Благодатният огън слезе в параклиса на Божи гроб

В 14.17 ч. българско време Благодатният огън слезе в храма "Възкресение Христово" в Ерусалим.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Slava na tebe Gospodi nash Isyse Hriste ,vechna slava na tebe !

а защо е окупиран от мръсното племе евреи,нали Христос е бог на всички християни,защо едно мръсно резано племе се настанило там

Бил съм там преди години на един Великден, половин ден чаках да влезна в параклиса, имаше много народ и блъсканица, евреите бяха само охрана няколко човека.

Свещениците служители са предимно гърци там.

jingiby

Самият Христос е бил евреин и юдей. Поограмоти се малко и пак ела да пишеш...

друже,защото откакто я има тая държава израел,те си присвояват благата на нашата и ислямската религия,защото йерусалим е свещено място и за двете религии,а мръсните еврейски свини се мислят за богопомазани заради това че краварите им дължат милиарди,така че всичко се изражда щом някой дължи пари на евреи,и силно се надявам скоро по тая измислена държава да се изсипе божия гняв и от христос и от аллах

Йерусалим е град на 3 религии и винаги ще има конфликт там защото е цел за всеки.

да казват че исус е евреин понеже те са били живи тогава и знаят че той е евреин,ама па нали евреин им плаща с помия за помията,другари сороси,вие сте като мен,обикновени надничари с една разлика,на мен ми плащат с рубли,а на вас помия,и аз си житкам с тях а вие помията повръщате като крокодилите и пак си я ядете щото понеже христос е евреин колкото сорос е евреин

тъпи, Божият гняв! Христос! пишат се с главна буква!!! и от мене да знаеш, юдеите са там от преди римската империя, и юдаизма е първата монотеистична религия! та християните сме се учили от тях, а мюсюлманите от нас!

юдейски олигофрен,докажи че третата религия е юдейската възникнала след предателството на пра пра дядо ви или не ти стиска защото ти си праведен последавател на тая религия,да предаваш страната си

много моля бившите милиционери дето рушаха църкви и гонеха православните да не се обаждат защото сте компрометирани,а пък сега се изявявате като типични безбожници и слуги на предателя на христос

Днес Синодалният сайт рекламира възможността да се гледа на живо запалването на благодатния огън в Йерусалим... Дотук добре, но при кликването на линка излиза руски сайт. Това е "водещата новина" на сайта на българската Патриаршията, публикувана в 11.07 ч.

... чудото на феритната пръчка и свойствата на пропан-бутана...

като теб ли бе тъпия сорос,щото юдеи се именуват предателите,а като си тъп си бъди тъп и си мълчи

не вярвам някой и спукана пара да даде за глупостите дето си писал! а това с крокодила направо кърти! а Христос, православен русофилски славянино се пише с главна буква!

Юдаизмът не е първа монотеистична религия. Старозаветният юдаизъм е изкривено копие, ерес на египетския монотеизъм на Аменхотеп/Ехнатон, създадено от египетския бюрократ - египтянинът Мойсей, който заедно с това създава и еврейската нация.

Христос се пише с главна буква, голяма бяла птицо!

Юдеите се наричат по името на съвсем друг Юда, живял повече от хиляда години преди единствения Юда, за когото ти си чувал. Невежеството не е аргумент.

Не съм юдейски олигофрен малоумник. Чел ли си библията и стария завет неандерталецо? Ами нали точно новия завет и Христос идват от стария.

Същото е и по нашите църкви на по-големите празници - блъсканица, врява, попържни и клетви. Това - вътре в църквата. Голем кеф за нашего безбожнаго брата :D

Според библейския парцал исус сам си признава, че е последовател на старозаветния еврейски юдаизъм. Цитат по спомен: "Не да отрека, а да утвърдя съм дошъл." Та... исус е евреин. В библията го пише. А според поповете, тя била боговдъхновена. Поповете не споменават от кой точно бог е вдъхновена.

Нали Христос е евреин и се е кланял на Бога на евреите и е искал да ги промени към по добро, но те не го приемат за месия. От него е тръгнала нашата християнска вяра.

ранди, не спори с мене, ако обичаш! никога не си бил на ниво! аменхотеп, само се е опитал да се обяви за единствен бог под името ехнатон, но неуспешно! след смъртта му всичко сътворено по негово време е унищожено!

доказал ли е че там е погребан Христос,или трябва 2000 години да слушаме че там е имало някой който е погребан там и се мъчил,ама то ако е така много хора от издигането на римската империя са се мъчлили на кола,ама май така е било важно за църкавата през средните векове,а ние сме приели тая религия заради гръцките попове дето да ни я натрапвали с тъпия си гръцки език,и нашия княз тогава е рекъл:чакай да ви ебна майката гръцка,вие ли ще ни предавате християнска религия на гръцки,и казал на бракята да измилсят как да се отървем от тулупшите гръцки,и така се създала НАШАТА азбука която се разпрозтранила по вскички славяни,от които днес сме останали само ние и руснаците,сърбитге си пишат на латиница,а някой елементи тука се напъват да ни правят американски копелета щонеже те са такива

Не споря, момче. Образовам те. Наследството на Ехнатон е почти унищожено - в Египет. В Ханаан води до образуването на нова нация със собствена религия - евреите. Има книги - прочети. Египетските последователи на монотеизма на Ехнатон бягат от Египет на изток, което води до легендата за Изхода. В Ханаан тази група се смесва с местна група отритнати номади, вярващи в някакъв крайно зъл, проклет и комплексиран бог-змия. Двете групи се сливат и се раждат евреите и техния яхве, отритнати от всички и затова по рождение сърдити на целия останал свят.

Къде ви намират такива мозъци?

Кой пусна лудите от лудницата, всяка година с тези несвързани брътвежи за разпъване възкръсване. Като гледам как са понесли свещите цяла опаковка палят наведнъж. Тая лентичка първо се къса взима се една бройка свещ и така, а не целият сноп ще речеш че има някакви зли ветрове в тая църква и всичко загасва ако е по-малко от 10 свещи в сноп.

значи е вярно че евреите трябва се чистят за благото на света,нали маммка ти смотана еврейска сволоч,та значи ние според тебе сме слуги на тия дето сме ги ебали,ебали,ебали и ти се пръкна понеже пра пра баба ти се е подложила на еврейски циганин слуга в Българската къща

Абе то и през 1945 имаше един Христос който нахрани много хора само с две риби...

Сложи в кюпа и Иван Шишман и загробването е пълно.

И САМО "КВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛ" МОЖЕ ДА БОРАВИ С НЕГО :)) ... НЯМА ДА СЛЕЗЕ ПРИ НЯКОЙ ПРОСТ ДЪРВОДЕЛЕЦ ИЛИ РИБАРИН :))

ранди, този буламач си го сготвил за собствена консумация, синко! това със сливането на двата народа е като онова, дето някакви прабългари се слели с едни славяни, и си се пръкнал ти!? в историята, синко неук, народите не се сливат! по силните заграбват имуществото на по слабите, и по слабите им слугуват, дорде дойде по силен, та принуди силните да слугуват на още по силните! ти , ранди, нали не си се слял с отоманците за 500 години?!! или си?

всички кой е ХРИСТОС,и всички които се напъват за него зашо се напъват след като той е евреин,и нека се допитат до краварите защо те в името на тоя евреин са затъркали цели империи заради едното злато,нали са били безкористни сороси

На необразованата сган ѝ дай да мрази... Не разбрах твърде какво се опитваш да кажеш... Комай нищо... 1. В световното еврейство почти няма евреи. Всички са хазари - тюркско, а не семитско племе. Същото племе, което е разбило Кубратова България. Евреите са живели в Близкия изток и са били разселени из Римската империя. Почти не е имало евреи в северна и северо-източна Европа, от където произлиза световната уж еврейска диаспора. Като искаш - мрази хазарите! Твоя си работа. 2. Българската култура, писменост и език не са унищожени от евреите, които и да са. Унищожени са от некадърността и продажността на борис първи - един от най-големите антиБългари в историята. Сам Черноризец Храбър в Слово за буквите, споменава за старата Българска култура и писменост. Те са били унищожени от борис, посредством масово клане на всички, които са отказали да забравят корените си. 52та унищожени рода не били само унищожени семейства - били са целите родове, плюс подчинените и последователите на тези 52ма боляри. И това е извършено от борис - Българин и пряк наследник на Крум и Омуртаг. Не от евреите. Дори не и от византийците. Между другото - Ахмет Ага Барутанлията - касапинът от Батак, също е Българин. Кого ще мразиш сега?

Не знам за Шишман. Каквото можал - направил. Проблемът по негово време, обаче, си е бил все същия - склонността ни да се делим. Колко Българии е имало по Шишманово време?

Има известни сведения за Исус в Тибет, където той умира в дълбока старост и е погребан в планината Кайлас. В Тибет са го наричали просветен мъж и се е ползвал с голямо уважение.

ЗАЩО МЪРТИТЕ УПРАВЛЯВАТ ТОЗИ СВЯТ Повечето от законите са написани и наложени върху теб от вече мъртви хора. Извод - мъртвите управляват живите днес. Всички религиозни текстове и закони са написани и наложени върху теб от вече мъртви хора. Извод - мъртвите управляват живите днес. Миналото е твоята огромна тежест и заради миналото настоящето никога не бива познавано. Миналото е известно, настоящето е един твърде кратък момент, докато ти си мигнал и той е отминал. Ти НЕПРЕКЪСНАТО пропускаш настоящият момент ЗАРАДИ миналото, и заради миналото НЕПРЕКЪСНАТО планираш и бъдещето. Миналото ти се проектира в бъдещето, но и двете не са истина, миналото и бъдещето не са реалност. Миналото вече не съществува, бъдещето още не е започнало, именно в този момент наречен: "тук и сега", миналото и бъдещето не съществуват. Това което е, е само и единствено тук и сега, то е скрито между тези, който не същестуват. Реалността е винаги само тук и сега, реалноста никога не е там и тогава. Този свят се управлява от вече мъртви хора, ето защо: "За да могат мъртвите да са като полуживи, живите трябва да са полумъртви."

ние сме православни,и ще си почитаме христос истинския,а не евреина дето се предаде на юда и разделиха парите,за предателя нищо а за главния евреин вскичко,всяка прилика със наште сороси е случайна

Само да те питам, ти за нормален ли се мислиш? Ама, честно.

Е... Да беше таквос, да му го наблъскаш... Ама акъл няма как... То не е дадено секиму...

Не. Аз съм свръхинтелигентен, образован и начетен. Затова не разбираш какво пиша. Не ми е по силите да изпростея до твоето ниво. Опитвам се, но... и аз си имам граници.

тъпи, що не четеш, а досаждаш с тъпите си съждения? Христос е син человечески и син Божи! роден юдей, и живее като юдей, до денят на Кръщението Гостподне, извършено в река йоордан от йоан кръстител! та и днес, вие русские се имате за православни християни, ама сте си евреи, щото не сте кръстени в църква, несте миропомазани, и над вас не е извършено Светото тайнство Кръщение в името Отца и Сина и Светия дух!

Има сведения за него и в Тракия и Гърция, хиляди години преди христа, където са го наричали бог исус - дион-исиус.

виж какво, вие русолюбците, си се молете и кланяйте на мумията на ленин! ние не ви пречим , и не ви се месим, нали!?! е , оставете ни ние да си празнуваме празника както го празнуваме от векове!

Ясно - нещо средно между Наполеон и Айнщайн.