Търновски клошари въртят петролен бизнес

Клошари „въртят“ петролен бизнес за десетки милиони, а заводи „функционират“ в двустайни панелни жилища.

Обратно в новината

Коментари - Търновски клошари въртят петролен бизнес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще вземат на босия цървулите, смее се той. държавата продължава да оказва държавна помощ на български "бизнеамени" - по клошарската схема като не събира дължимите към бюджета социални, пенсионни, здравни вноски държавата продължава да оказва държавна помощ на български "бизнеамени" а от чужди инвеститори и работодатели (като НР например) внасят всички дължими вноски и са поставени в неблагоприятни условия спрямо българските "бизнеамени" Трябва да спрат "европейските" пари ! Очевидно на Българската държава не и трябват пари щом не събира дължимите към бюджета социални, пенсионни, здравни вноски и държавата продължава да оказва държавна помощ на български "бизнеамени"

Познайте в Китайската Народна Република ако се случи нещо подобно какви ще са наказанията. Познайте дали адвокат ще може да ви спаси. И има ред. Практически нула престъпност. Икономически просперитет, хляб и покрив има за всички. Добра или лоша държавата съществува и на никой и през ум не му минава за схеми. Само тежка и яка промяна в общественото устройство ще ни оправи, иначе право към дъното сме се запътили.

Това се толерира от държавата,някой трупа огромни печалби от не внесен ДДС, а потърпевши са данъкоплатците,здравеопазване,социални дейности. Тези приходни агнецци какво правят?.Някой може ли да си спомни, понастоящем в това правителство-кой е шеф на НАП,кой е шеф на митниците и какво се случва там?

Това е то прокажена държава. И как така не ги знаят кои са тези хора зад тези фирми?!?! А в същото време станах свидел как дадоха човек на публичен изпълнител за заради 344 лв.

Дрън,дрън-приказки за наивници.На нашите контролни органи много им допада това ,че уж били измамени а измамниците -неуловими.Всичко това е плод на корупция на всички нива.Достатъчно е да се видят палатите вдигнати от всевъзможни канцеларски плъхове дето със заплатата си не могат да ги построят поне за стотина години без да харчат за нещо друго.Не е проблем да ги притиснат на тясно и да си изпеят игричките но нали и тези дето трябва да го правят също цуцат по същия начин...

ДДС без необходимата проверка?! Данъчните посетилили са адреса?!. ДДС се възстановява по банков път. Как е открита сметка без физическо присъствие на собственика на фирмата?! Как се отчитат продажбите, вноса?! Износа?! Всеки път ли ходят при клошаря?! Айде стига смешки, компетентните органи да се задействат, защо не е уведомена прокуратурата и да се наложат ограничителни мерки на "бизнеса" докато трае разследването?! Как е извършена продажбата на фирмата - като такива със задължения не могат да се продават. Кой е дал фалшиво удостоверение за липса на задължения?!

humfry

Задал си един куп риторични въпроси. Колко му е някой да е имал генерално пълномощно от името на собственика-управител. Колко му е да се въртят документи за внос и износ между фирми фантоми. Колко му е да се намери правилния адвокат, съдия, данъчен, прокурор, нотариус. Описаните неща са си нещо нормално и се случват в последните има-няма 25 години.

в търговския закон. Фирма със задължения да не може да я продаде. От друга страна да не може да регистрира същият собственик нова фирма до издъжаване по съществуваща вече такава. Откриването на нова фирма да бъде обвързано със съществуващи задължения към всички фирми на настоящия собственик. Защото при налични 10 фирми със задължения защо се открива нова?! По същата причина - да трупа задължения. Така собственика е на чиста далавера, а бюджета на нула, че и на минус. От друга страна това е напълно нелоялна "конкуренция" с фирмите, които са редовни платци и то с покровителството на народното събрание, което не желае законодателна инициатива за стопиране на измамите, като по този начин става техен съучастник

Взимамаме пример от страната на неограничените възможности САЩ.В техните холивудски филми техните милиардери така са започнали като разбойници, конекрадци, клошари и изведнъж стават милионери и милиардери.

Хубава, хубава стара схема, която много добре ще работи и за вбъдеще. Ще ми се и на мен така! То, в наше село много необразовани (основна политическа стратегия), само ми трябва връзката с някой държавник, да ми урежда финансовата част на въпроса ;)

Много е лесно да бъдат изловени истинските мошеници, ама управляващите не искат да го направят. Е за това все повече хора ще бягат от България. Там където мафията управлява хората бягат! Скоро някъде из коментарите имаше пример с Италия. Сицилия и Южна Италия управлява мафията и там е беднотия и простотия. Хората бягат към Северна Италия да работят защото е по-уредено.

Ето защо държавата ни е на това дередже, имат фирми за милиони, а се преструват на клошари. Оня дето се смее, че ще вземат на босия цървулите, да го затворят в РПУто и всеки ден по 100 оки бой на голо, докато не даде парите. Само така ще се оправим.

Ще хванат на голия ..шушлека! Хах..Май на теб ти трябват поне 99 оки бой веднъж само за да проумееш, че не Рачито е виновен за това.

Преди колко години Рачито е разговарял с непознатия в парка? В документите за собственост няма ли дати?! Интересно ми е, колко правителства са покровителствали измамата и ощетяването на държавата, която вечно се оправдава, че няма пари за здраве, напр.? С 15 млн. лв. могат да се направят много неща в полза на обществото.

На някой не е угодно като направиш една фирма да не можеш да я продаваш, а само да декларираш смяна предмета на дейност. Сега като видиш че идва дебелия, винаги ще се намери услужлив адвокат и неграмотен циганин и да се отървеш.

те ги знаят, Краси ''4ерния, Хотел ''Роял'' , Варти с един македонец, от Банско, и'' Роял''- Велтнград. - Ой4ев. Веднага могат да ги хванат от Данс. и неколко келе6и по на 29год.от плождив осте.

Това не може да стане без участието на НАП!!!! Но Цацаров и Йовчев са заети да намерят нещо срещу Цветанов и нямат време за такива дребни неща. А сега сигурно подготвят следваща Костинбродска афера, след като останаха ненаказани. А КОЙ трябва да ги накаже??????

А той правете Театър

То и на Ц.Ц. тъста му с апартаментите е от тия.

Да имаш панелка в Надежда е голяма далавера.

масово фалшифицират документи на НАП. МВР разследва доста такива случаи, но уведомила ли е прокуратурата ? Трябва максимално да се ограничи движението на документи на хартиен носител и институциите да си обменят информация с квалифициран електронен подпис! Почти всяка обществена поръчка спечелена от цигани е с фалшиви документи за липса на задължения

Това някакво оправдание за така гласуваните закони от Народно събрание ли е или извинение на НАП, МВР, ДАНС (когато става дума за милиони и петрол) и Прокуратурата за бездействието им. До кога ще слушаме извинения на държавни органи и оправданията им?! Проследяването е повече от лесно, има документи, банкови сметки, опълномощени лица. Издирете ги, проверете доходите и разходите им, имуществата им - всичко е доказуемо, но ... тези, които следва да го сторят са част от проблема и държат окраденото

И това е така, защото работещите в тази институция "оправят" големите риби, а малките фирми ги изстискват като мокър парцал...

И вервайте ми, така е във всеки по-голям център на НАП!!!!!

Ами да, нали търновци си имат НАП!!!!!

Да потърсят и собственика на "Южен Поток" сред търновските клошари и да го питат за рамките на договора!!!

Ква държава бе? Пфу...Държава няма отдавна вече. От 89-та година. 24 години това е държава на мутрите и проститутките, които си развяват байряка със съгласието и съдействието на всички управляващи! Държава ще има , когато всички мутри, незаконнозабогатели лица и тези, които карат черните коли с по 200 км. в населените места бъдат ликвидирани.

Бай Васо искаш да проведеш фашистки преврат в България ли? Защото, бай Васо, всички преврати против Народното правителство на Столетницата са фашистки!

Та да се доизкажа- няма пари в бюджета за бедните,децата , болните и т.н. ,защото тарикатчетата вадят добри пари и плащат и на онези, които трябва да ги ловят.Да не би да не знаят ,каво се случва на Кулата със голямата китайска стока-това го знае и чистачката на тоалетната на Кулата.Ай, канада,бе дървета!

именно - за някакви жълтки стотинки за нахранването на децата-бежанци, цела бг се беше наежила показвайки най-грозното си лице. А факти като този - когато се открят исттинските вредители в обществото - фирмите точещи ддс, фирмите точещи средства по еврофондове без да извършват никаква дейност или само бутафорна такава - те не ни пречат и всеки е съгласен с тях, щото те са собственост на нашите приятели и роднини или пък наши приятели и роднини работят там.

Разкриването на тези " афери" изисква елементарно усилие.Има и доста на брой " компетентни" органи, които получават солидни заплати , има и механизми за това, има и разни екстри, като мобилни групи например, да не споменавам разни контролни служби, като комисии за фин- надзор, данс, икономическа и т.н..Няма обаче желание да се разкриват, защото тарик

именно- данъчна измама е престъпление, което не се доказва само по документи, а и по фактология - искат да ми кажат, че данъчна полиция не може да открие седалището на тези фирми и не може да разбере кой всъщност ги върти? това е тъпотията, която проваля живота в бг.

Нормално, неработещо данъчно законодателство, слабо образование, това е съвременна България...

Държавата може да реши лесно въпроса, но не иска. Просто всички прехвърляния и продажби на фирми трябва да са обратими за срок от 1 година и да се одобряват от НАП след данъчна ревизия и оценка на риска (+ проучване на новия собственик)! Тогава ако някой прави такава машинация, държавата няма да признава продажбата и ще си търси задълженията от стария собственик.

и второ: продажбата ще бъде признавана за реална, само след като бъдат погасени задълженията на фирмата от новия собственик.

Веднъж зради възстановяването на ДВЕСТА ЛЕВА ДДС ме разкатаха от пълна данъчна ревизия ,а тук се говори за милиони!!! Е ,вярно е ,че не съм спонсор на нито една от партиите. Май е време да почна да ги спонсорирам... с тоягата!

Въпреки всички приказки явно измамите си продължават, мошеници си живеят щасливи и кервана си върви

най-актуалният проблем е от това,че КЮРДИ СА ОКУПИРАЛИ РАЙОНИТЕ С ДОБИВ НА ПЕТРОЛ И В СИРИЯ,И В ИРАК ,и продават директно петрола на свързани кюрди в съседни държави,като така искат печалбите само за тях .....

това нас какво ни касае?

Ако съм аз и притежавам тези фирми тъй като по документи аз съм собственика на някоя такава фирма отивам при нотариус и продавам, а с парите изчезвам и така с техните камъни по техните глави!

И кой ще купи фирма със задължения към държавата ?!? Кой клас си завършил?

верно много си огарничен. то така некой ти дава баничката и бозата на готово.

Ти да не си клошар, че си полкова прост?

Кой ще купи само пасивите на някоя фирма бе, т.е. ще си сложи таралеж в гащите. Ти луд ли се?

ББС бяха СЛЕДИЛИ румънските РОМСКИ ПРОСЯЦИ във ВЕЛИКОБРИТАНИЯ няколко месеца или години ,със записи по улиците-как просят и се шляят ,живеййки в сносни жилища на помощи ,и с луксозни джипове в Англия, и в Румъния ,ПЪТУВАНИЯТА СЪС САМОЛЕТИ ДО РУМЪНИЯ ,КЪДЕТО СА ПОСТРОИЛИ СТОТИЦИ ПАЛАТИ ,всеки на стойност 2-15 млн евро напр в гр Бузеску ,до Букурещ ,за които са вземали помощи за отопление по 1000 евро месечно ,НО ЧЕСТО ПРЕД ВЛАСТИТЕ НА РУМЪНИЯ СА ПОКАЗВАЛИ СЪБОРЕТИНИ ,А В РУМЪНИЯ ВЕЧЕ СА ОБИТАВАЛИ ПАЛАТИ,като са прелитали и до Англия редовно ,и СА ПРАВЕЛИ ПАРИЧНИ ПРЕВОДИ НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ОТ АНГЛИЯ ЗА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ МЕСЕЧНО ,И В РАМКИТЕ НА 2 Г средно за 1 млн на фамилия роми .....Аналогично проследяване И ДОКУМЕНТИРАНЕ на организираната престъпност РОМИ ,АЗИАТЦИ ОТ ПАКИСТАН,АФГАНИСТАН ,ТЕРОРИСТИЧНИ ГРУПИ И БАЛКАНСКАТА МЮСЮЛМАНСКА МАФИЯ ,занимаваща се с кражби на коли и метали,трафик на хора,проституция,оръжия и др.Просяци ,организирани на 3 нива -улично,контролиращо и в управлението живеят ЗАМОЖНО ОТ ПРОСИЯ,КРАЖБИ ,ПОБОИЩА ,УБИЙСТВА И Т.Н И В ДР СЕЛИЩА НА ЕС

Дайте ги на мен и ще ги оправя за малко повече от ден. ЗнаЙме ний, че е невинен "бай Шукри" и виновникът главен ще хванем, защото ще му дадем белязани пари. Но всичко това ще е В ИМЕТО НА СПРАВЕДЛИВОСТТА, а не заради подкупността във властта.

за ВРЪЩАНЕ ОТКРАДНАТОТО И ПРЕВЕНЦИЯ ОТТУК нататък ИЗИСКВА -ДА СЕ ТЪРСИ ПРОИЗХОДА НА СРЕДСТВАТА НА НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИТЕ -с къщи и апартаменти,но без приходи ,с коли и джипове ,но без трудови приходи ,или по-точно -КЪДЕ СА ОТИШЛИ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ И ЗЛАТО ? НАПРИМЕР ОТ САЩ И АФГАНИСТАН питаха откъде е ЗЛАТОТО,което дори средна класа афганци пренасят като натоварени мулета от 15 кг по тях ,към дубай за покупка на имоти ,нсеки над 2 млн щд, СЛЕД КАТО В АФГАНИСТАН НЕ СЕ ДОБИВА ЗЛАТО ? КАК ТУРЦИЯ ,ИЛИ КЮРДИСТАН СЕ РАЗПЛАЩА СЪС ЗЛАТО ЗА ПЕТРОЛ ,след като Турция добива в пъти по-малко злато от България ....Кои фирчи ПЕРАТ ПАРИ ПРИДОБИТИ ОТ ПРЕСТЪПНОСТ ,С ИЗМАМИ И КРАЖБИ,ТЕРОР,ДРОГА,УБИЙСТВА ,КРАЖБА НА САМОЛИЧНОСТ ,ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ И Т.Н. Ориентирайте се в реалността ,основано на факти ,реалност ,проследете движението на откраднатите пари ....Кои са ангажираните в организирана и стихийна престъпност системно -това са индивиди и групи с ниски и прекалено ниски квалификации,които не могат с труд да заработят адекватно на нуждите и децата им /такива обикновено раждат много деца ,малко се образоват и не се интегрират с равни задължения за равни права,а искат МНОГО СРЕЩУ НИЩО / ,И СЕ НАСОЧВАТ КЪМ ПРЕСТЪПНОСТ И ЧРЕЗ НАСИЛИЕ ДА ДОМИНИРАТ ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ И НЕО-ЕКСПЛОАТАЦИЯ НАД СЪВЕСТНИТЕ КВАЛИФИЦИРАНИ РАБОТЕЩИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ,ПО СВЕТА И У НАС ...

ТЪЙ КАТО ДЪРЖАВАТА, И НАЙ-ВЕЧЕ "ХАЗНАТА"-ВИНАГИ НЯМАТ ПАРИ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, НО ВИНАГИ ОТ ТАМ ГРЕБЪТ НЕ С ПЪЛНИ ШЕПИ,А С БУЛДОЗЕРИ ВЛАСТНИЦИТЕ НАШИ, ЗА ТЯХ ВИНАГИ ИМА И ВСЕ ИМ Е МАЛКО, ТО ХИЧ НЕ МИ ПУКА, ЧЕ НЕ БИЛИ ВЛЕЗЛИ ЗА ТЯХ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, МИЛИОНИ ИЛИ МИЛИАРДИ!! ПАК ЗА НАК ЩЕ ИМА СРЕДЕН ПРЪСТ, А ТЕ ПАК ЩЕ ЗА ИЗЛАПАЛИ ВСИЧКО И ВЗЕЛИ ПОРЕДНИЯ МИЛИАРДЕН ЗАЕМ В ЕВРО-ТА НИЕ ДА ИМА КАКВО ДА ВРЪЩАМЕ!! И ОЩЕ НЕЩО-МНОГО ЛЕСНО БИХА МОГЛИ, АКО ИСКАХА, НО НЕ ИМ СЕИСКА-НЕ ИМ Е ИЗГОДНО, И ТЕ СА ТАМ С ДВАТА КРАКА, ДА ЗАТВОРЯТ ВРАТИЧКАТА В ЗАКОНА И ДА НЕ МОЖЕ ФАЛИРАЛА ФИРМА ДА БЪДЕ ПРОДАДЕНА!! ТАКА, ЧЕ НЕ ИСКАЙТЕ ОТ НАС СЪЧУВСТВИЕ, А НАПРОТИВ-МАЛКО ИМ Е!! САМО ТАКА!!

ТОВА го знаят отдавна и защо още пишат глупости ами не са влкарали в затвора истинските виновници ?? КЪДЕ Е ПРАВОСЪДИЕТО?? ТИЯ ДЕТО СА В ПАРЛАМЕНТА 100% СА СВЪРЗАНИ С ТЕЗИ ДАЛАВЕРИ , ЗАТОВА СТИСКАТ КОКАЛА ДА НЕ ИМ ЛЪСНАТ МРЪСНИТЕ ИГРИЧКИ!

Същото беше и по време на предишната тройна коалиция, та не виждам какво ви учудва. Нали позитанската бездънна каца трябва да се пълни?

говориш пълни глупости - кажи ми едно правителство, което се е справило с проблемите по източване на ддс? Ама знаете ли защо не им пука - ддс е 100 събираем данък защотото го плащаме всички ние купувайки стоки за потребление и тези нищожни изтичания не притесняват управляващите защото събират по-голямата част от данъка.

Най много са измамите в София, а не по селата.

Не е луд този , който яде баницата , а този който му я дава !

Така ще бъде, докато НАП и всички служби гонят редовните и им търсят кал под ноктите, а не мошениците. Ако попаднеш неволно в ДДС измама(случва се), то виновния си ти и веднъж биваш измамен, а втори път НАП ти пишат актове, за да си приберат ДДС-то. Всички служби и службички, гледат само регистрираните при тях и тези, които са реални, а не гонят мошениците, но ако по случайност, ако някоя асоциация прояви желание и инициатива, да се включи като контролираща, то се обяснява, че няма право.

Нищо ново под българското слънце. По-скоро ми е интересно до какво ниво (нагоре) стигат тези далавери. Защото една елементарна поправка в търговския закон, че "Задълженията на фирмата към държавата не могат да бъдат прехвърляни на друг субект" или "Фирма не може да бъде прехвърляна на друго физическо или юридическо лице преди всички задължения към фиска да бъдат изплатени" - и тази практика ще отиде в небитието. Естествено, моята формулировка е доста груба, но по-важна е идеята - стига адвокатите в парламента да не я оплескат с "вратички" като стадион...както обикновено...

Поправката я има, не точно в този вид, но я има и тук не става дума за прехвърлени, а доста пъти за фирми, които от самото начало са създадени с тази цел. Проблема не е в законодателството, което до голяма степен го има, а в прилагането му като в огромна част от случаите, държавните служители просто не им се занимава!

А всички мин. председатели и прокурори се кълнят, че имало разделение на властите.

За съжаление- в нашата "държава" няма почва за демокрация- тук цари само разделение и анархия на всички нива. Анархия на всички нива !- Дори "държавните "служители живеят за трохите от баницата на големите!

Това, уважаеми демократи е е лицето на вашия капитализъм - див и варварски. Аз се чудя как може да има бунаци вдясво, които да вярват ида се правят, че вярват, в идеите на мошенници, ограбващи държавата ежечастно. При това устата им са широки като кофи за буклук и бълват простотии и нагли лъжи за онези, които с труда си опитват да вадят страната от дясното блато на един измислен обществен строй, претендиращ, че прилича на западния.

Това драги са си мошеници - без значение как се маскират! По възрастните сме видели и соц. крадците за да знаем, че между едните и другите няма разлика - само смениха паравана!

Само дето соцкрадците, крадяха доста на по дребно спрямо сегашните.

TIREX

нее сложно да се вкарат в затвор мошениците но корумпираните магистрати няма д аго направят. не случайно няма убит прокурор че даже адвокат или съдия.

Най - големите "клушари" отдавна са извън България.

Тези "въртели" ги знаем от много време... Включително и политици, прокурори, полицаи и т.н. Но дали някой ще направи нещо за да няма такива кражби на ДДС - надали. Предполагам доста политици също управляват фирми, които са притежание на клошари. И това са все хора, които се бият в гърдите: "АЗ СЪМ БЪЛГАРИН"...

Така е! Когато държавата е МАЩЕХА и на гражданите си и на бизнеса, тогава синовете са КОПЕЛЕТА! Защо в една Германия няма подобни "далавери"? Защото всеки малко или много работи за общото благо, а не гледа как да цоцне и да цицне безнаказано...

Нищо подобно - защото законите се пишат по принципа ПРЕСТЪПЛЕНИЕ-НАКАЗАНИЕ. И както първото е неизбежно, така и второто е неотвратимо.

big_uncle@dir.bg

По принцип си прав. И нЕкъде по света, в нЕкоя бяла държава може и да е така. Но не и в България...за съжаление. Тук "правото" е в услуга на престъпниците, а не обратното.

Милиарди приемам! Ако нямате - мое и милиони

Виж ся, пич, криза е, дай да си стиснем ръцете на хиляди, а? К'во ш' каиш?

Hаглa скръндзa!

Цели 20 лева?! Ебаси наглите скръндзи!

Да! Да Да! Туй това не е шега ! Пенсионерите и клошарите са виновни за всичко в тази страна!

Личните ни данни са навсякъде. Децата ми дават пълномощно за нещо и личните данни на цялото семейство са при нотариуса.

Служителите в НАП сигурно са от училището за слепи - дали не бяха държавни служители?-Дали са били "държавни служители" или са развивали собствен бизнес?!

В някои държави за особено големи дългове пращат в каторга в задокеански колонии. Ха да видим, ако още важеше закона за принудителен труд в уранова мина, коксово производство и т.н. дали Мунчовците така ълесно ще се съгласяват да подписват. А който не иска да бачка, айде към някоя клиника за разфасоване - я ретина, костен мозък, я нещо друго има да му се вземе.