17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Надушило е че малкото уродче не е читаво.

Поздрав за всички кучезащитници - Да ви сера в устата!

Да ти сера у гъзо.

Законът не позволява да ги храниш оставяйки храна на улицата, но маса хора продължават да го правят. Сами си развъждаме проблемите, за което плащаме и данък. Хората също сме за евтаназия.

Мисля е време и хората да почнат да хапят кучетата - като няма друго работещо решение

Не мога да разбера това кастриране,чипиране и връщане на улицата,кучетата нямат място там! Бях свидетел как глутница кучета издърпа гумените уширители за калниците на кола пред блока,нощно време,адска дандания,собственичката и семейството и ги разгониха с тояги,като понабиха някое друго. Жената беше подавала многобройни сигнали за въпросната глутница,без резултат до сега. Ако не го бях видяла, нямаше да го повярвам!!

Това с кастрирането дава солидна гаранция че никой няма да бъде изнасилен от обработеното куче. Ако бяха включили и зъболекари да им вадят зъбите, и хапането щеше да намери своето решение

Как бездомни? Кучето е на кмет Фандъкова. Има и чип на ухото от столична община!

Пускал съм поне 10 сигнала за глутница от 15 кучета, която броди из двора на 66-то училище на ул. Любляна в гр. София. Общината нищо не направи, но накрая еколожката на община Овча купел ми написа да не й досаждам повече.

всичко ви пречи бе ..всички животни да изтрепете..лоши сте хора много от вас

Не ми пречат кучетата, ама искам който обича кучета да си ги вземе вкъщи и да ги гледа спор нормите - да ги разхожда ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и САМО на повод, а ако са агресивни и с намордник.

Кой е лош бе? Какво ми пречи, аз гледам в нас питон. Ти ОК ли ще си да го пускам да се разхожда безконтролен по улиците или из блока ти?

Ако е едноок питона ... може.

В демократичен Булгаристан агресивната мастия е издигната в култ, както кравата в Индия. И няма никакво значение, че хапят и разкъсват деца и възрастни...Мастията е свещената крава в Булгаристан. Тя сере и пикае по улиците ни, лае, напада, хапе, тормози всички. Но това няма значение. Мастията е в култ, децата и хората са нищо.

Пич, айнара си е айнар. С куче, без куче, лайнар. И ти си такъв. Това е проблема на България, не кучетата. айнари си изоставят кучетаъа, айнари ги размножават, айнари не ги глобяват. Кой разбрал, разбрал.

Ами то кучето скача според тоягата.

При такава ситуация - директорът на училището в пандиза. Кметът на общината също. Еко-меко равновесия и тям подобни, разформироване на момента и да връщат всички пари, с които са "решавали" проблема с бездомните кучета. Това е единственият начин да се реши проблем, който нарочно не се решава.-

И ай стига с това как вината била на тези, които били изоставали мастиите си... Що за тъпотии ? Аз не познавам такива. А и как няма да се знае това ? Има си начин, както е в европейските държави. Всяко псе се води на някой и е вписано в общината например. И после като го срещнеш на улицата идва ред на собственика му. Няма другите да страдат заради нечие безхаберие. Има си начин всичко това да се установи и виновните да си понесат отговорността. Аман от булгаристански тъпи оправдания за неща, които отдавна са организирани в Европа. Но тук явно е дива Индия. Агресивни мастии и котки по улиците, серат и пикаят наред, хапят, стресират, лаят, нападат хората. От криворазбран хуманизъм ? Не, от печалбарство. Има бая пари за лапане. И социопатните кучкари лапат здраво...

Пич ти от луната ли падаш? Тук е било все така, и сега е така и така и ще си остане в близките 10-20 а вероятно и повече години.

Като не ви 'аресва, не ходете на училище бе!

Единственото решение е кастрация на бездомните четириноги и солидни глоби за таз организация Екоравновесие все пак какво правят абсолютно нищо?

Не кастрация,а евтаназия.

Ама веднага охраната на училището да се уволни. Защо не е прогонил кучето от двора. Ако трябва и с убийство на кучето.

Вече и в училищния двор ли мастии хапят децата ? Явно мастията е свещено животно в демократичен Булгаристан. С това се родеем с Индия и африканските държави... По нищо не личи, че сме в Европа с тия агресивни мастии по улиците ни. И котки...

Добре, дошли в страната на Тиквата! А, и на всичките идиоти, които той домъкна в управлението за да крадат с него и за него. Не само, че дишаме най-мръсния въздух, ядем най- долнокачествената храна, ток отнема човешкия живот на улицита, а сега и глутиници бездомни кучета хапят децата ни.

Съдете директора на училището за 6цифр.сума Съденето ще му е от полза,Тои е отговорен за децата във училището,Съдете го до дупка ако искате децата ви поне да са защитени от закона.Ако е невинен пак го съдете за 8цифр.сума да си я поделят със равновесията,фандъкова,и цялата пасмина политици и кучкомани.

Кастрация след ухапване брейй

Веднага убиване на кучето.

Ебах ги тез кучкари и бъхлясали коткари - ако имаш късмета да не те ухапе помярът им, им газим ежедневно лайната по тротоарите - и то, от центъра на София - до кварталните градинки, та и под балкона ми - абе където и да се обърнеш - лайна и миризма, особено след дъжд и като напече слънцетор лятно време -а и ми подпикават само гумите на колата - за бонус, .... цялата ни работа в БГ е свинщина и дива селяния ...

Тия комплексирани малоумници/чки с песовете трябва да бъдат задължени да ги развяват единствено в гората. Болести, мръсотии, фекалии... До гуша са дошли на хората! Къде я има тази простотия като у нас???

Виновни са управляващите.

32 години едно и също! Правата на помиярите са по-важни от тези на хората. За това че една банда псевдолюбители на кучета трябва да правят пари от нищото! В цяла България е така! И как един депутат не предложи проблемът да бъде решен радикално и един път завинаги! Както е в Европа, САЩ, Япония и всички нормални държави!

30 години правим безмислени коментари. Мафията, която се занимава с бездомните кучета, печели баснословни суми от тях и се подкрепя от вън. Затова цялата страна "не може" да се справи с проблема. Ако няма протекции - за 48 часа проблемът е решен. В скандинавските страни има два вида кучета - домашни, чипирани, контролирани от собственика, с плащане на данъци. Всичко друго се води безстопанствено и подлежи на евтаназия след 24 часа от залавянето. Това е РЕШЕНИЕТО. У нас общините плащат луди пари за хващане, хранене, кастриране, къпане, чипиране, приюти, персонал за тях и много други, и то при условие че няма пари даже за децата в детските градини. После тези кучета пак се пускат на улицата - законно. А ако няма достатъчно, кучезащитниците уж "осиновяват" доста от тях и пак ги пускат на улицата. Дори да ги хванеш, не можеш да ги санкционираш, защото имало "тайна" на осиновяването. Като знаят, че няма санкции, хората свободно си пускат и домашните кучета по улицата - в 99% от случаите актовете и наказателни постановления падат в съда, защото никой не признава, че кучето, което е сторило белята, е негово. Ако имаше незабавна евтаназия, никой нямаше да го пуска на улицата. Ако си го потърси обратно в 24 часовия срок преди евтаназията - 2000 евро глоба, затова, че е на улицата без собственика. Така се прави държава. Останалото е мафия. И кучета - които ядат хората, докато законите пазят кучетата, а не хората. Празните приказки за хуманизма към кучетатата може да продължат...

Всичко е ОК да си държат шаровците. Просто като го хванат чипирания Шаро на улицата почва да тече сметка за хотела. Ако собственика не го прибере и си плати сметката в един разумен срок от 2-3 седмици приятни сънища за Шаро и смеката на ЧСИ. Хем Мафията доволна за бизнеса хем Шаровците няма се мотаят по улиицата. Шаровци без чип - приятни сънища. Права и отговорности и който пие си плаща. Твойте права свършват където моите започват а сиренето е с пари. Да гледаш куче в града е лукс а н прищявка.

Шибаните кучелюбци са виновни. Като искаш куче вземи го в къщи и го гледай. Ама не. Те защитават бездомните кучета, които са реална опасност за всеки човек. Така е лесно нали? Хората кучета ги яли.

А дали детето не е по-виновно от кучето? Шибаните чалга-родители са виновните.

Виновна е майка ти на теб!

Пенявите се до следващия път със следващото дете. Кога е въпроса, не дали.

Всяко бездомно куче е кастрирани, загладило косъма, с къщичка и две купички. Там ухапани няма. Защото има човечно отношение.

А в Ханой бездомни кучета няма никакви нито дебели, нито клйощави. Както и в България няма бездомни прасета. Знаех си аз че виетнамците ще ни липсват.

"Екипът е заловил кучето. То не е кастрирано Малко не разбрах, нали е нахапало момиченцето, не друго. Кастрирането какво ще помогне. А и самото кастриране, не е ли по-зле от наръгване. Който го извърши и нанесе такава травма на кучето, не се ли отиваше 2-3 години в затвор?

Тъй, де, те не ни клецат, хапят ни!

ама хората мислят в перспектива. Знаеш ли какъв акаъл може да му дойде следващия път на кучето.

Ни ме интересува някакво си дете, или онзи пребития от 12те ултраси, или някой друг полу-убит журналист. Искам просто да знам какво мутрата е "инспектирал" днес с джипката и как полицията геройски е заловила терористите, които са отишли на незаконно празненство по случай рожден или новородено терористче. ОК?

Ясен си , ти си от тия дето си хвърлят боклука през балкона защото Бойко краде

Платен гербер тоест тъпанар без никакви други умения

доообре , аре бегай при Маяама

Кучето е настанено в клиника и после в приют.....дира,дайте справка колко хора измряха от измръзване по улиците на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ,тази и миналата година за ампутации на крайници също дайте статистика....

Оставка на ромската кметица на София !

Снимката е показателна.

Разбира се, добричките хора, които хранят милото кученце, няма да поемат никаква отговорност. НИКЪДЕ в цивилизования свят го няма това да хвърлиш един кашон пред блока и да започнеш да храниш глутница кучета! Никъде!

Защо в Германия или САЩ няма улични кучета?

Защото няма диви селяни да ги изхвърлят на улицата.

Реднековете какви са?

Каквито ще да са , но явно не са безотговорни

Един добреподдържан реднек никога, ама никога няма да пусне кучето на свобода. Ще го гръмне псето до незаконния ракиен пардон мууншайн казан и ще го остави на койотите, за да може като идват да стреля и по тях.

Причините са много: 1. Повечето кучета, котки и тн се кастрират още като малки. 2. Има много ефективни кучкари които прибират бездомни кучета. Като ги повикаш идват бързо и в повечето случаи залавят бездомника. В повечето случаи бездомника има месец да бъде осиновен. Има и частни такива които ги държат дълго или докато си заминат от естествена смърт но са малко щото будалите които им снасят не са много. Повечето са организации кото реализират печалба и не може да си извадиш дарението от общия доход. 3. Има диви животни които много бързо папат бездомниците. 4. Има концепцията да си защитаваш дома в много щати. Ако е на мойта земя и ми заплашва живота или здравето на мен или на тези които са ми близки мога да се защитавам със всички средства включително и огнестрелно оръжие. Изключение са бели мечки, вълци (в някои щати), алигатори и други защитени животни. Някои животни които са ловни трофеи и тн. може да се стрелят само в определен период иначе е разправия. Има и други които изпускам но комбинацията от тези оисани по-горе намалява бездомните кучета и котки до бройки с които мога да живея. Има ги и тук но не са голям проблем. Ако куче ме ухапе ще намеря кого да съдя, собственик, града и тн. По интересно е че моята застраховка ще съди за да си върне парите които са платили на болницата. Да когато системата е направена добре тя работи. На някой може да не му харесва, но правилата са доста ясни и работи ефективно. Проблем са обикновенно тези дето гледат кучета за бой защото обикновенно са такива безпарични, но градовете им вземат кучетата, обикновенно питбули и най често ги убиват защото се считат за заплаха. А собствениците дължат пари а в по драстични случаи може да имат и ефективна присъда за застрашаване на живота на кучетата.

Разпитано ли е ? Дало ли е показания ? И защо е в приют а не припка из Елисейските поля ?????

Кучкарите са идиоти. Те не прибират в къщата си куче, те искат да му дадат свободата да хапе Те искат процес срещу неизвестен извършител, когато става дума за куче. Те искат парите от държава, от Европа и от други милостиви идиоти, за които човешкият живот е нищо, кучешкият е важен. Идиоти - на сметката ви се пишат вече три изядени жени, две изядени деца (циганчетата дори не броим!) и един професор. Това само за десетина години. Колко още искате да бъдат изядени от нас и колко още хиляди трябва да са ухапани, за да мирнете? Дали ще ви заболи и колко ще ви заболи, ако унищожим глутниците? Ще ви заболи ли толкова, колкото го е боляло професора? Най-накрая се чу - отвъд голямата лъжа, че смъртта на кучетата няма да помогне за проблема. Ще помогне - смърт и големи глоби за изхвърлено куче - това е навсякъде, където няма кучета. Просто е - вече ви го предложиха официално - ако до месец едно куче не бъде осиновено, то трябва да се приспива хуманно. Който обича кучета, да ги вземе всичките и да ги гледа на село, без да ги пуска отвъд двора си. Но кучета, които никой не иска, просто не бива да има. Те са заплаха - дори и само едно дете да ухапеха, в нормална страна щяха да ги приспят Но България не е нормална страна - показах преди време как кучетата убийци на баба Гена от Ловеч не бяха приспани. Някой ги спаси така, както не спаси старата жена

То и ти си идиот, ама не виждам някой да те е евтаназирал.

По голям идиот от теб няма. Ако куче ухапе мой близък ще го убия и не ми пука. Ако го защитиш му прави сметка, няма да ти се размине.

В този дух , и защото жертвите от ПТПта у нас са повече от тия в Сирия предлагам и - книжка за авомоби; след като направиш 21 години , шофоьори със стаж по-малък от н- брой години да нямат парво да управляват мощни авомобили , по-тежки санкции при положителна алкохолна проба или такава за наркотици , и тн.

Коментар на неуравновесен тип. Не ме е страх от кучета, а от социопати и изтрещели

_stankow

Гледам всички програми за зоополицаите в щатите. Куче, което е хапало човек дори не се предлага за осиновяване - приспива се веднага. Кой ще го осинови такова ??

Бездомните кучета отдавна мястото им не е по улиците......а домашните с наморници и стопаните да им събират фекалиите......тротоарите са като градси кенеф,да не говорим за междублоковите пространства...

Абсолютно! Наистина не разбирам как може да си оставиш кучето да си свърши работата на тротоара и после да се.разбождаш и газош в него, наслаждавайки се на миризмата...

Ми как ? Това са диви селяндури налазили града...За тях хигиената не е приоритет.

Политиците лъжат директно, когато става дума за кучетата. Отлагат проблема с четири години, после се сменят и новите отново отлагат проблема след четири години. Дори отчасти не се решава дори когато имаме труп. Дори да се опитаме да го решим - ще има живи вериги, които пречат на решаването на проблемите. Това място е сбъркано, има му нещо. На кучетата трябва да се даде шанс - един месец. След това те на улицата трябва да се третират като плъхове и други вредители - много опасни за децата и старите хора - точно колкото пияните шофьори например. И далаверата трябва да свърши. Не искаме още четири години да ни лъжете. , направете зоополиция както е в САЩ. Ще спечели общината много повече пари и хората ще са спокойни и работа ще осигурите. От глобички : за куче без намодник,за акане на улицата ,за кученце без паспорт....по 50левчета или по 100левчета за повторно нарушение и хората ще се научат на отговорност и дисциплина. Но на вас май по ви харесва анархията защото по лесно се краде от програмки и проектчета?? Проблемът с кучетата е една от най -доходните далавери на всяка община.Когато се гласува годишният бюджет се заделят за проблема средства-/суха пара/ ,ако на следващата година проблема се реши то отпада и отпускането на пари,затова проблема се подържа и така година след година -до края на света-елементарно Уотсън. Нещо подобно като проблема с дупките по пътищата, прблема с ромите,проблема с мигрантите....ИМА ПРОБЛЕМ-ИМА ПАРИ.

_stankow

Проблемът с кучетата нарочно се поддържа и изостря. За да се държи обществото разделено и озлобено. Разделен народ лесно се управлява ...

- Ааа влизай, влизай, то кучето е кастрирано !! – Абе...аз...май ....такова...повече се притеснявам да ме ухапе ...

Не закачайте животинчето. Онова лайненце сигурно е било виновно.

Moje i ti da si pumiar

щото си прост, за разлика от помиярите , които са само злобни.

теб друго те хапе

защото те кълве петела!

Екоравновесие са по голями пумияри от бездомните кучута,аз лично съм поддавал сигнал преди 7месеца за тези кучета...община младост и те си спят зимен сън,не само тези три кучета са има и още глутници в младост.

Викали сме "Екоравновесие", идват, чакат кучето да е на адрес. А те кучетата обичат да обикалят, а тези от "Екоравновесие" нямат време да дебна ти да чакат и така. Каква работа реално вършат - не е ясно

Ама като ги "вържеш" с кукички или ги "упоиш" с антифриз пак мрънкат.

В нито една друга европейска страна няма мотаещи се безпризорно кучета по улиците, само в нашата управлявана от мутри ГЕРБ страна кучетата се разхождат свободно и хапят хора.

Само в Индия и Китай,ама в Китай поне ги ядат....

Какъв лош късмет, да го ухапе некастрирано куче , друго си е да е кастрирано. Екото ще се размърдат само ако пострадат кучетата иначе хич не ги търси НЕНОРМАЛНА РАБОТА

Докога ще има помияри по улиците? Ако някой се грижи за тях (блок, вход, магазинери) добре, ама повечето само обикалят на глутници покрай контейнерите и из парковете, хапят хора, нападат други кучета и велосипедисти, оставят смрадливи купчини след тях. Докога? Правете като на Запад, нали се уж сме европейци. Там като го хванат кучето отива в приют, чака един месец и ако не го осиновят - евтаназия. Но е задължително да се популяризира осиновяването на такива кучета, защото съм сигурен, че много биха намерили дом. Много хора дават маса пари да купят на детето куче от определена порода, а после го захвърлят на улицата като ненужен боклук. Е такива тъпаци също в приюти и също евтаназия и за тях.

Ами не излизай на улиците и ще намалеят с един.

То повече няма така да прави

Дира са големи БОКЛУЦИ, като няма с какво да си запълнят страницата ,пишат за ухапани от кучета с едър шрифт. Деба вашта мама деба !