17-11-2017 20-11-2018

Коментари

когато изсечеш вековната гора и я "замениш" с фиданки и очакваш да ти спрат свлачищата и водата.

бойсе га ва ! следващия път целето село,а май град?

Откъде ли дойде тази вода?!

ТЕзи феномени/бедствия са в световен мащаб и тепърва ще се увеличават. Така че нашите политици даа се стягат и депутатите да не се почесват по кълбетата и да се правят на щрауси, а да забравят за далаверите и да зпочнат да мислят за държава и народ. Няма къде да бягат/баягаме, защото всички сме в кюпа! Колкото и някои да си мислят, че ставащото ще ги подмине. Макар и да имат временната илюзия за това.

Въх, мори макята! И що така таз кротка речица преля? Ауууу, чудо невиждано! Или коритце плитко и непочиствано. А?

Незаконната сеч доведе до образуването на свлачища. В този район не оснаха гори.Много сеч,много строителтство-резултат е на лице.Но нали трябва да се прибират комисонни.Хайде да видим кои кметове,общенски съветници са се облажили и са докарали цели области до бедствено положение.

Точно! Някой знае ли във всички села на област Смолян колко ГПК има? Всички секат. Варварска работа. В подножието на Перелик няма вече вода. Има голи петна. И като завали какво става? Знаят родопчани, които помнят наводненията някога преди масовото залесяване. Сега кой залесява? В цяла България е така.

На този свят всичко се връща, още тук долу, макар и отците на църквата да не го обясняват на миряните. Е, явно урокът трябва да бъде научен по трудния начин...

Навсякъде по света стават такива работи“

природата в България дава непрекъснато знаци, че не иска тиквено-гробарско управление повече, на на тази територия живеят само овце, но не и хора!!!

Велосипедната рота от трима колоездачи с командир генерал Доколенков няма ли да вади вода. Или Космическия полк.

А нещо да споменем за дървената мафия дето изнася необработена дървесина? Или за безразборната циганска сеч?

А наводненията от онзи ден в гърция свързани ли са с дървената мафия и безразборната сеч от циганите.

Защото гърчолята си изсекоха горите преди нас, защото на места нямат гори, затова! Доволен, или още трябва, за да направиш логическата връзка какво ще се случва като станем като Гърция с горите?

Като се обезлесява е така. Заради мълчанието на обикновените местни, алчността на намерилите път към властта така ще е за съжаление и по-лошо ще става. Продължавайте да се правите на слепи. Природата плаща на всекиго дължимото.

Да сигурно валежите са в големи количества , НО КЪДЕ СА ЕКОЛОЗИТЕ СЕГА ... ЗАЩО НЕ ГОВОРИ НИКОЙ ЗА МАСОВАТА СЕЧ КОЯТО ОТ ГОДИНИ НИЕ ВСИЧКИ НАБЛЮДАВАМЕ .. ОКОЛО ПАМПОРОВО ,ЧЕПЕЛАРЕ И В ТОЗИ РАЙОН ГОРАТА Е РАЗРЕДЕНА, ОБРАЗУВАЛИ СА СЕ ЦЕЛИ ПРОСЕКИ КАТО ПЪТИЩА.. ПОД ВРЪХ СНЕЖАНКА ЦЕЛИ ХЪЛМОВЕ СА ЕРОЗИРАЛИ...ТОВА НЕМИНУЕМО ДОПРИНАСЯ ЗА КОЛИЧЕСТВАТА ВОДА КОИТО СЕ СТИЧАТ КЪМ ГРАДОВЕТЕ В РАЙОНА...

Миналата година пак стана същото , случих се в Смолян и цялата ни група се включи като доброволци . Направи ми впечатление добрата организация и съпричастноста на хората . Всеки помагаше с каквото може , гранични войски , пожарна , полиция .... И сега ще се справят , истински люде живеят в тая красота . Докато я има свещенната Българска Родапа , ще я има България . Със здраве :))) Със здраве :)))

Винаги си е било така с р. Черна. Защо вдигате врява ? С всяга година се навлиза и стеснява коритото на реката. От алчност и невежество. Защо се гаврите с природата ?

къде бляхте, кога не валеше? ни канализацията почистена, ни речното корито, ни диги изградени ни нищо... пък и горите изсякохте та да сега няма и кой да абсорбира водата и цялата се стича в реките.. ама друго си е да се усвояват парите от еврофондове и от износа на дървесина... сега пожарната да ви оправя бакиите...

т ъ п а к

Когато кажеш истината ти лепват етикета -ТЪПАК

Как нищо да не са направили, нали изпратиха хора да НАБЛЮДАВАТ застрашените места и те дорбе се справят с наблюдението.

Ех от всичко разбираш. Има ли тема, по която до не си капацитет?

Има - Извънматочна бременност. Сега доволен ли си?