Коментари - Без увеличение на заплатите до март. Ще се справите ли с разходите? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е как да се справи голяма част от народа с тая беднотия???????????? Ами 240 броя в парламента само се карат и си вземат хиледарките.Да останат и те на минимална социална пенсия , / а тези хора са и болни/,тогава ще ги питам как ще се справят.Безсрамници!

Без увеличение на заплатите..... Хмм. Доколкото знам държавата може да увеличава заплатите единствено на държавните служители. Пък като не съм държавен служител, как по-точно заплатата ми зависи от увеличението на заплатата на държавните служители? Увеличението на минималната работна заплата, няма нищо общо с увеличението на заплатите на работещите в частния сектор. Та, какво ме касае мене и всички останали работещи в частния сектор, дали държавата е увеличила възнаграждението на държавните служители, при положение че на всички като мен увеличението на заплатата зависи от шефа и от собственика на фирмата?????

Депутатите и чиновниците в Президентството и МС бяха увеличени За другите какво им пука.

До кога ще увеличаваме заплатите на АДминистрацията и нейната численост!?

Не работи в държавната администрация и увеличението на заплатата не му зависи от увеличението на заплатата в държавната администрация.

Да му еба майката на ЕС като не мога да си платя тока .

През Соца администрацията беше 60 000 при 9 милиона население,сега е 600 000 при 6 милиона население

Минималната работна заплата важи за всички, както и данъците и осигуровките. Т. е. има как променят заплатите и на тези, които не са държавни служители. Да не говорим, че правителствата правят бюджети, печатят пари, финансират войни и странни проекти, което води до инфлация и реално определя каква е стойността на парите които ни дават.

Който не работи, не трябва да яде. - българска народна поговорка.

Значи депутатските заплати ги увеличиха още в първата работна седмица на НС, а другите да го д@хат, както каза Асен Василев

Колко е администрацията, какво те бърка? ... Ииии... точно по соц-а администрацията беше най-голяма. Всичко беше държавно и чакаше на пари от държавата. Сега е частно и всеки се оправя сам.

Ама никой не скача и не дрънчи с празни тенджери. Значи сме ОК. Трябва не до март, а до догодина септември да не се прави никакво увеличение. Народът си е екстра!

Увеличението на заплатите в държавната администрация води до увеличение и в частния сектор. Няма как частникът да ти дава 1000 лева, ако навсякъде в държавната администрация заплатите започват от 2000 лева. Защото ще останат хептен без кадри алчниците.

Не се прави на специалист, от 100 км. ти личи, че нищо не ти е ясно. МРЗ има отношение само към най-ниските доходи. Ииии ... правителствата не "печатат" пари и дават пари само в държавния сектор, стойността (благата) се създава в частния сектор. :))

По време на инфлация доходите се задържат, дори трябва да се намалят.

Щом не сме на улицата със сопите, значи всичко ни е наред.

Как ще издържат тези депутати само с едно увеличение от 700 лева .

Сега гледайте как ГЕРБ-ДПС ще разпределят излишъка края на годината, това с срехама за разпределяне през последните 12 години. Декември се разпределят милиарди на наши фирми, без да минава през народното събрание. С нов бюджет това няма да бъде възможно и краденето ще спре и ще има пари за най-жудаещите се.

Че как да не го бърка? Нали той им плаща заплатите?

МРЗ има отношение единствено за това колко осигуровки и данъци ще вземат от армията самоосигуряващи се, т.е. от най-най-дребния бизнес. МРЗ вдига данъците на най-бедните!

Някой нов мит няма ли да измислите, че този вече се изтърка.

С минималната заплата са вързани социалните разходи. С минималната заплата са вързани осигурителните прагове. С минималната заплата са вързани заплатите на държавните служители. Значи ако се увеличи минималната заплата трайно мързеливите ще получават повече пари, работещите в частния сектор ще внасят побече в бюджета, от държавния бюджет ще излизат повече средства за заплати и осигуровки на държавните служители. И питам - на работещите за какво им е увеличаването на минималната заплата? ПП: И тук митове няма. Всеки може да прочете законодателството.

да пишеш за излишък, прочети какъв е дефицитът на бюджета. /Дефицит значи недостиг на средства/

с цифрите сте в грешка - общата численост на администрацията според данните в НСИ е 98 540, но в това число влизат лекари, медицински сестри, санитари, шофьори в спешната помощ, учители, помощник възпитатели, лелки в детски градини, полицаи, пожарникари, служители на затвори, жандармерия, военни, социални работници, служители на чистотата и т.н. Като извадим тези хора от тази цифра, реалната администрация е максимум 40 000, при това преко сили! Дори и да изключим органите на реда от общият брой, то най-висок брой държат учителите и медицинския персонал, които също се водят администрация!

общо има минималната работна заплата със заплатите на администрацията? Години наред се увеличава миналата без да бъдат индексирани други заплати спрямо нейният праг на увеличение. Наскоро правих проучване на тази тема и се оказа, че дори и в момента в болшинството администрации има следният парадокс - чистачката, която е на минимална заплата и няма никакви отговорности, взима с 10 лева по-малко от един експерт, който носи голяма отговорност за действията и решенията си!

администрация парите за заплати се отпускат от бюджета въз основа на щатно разписание. Длъжности - бройки - щатни заплати. Как точно ще бъдат разпределени вътре във ведомството, това решава местния велможа и гл. счетоводител обикновенно. Но при всяка промяна на МРЗ бюджетните средства се увеличават.

За свободните бройки парите се разпределят като премия в края на годината!

ако го има ... в заглавната лента са объркани процентите на отговорилите с " да " ...

заплатите се отпускат от бюджета, минималната заплата се увеличава с ПМС, а другите заплати се увеличават с приемане на бюджет за съответната година, НО само ако в държавния бюджета е заложен процент на увеличение. Примерно: ако заложеният процент в държавния бюджет е 10%, то това Не означава, че заплатите ще се увеличат с този процент. Това означава, че бюджетът на дадена институция ще бъде увеличен с този процент, а заплатите на служителите на база годишна оценка за свършена работа и вътрешни правила за формиране на заплати - т.е. взависимост от правилата евентуално могат да получат 1, 2, 3, 5...%, взависимост от това как са заложени във вътрешните правила. Иначе, да, когато се увеличи МРЗ институциите се дотират с допълнителни средства, за да покрият разликата от увеличението, но Не получават автоматично пари и за увеличение и другите заплати. А относно премиите в края на годината - законът отдавна в променен и нямат законово основание да си раздават неизразходваните средства като премии, всичко се връща в държавният бюджет

Чакам извратеното Деси да стане премиер и тогава ще видите,никаква увеличение, ще направя така, чи да измрат всички пенсионери за да крада на воля,а ДеситУ да ми духа кавала.

Да ви умрат децата на всички управляващи! БОКЛУЦИ!

Ходи да работиш по 12ч. На крак в Пирогов за 800лв., което е 25лв. На ден! , и ако си под наем, и разходите са ти 400 наем, 100лв - ток лятото..., а зимата300, вода,телефон..., ами храна? И сам да си ...- Египетските роби са били по-добре. Е баси държавата! В тая тиня трябва да си айдук да оцелееш

Що не живеят тия "управляващите" с 800 лв.на месец? 25лв. На ден? В тая гадна държава трябва да си престъпник да оцелееш!!!!!!

Ще се трравите ли до март с 10 лв на ден тези дето итате боклуци долни!!!!!!!?????

Да съкратят циганите, бежанците... И 50% от администрацията!И

Увеличиха си техните заплати веднага а минималната не можело и изцяло доходите на хората да могат да живеят нормално

НЕКА ДА СМЪКНАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПОТАТИТЕ НА 600ЛВ. И ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ СПРАВЯТ С РАЗХОДИТЕ

Не

Неее напротив няма да се справим наем+сметки да не говорим за храна+телефони Интернет гладуваме някой път и мислим за съмоубиство накрая това ли искате от варна 4 човека се хвърлиха от Аспаруховия мост защоо???? От глад и безпаричие накрая и ние така щее направим ако няма промяна вие взимате Хил лв а ние с минимални 710 до никъде до никъде не!!!!!!

710 лева,но ние не ги взимаме .А удръжките никой не ги слага.

Бог да ни пази от хишниците....ако има народ... ще се промени всичко...НО...

Заплати на депутати 710лев.... това е нормалното...те имат бизнес...гладни няма да останат, като народа...

Мислите си само за вашите газове.Ане на народа Боклуциииии