17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По тая логика излиза, че Русия остана без армия в конфликта и е фасулска работа тя да бъде пометена. Да де, ама те имат намерение утре да обявят присъединяването на четири области към Русия и изобщо не са чули, че са останали без армия. С информацията от "Дойче веле" трябва да се внимава. Има опасност от мозъчно увреждане!

Ти си следвай РУСКАТА логика. Според 'маршал' Шойгу руските жертви били няма и 6000 а била 'уничтожена' 50% от украинската армия. За КАКВО тогава са им 300 000 нови могилизайчики ?

За да стигнат до Полша, Румъния и Молдова! Риш ли!?

Няма как да разбереш, не си ходил в казарма.

Мозъчно увреждане е нещо което никога няма да ти се случи малко сладко раш истко миньонче такова

Твърденията, че всеки дезертьор е един по-малко войник в Украйна е несериозен довод. Има милиони наборници за пушено месо. Освен това, дезерьорите не са против войната, а против личното им участие в нея. Те не протестираха за избиването на цивилни, не протестираха против войната, не направиха опити за сваляне на диктатора, а просто бягат. Европа прие милиони майки и деца от Украйна. Да вкараш няколкостотин хиляди руски мъже при тях е много грещно и е пълна гавра с тях. Тези дезертьори са потенциални агентурници и бъдещи терористи в тила на Европа. Не трябва да се допускат. Полша и Литва, Латвия и Естония затова не ги пускат. Част от Европа по същият начин пусна доста мъже, спящи клетки от Афганистан, Ирак, Сирия и други и те опредено ще са бъдещ проблем за сигурността на Европа. Които лобира за тези мъже си чист Путински доносник и мисли само лошото за Европа.

"Европа прие милиони майки и деца от Украйна." Наистина ли?

Само придворен шут може да напише такава смешка!

най-обичам думичките "вероятно", "може би", "предполагаемо" и всички техни производни и синоними!...

Ти предпочиташ твърдите заявления и кръглите числа като в 'аперитивните с водки' де ги какъниже Конашенков. Място за съмнение няма- лъже и не мига :)

А кой казва че бягат от мобилизация? Грузия спря да пуща руски МПС-та и руснаците тръгнаха пеша и с велосипеди, защото обявиха, че ще затварят границата и за руски туристи. Ако на грузинската граница има 200 000, на беларуската и казахстанската още толкова то излиза, че бягащите са повече от призовките. Защо ли? Или отново ни мамят с платени статии?

ДИРа спрете да преписвате глупости....

Първите месеци украинците масово бягаха . Днес руснаците масово бягат. Каква е разликата? Украинците ги настанявахме и хранехме.

При украинците бягаха жените на крадците в Украйна с парите. Затова ги посрещахме така топло.

Бягат лигльовци ,мъже без никакво чувство на национална принадлежност, трансджендъри, наркомани и всякакави сбъркани асоциални типове !

Нали в твоята русия били само мъжаги? Или просто се ядосваш че някой ти е откраднал червилото?

Тия 'асоциалните' които визираш с маймунската си лексика ОТДАВНА избягаха. Сега бягат точно 'путреотите' - дето викаха УРЯ за войнатата ама само докато по телевизията и не ги засегна лично. Следите от разлепени набързо Z-ки по колите им не видя ли? :)))

Виж ти - и кой ги преброи ?Автора на статията ли ? Да ви ЕПМ журналисти прости.

Освен грозни ругатни други аргументи нямаш...

Ахмаци бре!Не харесват могилизация по путински.

*88888

Ето за какво точно пиша- който българин не знае, нека да го научи- това не са тинтири- минтири... Д-р Атанас Василев от БАН: Газовите хидрати обезпечават България до края на века публикувано на 05.05.22 в 10:34 Автор: Емилия Николова В изключителната икономическа зона на България в Черно море се намира едно от най-големите и перспективни за добив на метан находище на газови хидрати в Европа. Това съобщи за Радио Варна д-р Атанас Василев от Института по океанология към Българската академия на науките (БАН): "Ресурсната оценка показва, че за този век може да сме обезпечени напълно, дори при нарастване на потреблението, което не е голямо – около 3 милиарда кубически метра годишно." Експлоатацията на находището може да започне бързо, дори без да е създадена специална технология за добив на метан от газови хидрати, обясни д-р Василев. Находището е в изключителната икономическа зона на България на континенталния склон в Черно море. Намира се на 50 километра от брега. Размерите му са 65 на 20 километра. Разположено е на дълбочини между 800 и 1800 метра, а под дъното - на 300-400 метра. В един обем газов хидрат има над 150 обема метан. "В сравнение с традиционните газови находища това е една малка дълбочина. Затова тестването ще бъде 10-20 пъти по-евтино от обичайните сондажи. С около 10 сондажа на цена по-малка от цената на един дълбоководен сондаж може да се осигури за няколко години консумацията на метан за България." https://bnr.bg/post/101642063/gazovite-hidrati-obezpechavat-balgaria-do-kraa-na-veka Не можело България да смени ИЗТОЧНИКА на природен газ/ метан и той да не е 100 процента газпром, а; нямали СМЕ НАХОДИЩА НА НАША ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ НА ГАЗ И МЕТАН, А..... ИНХ , НАЦИСТКА РУСИЯ.

Искам да те попитам, Колко ти плащат от Козяк, за да бълваш американо-фашистка пропаганда в този сайт?! Имай на предвид, че лесно мога да ти проверя данъчната декларация и несъответствието на декларираните доходи и разходи. В ДАНС, не всички са американски подлоги.

Забелязвате ли колко минуса имате? Русолюбите не одобряват да имаме находища!? Тия хора, освен руската армия, дали не искат и руски бомби тук? Болна и тъпа работа!

*88888

И ПОСЛЕДНО- рашистките тролове да знаят, че ДЪРЖАВНИЯТ ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ- КАТО ЕНЕРГОВНОСИТЕЛ- Е ДИВЕРСИФИКАЦИЯ НА ИЗТОЧНИЦИТЕ НА ЕНЕРГИЯ, Т.Е. КРАЙ С РУСКИЯ ГАЗОВ И ПЕТРОЛЕН МОНОПОЛ, ЗАТОВА СА ТОЛКОВА НАСТЪПАТЕЛНИ КЪМ НАС- ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ. Някой рашист може ли да ми обясни ДЪРЖАВНАТА РУСКА ПОЛИТИКА на газпром, съгласно която от 1972 г. ГАЗПРОМ СИ КУПУВА НАШИ ПОЛИТИЦИ, ЗА ДА НЕ СЕ РАЗРАБОТВАТ БЪЛГАРСКИТЕ НАХОДИЩА НА ПРИРОДЕН ГАЗ И НА ГАЗОВИ ХИДРАТИ, а... Всичките ви номера знам, а които не знам, ги прочетох в книгата на една финландска журналистка Йесика Аро, наречена ''Троловете на путин''

А ти правиш ли разлика от диверсификация и смяна на доставчика?

Британското разузнаване е "най-обективно" в оценките си и данните, с които "разполага" са "абсолютни факти".

Бегълците от пълната мобилизация в Украйна са повече от тези които се сражават ! Това е сигурно и доказано !

Ще ти се.

Дори бежанците в БГ които подлежат мобилизация са повече от войската на Украйна !

Не ме интересуват дезертьори и страхливци. Такива има навсякъде и винаги. В България също. Странно ми е друго в тези дни. Русия има мисля около 700 000 - 800 000 наборна армия. Нито един войник от нея /наборната армия/ не е воювал и 1-на минута. Защо викат 300 000 запас?

Защото Путин си оставя армия, която да го брани от народната любов, ако стане нещо.

*88888

БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО, БЪЛГАРИЯ НЕ Е РУСКИ ФЕДЕРАЛЕН СУБЕКТ, БЪЛГАРИЯ Е ОТДЕЛНА ДЪРЖАВА ОТ РУСИЯ, БЪЛГАРИЯ ИМА СВОИ ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ОТСТОЯВА И ТЕ СА ПРОТИВОПОЛОЖНИ НА РУСКИТЕ. НИКОЙ РАШИСТ НЯМА НИТО МОРАЛНОТО, НИТО ДРУГО ПРАВО, ДА ИСКА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ЗАЩИТАВАМЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ, А ВМЕСТО ТОВА ДА ЗАЩИТАВАМЕ РУСКИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ. Всъщност, точно по това различавам и рашистките тролове в нашите сайтове;0

*88888

Да, де- ПОСКЪПНА РУСКАТА РУБЛА- ЕДНА РУСКА РУБЛА ВЕЧЕ СЕ РАЗМЕНЯ ЗА... ТРИ БЪЛГАРСКИ СТОТИНКИ, А НЕ ЗА 2.5 БЪЛГАРСКИ СТОТИНКИ- ХАХАХАХАХА;0 СПРАВКА- https://bg.coinmill.com/BGN_RUB.html#RUB=1

Вдлъбнат си, дори не си и тъп. Първо чети повечко, после пробвай да пишеш. Анадаму пезвенгелер домуз кафънъ?

*88888

До ''2022-09-29 14:05:19 Ънкъл Сем (нерегистриран) козяшка орко, около границите на Русия има над 200 бази на сащ. '' Ааа- ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА- ПРАТЕНИ СТЕ В ТОЗИ САЙТ ОТ РУСИЯ ДА ЗАЩИТАВАТЕ НЕЙНИТЕ ИНТЕРЕСИ, А НЕ БГ. ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ- ЩОТО БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО НЕ Я Е ЕНЯ, ЧЕ ''ОКОЛО РУСИЯ ИМАЛО 200 НАТОВСКИ БАЗИ'', БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО, а не на одкб, така, че- ИНХ , руско зелено информационно човече;0

Ни са коси, ъкъл серсем е циментова глава, червена. А цимента не подлежи на никъква обработка.

В същото време докато кучетата лаят ... Рублата поскъпна спрямо Долара ... Всички останали резервни валути продължават да се сриват! ... Справка: Еврото е вече $0.96, Франка е $1.02, Паунда е $1.08 ... Честито!

Кой се провикна: ЗА БОГА, БРАТЯ, КУПУВАЙТЕ РУБЛИ!

*88888

Изобщо не ме е еня за шибаните рашисти- ДА МРАТ, КЪДЕТО И КАКТО МОЖЕ. Интересува ме факта, че НАТО ПАЗИ БЪЛГАРИЯ от рашистките агресивни войни. Неслучайно изрожденци искат да се махне България от НАТО, за да може техния идол путлер да ни завладее, но... не са познали...

Освободи ни от присъствието си. Никой не го е еня за пепейския трол на киро и асеня.

*88888

АА-НЯМА да спра да пиша тук;0 И през 2014 г. руските тролове се пробвахте да ме икажете да пиша коментари в този сайт, но не можахте;0

*88888

икажете= откажете

На вниманието на козяшките орки! Америка разчита на вас! 1. https://silentprofessionals.org/jobs/extraction-protective-agents-ukraine/ 2. http://cafe.comebackalive.com/viewtopic.php?t=69877 3. https://www.cia.gov/careers/jobs/protective-agent/ Ти, българино, записа ли се?

*88888

ТЪПАК- САМО НА ВАШИТЕ РАШИСТИ САЩ ИМ СА ТРЪН В ОЧИТЕ- ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ ОТ САЩ, САМО, АКО НЯКОЙ ИМА РОДНИНИ ТАМ, СЕ ИНТЕРЕСУВА;0 ЗА КРЕМЪЛСКИТЕ ОРКИ И ЗА НАЦИСТКА РУСИЯ ОБАЧЕ САЩ СА ТРЪН В ОЧИТЕ- ВИЕ СТАВАТЕ И ЛПГАТЕ СЪС ИДЕЯТА, ЧЕ САЩ СА ''ЧРЕВОТО АДОВО'', НЕ МОЖЕ ДА ИЗПИЕТЕ ЕДНА ГЛЪТКА ВОДА, АКО НЕ СЕ СЕТИТЕ ЗА САЩ;0 НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА ОБСЕСИВНО- КОМПУЛСИВНО РАЗСТРОЙСТВО И Е ПСИХИЧНА БОЛЕСТ;0

Обявяването на мобилизацията само масовизира наплива за миграция , над 200 хиляди за седмица , но по предвидливитесе изнасят от началото на войната с над 200 хиляди на месец. Поне два милиона са напуснали страната от началото на войната , а още поне милион е там преди това несмята да се връща .Това са поне три набора годни младежи с над средната интелигентност. Всичко по-възрастно е напълно негодно и попълва на аллколиците -15 милиона , наркоманите - над 7 милиона, , бездомните -5 милиона е , инвалидите -над 10 милиона и спинозните -1-2 милиона. Естествено върхушката , номенклатурата и децата им са на възлови постове и няма да служат , нужна е и няколко милиона администрация , някои са връзкари и недосегаеми. Ватата подкрепя , но не е ентусиазирана, ще трябва да я утилизират , но тя е юочти негодна. Пълна демограгска и мобилизационна катастрофа, която беше лесно предвидима, като се има предвид структурата на руската демография. Логично едвам събират 200 хиляди със заплахи и излавяне по къщите на нещастници. Как ще воюват е ясно.

брех брех 100% информиран то къде бе душко ?? От западните медии хехеххехе и както казват в една еврейска ТВ не вярвайте и на двете страни!!

Всички цифри са от руските статистики и изследвания преди войнат. Джуджето не му изгодно да ги чете , не му пасват на пиара на водител на велика нация и на мегаломанскитр му планове и мании. А за армията дори склерозите в ЦК бяха по -наясно , че за нищо не става , та блееха за мир и разоръжаване , този обаче е идиот.

тъпото е че ако се опитаме да обявим тотален неутралитет фащ ще ни нападнат веднага

Не е нужно, те вече са ни окупирали. Нашата армия няма 10К комплектовани и готови за бой. А в Ново село има 5К въоръжени до зъби черни маймуни готови а стрелят по заповед.

Да, това си го причинихме, макар че малко вероятно да ни нападнат, по-скоро ще изкарат компромати за правителството, ще го свалят и ще си назначат друго.

Целта на мобилизацията е една - да бъдат заменени излезлите извън строя войници. Така борят на жертвите и пострадалите в редиците на руската армия ще бъде сведен отново до 0.

с лоли ръце срещу оружието в армия и полиция какво мошеш да правиш ловят ги като дивеч като животни макар, че да си руснак и думата живот не се вързват двете това нация, лишена от емпатия животът на другите е нищо

как да ги съдим какво да ги правим руснаците, които бягат ние какво можехме да направим при руснаците и комунистите у нас първият ми детски спомен от улицата е на нивото на очите ми - черни лъснати ботуши и зелени бричове, ботушите подковани с налчета трак, трак по плочките на тротоара пълни бяна улиците с мъже с такива ботуши години по-късно виждах вече куртките запасани с колани, разбрах и какво има в кобурите им

Рухна митът за непобедимата руска армия и за страховитото руското оръжие .

Нали! Не може да се оправи с една Украйна и половин НАТО без да мобилизира войски! Слабаци!

по примера на поляците и французите от Втората СВ да сформират освободителна армия зад граница и след кратко обучение да си стоварят с парашути над Кремъл. Ама те бягат първо от пушките и после от Путин. Ще ги следим изявите по баровете и бюлетините на КАТ като оня ден от Св.Влас с пияния руснак.

козяшките орки реват и вият изнасилено-гърлено. Кеф! Значит товориш Сталин... пардон... товарищ Путин все делает правильно! Наше дело правое! Враг будет разбит! Победа будет за нами!

Знаеш ли какво е човешка тор? Отговор: Погледни се в огледалото!

Когато аз се гледам в огледалото не виждам нищо, защото съм НЕОТРАЗИМ! Когато гнус и слуз като се погледне в огледалото вижда диария (рядка разновидност на човешката тор). ха-ха....

В Москва е открит център за набиране на чуждестранни доброволци! Тръгвайте, какво чакате!

Чакаме отново руската армия на Дунав и да ви езрежем главите като зелки от Петърч! Само на отанци ще ми станете!

Има да чакатеее

Блокираха достъпа от МВнР предупреждавали да не ходим в Русия, но виж не са казали нищо да не хващате за Украйна! Хайде, че обрата вас чака! Путин е свършен, запишете се днес и утре ще участвате в превземането на Москва лично, а не само да гледате новини по телевизията!

Потенциала е 25 милиона ... Много сте загрижени бе джендърчета ППросто ППуткови ... 300 000 плъха са напълно нормална статистика!

Да умреш за Путин е чест и гордост за всеки русофил.

Щом британското разузнаване каже нещо, значи лъже поне 90 процента.

Към днешна дата в Русия доброволците без повиквателна надминават 100000души. Факт! А какво лаят разните брекзити, кравари и соросоиди няма никво практично значение.

Ха, ха 100 хиляди на 144 милиона прави по-малко от един на хиляда и то такива , които са виждали 2 хиляди долара само на снимка.

Русия се лишава тъпо от човешки ресурси не само за война, но и за икономика. Като мобилизра фермери, кой ще храни народа? При близо милион проф армия и 5 милиона силоваци, те опряха до селяните и рабитниците. Кадиров им го каза и е бесен и ще се разправя с Путин и Шойгу.

В тази история, както и с предварителната артилерийска подготовка с ковид, луди няма. Кадиров мисли. А от племето на Путин и Зеленски не мислят а работят за племето си. И против руснаците и даже руснаците у края, във военното стрелбище, сега работи цял свят. Но не само руснаците ще намажат, и за Европа принадлежаща вече на фон дер има от същото.

никакво съжаление за тази измет. 90% от тази шлака е гласувала на Путката. затваряне на границата и марш към Украйна където да бъдат разстреляни и изпратени в чували на майките им :- )))

От американското посолство се обадиха, че щели да те издирят и да ти потърсят отговорност за внасяне на език на омразата и расизъм, за това, че си налепил руски символи по основни за БЛМ ценности.

Като се лъже, трябва да е с мярка. Ако са избягали 100,000 значи Русия участва са 80-100,000 войска в Окрайна?! Пък все ни казват че руските войски били поне 200,000.

Да ви имам и идиотската новина. От държава със 125+ милиона жители 1 милиона да са бежанци правят повече от колкото Армията на Украйна + руските военни които са там… Както се казва на нас гении ни не требват!!!

Да умреш за манията на един злобен гном кагебешник ,скрит в бункер. Напълно нелепо. И един на хиляда няма доброволец . Язък за тези , който нямат възможност да се скрият.

Дълго време си мислех, че сащ са фашисти, но сега вече съм сигурен. Влизам си в дупката надълбоко и няма да излизам следващите 50 000 години.

...в дупката на гъза ли?

Всички са добре дошли да си тръгват. Кой когато реши. Ето и Еди Рама ги кани в Албания. Но вече има предложение да се забрани връщането им. Гледайте Шейнин!

А пък един комунист точно ми разправя - "Виждаш ли? Руснаците не бягат само към Западна Европа и САЩ! Сега бягат и към Грузия, Казахстан и Монголия. И то само за няколко дни 300,000 емигрираха натам. Кога са емигрирали по толкова на Запад?" И аз така се замислих малко. Прав е. Ама като комунист прав. Щото те не бягат. Те си спасяват живота.

се притеснявайте за Русия. Вече някои развиват психози. Успокойте се. "Европа се готви за прекъсвания в мобилната мрежа" според друга статия. А това не звучи особено приятно.

ХАХАХА. Половин час без телефон, леле каква трагедия, на фронта е много готино.

А всяко нощ без ток? А студено и тъмно? А хляб по 5лв самунчето? Пак ще си говорим.

Уфффф, завалията. Самунчето му пред очите. Лебеца ... Кой ще ньи дадье парииииииии ???

Умрех от страх, хляба си го имаме и ток си имаме, и сме живи.

А пък Шопия се готви за отопление на дръвца в средата на хола. Всеки с грижите си.

Лиман е обкръжен. Очаквайте скоро предаването в плен,или унищожението на хилядите орки в котела.

Заеби лиман, превзеха ли Херсон? А Соледар? А Артьомовск, бивш Бахмут?

Хубавите работи стават бавно.Не като превземане за 3 дни Украйна и 1 седмица Берлин. Да ти сера в шапката маьорчо:)))

Е това не е новина. От 1 седмица бягат по-заможните. Бедняците и тъпунгерите вече умират за путино за лаврову и медведеву

Пълни глупости. В указа на Путин никаде не пише "частчна". Мобилизацията е стандартна.

Стандартна е,като "стандартния " секс,ама зависи кой е отгоре.

Да бе Какво става с Лиман?

"Бегълците от мобилизацията в Русия вероятно вече са повече от участниците в инвазията " А пък мармотите увиват шоколада в станиол! Пълни глупости на фашистката пропагандна машина. А ВСУ са пред вратите на Москва. сащ - империя на злото и лъжите

Е на това , което си написал се казва функционална неграмотност.

Това което ти си написал е плод на изтормозен, сащисан и надрусан мозък. Набучен с 4 дози вакцина!

Някой съзира ли рискове за държави в който поради този процес ще се формират руски общества от недопускащи диктат и добре образовани в IT сферата специалисти.Когато пристигнаха бежанците от войната в Украйна бях силно впечатлен от концентрирането им на определени место по Черноморието.Убеден съм ,че след не повече от 2-3 години те ще бъдат с права на български граждани и ще участват в парламентарните и местните избори.Атрактивна ще бъде ситуацията в Поморие, Приморско и т.н.Сега тръгнаха и руснаците..... всъщност това си е плагиатстване- преди десетки години го въведе Китай, но те поне засега се забавляват с бизнес, а за властта....... въпрос на информация.

Настана време за шибане на Уса урви

Продължава недоволството в Русия срещу обявената мобилизация. Хиляди се опитват да напуснат страната, а по много гранични пунктове има огромни опашки. Други казват, че никога няма да напуснат дома си, но и не искат да са част от войната в Украйна. Разказ от първо лице от Русия за мобилизацията и как тя не е никак частична, сподели bTV. Наталия е майка с три деца, а мъжът ѝ работи като пожарникар в централна Русия. Страхът от това да не го вземат в армията кара семейството да се затвори у дома. Наталия разказа, че в магазина ходят само жени, защото пред очите ѝ са взели директно от супермаркета мъж, докато плаща на касата. „Съпрузите ни дори спряха да пият от притеснения, моят специално три дни не е пил, нито е спал. Хората полудяват буквално. Наши трима приятели вече са мобилизирани. А наш съсед ни сподели, че са му се обадили от Службата за набиране на военнослужещи, а той им е отговорил: Имам пушка, няма да ме вземете, ще се отбранявам“, казва Наталия. Човека е спрял да пие, не е на добре работата

Трезвеният руснак е опасно нещо. Не знаеш какво му е в главата.

шише водка