Бизнесът подкрепя реформа на привилегиите в МВР

Работодателите изразяват твърда подкрепа за желанието на правителството да започне реформи в сектор “Сигурност“.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът подкрепя реформа на привилегиите в МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бизнесът доволно потрива ръце, защото на трудовия пазар излизат нови 5-7 хиляди нови работници и на чорбаджиите няма да им се налага да вдигат заплатите на останалите работници и служители на фона на предстоящ недостиг на образовани и квалифицирани хора. Тези нови попълнения на пазара на труда са образовани и дисциплинирани, но са склонни да работят за по-ниски заплати, защото са спонсорирани от държавата чрез пенсиите и изплатените заплати при самото пенсиониране. Всичко се прави в услуга на едрия бизнес за да не му се налага да плаща по-високи заплати.

Защото всички укриват данъци!!! Много ясно нали сте бизнесмени на управляващите и тормозите бедните работници !!!!

Д а погледнат в съдебната система и тогава да се изказват. Няма по- привилегировани служители от тези в съдебната система и най- вече - от магистратите. То не са високи заплати, то не са премии, пари за дрехи, безплатни тоги, заплати накуп при напускане, съответно - 20 при пинсиониране ... и на всичкото отгоре и имунитет. Ходят на работа по 2-3 дни в седмицата, трупат неизползвани отпуски, въртят хотелиерски и друг бизнес и т.н. Ето защо се чувстват недосегаеми....

За всички хленчещи "работници", които се чувствали роби - гледайте филма "12 години в робство" и тогава ако имате сили пак мрънкайте. Като гледам колко и как работите и това което ви дават е предостатъчно.

Това не са привилегии, а компенсации за отказ от някои граждански права и свободи на служителите в МВР.

Кашата е голяма, а лапачката намалява - кокъл не се дава току така... Но и т.н. бизнес не се е променил от времето на тато.... (тогава не бяха бизнесмени а ръководители...) а за служителите на МВР... то вашата стана като циганската... Кога е за работа, дургар, дургар... кога е за карта за почивка... бафта и циганина... Та направете си извода кой и кога ви яха.... ББ кокъл не дава... или не му дават... а госпожата боса ви не го черпетре толкова... смях пада по АЛФА-та..

В един от докладите на Световната банка настояват, че трябва да се увеличат и социалните осигуровки. Според тях увеличението трябва да е с 6%, но тъй като това ще дойде много в повече на и без това изстрадалите българи те препоръчват увеличение в порядъка на минимум 2%. Освен това според СБ тъй като България е със застаряващи население с задълбочаващи се проблеми с пазара на труда е редно майките да се връщат на работа три месеца след като са родили. Публично медиите и бизнесът избягват да споменават, че СБ получава милиони за консултациите си към България от години насам. Също така част от евро-фондовете отиват директно към СБ. Според книжните плъхове, които стоят зад удобните си бюра българите трябва да работят докато не издъхнат, а майките да раждат и да тръгват на работа веднага след 3 месеца. СБ задължава правителствата да се откажат от ключовите активи на своите държави и те да бъдат приватизирани от корпорации ръководени от СБ ресурси като водата, здравеопазването, електричеството и тн.

Напук на очевидни факти, новите бизнесмени и управляващите сипят полуистини и откровени лъжи и то с такава последователност, че дори дългогодишни строители започнаха да се питат коя е реалната реалност тази, в която са дълбоко затънали или предлаганата им от правителството. Проучванията сред бизнеса у нас, извършени от Световния икономически форум за целта на годишната класация по конкурентоспособност, неадекватната инфраструктура остава най-голям проблем за българските предприятия след корупцията и неефективната администрация. Едва ли има по-красноречива оценка за великото градим инфраструктурата на България.

!!!!!!!!!!!!

Като не им изнася да напускат и да спрат да вдигат джангър!!!Има ли други , които имат по-добри условия при пенсиониране!!!

БОЙКО и всички МУТРИ в ЗАТВОРА. Мафията трябва да бъде спряна.

И са ко шъ праите бе бастуни от власта, Кой шъ ви пази насраните задници!

Бизнесът защо получава охрана от полицията ,разни СОТ,охранителни фирми и др.Охранителите са по вече от истинските полицаи.Бизнесът да си съдаде частна охрана ,а не да ползва услугите на полицията,на която народът плаща заплатите.Високи заплати да се плащат на истински полицаи ,служещи на народа.От там и проблемът.Превърнали са МВР в най голямата частна охранителна фирма.Реформите точно от там да започнат.Народът и за това негодува ,полицаите не ги използват по предназначение.

Бизнесът който натрупа капитала си с убийства кражби "приватизация" и "законни"зделки плаче за останалите трудещи се !

Да ви е..ба майката и на бизнесмените.Ако сте в една нормална европейска държава,когато и да ви заключат ще е късно.

Уволнете ги и няма да имат право на 20 заплати и пенсия, както е в белите държави.

УВОЛНЕНИЕ!

Да знае някой колко депозитари- полицаи е имало в КТБ, и евентуално какви суми са депозирали?

Аз познавам един. Имаше 1000лв.

да на реформите. краино време е.

Ко е туй риформа бие?

Елементарно ,на старите се запазват 20 заплати ,но като ги съкратят по-рано ,няма 20 заплати

Това българите сме много тъпи.Не се подкрепяме взаимно.Днес са социалните на МВР , а утре ще отрежат класовете на работниците ,за да няма нищо над минималната РЗ.Биднеса плаща толкова ,за да печелят безмерно и децата им да карат луксозни лимузини без да работят. Много сте тъпи !

да на реформите. краино време е.

А,"бизнесът",би ли ПРЕМАХНАЛ фирмената си ТАЙНА???

Те тайната си, малко я махнаха покрай КТБ:) и сега бързат да целуват ръка ,че да им признаят цесиите

КОИ полицаи стачкуват в момента? Тия които са НАВЪН! Които се разправят с престъпниците, които ги плюят и ритат ежедневно, а те нямат право дори да сложат едни белезници на някакъв "депутат" като Болен Сидеров, защото ще берат ядове след това! НИИИКОЙ не се сети за няколко дена протести, че основният проблем на МВР не са тези хора/служители, а НЯКАКВА НЕ НАДУТА, НЕ РАЗДУТА АДМИНИСТРАЦИЯ - ТАКОВА ЧУДО ПО СВЕТА НЯМА! На един редови полицай се падат 20-30 търтея на бюро!!! Всеки знае колко и къде са РПУ-тата в българските градове, даже - София. НО - НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА, МИНАВАЙКИ ПОКРАЙ НЯКАКВИ ОГРОМНИ СГРАДИ, ПЪЛНИ С "ПОЛИЦАЙ".. ЧЕ ТОВА СА И ТЕ - ПОЛИЦАИ! Пример: В София, точно до БСП-то на Позитано има една оооооооооооогроомна сградичка с 400-500 служителя (полицаи!), всички цивилни. И? Какви са тия? О - това били тия, които отговаряли за обувките и униформите, манджата на родните полицаи! Които вече 20 години им дават работни обувки, от които на втория ден им щръкват палците, а униформите им се разпадат по шевовете и като ги завали дъжд - МИ ПЪК НЕ СА СА СЕТИЛИ И ЧАДЪРЧЕТА ДА ИМ РАЗДАВАТ!! Наистина - не ми се разправя и зверски ми е гадно, че всички плюете най-обикновените ченгенца, а не се и сещате КОЛКО ОЩЕ СЛУЖБИ ЗА СПЕЦИАЛНИ ПОЛИЦАИ СЕ ОТКРИХА ПОСЛЕДНИТЕ 6-7 ГОДИНИ!!! Разбира се - такива с папионки, на бюро, анализират, преценяват някви там работи, 2-3,000 заплата... и т.н.!

БРЦК

Ясно е ,че 'бизнеса' не е чист , ама в този случай са 100% прави. Бизнеса също страда от некадърността и мързела на 'родната милиция' .

Не ги виня,но болшенството са добре облечените бизнесменчета.

българите трябва да се научим да правим разлика между почтен бизнес и комунистическа олигархия. защото много комунисти заграбиха държавна собственост и станаха пишман "бизнесмени", които де факто създадоха сивата икономика

Никои други трудещи се в България нямат подобни привилегии при пенсиониране", изтъкват представителите на бизнеса. Никои ли ? А Цветан Василев и редица други знайни и незнайни банкери, крадливите политици ? Или те си вземат своето преди пенсионирането !

Те трудещи ли са !?!?!?!

Доста негативни коментари за "бизнеса" има. Ама за жалост с демокрацията дето прегърнахме дойде и тоя "бизнес", защото държавно производство не трябва да има, нали? И сега изборът е, държавна работа = служител или бачкатор в "бизнеса". Ами без тия бизнесмени всички ще изпукаме от глад бе! От къде ще се материализират мангизи? Полицията ли, министерствата ли, или армията ще ги прави?

Няма никаква демокрация и никой не я е прегърнал.Има ГЕНОЦИД,осъществяван безпощадно от същия този бизнес.Колкото до ченгетата,да дремеш по 1600 часа годишно в патрулкатаи от време на време да нашамариш някой беззащитен наркоман не е повод за гордост,камо ли за привилегии

Какъв бизнес сте вие бе смешници? Имате изгода от безработица в България за да ви работят без пари. И МВР кризата е добра дошла за вас. Бизнесмени в България се превеждаше като мутри.

Бизнесът е прав. системата от соц-времето на мвр е морално остаряла и се нуждае от спешни реформи по американски модел. по-големи заплати за полицаите, но и по-големи отговорности. имаме нужда от истински полицаи, които да гарантират сигурността на обществото и собствеността, а не милиционерска публика да гледа как сидеров и мутрите му вилнеят в центъра на софия.

Днес четох с голямо любопитство списъците на депозитарите в КТБ / защото липсват онези ,които са дръпнали парите/ и единствената файда беше,че си обясних анонимните милионери от тотото.Пълно е с милионери пред,които бисеров бледнее.

Според бизнеса всички трябва да работят за 500-600 лв по 10-12 часа на ден, вечно да са на 25-30 години, никога да не се пенсионират, винаги да са готови да работят извънредно, никога да не искат увеличение на заплатата. А "БИЗНЕСА" да преяжда с пари. Нали така мили ми бизнесмени

Прав си, но като се обложи "бизнеса" с още едни яки данъци да се финансира една прераздута администрация това как ще помогне на изгърбения работник?!?!

Коментара е платен!!! Бизнеса АМА кой е ТОЙ . Боклуците продаващи скъп бензин или долните иврейски пидали продаващи скъпия ток Или господин кренвирш(ДомусАга) радетелят на всичко свято си "евтиния ток " поне за неговите фирми

Политиката е най,най голямата к-ва.

Сега ще премахнат категорията на полицаите, след това на военните и тогава за бизнеса ще дойде "дюш-еш" и за миньори и работещи с отрови и други рискови професии!! Тия ли гадове, които осигуряват работниците си на минимална заплата, а им дават "на ръка" по-високи възнаграждения за да спестят осигуровките?! Те ли ще ми говорят за морал, те които вече се изживяват като някакви богове, а всички ние сме едва ли не техни роби!!! Бизнесмените ни са точно такива, каквито са и политиците ни - алчни и ненаситни!!!!

Стани и ти бизнесмен! К'во те спира да си богоизбран?

Ами и ти стани полицай и ще имаш социални придобивки!!!

Точно пък `бизнесът` ли ще говори за привилегии ? Точно тия, които преяждат и се чудят каква скъпа глупост да си купят ли ? Те ли ще говорят за `големите` привилегии на полицаите?? АЙ сиктир!!!

Просто бизнесмените не обичат някой да има по-големи привилегии от тях.

Бизнес = мафия=държава...Привилегии имат и други служители,напр.пр.с-ма......Да ,ама не ,нали са в комбина и не искат да го кажат.....

ти очевидно нямаш акъл нито за бизнес, нито дори за ченге ама устата ти е..

Бизнес = мафия=държава...Привилегии имат и други служители,напр.пр.с-ма......Да ,ама не ,нали са в комбина и не искат да го пизнаят....Погледнете,бизнеса....синовете им на 20 години,карат коли на 200,ооо

Тези полицаи на виждат ли, че цяла България е настръхнала срещу тях. Наглостта и безочието и са огромни. Дай на простия власти му гледай сеира - е казал народът ни. Да, но всички ние, данъкоплатците страдаме от тях. От това, че нищо полезно не вършат, а само лапат. Да останат само 30% от тия днес, но да работят честно и почтено. Не ги ли е срам от родителите им - пенсионери с мизерните пенсии.

Откак на глупаците дадоха право да си плещят глупостите и да ги претворяват в дела, тая държава тръгна на зле!!! Така че замълчи глупако!!!

Нали по някакъв начин трябва да ги разбереш кои са тези 30, 40 или повече процента, които са кадърни и искат да работят? А какво прави стрина бъчварова - точно обратното! Първо реже привилегии и заплати, голяма част от наистина качествените напускат по собствено желание, а кога ще "отсява" кадърните - друг път ли?

Я всеки от тези бизнесмени да седне на детектора на лъжата и да каже плащал ли е по някакъв повод на полицаи или катаджия.....

Невъзпитани, арогантни и нагли с гражданите! Не заслужават моите пари, с които им плащам осигуровките!

Sm3hurk0

оооохоо... ми спри да им плащаш ... Аз не им плащам и ми е чиста съвестта !

Най-любими са ми партийно куфарните бизнесмени, ако не им дадат държавна поръчка ще фалират.

бизнесът каза хм кой точно бизнес аз съм за исканията на полицаите бизнесът е капо и пътищата са други та кой точно бизнес каза???

Колко дни в месеца работи един служител в МВР. Полицай.

Нито един ден.Лежат си в къщи.Аплаузи за всички подкрепящи властта!

направлението е сбъркано орязваме се навсякъде поради липса на алтернатива за разтеж краткосрочна-дългосрочна-никаква козируваме и обедняваме като бизнес дали може полицаите да се оправят с мутрите - може=друга тема но орязвайки ги ще стане още по забъркано ако това е целта - напред:)

Чак ще се разплача за бизнеса,не мога да го ожаля.

Милиционери, милиционери... родната милиция ни пази - както пееше запотеният Вес Ко Маринов

Пееше я,но срещу 60 000 лв хонорар за химна на МВР:)това на колко пенсионирани полицаи заплатите са

"Швейцарците отхвърлиха на референдум предложението платеният им годишен отпуск да стане шест седмици вместо сегашните четири, предадоха световните агенции." Как ли бихме гласували в БГ? Полицаите ни станаха ясни...

полицаите се разработят, бизнесът е на загуба - така, че преценявай Овреме.

симо

,,,НИКОИ ДРУГИ ТРУДЕЩИ СЕ В българия НЯМАТ ПОДОБНИ ПРИВИЛЕГИИ,,-каза бизнесът...ВИЕ/бизнес смотан/ отнехте ПРАВАТА на трудещите се и ги оставихте в дъното на всички класации.И това не ви стига а се бъркате и на държавните сектори.С едно преименуване на ПРАВАТА в ПРИВИЛЕГИИ вече си ПРИСВОИХТЕ ПРАВОТО ДА ГИ ОТНЕМЕТЕ!!! За вас дори нормалната заплата ,камо ли нещо отгоре ,е НЕПОНОСИМ ТОВАР за бизнеса.Затова сме все на дъното на всички класации.ИЗВИНЯВАМ СЕ НА НОРМАЛНИЯ БИЗНЕС. Предлагам на бизнеса да даде ПОДОБНИ ПРИВИЛЕГИИ И НА ОСТАНАЛИТЕ ТРУДЕЩИ СЕ.Така привилегиите ще са на всички ,ще са НОРМА, ПРАВО и НЯМА ДА СЕ НАРИЧАТ .....ПРИВИЛЕГИЯ.

Поздравления за поста ! А за много отворените представители на бизнеса - ДГД !!

изключително точно казано

Никой няма такива ограничения на гражданските свободи като полицаите и военните.

kaicho65 , Вие катаджия ли сте ?

ТЦ,вече не съм,началника ми взе палката-пишел съм само актове

Sm3hurk0

ако беше взимал пари и му беше давал, сега нямаше да си уволнен !

Да се върнат всички социални придобивки в частния сектор.

От кого??? от бившите 4енгелари, сега 4естни 4астници с копелета си,али??? Това е ха4на фантастика от 43-ти век... хахаххх. Тия кинтите на хората не дават, лапат като невидели.... Аре ся...

За да работиш в тази система трябват яки връзки и кинти - това е истината! А тя боли, нали? В МВР и МО е фраш с клати* кикипундери. Ефективността и на двете е нулева в момента! Освен, 4е са некадърни, са и неграмотни! НО - лакомията, доказано, убива, така 4е едно най-искрено пожелание - не се юркайте за 20-10 пенсии... Може и пенсията си за ков4ег за използвате! Има много по достойни специалисти и професии, които заслужават същите привилегии! Истината бОли, нали!

Товите учители заслужават и по 30 заплати и добавка за вреден труд .

Sm3hurk0

Те друго не могат да работят... На вързано куче хляб не могат да дадЪт.

Вие познавате ли полицай, който да има винетка на личния си автомобил? Аз не.

A Вие познавате ли работодател който да не му се вижда минималната заплата голяма?Аз не познавам такъв

виц на деня - бантустански аПППЦЦЦурТТТ - заплата на един полицай е по-малко от дневния му доход ;) Мери Кристмъс, спинкате ли още или гледате в купи4ката на съседа,а???

да се запознаем

Следващото не се отнася за бизнесмените и началниците, които пазят работниците си. Безкрайно неуважаеми робовладелци, публична тайна е, че един куп от вас са лекета от партийните обръчи, други са спечелили по "честен път" началния си капитал, но всички вие сте обединени от факта, че подминахте всички чорбаджии по кожодерство. Заплатите в България са заковани на най-ниското ниво в Европа, "случайно" няма закон, подобен на съществуващия в много ЕС държави, задължаващ определен процент от приходите задължително да отива за заплати. С две ръце прегърнахте превръщането на хората в човешки ресурс - в роби, с тази разлика, че едно време робовладелеца е носел отговорност за робите си, а днес си вземате роби под наем, водещ се заплата и като ви скимне можете да ги изхвърлите без да ви пука, че може и да мрат от глад или болести, за лечението на които ЗАРАДИ вас нямат пари.

Днес вашите лобисти подкрепиха орязването социалните придобивки на полицаите не заради някаква справедливост, а защото във сметкаджийския ви халваджийски тефтер това означава по-малко данъци. По същия начин с ваше активно съдействие вече са ОРЯЗАНИ почти ВСИЧКИ социални придобивки на всички социални групи, с изклчение на мангалите. Толкова СТЕ АЛЧНИ и ви е през ония работи за хората, че не е за разправяне. Когато утре страната избухне и ви повесят на деветметровите стълбове къде ще изхарчите откраднатите от полагащите се на хората заплати? В ада ли?

Не си прав приятелю , не си прав !

И да не им пипат благините! Пример : мъмрене - минус пет години от стажа, второ мъмрене след давност на първото - минус пет заплати. За останалите провинения и наказания - пропорционално. И сега ( така съм чул, не съм вътре в законите ), при дисциплинарно уволнение - не получават нищо.