Половин милион работници са нужни на България в следващите 5 години

Чиновниците у нас са 433 000, което е твърде много за държава като нашата, смята Васил Велев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да стане минималното плащане както в много европейски страни е £ € и лев 8.50 на час

Защо премахна статията бе идиот.

Когато се вдигнат едновременно цените и заплатите с 50% ще се доближим до Европейския стандарт. След като лева е обвързан с еврото няма страшно от валутна турбуленция. Тогава за българите ще бъде по достъпно да почиват на море във Испания или Франция. Защото в момента един работник от Англия с една заплата живее разкошно на нашето черно море. Но за българите не е така.

увеличи доходите

с цигани що не пробвате - половин милион и много повече

Тъй ами, по цял ден си чешат мъдити и реват, че крадяли, щото нямали работа. Бизнесът к'во чака?

да се внесат работници от западна Европа. Нека тия дето не им стигат работници ги вземат от там. Да им осигурят всичко по западен стандарт и все накои ще дойдат. Защо на бизнеса им са нужни пакистанци и прочее? Ние нямаме ли си собствени пакистанци?

Комунистите опраскаха България, подкрепени от милион и половина дебила. Морал, чест, достойнство и визия са повод за смях. Българския бизнес е най-облагодетелстван в цяла Европа, най-ниски данъци и заплати и постоянно циврят. Може би някой ден ще се оправим, но дебилието си има цена! Гледайте ги и се наслаждавайте!

Е има ги! 50% да се намали админаистрацията и висимки лижащи роми да се хванат на работа. Просто решение няма желание

Стига фейк нюз- няма работа=не щем араби!

СА НУЖНИ, ЗА ДА ИЗХРАНВАТ МИЛИОН И ПОЛОВИНАТА ЦИГАНИ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ !! А ПОСЛЕ - СЛЕД ОЩЕ 5 ЦИГАНИТЕ ЩЕ СТАНАТ ДВА МИЛИОНА И ПОЛОВИНА ! КОЙ ЩЕ ГИ ХРАНИ ТОГАВА ?!

Ех, че всички знаете и разбирате по форумите, пък все умни и интелигентни хора сте! Интересното е, защо като имаме толкова много разбирачи България е още на тоя хал? Хайде да ви видя теориите глупци с глупците ви!

Кой от вас клавиатурни рицари си мръдна задника, за да направи така че нещата в България да се променят? Само в това сте добри да драскате, да драскате и пак да драскате. 15 години се борих и драх със зъби и нокти, докато не осъзнах, че с малодушници като вас, овце, никога няма да успея! Ей за това напускаме България и за това не се връщаме, не струвате! Покажете ни че искате промяна и ние ще се върнем за да ви помогнем, специалистите от които имате нужда, защото вие и управленците, които избирате, ни прогонихте!

Като си ербап да беше останал и гласувал. НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЦЪЛГАРИНА СИ Е ПРЕДАТЕЛ И БЕГЛЕЦ.

Много ли те засегнахме? Обиден ли си? Ех...не те заслужаваме ние, овцете малоумни. Радвам се, че сега си добре и спокойно плюеш от далеч, че чак храчиш върху собствените си корени. Защото родолюбците остават, а нагаждачите и егоистите търсят лесното и наготово се курдисват..." където им ценят таланта"

какви теории бе тъпчо, кога са управлявали в България за последно интелигентни хора - Бойко Борисов ли е интелигентния или всички други наследствени комунисти. Кой ще допусне свестен човек да управлява - ти в кой свят живееш. Като си емигрант умник що не спреш дефицита в САЩ - щото не зависи от тебе. Кое не ти е ясно - управляващите и управляваните имат различни интереси - не е въпроса в знанията на едните или другите.

ПРОСТОТИЯТА И НАГЛОСТТА НА БГ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА !!!!! ВСИЧКАТА ТАЗИ ПАСМИНА Е ПРОСТО ЗА ЗАТВОРА !!!! МОЖЕ И С МАЛКО КЮТЕК !!!!!!! ЗА ИЗПРОВОДЯК !!

България има сили да инвестира сама .Само няма разработена фондова борса,липсва обучение на населението и не на последно място-доверие на българските инвеститори. В банките се застояват милиарди-спестовни влогове,постъпления от българи работещи в чужбина ,пари за черни дни и т .н. Ами нека да поканим борсови специалисти от щатите-там никой не си къта парите под дюшека или да плаче че няма чужди инвеститори.В какво си влагаме ние парите,ако ги имаме в по-вече ?Първото дето ни иде наум е да купим имот и да се надяваме да го дадем под наем .Доста консервативно решение и не дава принадена стойност . Имота е разход и не смятам че инвестицията ще се изплати като имам в предвид демографската криза. Трябва да се инвестира в акции и така икономиката ще получи свежи пари. Разбира се ,ако това се остави връцете на мошенници работата ще се оплеска сериозно .Затова, дано някой ме чуе-повикайте доказани специалисти да разработят борсата ,така че тия спящи пари да се раздвижат .Нека има и правителствена акция за раздвижване на борсовия капитал,за популяризиране на този начин на спестяване и се разработи законодателство специално за тази цел Нищо не пречи да се копира Немското законодателство. Важно е тая борсова дейност да е ориентирана към нашата икономика,защото ако иска някой да инвестира в акции може да го направи и сега чрез борсови посредници и да си купи акции и за Wolksvagen и за IVN ,VIVENDI OLIFRAME но тия пари ще подпомогнат чужди икономики, а ние ще лапаме мухите и пак ще ревем че нямаме инвеститори

Търся акцуй от фирмуте на Беню, Миню и Вентко, явно добре заработват, а пък и да живнат още малко другарите...щото може да не са успели

КРОКОДИЛИ ! ЩЕЛИ ДА ГИ НАУЧАТ ДА РАБОТЯТ :))) ДАВАЙТЕ СМЕЛО МУТРИ :)))

Бойко веднага да издаде заповед всички българи по света да се върнат и започнат да работят и живеят в България.

Да накарат мангалите да се хванат на работа!

Ндааа, ще можем ли да изхраним още половин милион тунеядци?! НЯМА да можем!

начи то има природен закон у африка в саваната хищниците като уморят и прогонят добитъка започват да мрат от глад и да намаляват докато се установи равновесие та така и тук у нашата савана "бизнесмените" ще намалеят до нормална бройка няма драма

Да видим “бизнеса” като внесе работна ръка дали тя ще търпи да издържа на циганите живота? Земите пустеят. Изпращайте безработните цигани там и да ги обработват. Територия много. Имат работа, плащат си всичко. Не плащат, не ползват нищо. Всички “омъжени” циганки с повече от две деца - при гинеколог за контрацептивни методи. Китай доскоро бяха забранили повече от едно дете. Ние ги гледаме, храним, разможаваме, после те ни обират, убиват и живеят без да работят и плащат нищо.

Аз работя от 4 години с цигани и нямам никакъв проблен с тях.Нормални млади хора с по две!! деца,които ходят редовно на училище,учат английски,имат лаптопи.И двамата родители са с постоянна работа,теглят заеми,спестяват.Затова се дразня ,когато всички цигани се слагат под един знаменател .А и те са различни като нас. Когато им се даде възможност могат да работят и живеят като нормални хора.

Т.н. "работодатели" говорят за "ниска пенсионна възраст". В момента обичайната възраст за мъжете надвишава 64 години с тенденция да достигне 65 г. Колко по-висока трябва да стане, за да е угодна на изедниците?

около 2 месеца преди смъртта. И тъй като не знаят, кога ще настъпи смъртта (нищо, че така усилено ни тровят), то да я вдигнат на 140 години. Просто за всеки случай, защото още има нормални хора по селата. И като стане 140 години възрастта за пенсиониране, то средния трудов стаж от 33 години ще намалее на 25 години, просто защото вонящите така и така не работят, а бездоходните бизнесмени и бизнесуомъни дето едва свързват двата края така и така трудовия стаж си го получават за един подкуп. Знаем как е, след година удря 30-така това състояние.

За 25 години са дадени само 153хил.български паспорта.За 25 години! А на икономиката са нужни 500 хил.И как ще стане това?

Че ще трябва да преквалифицираме поне 100 хиляди човека от преки изпълнители в управленски кадри. И още 100 хиляди в персонал по обучение на новите кадри. Ще ни трябват и още доста десетки хиляди, които да се занимават с отдаване под наем, хранене. По принцип лошо няма ще увеличи доходите на местните ще върнем българи от чужбина да са шефове, рентиери, да развиват дребен бизнес. Но се съмнявам, че ще го направим, защото гледам, че се дебатира за съвсем други неща.

Предлагам да си внесем кадърни бизнесмени от Швейцария, Швеция и т.н. които са наясно с принципа на свободния пазар. Прав е онзи дет каза - "матряла ни е калпав" - вЕрно е "бизнеса" ни е калпав.

То работници и сега има ... ама няма работодатели които да плащат.

Половиния милион си го имаме и сега по махалите! По цял ден ядат,пият и правят деца!!! Да почва да бачка тая измет!!!

България няма бизнес, че да има и претенции. Оляхте се с тази липса на работници. Факта, че вече говорите глупости е показателен. 500 хиляди - малоумна работа.

Глупости на търкалета!

Та казвате вкарваме електронно правителство, вкарваме публичния регистър да върши 90 % от общинската работа и освобождаваме 500 000 лентяй да по-бачкат нещо истинско. Ааа да.. правим малко оптимизация , овесваме по дърветата корумпираните магистрати и сваляме нивото на корупцията. Та колко още хора ви трябват да за позамисля от къде да ги намеря ? АА да ако ви трябват още 200 000- 300 000 измислете как да накарате циганите да бачкат.

Българите нямаме знания и опит как да накараме неграмотен човек да работи. Прости сме, но със самочувствие. Да имаш хора под ръка, а ти вместо да работиш с пръста да се бъхти цял живот.

Някои работодатели вече са се усетили. Мой познат електроинженер каза, че наскоро му увеличили заплатата с 20%, а след три месеца му обещават увеличение с още 30%.

В България има поне половин милион неграмотни и безработни роми. Обучете ги и им дайте работа.

Забравяте, че внос на работници сме имали дори и когато демографския проблем не е съществувал. През 80- те в строителството внасяхме много. Т.е. би следвало да е ясно, че трябва да внесем и да дебатираме само по това как да го направим. През 80- те не беше много успешно. Реално от виетнамците станаха единствено добри шпакловчици.

Я ДА ВИДИМ КАКВО СЕ СЛУЧИ НА ЕДНА УКРАИНКА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ДРЪЗНАЛА ДА СИ ИСКА ЗАРАБОТЕНОТО- ОТВЛЕЧЕНА И ХВЪРЛЕНА В ДАЛЕЧНИТЕ ХРАСТИ ОТ ОХРАНАТА...

Беню, Мини и Ветко - и половината раЗБотници вече са осигурени, или май вече ги забравихте

Къде са украинците? Дочух, че имало масово неизплащане на обещаните минимални заплати, повечето си донесли пари от Украйна и се прибрали обратно без пари.

Както написах по-долу проблемът е в това, че нямаме знанията и уменията да използваме нови хора. Украинците са много, мотивирани да работят в чужбина, но ние си представяме, че те идват и от първия ден са наясно как да свършат работа. Разбира се, че в крайна сметка се оказва, че ще се въртят като мухи без глави , ще са непродуктивни и ние ще решим, че не заслужават заплати.

Наистина трябват работници. Но трябва да се знае, че квалифициран работник няма как да вземеш наготово. Може да е обучен, но всяка икономика и всяка фирма си има специфики и реално новият не е подготвен да почне веднага. Той трябва да бъде въведен в новата среда. И тук е големия проблем пред нас - всички ние не сме подготвени за такава ситуация. Работници, мениджъри, баш мениджъри - не знаем как се прави. Иначе идеята би следвало да е увеличаване на експертния и управленски капацитет на фирмите с цел успешно и бързо да може да се увеличават работниците. На Запад успяват да включат в работа наш бай мангал. Защото могат да се приспособят бързо към това, което предлага пазарът на труда, чрез промяна на структурата на управление.

Аз имам един въпрос - как да въведеш селски дебил с 2 грама мозък, който дори да има желание, не може да научи нищо, понеже няма мозък? Същото се отнася и за селската курва с недоразвития мозък.

Май ти си от тия. Освен простотия друго не остана тук. Другите се изнесоха.

За разлика от Софийския БЕЗМОЗЪЧЕН дебил селския баре има нещо!!! Нищо,че като им спрат водата си изхвърлят лаината в торбички през терасите!!!!!!!!!!!!!!

Забравяш, че селските дебили не говорите за селски дебили, а се снишавате, като чуете за тях. А щом се засягаш, значи си селски дебил.

Защо триете , нямаше спам ,нямаше псувни ???

Така нареченият "български бизнес" удобно забравя, че сме членове на един голям съюз, наречен "Европейски съюз"! В него населението е 510 МИЛИОНА ДУШИ, от които НАД 310 МИЛИОНА В АКТИВНА ВЪЗРАСТ! Та ако са необходими 500 - 600 хиляди, по всяко време може да си наемат европейци от всички краища на Съюза - кеф ти германци, кеф ти финландци! Аааа, ама вие искате безплатно работещи т.е. РОБИ? СОРИ БАТЕНЦЕ, РОБСТВОТО ГО ЗАБРАНИХА ОЩЕ ПРЕЗ 17-ТИ ВЕК!

Работниците не са малко, кожодерите са много! Време е да ги поразредим по метода на Народния съд.

Всички искат пари- сега, веднага, много пари и без работа. По принцип и с осигуровки, ама да не се удържа за тях. Защото някой е длъжен да осигурява кафе, докато си седят в кафенето. Е, кой е тоя? Докладът е подценен! 500 000 са малко, като цифра, а ако се замислиш, че са нахални и за нищо не стават поне 400 000 от недостигащите. 100 000, може и да свършат нещо, стига да искат, но те са упорити и не щат. Ще ти обяснят каква е заплатата в Германия, Франция, Италия, но няма да ти кажат колко струва кафето там и дали наистина се работи или си е на ...кафе. Сега плюйте

Плюф, плюф, плюф!

Ами давай заплати като в Германия и Франция, че да не ти обясняват такива неща!!!

Икономиката расте с умерено добри темпове - надолу, надолу, надолу...

За годините откакто съществуват тези "организации на работодатели" не съм чул от тях НИКОГА читаво предложение по какъвто и да е въпрос. Може би това е свързано с тъмния произход на началния им капитал и като цяло много съмнителния начин на функционирането на българската икономика. Аз предлагам една друга реформа - увеличаване на заетите в бюджетната сфера, увеличаване на корпоративния данък 3 пъти /и пренасочване на парите за пенсии и бюджетни заплати/, отпуски оп 3 месеца и снижаване с 10 години на пенсионната възраст. В срок от 3 месеца се приключва с монополите, и законодателството се опростява като се изреже на 85%. Слагат се и вносни и износни мита за повечето стоки. Частната собственост се защитава абсолютно, включително с оръжие. Изобщо възстановява се нормалната държавност. Съответно лицата, предлагащи внос на работна ръка се гилотинират пред народното събрание всяка сутрин. Управлявалите през последните 30 години се изпращат в Белене на курсове за повишаване на квалификацията, дългосрочно :)))

данъци ще вдигаш на майка си!

и повечко натежали улични лампи, защото гилотинираните ще ги изгарят, нали, а така да има пред очите повод за радост

Оправете заплатите и образованието, което е на кота нула, и ще ги имате работниците !

Заплати за бачкаторите в София - 1000лв. Провинцията: Пловдив - 700, 800 макс за старт Димитровград , Сливен, Стара Загора започват от 500лв. Ще си обучават лицата роми да им бачкат и това е ! Всички западни клас А “инвеститори” предлагат по-горе написаните цени. Бонус - ваучери до 60лв. Дали предлагат същото заплащане и в родните си страни ? Ами, не ! Политиците ни продават евтинко к се тупат в гърдите, че виждаш ли докарали западни “инвеститори”. Смешници !

А междувременно цените на храни, комунални услуги и горива не спират да растат!

Това казвах и аз,София не е България.

Е няма угодия за тоя български бизнес и това си е. Окраде ресурсите на цяла държава. Осигуриха му нулева конкуренция, плаща най ниските заплати, най ниските данъци. Или матриала им е крив, или циганите, или извънземните. А вземете и си внесете 500000 човекоядци от Африка, да ви изядът, да ви исе...т и да се оттечете в канализацията, където ви е мястото, крадлива сган мръсна.

ама няма кой да плаща....работодателите да го духат!

Какъв бизнесмен си ти бе,Велев? Комунистическа издънка,алчен и безочлив като себеподобните червени боклуци,които си спретнаха преврата през 1989г., разпределиха си държавата и сега имат нахалството и наглостта да говорят! Е на това му се вика гьон сурат! Това е " бизнеса" в БГ!!!

А дали всъщност не трябват 500 качествени работодатели?

Глупости в София се живее по-добре от Виена! Хау!

Другарите усещат вибрациите по релсите. Влакът идва и не смята да спира. Знаят, че са обречени, но продължават с отчаяните си опити да намерят хора, които да им работят "за без пари"...както ги свикнахме през последните 30 години. Другарите не разбраха, или се инатяха и не искаха да разберат какво е това трудов пазар и конкуренция в трудовия пазар. Сега се провалят точно там, където най-малко са очаквали - бизнесът им страда от липса на кадри. Ще им става все по-невъзможно да се задържат на повърхността. Навлизат все повече чуждестранни фирми от всички краища на света, прибират им работниците и балканският им номер "Пари нема- действайте" вече става единствено за надгробен камък. Чудесен надпис: Тук почива бизнесът на серсема, който се задави в собствената си алчност и простотия!

Много добър извод. Общо взето всички серсеми трябва да фалират или да напуснат пазара по друг начин, за да се промени ситуацията. На цигански номера се ловят само цигани.

Докато "бизнесът" е имитация на такъв - разни ченгьори от съветската агентурна мафия са "собственици" на фирми и т.н., всички знаят как е в БГ от малко над дребна фирма нагоре - ще е все така, целият съветски блок се срина от тоя модел та една мизерна страница като БГ ли ще оцелее. Лошата новина в случая е, че тия няма да пуснат, могат само да бъдат изритани, а това минава през катаклизми по-лоши и от сегашното положение.

Да унищожим либералния фашиЗЪМ Не се хващайте за работа ако не ви плащат минимум 1500-1800 лева! Така само можем да им въздействаме!