17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се нагрее пясъка до 70С, трудно ще оцелеят бълхи и кърлежи. Обаче спорите на тенията оцеляват. И не е толкова страшно, ако са погълнати и са се развили в червата. Тогава се прави операция или се взимат медикаменти, ако е в ранен стадий. По-лошото е, ако са вдишани в белия дроб. Там те се развиват, правейки кисти. При това, първата, която се развие, отделя вещества, които подтискат развитието на другите. Така докторите могат да отворят пациента, да изрежат кистата, а след някой и друг месец следващата спора да започне да се развива отново, правейки поредната киста. Лежейки на заразения пясък, като нищо можете да вдишате няколко - сухия пясък и високата лятна температура бързо изсушават и разпрашават изпражненията, които се разнасят дори от минимален вятър, като напр.бриза. Така че като храните или защитавате рунтавия Шаро, дето Ви върти опашка, щом Ви види, имайте предвид последствията.

Има и много домашни помияри разхождани от стопаните. Ако им направиш забележка скачат да те бият. За намордници и чистене на лайната е излишно вече да се говори.

Защо не кажете две думи за още по-големите заразоносители КОТКИТЕ. Които живеят и по къщите като домашни....любимци и котешката тения е също толкова опасна колкото кучешката....

Толкова ли сте ограничени, та не разбирате? Та това е специален проект, иницииран от Портних и финансиран с наши и европ. средства, за привличане на допълнителни туристи, любители на природосъобразен начин на живот. Самата Ангелкова не случайно се фръцна тия дни насам, за да огледа още веднъж реализацията на добрата идея. Скоро към псетата ще се добави и катун цигани, които преди това ще се сапунисат в Шокеровия канал и ще носят радост на полякини и рускини... Водата отдавна е мръсна, заведенията заустват директно в морето, пясъкът е по-малко от фасовете, с бълхи, тении, фъшкии и кърлежи. Дерзай, кмете - чиновниците от РЗИ, ХЕИ, Басейнова дирекция и мутрите на ТИМ са зад теб!

БРАВО! Никой не мисли за здравето на хората. Защитават се помиярите и то защото организацийте получават пари за това. Защо не си ги приберат в къщите или апартаментите, като им е жал за тях. Защото е сладко да харчиш пари и да симулираш дейност

НЯМА безопасно инвазиране с яйца на кучешката тения/не са спори/,яйцата издържат до една година в околната среда...А,да-нивото на случаите,в които е диагностицирана ехинококоза по хората в момента е като през педесетте години на миналия век....

Очевидно предпочиташ плъховете. Котката е 100 пъти по-чисто животно от кучето и не те напада когато си вървиш по улицата.

АМИ ПЛЪХОВЕТЕ ?

Отивате в аптеката казвате на аптекаря "Отрова за плъхове ама по големи" 99 % от аптекарите ще ви разберат и ще ви кажат как да я използвате

Да се изловят и да се връчат на КУЧЕЗАЩИТНИЦИТЕ(няма само да ЛАПАТ пари).

Очевидно гледаш котки в домът. Това, че котката не напада от глад защото знае как да се умилква на хората не означава, че не пренася същите дори и по- опасни болести. Аз не предпочитам плъхове. Животните живеят в гората не при хората.

Пий си хапчетата и не пиши глупости, че ставаш смешен. От някакви си бездомни кучета такива сценарии вкара, че трябва сериозно да те прегледат.

Ти май си гербаджиско джендърче, а? Идвал ли скоро във Варна или само седиш пред телевизора, зяпнал в оня надут хаджия, дето една вярна дума не е казал, а бандитите му ни ограбват най-безцеремно? Ела да се изкъпеш в Шокъровия канал, да ти се размажат фекаллите по тъпата кратуна, а после седни до тия "мили" кученца - наблизо са, или пък иди на Южния плаж до вълнолома - ако си късметлия може и да си намериш място на пясъка сред пълчищата плъхове!

Варненци, кучета ви яли! Кучетата са вече на линия, вие сте на ред!!!

Котките също нападат и са опсни, когато си пазяр малките. Мъжките се бият за територии.... Ама я ги виж колко са с извадени очи от боища. Варна не е джунгла!!! Домашните животни в къщи, другите в приюта за бездомни! Ние сме европейски град.