Близки на 84-годишна с оплакване, че я били и връзвали в болницата, медиците отричат

Синините са в следствие на заболяване, нарушена имунна система, за т. нар. хеморагична диатеза и за кървене на кръвоносните съдове, заявили лекарите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българинът е оскотял и голяма част от българите са с изявени агресивни реакции. Така ,че стига са лицемерничили лекарите ,че жената е със заболяване, което предизвиква синини по тялото.

И аз и вярвам. Агресивните възрастни пациенти във цял свят се вързват защото се самонараняват.

такива идиоти са и в Неврохирургията на пирогов

Мога да потвърдя същото преживяване с възрастните ми родители (2 различни болници в София, едната частна). Понеже живея извън страната мога да кажа, че това е стандартно за Балканите (Сърбия и Хърватия) и е нечувано в западна Еврпопа. Проблемът е в менталитета (първите коментари в този форум защитават тази практика) и в лошото обучение на персонала. За тези които мислят, че е нормално - мислите ли същото за случая с бебето което беше пребито и увредено за цял живот от акушерката в Софиямед?

Скъпо жалко охлювче, като живееш извън страната защо родителите ти се лекуват в болници в страната, а ти лееш помия тук.ОбожВам безродници заряза ли близките си да ме учат на морал. Много ми се иска да попаднат тия родители в лапите на английското здравеопазване да видим каква песен ще ми пееш. Като почакт по 3месрца за преглед при специалист и по година за планова операция и като в болнцата те лекуват с антибиотици отпреди 80г щото такъв е протокола тогава ще те питам. Никаде в Европа няма толкова добро и достъпно здравеопазване като в България

Ти си пациент на Курило,нали

вярвяйте ня 84 годишната ...

И аз не повярвах на 82 годишната си баба, че са я били и връзвали в Токуда. И съжалявам. Баба ми си беше съвсем с ума, а там ускориха карая и.

някой да каже как да се държ човек с буйстващ пациент,който тормози и тези които са в една стая с него? Това го преживях в урологията на Пирогов. Не обвинявайте веднага персонала. Имаше дядо в нашата стая,който не знаеше на кой свят и мажеше съдържанието на памперса си по цялото легло,хвърчаха абокати биеше и риташе. Бяхме още трима в стаята и не се издържаше.

в белите държави не са открили начин да се справят с подобни пациенти? Бой и връзване ли е решението? Що за изруди живеете на тази територия?

Майка ми е медик, но не го пише на челото й. Наложи се преди години да влезе в болница, държавна. Самоизписа се на 2 - 3 ден. След това само в частни ходи...

Мой близък мега изведтен доктор казва- да не попадаш в ръцете на доктор…… от неговите иста излиза шеговито, но истината е ясна за всички …… просто нещата са сбъркани тотално и не виждам грам движение в правилна посока….

Така бяха постъпили с баща ми - вързали го . Казаха , че не бил на себе си , след инсулта . Но грешаха . Аз отидох , отвързахме го и говорихме . Той се оправи . Така правят , да не лъжат . Не ги е грижа въобще за хората . Повечето са само за пари .

След като вкарват видеонаблюдение навсякъде включително и в класните стаи на училищата , защо няма такова в старческите домове и болниците ? Докога ще се надлъгваме ?

да са били пара-медици? В смисъл че жената не си е платила нужната пара.....И сега само вдига пара. Дайте им на тия хубави хора още по илядо лева, а тя като пенсионерка ще почака за своите 60, може пък дотогавада се откаже и от тях, и от всякаква надежда? Ааа, това с надеждата май беше за следващия адов кръг и е друга тема. Засега и Деветия е предостатъчен.Прослави се ти, Данте, че ни описа, но откъде си ни знаел и зъбките, да не би и ти да си родом от тия места? Той и Орфей както си свиреше, като разбра откъде е, и взе че тутакси умре на мъка. А пък Спартак.-..там работата ясна. Ако не бяха го разпнали накраья по пътя, ние щяхме надлежно да го докладваме, та по-добре за него, че се е отървал бързо.

защо имаме текст в заглавието който се повтаря веднага след това два-ДВА-пъти?Не схващам смисъла освен ако не е за запълване на място?!

Журнаглистите случайно да знаят, че някои пациенти буйстват след упойка? Как да я спасят, от самата нея?

Много прости хора ей, и все другите им да виновни, някакво склерозирало бабе си разказва халюцинациите, и будалите не само вярват, ами се и жалват. Защо закона не позволява и лекарите да съдят пациентите и близките им, и тогава наистина ще станат богати.

Като си проста медицинска сестра с изкривени житейски представи е нормално да не знаеш кой кога може да съди ;)

това връща спомени за моите баба и дядо.. Ужасна е политиката на тези "заведения" и на хора, които са се клели в една там специална клетва.. :( Бог да ни прости...

Разбира се, че ги връзват!Даже ги и упояват, да не кажа друсат!За да не създават проблеми и грижи!Казвам го от първо лице, имам над 10 годишен опит с майка ми по болниците, Бог да я прости!

може би с това трябва да се започне реформата на здравеопазването, от най-малките.. смяна на санитарки, специално обучение с грижа за болните, камери по всички стаи и наблюдение над всички пациенти, защото по-ценно от човешкия живот няма!

Дори в най реномираните софийски болници санитарите, които трябва да обгрижват болните са цигани, които са груби, безпардонни и гледат как да се измъкнат от задълженията си. Жалко, че се допуска подобно поведение. Често самите лекари - светила нямат представа какво се случва. Не искам да мисля, че биха си затваряли очите в такива случаи.