Обрат в белгийските преговори за СЕТА

Белгийските регионални и федерални власти са постигнали съгласие по обща позиция за подписването на търговското споразумение ЕС-Канада, съобщиха местни медии.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям успех за обикновения човек, е той не го знае, а колкото по на запад живее, толкова и по-малко го интересува, щото живота му е уреден.

За съжаление не е краен успех, а просто отлагане. Интересите за трилиони долари винаги са побеждавала овчедушието на хората. От цяла Европа - само 3 милиона се оказаха твърдо против. Жалка работа сме.

Хайде, хайде, нещо, което се одобрява от цяла Европа, не устройва само валонците. Те, май са нещо като нашите шопи. Обичат да се цепят, за да разбере света, че съществуват. Ще подпишат, няма къде да отидат. Ще подпишат и хоро ще играят. В краен случай, може пък и да не играят хоро. НО подпис ще има. Канада е добра страна, не виждам нищо лошо в тома, да станем по близки с нея.

За вас може да са провал, ама за нас е успех!

Дръжте се Валонци - във вас ни е надеждата!!! Явно на Юнкер му е обещана голяма сума от американо-канадските корпорации, както и на другите по-малки пуделчета.

Белгия България... (Поне първите букви са еднакви)... Да викат веднага БОКо-КРАТУНьо - ТОЙ ЩЕ ПОДПИШЕ И БЕЛГИЙЦИТЕ...!!! :::))) Даааа...!!! :::)))

Валония са доста зле икономически- може би една от най- бедните области на ЕС в Западна Европа и сега ще имат шанса да намажат някоя субсидия и да продадат съгласието си. Този начин на работа, обаче, май скоро ще се ревизира

На стр. 1328-1331 от СЕТА изрично е записано, че България трябва да промени следното законодателство: Конституция на Република България, чл. 22 Закон за собствеността и ползването на земеделските земи, чл. 3 Закон за горите, чл. 10 Закон за държавната собственост Закон за концесиите Закон за енергетиката Закона за безопасно използване на ядрената енергия Закон за финансов одит Independent (това е акта с ви ай ай, вече го гласуваха) Закон за ветеринарномедицинската дейност (и това го гласуваха) Закон за лекарствените продукти в хуманната медицина Закон за ветеринарномедицинската дейност Закон за забрана на химическото оръжие и за контрол върху токсичните химически вещества и техните прекурсори Закон за тютюна и тютюневите изделия Закон за народната просвета, чл. 12 Закон за висшето образование, параграф 4 от допълнителните разпоредби Закон за обучение, изкуство, професионално образование и. 22 (За това отговаря МОН, май го гласуваха вече) Закон за лечебните заведения Професионална организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти Guild Act

Преговорите щяли да продължат и днес.... Аман бе, докога този безпрецедентен натиск на ционистите да наложат своя си "нов световен ред". Кое не им е ясно? НЕ значи НЕ и толкоз! И за слепите и глухите вече този натиск дава ясен сигнал що за "договор" е СЕТА. Ултиматуми, заплахи, извиване на ръце. Това не е договор, това е налагане на еднолична диктатура на шепа милиардери над 500 милиона население на Европа.

Никой ли не се замисля аджеба защо Канада и САЩ драпат за споразумения с ЕС? От любов ли? Не! Защото са ударили дъното и искат да ни прецакат-за това!

Разликата между Белгия и България е точно каквато е между белгиец и българин. Те протестират твърдо. Ние лаем по форумите с надеждата Обама да ги чете и да се засрами.

абе ученото си е учено... как го запомни сичкото наведнъж

Нали са велики Канада САЩ и Англия. Що не се оправят сами тогава?

Това е район на производители на селскостопанска продукция. Те си защитават правата на производители, не като нас. Дано правиш разликата...

за първи път да се случи нещо позитивно и еврогейските "началници" го наричат провал.

най-големите мъже се оказаха валонците.

и мене ма е жал за Канада и САЩ дето са на дъното де да бяхме на тва дъно и ние

Точно така. След като е хубаво да си направят техен съюз "Англо фейс" и да живеят на олимп.

САЩ са супер нагли паразити. Веднъж цяла Източна Европа ги списи финансово когато парите ни се вляха в тяхната икономика. САЩ по-голям икономически възход лагодарение на това през 90-те никога не са имали. Сега пак искат същото ,да стъпят на нас,за да изплуват и то когато ние потъваме. Наглеци долни. Умрете като мъже,а не като паразити.

Ами то борсовите машинации и подправени показатели на икономиките хващат декиш до време..

Големите монополи като захапят, връщане назад няма. Ако трябва правителства ще свалят /Украйна, Бразилия/, цели държави ще унищожат /Либия, Ирак, Афганистан/, но ще постигнат целите си. След като завзеха пазара на Източна Европа, а на хоризонта няма в близко бъдеще нов такъв пазар за завземане, сега решиха да оглозгат кокалите, които са останали от предишните завоевания - да съсипят окончателно местният малък и среден бизнес в Европа. Предатели като Боко във всяка държава винаги ще се намерят. Нали големите монополи и техните големи пари са в дъното на всяка изборна кампания, докарала тези предатели на върха на управлението в своите страни. А който иска да отиде в Канада - вече или е отишъл, или ще намери начин да отиде.

Северна Америка + Европа + Авсралия? Огромен пазар ,който ще влияе на останалия свят и ще може и без него!

Търговското споразумение явно е трън в очите на петата руска колона която демагогства,че ограбването ни от руската мафия и българските им агенти е, ,сътрудничество" и!Явно България както и Европаще спечелят много от разширяването на пазарите си!А България и Българите от свободното придвижване между Европа и Канада!

Падане на визите срещу поредно продаване на българския интерес. И без друго почти не остана автентичен агро продукт у нас, внасяме всякакви боклуци за ядене и пиене. И сега, с уж подарък, като отпадане на визите за Канада, все едно, че целокупният български народ се е втурнал тъдява, допълнително ще унищожим и малкото останало от селското ни стопанство.

Ние като имаме правителство сме цъфнали и вързали, нали. С такива правителства като нашето по-добре да го няма

Е трудно ми е да повярвам,че мислещи хора ще гласуват пак за Герб след продажното подписване на този кошмар, поднесен на хората под приемливото название споразумение! Колко трябва да мразиш сам себе си, за да не мислиш в перспектива поне за 1-2 години напред! Да не говорим, че този кошмар май е безсрочен и излизане от него няма! С това отлагане май ни се дава шанс да реагираме достатъчно бурно всички, които се чувстваме все още нормални и обикновени хора да не позволим да се сбъдне! Ако някой има идея как да стане това в България, за да има ефект, моля да предлага!

"Ние лаем по форумите"... не лаем а работим

"мислещи хора" таквоз животно вече нема

За кое си "Осведомен"? Май е че си плиткоумен и доста глуповат? Да това ще е. България няма да печели нищо от това споразумение. Печели само Канада и всички фирми от САЩ с офиси в Канада! Стокооборота между нас и тях е 80 млн. ЛЕВА годишно!?! Че между нас и Гърция е по-голямо. Тази цифра няма да нарастне значително, но за сметка на това Канада ще експлоатира природните богатства на България законно с подписа на един Тиквун! А НЕОСВЕДОМЕНИ хора като теб са срам за нацията, национални предатели. Хора като вожда ти ни продадоха, но с тази разлика, че той открадна много и ще избяга от хаоса в който ще ни остави! А ти .... радвай се че ще можеш да пътуваш безвизово. Ама пари за това няма да имаш!

Що ли има хора, които мечтаят българите да се изнесат от България???

Валонския опит в България. Например как Къджалийско отказва да приеме СЕТА. Дали думите на западняците ще бъдат така въздържани, или просто ще обърнат бухалката откъм дебелата част и ще смелят България

Днес беше един добър ден за световната Демокрация ( разбира се с изключение на Краварската такава ) ! Слава на храбрия Валонски народ !

Който може да мисли , той никога не гласува за ГЕРБ !

разправят че ако стане тоя саюз африка и азия отиват на кино не че не са си там

Да разбирам - "петата руска колона" си е свършила по добре работата в Белгия /която не подписва/ от колкото в България /правителството подписа/ .... абе може ли да си такъв скъсан шушлек ....

Много им се иска на канадците да прилапат пазар с 500 000 000 екзалтирани роба ...

Всички Българи ср радват на възможноста да пътуват по новите пътища,метрото и другите инфраструктурни и всякакви проекти които изгражда правутелството на ГЕРБ!Всички Българи биха се радвали да пътуват до Канада без визи!Всички!Включително и путопроститутските тролове които тролят срещу България и Европа!Ядно щом всички страни в Европа са подписали споразумението е добро за нас и ще ни направи по силни и независими от руско българската мафия която ограби и ограбва страната ни!

Браво на белгйците.Те недопуснаха на този етап да се съсипе ЕС от задокеана,за разлика от корумпираните евростарци , Бойко Борисов и продажните ни БГ министри.

Тъй, тъй! За да откаже кърджалийско да подпише, трябва да е автономия, както Валония, но няма лошо, за министър-председател може да изберат Доган.

Това е един СТРАХОТЕН ДЕН за демокрацията и свободата в света!!! Световният ФАШИЗЪМ се отлага, за сега!

Аз съм Чарджинг Бик , тежа 3,2 тона и живея на улица Уол-23 срещу Боулинг залата. Днес Денят не е добър за мен. Не се подписа СЕТА. И затова Съдебното дело срещу БГ в Арбитражния съд заради мораториума на шистовия газ увисна във въздуха. $60 млд е искът за пропуснати ползи от добив за 30 год. Но хората играещи боулинг са интелегентни , възпитани и никак алчни. Щяха да кандисат и на $30 млд. Засега те ще си търкалят топките, а аз ще гладувам. Но съм оптимист: "Светът ще се свърши , но Будалата свят -НЕ" Все ще се намери някой , когото да изчарджа. Чардж - налагам такса, глоба, Заставям някого да ми плати За по-евтино могат да търкалят кестени по улицата -по рецептата на КФН д-р Стоичков

Около 40000 американски фирми и корпорации са се регистрирали в Канада!!! И нашите еврокифли щели с Канада да подписват... Смях в залата

нали беше търговия къф фашизъм

Браво Валония!

Каква търговия, когато корпорациите ще могат да ОТМЕНЯТ ВОТА И ЖЕЛАНИЕТО НА ХОРАТА, което са изразили на избори, понеже това им е НАМАЛИЛО ПЕЧАЛБИТЕ от ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ!!! Къде тук видя ТЪРГОВИЯ!????????

Сатанинските и корпоративни слуги-кучки от ЕК удариха греда.

ЕС е достатъчно силен и не ни е необходима СЕТА да ни дава наклон на Х.Я.

Мотивите изложети от Пол Манет срещу СЕТА са същностни не само за Валония но и за Европейсккятя демокрация: 1.Дерогиране на националното законодателство по отношение на регулации на публични услуги,социални и трудови права,екология, качество на храни и др. 2. Дерогиране на националната правосъдна система!3.Нарушаване правата на земеделците, което може де срине Общата селскостопанска политика!4. Възможността през СЕТА да нахлуят неограничен брой американски фирми, независимо че споразумението със САЩ бе отхвърлено! Вместо да се вслуша в гласа на разума и демокрацията, ЕС оказва нечуван и антидемократичен натиск срещу един горд народ, който защитава правата на всички граждани на ЕС!