Бивш военен министър: 2% от БВП за армията у нас са малко

Предложението на Тръмп за отделяне на 4% за отбрана не е реално за европейските страни, смята проф. Тодор Тагарев

Обратно в новината

Коментари - Бивш военен министър: 2% от БВП за армията у нас са малко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко са , защото не са от твоя джоб.

Някой май бърка понятията. Това са 4% за Такса спокойствие. САЩ искат да платиш 4% от доходите си на техните оръжейни заводи, задължават държавите да купуват техни боклуци. Ако не го направят, значи са антидемократични държави, местната опозиция в лицето на съответното американско посолство е репресирана. и държавата трябва да бъде освободена.

Ами то откак свят светува има ясни правила за васалните (окупираните) държави. Или ще плащат данък или бой по ушите! В съзвучие с пословичното лицемерие на американците сега този данък се нарича "разходи за отбрана", а васалите са длъжни да купуват американско оръжие, отдавна предназначено за скраб. Очаваше се Тръмп да вдигне данъка, защото наглите васали не го посрещнаха на летището и не направиха теманета, което е задължително. Уж били на някакъв мач, ама тия подигравки не минават пред началника. Сега ще трябва да цакат двойно инак САЩ ще им пуснат по някоя ядрена бомбичка, я у Брюксел, я у Берлин, за да ги дисциплинират малко, щото са се самозабравили. Пък бабугерката изфирясаля Меркелица има наглостта да твърди, че те били суверенни държави и сами си вземали решения. Нечувана наглост, тежка обида и пошла подигравка с началника, който държи над 80000 дущи окупационен контигент на немска територия. А за БГ също много лошо се получи, дето не поканиха на таз важна среща печените Бойкоу и Цецоу, те със сигурност щяха да клечат на летището и да ударят сума ти наколенки, та да омекне сърцето на самодържеца и нямаше тогаз да има двойни данъци. А най- вече нашите щяха да изпъкнат на фона на непокорните западняци и можеше заедно с едното потупване по рамото и погалване по главичката да получат и прочие благинки от САЩ, с което отново биха влезли в историята навеки. Та голяма грешка се допусна на тази важна среща от атлантиците, взели та поканили някой си Радев, който хал хабер няма как се прави голяма политика, даже на летището не отиде, а и извинение за мачове не е измислил. Можеше поне да каже, че е настинал или нещо такова, а сега Тръмп ни е набройкал лошо, заедно с останалите неблагонадеждни васали и ще ни скъса гъза от данъци и бой по шишарките! Пфу- язък!!!

Да подържаме армия, която е в услуга на партньорите. Ние плащаме с животи и пари, а те си играят игрите. Всички мисии зад граница изсмукват ресурсите ни! Да се направят още две атпмни централи и ставаме недосегаеми(освен за американото).

Това опит за копейка ли беше или просто си тъп по рождение?!?

Има една древна мъдрост "културният човек не говори за култура" - същото се отнася и за умствените способности. " Не всичко е пари, приятелю!"

С тези пари можем да си купим само един самолет,за президента,а за другите военни няма да има друго,освен партенки,но пък те и без това си мириша,та за какво им са партенки.