Коментари - Белгийците губят по един милиард евро годишно от излишно любопитство на пътя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами селфитата....престижно е да качиш снимка от катастрофа и после да обираш овации

Да им омам проблемите!

А в България не само се забавят ами спират и да поогледат

Няма такава практика в Холандия...ония са много по-зле от Белгийците в това отношение...никой не слага паравани...

Белгииците са най-гадните и мръсни хора в ЕС след англичаните , пълни със злоба и неприязън към всичко и всеки.

Това е напълно нормална, инстинктивна и абсолютно правилна от еволюционна гледна точка, когато стане нещо, което да не е обичайно човека или животното да се спре и да огледа. Виждал съм и при животните, когато минат покрай друго умряло животно да се спрат и да огледат. Това може да бъде само полезно, защото това нещо може да касае пряко и самия "гледач". А е и много поучително като видиш намачканата кола да се замислиш и да почнеш да караш по-често. А тези, които твърдят каква ни е работата, за да гледаме там са просто без коментар!

До всички които мислят че 12 секунди зяпане сеир на пътя е добре прекарано време приемете моите искрени съболезнования за мизерният ви живот. Не разбирам обаче защо трябва да разваляте и да губите времето на тези които сме зад вас и има къде да отидем да ни е по-приятно отколкото да гледаме смачкана ламарина и мигащи светлинки на полиция линейки и тн.

Тоя дето е правил тези изчисления е изхабил доста повече време от колкото въпросните зяпачи. Можеше да свърши нещо доста по-полезно за обществото, като например да се хвърли от някъде :)

АФтора на това "научно изследване" да му дадат Шнобел по икономика.

Абе другаре, въпросът въобще не е в тези 12 sec, ами в единия млрд. € от чистата загуба на време. От такива анализи навремето са се появили директните асансьори, цифровите фиксирани телефони и мн. др. модерни нововъведения, спестяващи време. А времето е пари!

Не е ли нормално, ако видиш катастрофа да намалиш скоростта - не да зяпаш, а за безопасност - да не отнесеш някой. По-добре, отколкото да профучиш с 200. Има обаче друг феномен - има произшествие в едната посока - разбираемо, колите забавят скоростта, но защо и тия в противоположните платна и те забавят ! Ей тия вече зяпат безцелно !

Не. Не е нормално. Не е нормално и да коментираш под статия, която не си прочел. Става дума за катастрофа станала в ОБРАТНОТО платно на МАГИСТРАЛАТА. Дели те минимум двойна мантинела от ставащото там. За чий ще намаляваш и ще правиш 17км задръстване зад себе си?

Тези 12 секунди са нищо, за сравнение с някой заспал, който кара с 2км по-висока скорост от камионите и ги изприварва 5мин.

Умножи 12 секунди по броя на всички пред теб. Колкото по рано е станала катастрофата толкова по дълга колоната. Понякога отнема часове след като са махнали всичко да се оправи трафика.

Интересно кой и колко е платил за това изследване? И кому е нужно?

С удоволствие бих платил а също и за полиция да раздава глоби на тези които забавят и пречат на трафика. Също бих платил и за разделителни платна да крият отсрещното платно. В София не минават магистрали през града и проблема не е много познат за това изглежда нелеп и смешен. Такива на ден ми губят по 5-10 минути от живота да седя в трафик. Браво на холандци и англичани.

Оправихте ми дена!!! По-тъпо и смешно нещо скоро не ми се е мяркало! Да допълня - хората със запек губят 4 трилион долара в световен мащаб дикато се пънат да сер*т ако не си пият лаксативите... :)

Мда, и в БГ е така, аз карам със 120 по магистралата, дебилът пред мене е "спрял" с 30, за да гледа излязла кола от пътя... понеже е дебил и не разбира, че така ще го нацеля, че ако оцелее, ще разказва на внуците си как е живял без да може да движи краката си.

и ще ядеш и хуя и дървото

Няма такава глупава статия, не е истина просто...Дайте златен медал за тъпотия на автора.

В Англия няма паравани :) Не знам от къде си го измислихте, но дори и да има то вероятно се използва при много надробени човешки тела.....

само в Белгия е така , нали .

А колко е платено на хората, които така задълбочено са изследвали поведението на белгийските шофьори?

С часове ровят в смартфоните, ама 12 сек са проблем при катастрофа. То е нормално да намалиш, дори да не гледаш сейр.

когато катастрофата е в обратното платно на магистралата???

Не, не е нормално да намал;иш. Какво точно те интересува, че да си вреш носа в катастрофата? Или просто манталитета да гледаш сеир без пари. Ай сиктир от хора които се врат където не им е работата. Що не си гледаш твоя си път, ами блееш където не трябва? А изследването доказва, че бавната скорост образува трафик, трафика причинява финансови загуби. Демек, България с малоумните си ограничения, и БГ шофьорите, който не смеят да вдигнат повече от 60км/ч на първокласен път и 90км/ч на магистрала губи повече от 1 милиард евро на година. Хората са го казали - времето е пари. Но това единствено и само в тъпата ни държава управляващите ( а и 99% от овцете тук ) не го разбират. България ще е на това дередже докато пъплим по пътищата. Където и да идете на запад или в Щатите, там се кара мнооооого по-бързо от колкото в скапаната ни държава.

така е, тъпи сме 99,9% от българите. Очевидно и такъв процент от белгийците са тъпи. Да живеят тези 0,01% умни и красиви, дето оакаха Европата и САЩ. Ти не си от тях, не се притеснявай. Очевидно е, щом драскаш тука.

Всяка година шофирам през Белгия най малко един път.Едно нещо мога да кажа със сигурност -там са най смотаните шофьори.

В България естествено няма статистика,но сеирджиите са много и забавянето е поне двойно!

А колко губят белгийците от това, че си пропиляват живота да скролват лентата на Фейсбук и да гледат телевизор? А колко губят българите? А в световен мащаб?

Дай пари, ще ти кажа