17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросната фирма е международна, но е регистрирана в Швейцария - както всички други уважаващи себе си подобни - защото данък печалба в Швейцария е ДВА ПРОЦЕНТА... Дали не трябва в България да смъкнем този данък на НУЛА ПРОЦЕНТА....

Имаше такива идеи, но швейцарците ги отхвърлиха на референдум. Няма такъв корпоративен данък към момента в Швейцария. Дори да печелиш милиарди. Те там и за размера на ливадите правят референдум.

На тези глупости!!! Протестите се подклаждат и финансират от група богаташчета, които си построиха палати покрай пътя за кариерата!!! Самият този път беше изграден точно за да не преминават камионите през селото!!! Абсолютно платени протести!!!!

Протестите си ги финансираме сами - плакати, тениски, озвучителна техника ... Аз не съм "богаташче" - изкарвам си прехраната, работейки за "богаташчета". А пътят е общински, изграден от данъците на всички нас, живеещите в района. Искаме чист въздух и спокойствие.

Айде де?! Сега ли видяхте кариерата?! Между другото, знаеш ли приказката за Родопите - "Чист въздух, глад и рахат!" Заповядай!

Срокът на концесиите / две са/ изтича след 2 години. Искаме да не се подновяват. Искаме да не се разширяват с нови 50 декара. А докато все още се експлоатират площите - да се спазват изискванията по експлоатация - непрестанно оросяване на работните площадки, камионите да се движат с покривала, да не се изнася материал по шосето, рекултивация на разрушените територии. И най-вече - да се стопира нерегламентираното разрушаване на ландшафта - взривяване на хълмовете над селото, които не са в обхвата на концесионната площ.

Ще Може ли Българска Фирма да копа В Швейцария насред алпийските пасища и да добива и изнася Цимент !?

В Швейцария е чисто и хубаво , Защото в България е мръсно и лошо - природен закон ! Няма как как да сме равни !

Дали случайно, драги сънародници, не сте забравили, че ние сме диваци и варвари според западна Европа. Е, не е казано скоро, затова може би сте го забравили. И ние сме ценни само с това, което могат да измъкнат от тук. Тази там Европа отмъкна от цял свят всичко де можеше, а остави след себе си само мизерия. Факти ли - Азия, Африка, Латинска Америка и де що се сетите. Това е действителността, а и допълвам, начело с нашите управници, лакоми само за келепира. Хау, диваци.

гадно е когато фактически са те продали като роб....

Затова ли швейцарците финансират екологични програми, за да черпят природни ресурси и да правят бизнес в бг. Кой може да провери балансите-колко дават и колко вземат. Между другото същото трябва да се направи и с другите страни! Финансират проекти, дават парички на определени хора, а зад това се крият алчни интереси да черпят природните ни богатства.

Малиии, тази госпожа посланик ми замяза на Иванчева.

В материала няма снимка на посланичката. А и кой как изглежда не е най-важното в случая ... Говорим за тормоз, на който сме подложени в продължение на вече 18 години, като послединте няколко месеца взривовете станаха много чести, копае се като за последно, на час преминават над 150 камиона с извозван материал. Стигнали са до билото на хълма над селото, което вече не може да ни предпази от праха и взривните газове.

Торбичките на снимката - швейцарски са нали ....