"Бионтех" е против отпадането на патентите на ваксините

Компанията подкрепя намаляване цената на ваксините за бедните държави

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Процеса за изготвянето на ваксината беше толкова сложен, че прототипът на Бионтех беше готов за една седмица. Всичко е за пари! Стотици милиарди са това! Една никаква фирма може да си купи България сега ако иска. Направи паника и задължи хората да ти купуват продукта.

ама пък колко дадоха за лобиране на ЕС и САЩ да ги одобри първи.... как ще ги избият, ако няма патент...

Избили са ги вече, но пуста лакомия......

Тия с инфарктите унщожиха Астра Зенека, която продава по 4 долара дозата реално. А Пфайзера щял да продава на ниски цени, ама като произведе 1,4 милиарда за ЕС и още толкова за САЩ по 20 долара.

Етилов спирт и витамин С, това е патента.

Всичко е за пари! Нали бяха загрижени за здравето на хората. С ваксинациите до сега, би трябвало да са покрили разходите си и да са на огромна печалба. Защо искат да печелят още повече, разработчиците вече са милиардери?

"Бионтех" е убедена, че продължаващото разширяване на производствения капацитет ще помогне да се победи пандемията, посочи компанията и добави, че планира да продължи да доставя своите ваксини на по-бедни държави на "цена, която не е обвързана с печалба". Така си е, ако патента отпадне, такава пандемия ще се развихри че камък и дърво няма да остане на земята. Основната ефективност на тяхната "ваксина" е патента. Разбрахме! И разбрахме колко страшна е тази пандемия за човечеството! Когато човечеството е заплашено, най-доброто оръжие са патентите, масово всички да се ваксинираме с патенти!

N-Acetyl-L-Cysteine е ключът!

Естествено, че трябва да се защити интелектуалния продукт.Не може да хвърлиш толкова усилия и накрая първия тарикат наготово да копира и продава. Ако това се случи реално няма да има смисъл хората ,които теглят напред с прогрес човечеството да си дават зор, даже най-добре да чакат и те да копират ако някой се прецака и измисли нещо ново и ефективно..

Това в момента няма общо с ваксините особено. Просто в САЩ от известно време смятат, че има голяма каша в патентното право в страната и се афишира идеята изобщо да махнат патентите, за каквото и да било. Сега с това предложение опипват почвата.

Цената включва не само преките разходи , а и непреки . Ако взимат 50ст патент на ваксина , какво ще промени !? Който е изобретил ваксината , ще получи своята награда . Някой може да поискат и безплатно , но някой друг трябва да поеме преките разходи - материали , суровини и др. Ако някой може да поеме тези разходи добре , но ако не цената не би трябвало да пада под себестойността .

аф

Волво изобретяват предпазните колани, но не се лакомят и предоставят изобретението за ползване от всички компании. В някои случаи патенти не трябва да има, особено, когато финансирането е и от държавни бюджети като в случая с тази ваксина.

аф

Не “би трябвало” , те вече са на огромна печалба, но тук дума имат (акционерите) инвеститорите , защото те вече започват да ламтят за повече и повече пари.

Те затуй и бяха пред фалит - също като ксерокс

ще си проличи чии фирми са на семити

Монопол върху достиженията на науката, медицината и образованието.Здраво цицат кърлежите, които смятат себе си за богоизбрани, а всъщност Христос ги е изгонил с думите "Вън от дома на баща ми!" а преди това ги е предупредил казвайки " По лесно камила ще мине през иглено ухо отколкото търговец да влезе в рая". Не са се поучили и не са го приели за спасител,защото не им е изгодно.Христос им е казал " Ако имаш две ризи,дай една на ближния си". Те са свикнали само да свалят кожата от гърба на ближния си. Затова Бог разрушава храма им,затова никога няма да има мир до второто пришествие на Сина Божий.Четете Библията там са отговорите на вашите молитви и страдания!

ще отпаднат патентите, ама дръжки - нали тогава ше разбереме с ква чорба наливат хората

Съставките са обявени, прост и беден ми ганьо