Бизнесът поиска тотална забрана за прасета в "задния двор"

Свиневъдите призоваха и за криминализиране на отглеждането на прасета в нерегистрирани обекти

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът поиска тотална забрана за прасета в "задния двор" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА ЗАЩО ГОДИНИ НАРЕД Е ТАЗИ ИСТЕРИЯ С НАЙ-РАЗЛИЧНИ"ЗАБОЛЯВАНИЯ"ПРИ ДОМАШНИТЕ ЖИВОТНИ?! БИЗНЕСЪТ,СЪСТОЯЩ СЕ ПРЕДИМНО ОТ ПЛИТКОУМНИ БИВШИ ЧЕНГЕТА,НЕ МОЖА ДА ИЗТРАЕ И СЕ ИЗДАДЕ! ВЕДНАГА ЗАПОЧНА С ИСКАНИЯТА СИ! НО КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ТЯХ,ТЕ СА ПРОСТИ ПО ПРЕЗУМПЦИЯ,ЗАТОВА И СЦЕНАРИИТЕ ИМ СА ПРОСТИ!

трай народе трай иде и още по лошо

В ДП С има една много голяма свиня нея проверихте ли я за чума

що ли имам чувството, че тея са я пуснали, за да забранят на селяните да им подкопават бизнеса...

Само една война ще оправи България нищо друго юбизнеса да върне парите който открадна от народа да не хитрува

У нашата махала има една откачалка дето храни бездомни котки и ги прибира в мазите Това вече не се търпи От началото на лятото пръскахме за бълхи вече четири пъти не можем да влезем в мазето И в кметството се обаждахме и къде ли не и нема оправия

заформя се свинска мафия....

Всички обиждайте Радев за ветото на закона за финансирането на партиите.сега разбрахте ли Радев колко е прав.ако не,веднага ще ви обясня.ако от бизнеса,финансират герб,да речем с милион,тези продажници ще забранят дори и отглеждането на канарчета .а с друг милион,от друг бизнес,ще забранят и ракията

А то дето сега изобщо бизнеса не финансира партиите, а пък кампанията на Радев го финансираха социално слаби пенсионери с по 400лв.

Ако посегнат на ракията кръв ще се Лей! Венсеремос! Дупе даваме - ракията не!

Ашколсун ! Разгеле ! Не е праведно - комшулар булгаристан ми трови ежедневието с тоз домуз току под пенджерето ! А дано ги забранат , да рахатясам ! Само ДЕПИСЕ !

Имаше предложение също да се забранят и кокошките по дворовете в селата... и какво ще ядат старите хора по селата с държавни пенсии, които не стигат за нищо, Мюмюнчо? А някои нямат и пенсия? Олигарсите и политиците нямат проблеми, циганите ще крадат, но обикновените хора ще измират от глад... Колкото до свинския грип - става въпрос за амер биологично оръжие, нека да забранят на армията да участва в учения на НАТО зад граница, защото така се пренася заразата. Може спокойно да се пренесе и по големите свинеферми, не само по прасетата в задния двор, които си стоят в кочината и излизат оттам само като ги колят за Коледа. ДПС няма да помогне, те не са против НАТО нали? Имаше предишен случай на свински грип в Белгия. След тестове се оказа че този щам на болестта е идентичен с разработвания за биологично оръжие щам в американска биологична лаборатория Лугар в Грузия. НАТО е участвало в учения в Грузия и после в Прибалтика и така заразата се пренася в Прибалтика, а след това с белгийски военни участвали в учения на НАТО в Прибалтика, се пренася и в Белгия. Подобни умишлено предизвикани епидемии имаше в Русия още от 2007, след това в Украйна 2014 и същия щам се пренася навсякъде с ученията НАТО, военните машини не се дезинфекцират... Източника на заразата в България (също Румъния) не се обяви, но се избиха много домашни животни...

Как ще преживяват хората от село? Без животни и без градина, с тези мизерни пенсии са обречени на геноцид. Ако това, което уж иска бизнеса стане факт, кой ще носи отговорността? бизнесът или првателството?

Споко, няма да има забрана, то ако стана смятай пред парламента ще се напълни със свиневъди. На българина всичко може да му вземеш, но ако посегнеш на гошко или домашната ракия, смятай ще има бунт.

Ами нали искахте демокрация! Е, та тази директива е присъща на демокрациите, където бизнесът си има законотворци и те правят всичко в негова полза-т е. как по-ефективно да се дои населението. Не забравяйте, че ако трябва и чума ще се вкара умишлено по домашните животни, само и само да се срутят личните стопанства за да накарат хората да купуват от магазина.Но не само чума, а и всякакви други болести и гадости в името на печалбата на бизнеса.

Това е самата истина и то от най големите капиталисти Хамериканците. Те владеят сателитите енергетиката храната и оръжието. Това е модерното робство и ние с овчето мълчание и гледане отстрани ще подпомогнем за тяхното осъществяване

А кокошки може ли?

За да се осмисли силата на исканията на бизнеса, всеки нека замести думата с прасета с думата ГМО и ще видите опасността. Ако допуснем утре ГМО в България, след време ще излезнат някакви рискове от обикновените растения и ще поискат да ги забранят. Така правото на всеки да си оглежда храната ще бъде тотална - няма домашни жвотни, няма плодове и зеленчуци, няма жито и пшеница. Всичко ще бъде дадено на 2-3 фирми и това е тоталния затвор в койт още бъдев вкарани. Има основни свободи, които не могат да се отнемат на хората. Как едно прасе, което никога не излиза от кочината си се заразява по селата? Как става това? Те да не ходят да се срещат с дивите прасета, или да се разхождат до съседното село? За да се заразяват е очевидно, че причината е в нещата, които идват до тях - храна, вода, лекарства, витамини и добавки и кавото им дават. Ако съм прав - то няма как и големите свинекомплекси да се спасят - защото и те си получават храните от същите доставчици най-вероятно.

Бизнесът явно не иска конкуренция и вярва в комунизма, вместо да се сети кой стои зад икономическата диверсия.

По времето на комунизма не е забранявано отглеждането на свине в къщи. Но иначе да, такова желание за забрана си е чист комунистически приом, не че комунистите посмяха да го направят навремето.

Стига бееее - на баба Дора козата целувах , ма на някой байно прасето ни ща !

А домати и краставици мога ли да си отгледам в задния двор или "бизнесът" има нещо против това също?

Че завъдим цяло стадо свине у заднио двор на Рапона. Там дето слънце го не огрява!

Akо не можем да гледаме Пеевски, Борисов и Цацаров у заднио двор, у преднио че можеме ли?

всичко ще си дойде на мястото като всеки има пушка или поне пистолет

Всички големи свине -във ВИП комплекси!

До къде я докараха глупаците в политиката и икономиката...тази наша държава? Първо държавата / преди време/ прибра спестяванията на хората от банките. След това "възнагради" пенсионерите със символични пенсии. После забрани на хората да си сварят ракийка и обяви сланината и захарните петлета за най-вредната храна на света. Сега искат прасетата да не се гледат в ..."задния двор" / извинявам се за цитата, защото все пак намесвам политиците, а този израз за тях се използва в съвсем друг смисъл на добронамерено сътрудничество с най-близките им в политиката/. И ако това означава, че е дошло времето кочините да се изкарат на предна линия и на видно място пред скромните / и не много скромните/ къщички на бедните хорица това ще е още една проява на ...осветляване на "сивата" икономика и узаконяване на "легалния" бизнес със свинско месо внесено след десетки години съхранение в хладилниците на големите световни производители. Мога да предвидя и следвщата "разумна" стъпка... да се забрани приготвянето на таратор, шопска, тракийска и всякаква друга салата, както и приготвянето на трушия и кисело зеле. За компотите и лютеницата няма да споменавам, защото мисля за тях бяха взети "мерки" по-рано и тяхното "производство" е сведено до минимум, а и поради малката печалбе трудно се намират производители за тях. Къде по-ефективно е тютюн и коноп.

Прасето в кочината като влезе като малко вътре излиза чак като ще се коли. От къде да се зарази не е коза да излиза на паша.

в парламата да ги забранят, и по министерствата, и в прокуратурата

...колко лесно ще бъде изиграно населението по селата. Да не може да отгледа едно прасе (... после и една кокошка.. , после домати, чушки и т.н. ) в двора си.

Поразително едонодушие У форума..., е, без един - двама "бизнесемски" трола. ..

Истинската чума в нашата мила родина са неините бизнесмени ..алчни арогантни бескруполни..гробарите на народа...

В България, от незнайни времена, все са се гледали домашни животни и то много, много повече и всичко е било наред. Сега какво стана?!?

Аз мислех че само Сорос ни избива животните ,ама не познах. ! Домусчиявите оглодняха на яхтата си . Бизнес. олигарси и мутри .чудесен климат в страната

Да мрат бедните, това е ситуацията. Тука е така....Още 200 000 към терминала...

Епа я че си гледам прасе у заднийо двор и те това е.

На бизнеса предложенията от тъпи та по-тъпи - та здравеопазвнае, та тдудови договори та не знам си кво не беше Абе предложете нещо смислено та да ви каже евала човек. Заплатите мършави, кога ги има кога ги нема, бизнеса мафиотски или сенчест, ама инак първи по предложенията. А предложете и покажете някакво качество и с удоволствие няма да се гледат прасета в задните дворове. Те хората заради това некачествено месо дето произвеждате си гледат прасета .

Браво, браво! Предците на тези "бизнесмени" са имали заден двор. И те от там са яли. Хайде сега да не обричат бедните хора на унищожение.

…..да впрегне " ресурс, включително армия и полиция"...не си го пожелавайте ,защото армията от бедни хора е много по-многобройна ….и тогава ,не ми се мисли ….След като държавните органи не могат да се справят ,да върнат заплатите /които не са вероятно минимални /Държавните органи ,с какво могат да се справят ,освен да ни репресират и притискат с глоби ,данъци .До кога !

Много добра идея! Време е да се спре с този примитивизъм у нас. Човек си направи къща и съседа му си прасне едно прасе до оградата та да не може да диша.

Ми проучвай си съдете преди да строиш. То не е само да краднеш, то и акъл требва за после.

Тези животни се отглеждат в мизерна среда. Най-лошото обаче е начина по който се умъртвяват животните. Дълга и мъчителна смърт

е нали искахте това общество !! ето на ви го ... Социализмът ви беше крив ..? драхте се викахте ... сега ?

Браво! Ето нещо подобно искам и аз да кажа! Ревахте по площадите и жълтите павета: "45 години стигат, времето е наше!" Сега колко години не ви стигат, та да проумеете, колко далеч от истината сме? Оядените и охранени "държавни чиновници" лапат големите заплати и не ги е еня за останалите 6 милиона бедни и гладни! Борисов, като Т. Ж. си купи електората, а останалите будали ги мързи да ходят да гласуват против него! И така може и да изкараме още 45 години!

значи регистрирани прасета ще може? ще имат талон номер и винетка - ура другари

Никога повече селски боклучи.

Искам да кажа или по скоро да покажа нещо на БГ бизнеса: .!.

Милиони пари се въртят с тези свинчета на задния двор,домати,ракий и тн. И държавата не печели нищо от това.да не говорим че всичко това е без качествен контрол . Това е трети свят!

….а тя държавата с какво ги улеснява ,че да печели ?!?

Между другото. Ако някой политик чете форума, не е зле да забележи колко много омраза има срещу българския бизнес. Едно принципно разумно предложение, среща яростен и безмислен отпор. И не щото някой от форумните драскачи гледа прасета у двора си, а просто защото народа мрази богатите. Това е. И тези омраза (доколко е обоснована, е друга тема) дава крайно негативно влияние на нашето положение и убива бъдещето ни просто. Бъдещето на България е безнадеждно.

Ами така е ! Щото в БГ честен богаташ нЕма !

Това е голяма и тежка тема. Направо си е за широко обществено обсъждане.... Откровено обсъждане би разредило омразата си мисля. Но такова обсъждане неизбежно ще повдигне и крайно неприятни въпроси (вкл за основите на нашия бизнес)...... и затова вероятно никога няма да се състои.

Вие сте опериран от всякакви чувства и мисъл. Горещо ви пожелавам да попаднете в ситуация, в която ви се наложи да се оправяте сам и да дойде някой куфарник и да ви тресне глоба, защото искате да преживеете. Нима малките собственици са виновни за тая африканска чума?!? Виновни са същите тия алчни търтеи, вкарващи месо от неизвестни източници. Виновни са новите антибиотици, създаващи резистентни щамове на бактерии. Виновни са директивите на ЕС, които не позволяват био месото да бъде подлагано на опрвделени обработки и животните да се третират с антибиотици. Най -малко е виновна баба Пена, че има прасе на село или глиганите. Но как да го обясня това на един цървул, смятащ себе си за нещо повече от другите, наричайки ги злобни хора? Ми не, не съм злобен, но ми писна от геноцида, който се провежда в България спрямо най -уязвимите.

Аз живея на село. Баба ти Пена я гледам сутрин как едва крета превита на 90 градуса да иде до магазина за хляб. Тя едва себе си храни и едвам ходи. Какви прасета да гледа? А, инак да, има 2-3 двора в цялото село дето гледат по няколко прасета. Класически в малки кочини.... смърди си и толкоз.... но не мисля че тези хора гладуват и разчитат на прасетата, че да преживяват.

Искам Публичен регистър с актуални данни+за години назад КОЙ, КОГА,КАКВИ и при КОЯ ПАРТИЯ лобистки изстъпления си е издействал. Искам като дойде видов ден, а той ще дойде, да има черно на бяло кой с колко ви е откраднал от джоба. Иначе след три дни ще сте забравили.

...мицата ви мръсна! Казвам го без никакво уважение към вас! И без това българина е до просешка тояга и какво? Искате да му забраните да си отглежда стока ли?!? За да купува от вас! За разстрел сте, драги! За разстрел! С 200 лева пенсия някоя баба от село колко месо от вашите прасета ще си купи - иззедници с иззедници?!? Да кажем - 40 килограма. А не може ли тая жена да отгледа прасе и да преживее зимата?!? Когато в България направят минималната пенсия като в Румъния - 900 лева, тогава да изискват. И още нещо - не домашния фермер ви е виновен, паразити такива - ами вие, защото алчнеете! Дезинфекцирайте работниците преди влизане в свинефермата, използвайте прояерени фуражи но не пичайте поминъка на изстрадалия и беден българин. Вас Господ ще ви накаже, а България да раздаде справедливост - съмнявам се!

Веднъж пробвах т.нар. селско месо и след час директно в болница. Месо, зеленчуци без контрол,не се знае с какво ги хранят и с какво ги пръскат. Затова от магазина с проверки за качеството

Начи прасета не може, а кучета и котки може...

Абе защо не искате да разберете: ЕС, Герб и Бойко Борисов иска да ни изкорми финансово. Докато не ни затрие няма да спре. - Не може да си правиш вино и ракия сам. - Не може да направиш компоти за да изкараш някой лев. - Не може да продаваш свободно на супермаркети, защото няма правила и те няма да ти купят нищо. - Не може сам да си добиваш ел. енергия. (познат си сложи малка турбина на поточе и го глобиха и я конфискуваха - силата на водата и поточето било изключителна държавна собственост) - не може да палаткуваш свободно - ни на море ни на планина. Това диктатура ли е или са евро-ценности. Хайде сега напишете , че съм комунист, Пунинист, десен или ляв популист. Аз искам класически капитализъм, средна класа , бърз и честен съд, сигурна полиция и свещенна частна собственост - Какво от това ми предлага ЕС и Герб и Бойко Борисов?

Това диктатура ли е или са евро-ценности. Диктатура на евро-ценностите!

Капитализъм и честен съд ? Ей те таково животно НЕМА !!!

На вниманието на вече олялите се демократисти : Без бизнес може ( в НРБ бизнес нЕмаше , но си бЕхме добре ) ! Но БЕЗ свинско - НЕ МОЖЕ !!! Апропо - такваз забрана И ПО ТУРСКО НЕ Е имало !

Скоро очаквайте свинската мръвка 10-12 лв и фалшивия шпек салам по 25-30 лв!

М7,помниш ли фипронила и яйцата.Да им падна цената до старата стойност?

Кучета може, прасета не може. Кучетата също разнасят болести. Т.н. бизнесмени, полуидиоти назначени за такива изпълняват генералната линия. Ликвидация на средствата за оцеляване на българина. Такива забрани е имало и през ранния социализъм, но след като оценяват, че изхранването на нацията е стратегически важно, но невъзможно от големите ТКЗС даже се стимулира домашното производство. Т.н. бизнес и престъпните гадини от ГЕРБ искат да унищожат българите , а останалите живи да обърнат в роби. Нужна е пълна и окончателна ликвидация на ОПГ ГЕРБ.

Нагли, по-нагли, най-нагли! А аз предлагам пълна забрана на бизнеса да отлежда прасета.