство - изобщо не им пука! Отсвириха ме

Без да оправдавам лекарите, но едно е да направиш нещо от немотия, съвсем друго е да си алчен в червата си и така да крадеш от парите на данъкопладците като раздавш Телкове на този и онзи и смучеш от бюджета. В тази България сами се крадем, а се сърдим на парламента. Проблема е, че май не са само 250 човека крадци, а поне 4,000,000 измамници в тази наша татковина.

Всички вратички за кражби лесно и бързо се затварят, ама всеки такъв крадец на едно дава 25% на управляващите. Като спрей да плаща, изведнъж разкриват го. После той плаща, на който трябва и го оправдават. ГРОБ Е ГНИЛА И АЛЧНА МАФИЯ

Крадец на едро