Траур в трудно проходимото Камено

От днес започва изплащане на помощите на пострадалите при наводненията в Бургаско. Помощта е в размер 325 лева на домакинство.

Обратно в новината

Коментари - Траур в трудно проходимото Камено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другари прости ама много прости, каква ще е тази котлянка дето е събрала 200 литра вода или това са буренцата с винце, а дали в съседната котлянка също са се събрали 200 литра вода или това са поредните лъжи на нашите прости метеоролози и нали морето трябва да поеме тази вода че то затова е море, а може да помислите и върху .... наклона на земната ос.

Безотговорните не си взеха поука от предишни трагедии и не са си свършили работа, за да се избегне тази. Много е лесно да се правиш на изненадан, че по това време има силни валежи и видиш ли, само природата е виновна за случилото се. Жалко за загиналите и всички, които останаха без дом.

Не ми се плаща за безхаберието и неспособността на някои хора да вземат решение и да управляват. Нека да плащат те. Само да кажат ,че природата е виновна.

Това е Русокастро

"Седем каскадни язовира са със скъсани стени..." Без коментар!

Продължавайте да гласувате за тези п..........и.

журналистите да не гледат коя плочка е счупена в софия ами да ходят по язовирите из България и там да пишат.

Аз предлагам държавата да изземе бюджета на "Америка за България" и да го даде на хората от пострадалите от наводненията села в Бургаско, това ще да бъде едно справедливо, демократично и дори богоугодно дело, за което тази фондация и нейните....десни "сътрудници", с радост биха се лишили от грантовете си, мерси.

Ako се добави и този на БХК, ще бъде логично, справедливо и прекрасно. Това са все хора, 'милеещи' най-много за справедливост и благоденствие на България.

Седнали едни бюрократи в топлите си кабинети да решават реалните проблеми на хората с бюрократични мерки. За това вземат големи заплати. Хайде да предположим - дали ще ги решат. После намират някой да опере пешкира. Ама не винаги. Ясно е, че цялата система е гнила и съществува сама за себе си, като раков организъм. Ако не беше така - нечитавите нямаше да виреят в нея. Сега е обратното - читавите няма как да ги видим в бюрократичната безхаберна тиня и тя завлича и тях.

изчислили тези 325 левчета? Щом държавата не контролира тези микроязовири, длъжна е напълно да възмести загубите на хората. Само да не ми отговарят, че нямат пари, за да откраднат милиард при санирането и да налепят лесногорим евтинджос по стените на блоковете, това тези, които представляват дължавата ни, могат и знаят, а да помогнат на пострадалите - все едно нямат ни сърце, ни душа, ни мозък.

В това, че нямат сърце, душа и мозък съм абсолютно сигурна. Кой свестен човек ще се нареди по веригата да краде и да гледа бездушно мъката на другите?

И дане се престатаете с плащането 325 лв. :))))))) Ей смешници, вие в ЕС ли живеете?!?!

link Тадаам, от 2016г. Информационна система щяла да бъде създадена да предупреждава Бургас за наводнения. Системата се разработва по проект Интегрирано управление на риска от наводнения в община Бургас, финансиран от МОСВ с 548 641 евро по Програма Интегрирано управление на морските и вътрешните води от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. В края на 2017г. обаче в Бургаско има 3 жертви на наводнения и ...разбира се, виновни няма. За половин милион евро..кво очаквате, системата и да работи ли?

Колкото и да не ни се иска,наводнения ще има и за напред,с природата не може да се борим... Тази година наводнения имаше в цяла Италия,южна Германия,Австрия,Хърватска,да не говорим за пострадалите райони в САЩ и островите в карибско море,Куба и т.н... Пожари пък бушуваха в Португалия и Испания... Миналата година Париж беше удавен от наводнения... Майката природа си го връща на човечеството,ние изсичаме горите поголовнио,задръстваме коритата,правителствата не правят нищо по въпроса всичко това да спре улисани в това пари да се изкарват от някъде,пари,икономика,пари,крадене,алчност и пак пари и пари... Тези хора ще си останат с траура и най много помощта на по заможните хора,помощ от държавата няма да получат,защото на държавата не и пука за хората,а и пука за парите!!! Така беше и с предишните наводнения,хората получиха по едни 325 лв,които им стигнаха за 2 седмици и след това разчитаха на помощта на роднини,приятели и по заможни хора,държавата ги забрави...

Абсолютно си прав/а. Минусите на коментара ти, потвърждават за пореден път мнението ми относно умствения капацитет на голяма част от българите.

Реално и прочистването на коритата не оправя нещата. Така само потока от вода става по-бръз надолу. Реално трябва да има истествени полета, където си се излива прелялата вода и там да не се строи. Реално дигите са проблем, а не решение.

А кога, ще има ТРАУР в ПАРЛАМЕНТА?

И продължават да се подиграват с хората.325лв?Хора откажете ги. Дайте ги на тези лами ненаситни, те нямат все не им достигат,нито съвест имат нито чест.Комунист насита няма.А те всички са такива.

Наистина не знам как не ги е срам да обявяват тези смешни пари, особено на фона на гласуваните безотчетни наскоро примерно....

Ето, в такива моменти се вижда мощта на държавата ни. Каква армия, какви самолети. Един есенен дъждец ни ева мамата. Де ги сега националните герои Стоичковци, Гришовци, Нешки и Илияни да ни повдигнат самочувствието. Защото аз казах дъждец, но не благодатният и напоителен дъжд ни е виновен, а огромната ни и дълбока като океан простотия, мързел и безхаберие. Защото селяндурите не се научиха да си поддържат мижавите язовирчета, за да не им затриват и без това мизерните селца при всяка капка от небето.

Съд за правителството и кмета на Бургас!

Община Бургас са усвоили над 1 милион лева (550 хиляди евро) за система за предупреждение при наводнение." Та парите са усвоени но системата си е..... Та равносметката е - 4 удавени и стотици пострадали. А според Цвъцко Цицерона - МЕТЕОРОЛОЗИТЕ са виновни.. Не са обявили, че ще е червен. За жлът само са ги предупредили.. А то паднали по къде 200 КУБ. МЕТРА вода.. Туй пък го каза най-видната гола вода в ПРАВИТЕЛСТВОТО - УЖ спеца по помпите и маркучите..

Всичко е човешка немарливост и неспособност.. Защо преди когато пак е имало такива валежи, е нямало бедствия. Не се ли разбра, че частни язовири не може. Областният управител на Бургас веднага трябва да се смени и да му се потърси отговорност. Да се учи от кмета на Бургас, който е управен.

ОПРАВНОТО: "Община Бургас са усвоили над 1 милион лева (550 хиляди евро) за система за предупреждение при наводнение."

Водещ на ПАНОРАМА: Да, за да няма потоп отново (с. БИСЕР).... Цветан Цветанов: ... в момента се създава необходимата организация за контролирано изпускане там, където позволява, със съответните изпускателни кранове да се изпуска водата, да не надвишава нивото, което би могло да застраши ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, КОИТО ЖИВЕЯТ И ИМАТ СЪОТВЕТЕН ЖИВОТ и това, което е изключително важно според мен, е, че действията, които бяха предприети, доведоха до една много добра организация, за да преодолеем последствията и да бъдем готови за новите предизвикателства, които ще стоят пред нас."

Бог да прости загинаелите! Кой ще прости на нЕкои хора,които за толкова години не си приведоха в изправност дигите и язовирните съоръжения? Колко още ще се късат стени и ще тръгват приливни вълни? Колко още жертви ще има,поради безхаберие и некадърност? Съболезнования към близките!