Коментари - Бивша държавна служителка източила 3 млн. от НОИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

“ Бивша държавна служителка източила 3 млн. от НОИ Заедно с дъщеря си и с мъжа си ужилили 18 пенсионери” Тотална деградация на населението в България, взимащо пример от управниците, политиците и прокуратурата и ВСС! Въпреки че последните се опитват да извъртят нещата, че е обратното - че те взимат пример от корумпираните сред народа! Тотална!

жената къде е посланик сега?

Какви три милиона? Общата сума сте я написали 125000- толкова е щял да получи НОЙ, ако не е фалшифицирала документи госпожата , а е купувала недостигащия стаж. Мафията не понася дребните крадци, които не и се отчитат, .ба си новината.

Трите милиона се смятат на база на неправомерно отпуснатите пенсии. За Ваше сведение тези 125 Хил не са били дължими към НОИ защото на хората не е даден купен а фалшифициран стаж. Тук е разковничето в статията.

Повечето служители в НОИ търгуват по този начин и без да напускат системата. Да се извърши ревизия на осигурителния стаж на пенсионираните след 1990г., особено за периода до 2000г. Всяка четвърта пенсия с осигурителен стаж за този период е неистинска. В бъдеще също ще се злоупотребява. Вниманието да се насочи към лицата, които са били самоосигуряващи се. Там на всеки втори, трудовият стаж е "добавен".

Тя също е решила да се включи, ама не е стигнала до милион, дет за него няма закон, та са я гепили за г.жо, ся има да плаща... Впрочем, да питам: нещо като пранги имало ли? Няколко часа навьн без туалетна, телевизии, журналя??? Що така - с този двоен стандарт?

3 000 000 ? Да направим една проста сметка: 18 х200 лв.=3 600 лв. на месец...х12 =43 200 лв. на година... х 10 години = 432 000 лв... за 10 години . Тук или се премълчава броя на пенсионерите ,или се преувеличава многократно обявената щета от 3 млн. лв. Не се учудвам , че има такива случаи...Това е държавата ни за съжаление в момента... Касиерка в банка свила милиони...банкер свил милиони...грабежи на века... Корупция на високите етажи ....И в крайна сметка ... яма...

"За така повдигнатите обвинения, законът предвижда затвор от 1 до 8 години и конфискация на имуществото." Законът предвижда наказание за престъпления, не за обвинения! Жалко, че не се предвижда затвор за неграмотност....

Хубави ръце като за 62 годишна !!!

Тази сигурно ги е пращала на интернетен любовник в Тутракан ?!

Браво на жената! Герой на европейския труд! Системата не засича и най-елементарната шмекерия... Гарантирано от ЕС ! Сега си представете , че има стотици като нея.,

Да ви _ерем на държавата. Страшна пародия! Ще започна от кражбата на века за България- 4 милиарда бяха откраднати и върнати чрез заем който трябва да плати клетият българин, трудещ се средно за 800 левица на месец. И то, ако се вярва на прокуратурата от човек който се намира в Сърбия! Белград - има няма 500 км от София. Но някак си последно време и за него нищи не чуваме. Продължавам с банкова служителка която се влюбила по интернет за някакъв монтански бек. Айде и там милионче изчезнало и никой не се е усетен. Ама да речеме това е банка-частен сектор. И нещеш ли някаква писарка краде 3 милиона от НОИ ......3 МИЛИОНА баце.....а се дават сума и пари никакви ли не калитковци да ни вардят от злояди....искам да крещя от тези извращения. Не знам въобще как функционираме все още като държава....абсолютното дъно

НИЩО НЯМА и да чуеш , защото седи върху документи , с които така е захапал топките на ортаците си , че ако дръпне , доста ''моралисти и демократи '' ще се РАЗПИЩЯТ , та ще се чуе чак отдругата страна на планетата !!! Ако беше ''виновен '' само той , щяха да направят всичко , за да го приберат , но сега нито те искат да се рови , нито пък той има зор да се връща !!!!

В България трябват Крумови закони.

ми то, в България е имало крумови закони още преди 1200 години! явно не е помогнало

Трудно ми е да схвана мисълта ти :) Нима си срещу СПРАВЕДЛИВИ закони?! Срещу Ред, Законност и Справедливост?!

Помогнало е помогнало е.., ама с Крум да си отишли и законите му...щото сигурно и тогава е имало джендъри, дето смятали, че тези закони са недемократични.

Все по- рядко ще срещнеш някой да се казва Крум в модерната Европейска България - Ричард, Майкъл , Джони, Джино , Джорджано - да , ама Крум ???!!!

Всъщност НОИ не са ощетени толкова,а хората които са искали да си платят стажа.След като малко не им е достигало за стаж ,ако беше реално закупен, пак щяха да се пенсионират.Тук алчността на служителката е проблема ,то и няма да е единствена ,с този вид фалшификации,.Ако хората сами си бяха платили стажа ,вместо да се доверяват на "специалистка ",сега щяха да са спокойни.

Ако НАП или НОИ направят проверка на издадените УП-30 за стажа преди 1997 г. ще излезат още доста много подобни случаи. А ако проверят и УП-2 тогава сигурно ще стане страшно. Но на канциларските плъхове така им е по-добре - на топло в канцелариите и да дойде дата за заплата!

Много си далеч от истината. Ама много. Конкретно в Пенсии работата е толкова много, че на никой не му остава време да се радва на топлото в канцеларията. Реалността е следната - такива случаи има, информацията се подава от служителите, но няма кой да разследва. Поради липса на капацитет, желание, натиск отвън (подобни случаи има в големи фирми) или просто от страх. Единствения начин е да се търси съдействие на медии. Който не вярва - - да заповяда. Работа в Пенсии има винаги. Познайте защо.

Да оформят нормативно примерно 20-30% от сумата за разкритата далавера да е премия за разкрития го и да видиш как ще се регулират кой да разкрива.

Няма ли да почнете да питате от кой етнос е бе, ганювци? Или като лъсва що за стока са българите, тогава си мълчите като на*рани по въпроса кой върши най-големите гадости в тая държавка?

всичко е тотален кенеф,по български..

Само не ми е ясно как така, от 18 случая (отколкото е взела пари и не ги е внасяла по предназначение) за 10 години с 12 месечни плащания, НОИ ще е ощетен с 3 млн. лв. ?

много ясно, получава се пенсия 1388,88 лв. Не е лошо.

Да, ама не - пенсиите имат таван!

Няма как да се сметне. Евтини сензации.

Който не е решил да източва НАП и подобни - той не е успял. Защитата е нулева, тази е арестувана, а за колко ли още не се знае. (или се знае, но който трябва - си мълчи)

за още подобни случаи от други институции,

А за ощетените ще има ли възстановяване на пенсионнитее им права!!?? Никой нищо не споменава за това, а е крайно време да има някаква база, която да обезщети потърпевшите! Нямам думи просто, докъде стига наглостта като тая шаврантия и нейните близки!! Да ги осъдят с възможно максималната присъда и да връщат парите на собствениците им!!!

ощетени са всички изрядни пенсионери, а тези обработени от въпросната другарка ще тябва да започнат процеса на удостоверяване на ново. Много от тях вероятно няма да се класират.

има държави, в които контактуваш по телефон и/или онлайн със съответната пенсионна агенция и всичко става за нула време.... получаваш документите на хартиен носител на домашмия адрес. Ако имаш възражения, обаждаш се по тел и/или онлайн за ново изчисление. Живях в такава държава и си получих полагаемата пенсия според вноските, които съм правил.

Е явно е забравила да плати я на Бойко я на Сотир я на Иван.Е и второ неприятности и хоп в панделката.Е може и да се измъкне ако плати поне тройно и си поправи грешката.

Ха, кажете сега, че нашите комунистически административни възпитаници не са факири. Трева да пасат индийците!!!. Така е като има огромна и неконтролируема администрация обучавана по марксистски образец, ще краде така пушек ще се дига. Народът прост, не работи, не учи, иска пенсии - ония на Запад трева да пасат. Ха сега да видя прокуратурата как ще реши проблема!!!.

Да не те е "шльопал" някой комунист та и тук успя да ги включиш?

При плащане на осигурителен стаж за пенсия , същият се заплаща в НАП . И лицето получава платежен документ . Трябва да се изчака няколко дни за да се потвърди плащането в НОИ и тогава се задействува процедурата за вида на осигурителния стаж -от получено висше образование, докторантура, недостигащ при

пенсиониране стаж, пропуснати вноски от осигурител, .....

Са си мошеничество и ,,всеки да си носи кръста,,.

Пич за да отидеш в НОИ трябва да си събрал всичката онази бумащина изискуема да се кандидатираш за пенсиониране. Като ги нямаш документите, ако не си от малцинстводо духаш тапети. Отиваш при Тази дама или която и друга да е да види документите, да ти каже кое, що. И става въпрос че не ти достига нещо , я УП30 (защото по УП 1 и 2 си талпа), или от университета за годините на ефективно обучение -и всичко това свързано с обикаляне, едната не и дошъл, другата мъжът и не и свършил .., третата бил отишъл с друга, или има болезнен цикъл в момента. това е време по опашки. А когато отидеш един, два, ен пъти и служителката или я няма, или е при шефаы,или спешен разговор по телефона сам ще предпочетеш някой да свърши тази работа (дето и на подходящ номер става с компютърна разпечатка и подпис) Та така, ако беше толкова лесно, нямаше да има и хора които се занимават с тази дейност

Докато услугата по изготвяне и консултации е делегирана на частни фирми измамите ще нарастват лавинообразно, което е и целта на управляващите. В правова държава тези услуги ги предоставя осигурителният институт било то безплатно или не. В крайна сметка целта е да се управляват, отпускат и пазят средствата на осигурените.

Няма страшно, държавата ни е богата, източват се едни пари от горе на долу по ирархия и право пропорционално, но ... все още няма осъдени, защото знаят не само добре източват но и наливат там където трябва, а .... народа (тези 80 процентовите) си плаща данъците доброволно и без хъката мъката. Така е в нашата татковина, кой как и колкото може. Лек ден.

Тази схема работи и в София, познавам лица които се пенсионираха по подобна схема от бивша служителка на НОИ София, която също има фирма и оформя документи за пенсиониране срещу заплащане. В тази схема участват и работещи в НОИ. Нищо ново в тази наша държавица!

А ми това е 100% сигурно! В мошеническа държава с управляващи мошеници какво да очакваш!

г-жа Нинова да иска оставката на Бойко Борисов и правителството в НС

И какъв точно е повода да иска оставката -Както виждаш схемата е работила още по времето когато Курни е била пад Черният Иван Костов, когато е приебатицирала Техноимпекс, когато приватизираха БТ Холдинг, дори и по времето когато СърГей я изрита от министерството на икономиката и енергетиката. Все пак ние болните от Алхаймер помним нещата от миналото, за разлика от дали ДНЕС сме яли. Ами и още нещо, "гражданино" те здецата нето не са сърбали попарата Нинова, още не са на възраст да глаасуват!

Те за това, от НОИ ми казаха " НЯМАМЕ ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ, ДА ВИ ИЗПЛАТИМ НАБРАНАТА СУМА ПО ЛИЧНАТА ВИ СМЕТКА ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД" На мене четири цирена сума, на колеги пецифрени суми. Да видим сега дано се поразровят и видят къде са "преведени" тези суми

"За момента е установено, че ощетените лица, доверили се на измамниците, са 18." Абе може ли някой да ми обясни защо лицата се наричат ощетени ?

Ами ощетени са хайде сметни с парите с които са си "купили" недостигащият стаж на колко пенсии се равняват хайде тези с 3 -5 хилки майната им. Ами онези дето са дали 16 хиляди лева -това колко минимални пенсии са. Дали ти е известно че купилите години стаж -заради висше образование, специализации на моменти са пенсионирани на размери под минималната пенсия за стаж и възраст за две , три, пет години. И че към момента се движат се движат под бъдещата минимална от 250 лева. И това са хора изхвърлени от системата заради ликвидации, съкращения, продадени за 1 лев предприятия, подлъгани он "законите" на Иван Костов да се осигуряват като ЕТ на две минимални заплати и прочие хора с висше, с полувисше, наивници дето подадоха рапорт да останат членове на БСП/БКП сиреч отказали деполитизирането колеги на Прецедента Радев -ама Деса Мерцедеса пък заработи с ...за тяхна сметка Гражданино!

Кой дава ей така 16 бона за една услуга, като купуване на стаж, което е напълно законно и може сам да си внесе парите. Или са знаели, че нямат стажа, ама искали пенсия. И го получават този стаж от фалирали фирми и непредадени архиви. Нищо, че някои даже не са я чували тази фирма- И не са ощетени, а съучастници.

Когато човек е тъп, на ФАКТИТЕ от близкото минало ще сложат отрицание. А не е трудно да проверите написаното. Инженер химик с 37 годишен стаж, съкратен съобразно преорганизиране на предприятието, започва да работи като ЕТ не за друго, а защото е на възраст която не се котира в нароилите се фирми и дружества (дори жени на 39 години вече не се търсеха, а ставаха чистачки на кенефи, миячки на чинии, на офиси.... Та като ЕТ, този инженер се осигуряваше на ДВЕ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ, пак върху тях здравно -но кото управител на ЕТ фирмата нямаше право на болнични. В един момент този ЕТ инженер е принуден да извади 35 документи за помещението в което е ситуиран и то на базата на строителни докуументи на сградата (а тя на 15д години към момента) няма инженерен, няма архитектурен, няма акт за въвеждане.....Та така още помещението трябва да има стая за жената, да има ВиК одобрени от ....Да има топла вода -и пак повтарям общо 35 документа, освен съгласието на съсобствениците в имота. Та да продължа, когато се принуди да закрие дейността, отиде да се грижи за болна жена за 1(един)лев на час, събираше тампоните, зигарите, люпените семки в офиса на една охранителна фирма -за два часа дневно зо/з1 дена на месец без осугйровки, без трудов стаж. Причина да закупи 3 (три)години от времето във Висшето учебно заведение. Разпореждането: на минимална пенсия за страната, минус осигуровки, и стойността на "закупеният стаж" Днес пенсията на този инженер химик е с 24 лева над минималната пенсия за стаж и възраст, а след новоприетата актуализация на пенсиите, ако някой не се сети ще е под сумата 250 лева за минимална пенсия

дпаги и аз да питам, ВИЕ ПИТАТЕ, НИЕ ОТГОВАРЯМЕ! (зависи дали питате за да научите или за да спорите) СЛЕД КАТО СЕ ПРОДАДОХА, РЕОРГАНИЗИРАХА, АКТУАЛИЗИРАХА ОТ РЕДИЦА ПРЕДПРЕЙТИЯ СЕ ОСВОБОДИХА ХОРА, ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО ДОРИ НЕ БЯХА ИЗПРАТЕНИ В БЮРАТА ПО ТРУДА! ПРОСТА БЯХЯ ИЗХВЪЛЕНИ НА УЛИЦАТА -ФАКТ!!!! Димо П. от 1994 година е извън Океански риболов. Започва на един развъдник за риба, но там не се води на договор, няма осигуровки.... Отива екипаж на кораб на известна варненска фирма, работи доста години, но се оказва че и там не са водили трудов стаж и осигуровки. И така Димо отдавна е прехвърлич възрастта 52 години и първа категория, няма стажа на 55 години, после не можеше да събере 100 (стоте)точки на Иван Костов.... Димо днес не е пенсионер защото не покрива и възрастта за пенсиониране по възраст. Ходи при приятели да помага за хляба и парцалите, отива в някой фирма да пази вратата нощно време, на някой платен паркинг -ама и там нанай трудов стаж ....

Айде на бас, че това не са единствените 18 случая! Схемата не е измислена от тази със сигурност!

Не знам кое е по фрапиращото в статията - това 10 години никой да не те засече за измами или това да откраднеш 269 досиета от НОИ и Никой да не забележи липсата им!? Бих добавил и за смешното наказание от 1-8 години ама то предвиденият арест е смешен и за всичките видове престъпления, тъй че няма какво да се коментира.

Източила? Без контрол е така...

Всички по-долу описани кражби и далавери в България са недвусмисленото зоказателство, че извършителите не са били правилно възпитани от ръководителката БКП или от ДКМС. А това на свной ред предполага, никога повече БКП или БСП като политически организации. Вредни са.

Що бе та нали пд вмъдрото ръководство на тези органицации, ние преди да станем пионлчета пеехме Комунистите Родината ограбват, комсомолците след тях вървят; Пинери, пионери - Славен път ви чака "трудов път".... Сигурно си доста малък за да помниш това

За откраднати 3 милинона 1-8 години ? Ами, тогава аз още утре се насочвам към придобиване на някой и друг милион пио съответния начин.

Десет години само слушаме как този или онзи източил,а истината,е че това са пари за семки.Истинските източвачи са в управлението на държавата и за да могат те да източват милиарди не променят законите и естествено има подобни кадри в ниските нива,които източват милиони.Десетки години слушаме как се въвежда електронно правителство,електронна здравна карта,електр.здравно досие,електронни рецепти,машинно и електронно гласуване,но уви електронни са само празните лъжи на управляващата мафия от герб и дпс.

правилно, трябва да я оставят да си действа, това са само за семки, тези три милиона..

Така ужилили пенсионерите, че те години наред получавали вероятно нелоши пенсии.

И сега ще плащат до края на живота и ще живеят с мизерни пенсии от 150-200лв.

От заглавието се разбира, че жената е откраднала 3 милиона от НОИ, което не се потвърждава от съдържанието на статията.

Поредното доказателство, че не правителството е виновно. Ние сме си виновни. В България живеят 85% крадци. Ако не е Борисов или БСП ще е абсолютно същото. Абсолютно същото... Българите заслужаваме на 110% скапаната си съдба. Защо сме 500 години под турско робство... Ми щото сме мишки и боклуци. Малки сме, тъпи сме. Крадливи и страхливи жалки боклуци. Жалко че съществуваме на планетата.

40 години осигурителен стаж няма никъде. През социализма беше 25години и 60 навършени .

това при бсп никога нямаше да се случи.. само станишев ще ни оправи..

Кражбите у нас се считат за героични постъпки на смели хора, управляват ни крадци и разбойници, скалата на ценностите се обърна на 180 градуса, сега честните хора се считат за наивници и лузъри, а подлеците са пример за подражание.

Кражбите у нас се считат за героични постъпки на смели хора, управляват на крадци и разбойници, скалата на ценностите се обърна на 180 градуса, сега честните хора се считат за наивници и лузъри, а подлеците са пример за подражание.

Живеем в някъкъв кошмар.Внасяш пари за пенсии тех ги няма слагат ти таван или не се преизчисляват с години,внасяш пари за здравни и тех ги няма дето идеш все си плащаш.На доктор да идеш и там си плащаш и не знаеш дали ще излезеш жив,а те от своя страна са с тесни връзки с погребалните агенции.На полиция не може да разчиташ дори може да те обвинят например че сам си си откраднал акумулатора а прокурора е цигански натиск избиран и завършва преписката с неизвестен извършител .Отиваш да си напазаруваш а цените високи ,а в чантата ти цялата менделеева таблица защото ако е произведено от истински продукти цените ще са по ниски ама химията е скъпа но затова имат трайност 2 години,после отиваш на зъболекар а там ти съдират кожата за един зъб и искат в кеш няма бележки няма НАП ,прибираш се изтощен в къщи а там те чакат сметките за парно ток,вода докато сам не почнеш да си говориш по адрес на всичките им роднини.

Мутрите 10 години ви дерат кожата или мълчите като олигофрени. От ЕС са дошли 50 Милиарда за 10 години ..и още по 100 милиарда Годишно Бюджет . ..това са над Трилион лева Похарчени от ГЕРБ за 10 години !!! От тях 10% да са откраднали ... ..са 100 Милиарда !!!! 100 Милиарда Откраднати от ГЕРБ са 100 Хиляди Милиона лева !!! Тази от Пловдив в затвора ... ..ръководството на ГЕРБ Доживотни присъди ,а Членовете на герб .. Конфискация на имуществото+Затвор !!

А можеше тия 100 милиарда, да ги откраднем, ние, ръководството на бсп-то дрОгари...

новото ОФ...

Една норма в Търговския закон пвелява, че се счита търговска дейност посредничеството.Тази норма на практика напълно удовлетворява онези, за които е валидна крилатата фраза " Търсят на хляба мекото и на работата лекото." От посредничество при продажбата на БТК е взето пет милиона лева. Дрпн-дрън е хоп- пет милиона?! Далаверка, не е ли?

А ние будалите ще внасяме в "доброволно-задължителни " фондове/забележете как звучи,хем доброволно,хем задължително/,та да има какво да източват тарикатите.Не го искам този идиотски фонд ,ама никой не ме пита, нали е доброволно -задължителен. Така са ни изядени и другите вноски за пенсия и затова ще работим докато мърдаме . Спокойни старини ,ще имаме на друго място за съжаление.....два метра под земята.

Възниква интересен въпрос: защо зачестиха финансовите престъпления от жени...в последно време много българки са хванати у нас и по света в кражби на пари... Уж били нежен пол, майки, сестри, ..призвани да дават живот и да учат на целомъдрие и достойнство, а те се изкурвиха, пушат като комини, пият, дрогират се, чукат се с който им падне, стига да е платежоспособен..така отвращават мъжете, превръщат се в морални уроди. На трамвайна спирка довтасаха три тинейджърки по на 12, 13 години, налапали цигари, които смучеха ожесточено,..направих им забележка, те започнаха да духат пушека в лицето ми, тогава се опитах да изтръгна цигарите от детските им ръце и започнаха ругатни и обиди, намеси се да ги защитава и една госпожа на възраст, нарушил съм правата им, ще викат полиция, ...какво поколение, какви женски изроди се развъждат у нас?

Защото мъжете вече и за чеп за зеле не стават - затова жените са поели роля, която е била отредена за мъжете в предходни времена

Кат'си толко хаирсъз, я да ни обесниш, за колко жени се грижиш ти лично? от средствата си, и от времето си, и от кавалерството си? То кото повикало теково се обадило, ти не се грижиш за тех, и те почвът да се грижът за себе си, какво тука не е ясно. Ти ако трее да висиш на ръцете на некой мъШ и той те попари, остави, загроби, унищожи, ти на местото на една жена, ко щеши да направиш, да легнеш да мреш ли. Оцелеване бате. Не щете жени, искате проститутки, на ви проститутки, ама и от проститутките се опалквъте, еми купи си кукла бате, не те спираме. Я го колко отворен, ке ни учи нас да мреме, а той какво. Кавалер бил, ама на картинка.

А на фирмите които умишлено фалираха и завлякоха трудовия стаж на хората кога ще им се търси отговорност

Отговорността отдавна им е потърсена и са се отчели нагоре по веригата.

Трудовия стаж се зачита ,независимо дали е фалирала фирмата ,достатъчно е работника да има представен в НАП и НОИ трудов договор

и тази госпожа и онзи хирург с 30 000лв заплата трябва моментален съд с пълна конфискация на цялото имущество - държавата спи и то дълбок сън

Съд ли? Къде сте видели съд в България? За кокошка няма прошка, за милиони няма закони. А при Бай Тошо за корупция такива присъди се шиеха, каквит сега не дават и на серийни убийци.

Тоест,народа е в дълбока кома.

Така е след като с " конкурс" на държавна служба за държавен служител се назначават снахи, дъщери, зетьове, братовчеди и все роднинки, които нищо не разбират, но са на държавната ясла и има кой да ги назначи! Честито на печеливвшите! Иначе спазват законите за отпущане на пенсии! Отвратена съм!

Те на опашка чакат и само де се появи някой случаен за тая длъжност почват с мръсотиите.

Тая - източила 3... Кво става, како? Хората вече не си поплюват така предновогодишно - като ще е, да е. А колко ли още хиляди се крият в тъмното и само дебнат последните ни левчета, тяхната....!

Мащабът на тези измами е за стотици милиони годишно в цялата страна. Лично съм бил свидетел на оферирането и разговарях с посредника. Каза, че е уредил стотици хора...

мда

Явно и Вие сте или измамник, или лъжец. Или и двете... ;-)

А вие без съмнение сте педерас.

Не казват реалния размер на щетите, за да не пбеснеят хората. За десет години толкова малко не осмисля цялата измама. Добавете една нула на щетата и удвоете тройката. И това е масова практика в НОИ и НАП - далаверата е дбре известна и си има посредници.