Без лятна ваканция: 28% от хората в ЕС нямат средства за почивка, 1 млн. са българите

Най-лошо е положението в Гърция, а страната ни се нарежда сред тези с най-голямо разделение между хората с доходи над и под 60% от средния за страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега съм по спокоен това са близо 30% и аз съм в тях, ехаа!

Почивката не е задължителна. Аз за последно съм ходил на курорт през 2011г. От тогава хода за по един ден на плаж през уикенда три-четери пъти в сезона, не ходя по заведения и толкоз. Доволен съм, че се научих да не пилея излишни пари за глупости.

Неуки нещастници има на всякъде. Не ми е мъчно.

tonk11

Сигурно е така. Има хора с ниски заплати които не могат да отидат на почивка. Аз обаче питам нещо друго-защо са с ниски заплати? Какво им липсва та да не са им високи заплатите? Каква е причината? И моя отговор е - липса на образование и ценс. Човек с знания и умения не би трябвало да има проблем със заплатата. Така, че всеки да търси проблема в себе си а не да се оплаква от заплатата.

Как да ходя на почивка като имам пет апартамента и немога да им намеря наематели? Как ще събера пари за шести?

Бах мама му,България да е процентно с по-малко бедни отколкото Гърция,Хърватия и Румъния, това не е за вярване.

Съгласно изнесените данни, излиза, че в България шест милиона си позволяват да ходят на почивка. Вервам им.

Затова пък в Раша 'цели' 4% МОГАТ да си позволят почивка за да могат родните ни ватни мажоретки да ореват орталъка от гордост как били изкупили Черноморието и превзели курортите по Света.

в България около 1 500 000 са пенсионери, които едва ли ходят на почивка

Повярвай ми ходят повече от колкото предполагаш, и то и до доста екзотични дестинации също.

Ако посочите цифрата 2 000 000 ще сте по-близо до истината, а като добавите и работещите бедни ,цифрата рязко нараства. И да се знае и помни ,който не скача е червен ,хайде-"хоп"

Пак поръчкова статия на злата руска империя. Ей, нещастни русофили, капитализма е светлинни години пред вашия фалирал съветски социализъм!

не знам как са решили че това важи за България. Тука и най-големия скъсаняк почива на макс. Само една катастрофа да стане на Тракия и почват километрични опашки от .... почиващи. Пунктовете към Гърция се пръскат.... Стига с глупави статии!

Абсолютно вярно!

Аз вече не знам кое е по-добре: да нямаш пари или да нямаш време за почивка! За себе си мога да кажа, че без съмнение замених нямането на пари за нямане на време в последните 5 години. Работата ми е такава, че имам съвсем достатъчно средства за почивка, където и да поискам да ида, но просто знам, че нямам кога... И няма и да имам в следващите години... Та, не се оплаквам, просто казвам да внимавате какво си пожелавате... Защото пари може и да съберете за почивка, времето, което прекарвате в работа няма да се върне! Някой ще ме пита: Ми що не напуснеш, като толкова нямаш време... Еми щото, ако напусна няма да имам пари... схващате ли? Много е смотано...

да го духат бедните (мързеливите)

а ти, да не би да си богат бе, плъх?

и тъпите, гласували за чалгарски шоумен

Спокойно - догодина тройно повече хора няма да могат да си позволят ваканция. Като ни вдигнат цените на горивата, като ни наложат санкции заради джендърите, и като ни унищожат мизерните спестявания с хиперинфлация, и до кварталния магазин няма да можем да отидем на ваканция. Но така е - европейски рай! Можем да се бием в грърдите, че сме модерни европейци.

""""а страната ни се нарежда сред тези с най-голямо разделение между хората с доходи над и под 60% от средния за страната. """Нарича се демократичен неолиберализъм.На битово ниво може да се формулира по един кратък начин,""имаш пари ,водиш приличен живот ,образоваш се и се лекуваш сносно ,нямаш ли пари-живееш скотски и мизерно ,не се образоваш, и след тежък ,но кратък живот умираш млад. Кратко и ясно.В груб вид ,това е скелетът на неоплатоновата държава. Най-подходяща илюстрация ,това са банановите републики от първата половина на 20-ти век ,но България няма банани

Кой, бе?! Българинът ли няма почивка? Я пак? Това сигурно е най- почиващата нация на планетата! 1 млн. пенсионери единствено не почиват. Всичко друго е по 2-3 пъти най- малко на море/ планина/ чубжината. Да не броим уикендите и празниците.

Глупости. На морето никога не е имало повече българи отколкото тази година. В Бургас е ад от прииждащи и заминаващи автомобили. Южните курорти са пълни до дупка - предвид че почти няма руснаци. А освен това цените са с по 20-30% нагоре спрямо миналата година, но това изглежда не спира хората.

Клептокрация, сър :)

Ееее, пак са писали за мен....

И по-зле ще става със "зелената" сделка...

Добре дошли в реалната демокрация.

Добре дошли в капитализма! Както виждате, няма нищо на аванта.

Хората в Европа с най-високи доходи също живеят в демокрации. Така че май не е проблема в демокрацията в хората които я прилагат.

Бреййй, 28 милиона роби малко ли ти се струват? Значи за тебе е о кей робовладелството?

Клептокрация е система на управление, която вместо да търси общото благо , се фокусира върху обогатяването на собствените си лидери , за което се възползва от публичните ресурси. Вярвам, че този термин обобщава политическата система в България от 44-та насам. Не сме имали нито социализъм, нито демокрация - няма смисъл да ги плюете.