Коментари - Блъснатото на тротоара 5-годишно момченце е в детската реанимация на "Пирогов" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, научете се, че децата се водят ОТ ВЪТРЕШНАТА СТРАНА НА ТРОТОАРА, ЗА ДА БЪДАТ ЗАЩИТЕНИ ОТ ВАШИТЕ ТЕЛА! Велосипедисти срещу движението, пешеходци по посока на движението, деца, водени от страната на улицата! Опасността от автомобилите винаги ще я има - да направим така, че жертвите да са по-малко! Не оправдавам шофьорите, когато са виновни, но другите участници също са отговорни. Преди няколко дни жена с детска количка пресичаше не просто по диагонал, а в средата на улицата пред парк хотел Москва непосредствено след завой. Опазих я. Влизам в подлеза преди зала Универсиада - две безсмъртни жени навлизат също по посока на движение. До кога ли ще оспявам да опазвам камикадзетата. Да, знам - не е точно по случая, НО - ДЕЦАТА ОТ ВЪТРЕШНАТА СТРАНА!

Няма как при неправилен обратен завой и отнето предимство, този който се движи правилно да "метне" колата в дърво и после на тротоара. При нормална скорост се набиват спирачки и най-много да се смачкат ламарините, а в повечето случаи само псувни. Явно имаме и превишена скорост, което също е нарушние в причинно следствената връзка!

Чета ви коментарите и се чудя на къде бягате? Към коя държава по-точно? В Германия, Франция, Швеция, където е пълно сбежанци и изнаилват жени и деца на воля? Най-лесно е с бягане. Трябва като общество да се изразява абсолютна нетърпимост към всеки, който застрашава живота на хората. Като за пример ще дам тези страни, в които толково много искате да избягате. Тма като видят някой да играе тетрис между колите веднага звънят в полицията, но тук сте страхливи и си мислите, че някак ще се обърне срещу вас това.

Направо ти повярвах човек. Навсякъде може да е зле ама като в бегетото няма такава свинщина.

какви са тези разрешени обратни завои? Егати тъпата столица на ЕС.

Това е столицата на София. Столица на е ЕС е Волфсбург.

Досега 390 загинали, да кажем че станат 500 за годината. А преди 10 години имаше над 1000 загинали годишно. Намалението е двойно. Положението се подобрява всяка година, но журналистите се опитват да създадат представа че се влошавва.

предвид, че това донякъде се дължи на постепенната модернизация на автопарка. Също така някои мерки по най-натоварените отсечки дадоха резултата.

Може би е така. И аз съм на мнение, че по-съвременните автомобили оказват влияние върху намаления брой жертви. Затова трябва да се измисли как да се разкарат трошките от автопарка. Чрез задължителни нормативи за екологичност, системи които ги има само в новите коли или нещо друго като високи данъци и застраховки. Не може един курник струващ 500 лева да заема място по паркингите, да натоварва излишно трафика и да застрашава живота на другите. Коли по-евтини от колелета и тротинетки трябва да се изкарат от движението.

Дай Боже детенцето да се възтсанови напълно физически и психически!

Нек'ва жунгла... след 10 години само ромляните ще си карат каруците като в Индия тука, всеки нормален човек гледа да изчезне от тая фавела София. Да ви е честит и стария и новия и по-новия кмет!

Доколкото разбирам детето не е в безсъзнание или нещо подобно. Сътресение. Интересно защо го държат в реанимация.

Можеш ли да четеш с разбиране някакъв текст???? Черепно-мозъчна и лицево-челюстна травма. Това означава тежки травми в главата. Операции и дълъг период на възстановяване.

Детето няма вина, че се е родило в Територията на изключително лошия материал. Дай Боже да оцелее и избяга някой ден нанякъде, за да не стане и то лош материал.

Умрелите в автомобилни катастрофи за сега, не са 390 а вероятно повече от 500 ,но починалите в болниците от получените травми не се съобщават.

И НА ДВАМАТА ШОФЬОРИ ДА СЕ ИЗРЕЖАТ ТАШАЦИТЕ И ДА СТАНАТ ПЕДЕРАСИ

Ако го нямаше, това нямаше да стане ! В затвора всички дървета !

Голяма трагедия! Милото детенце! Стискам му пали!

А причинителят на тази трагедия защо се пази от медиите и властите?

Линчуват, ама той това заслужава!

Стискам палци за детенцето, дано оцелее и да има нормален живот след това! Искам независимите медии да дават точен адрес имена на причинителите на ПТП, за да може да им се търси отговорност. Съд и прокуратура спят или си затварят очите срещу напълнени сметки!

И като ти дадат точен адрес какво. Лично ще идеш да го биеш ли ?

Не бил пил, нито шмъркал. Трудно наказуемо превантивно. А може и да са жени...