Коментари - Бащата на ангела от Лим Антония: На гроба й пише: "Аз не съм тук, потърси в сърцето си" | Днес.dir.bg

Коментари - Бащата на ангела от Лим Антония: На гроба й пише: "Аз не съм тук, потърси в сърцето си" | Днес.dir.bg

Коментари

Светла им памет, толкова деца си отидоха за последните 35 години в тази страна, Вселената ще сложи всеки виновен на мястото му, жалко че ще е бавно, много бавно, няма мърдане!

Аз на всяка новина намирам нещо тъпо да кажа... Тук просто онемях пред болезнената искреност на този баща останал без дете... От една страна смирен, знаейки че няма да види детето си скоро, от друга страна иска да помогне това да не става пак. Поклон пред загиналите!

Моля се, Бог да упокои душите на дечицата и даде сили на родителите и близките им да продължат напред. Ужасна трагедия!

Голяма трагедия...Бог да прости децата и да дава сили на близките!

41 деца 10 възрастни ...Всеки от тях ако е хванал по едно под мишница, за 10 секунди щяха да ги избутат до люка...В началото се появи информация, че част от учителите са си вадили багажите първо ...Размина се...Обвиниха само шофьора...!

Светла им Памет

Жалко за децата. Цялата гадост в случая е че накрая си измиха ръцете със шофьора че бил заспал на волана. А техническата експертиза направена от сърбите и черногорците доказа техническата неизправност на автобуса. Но тук туристическата агенция бохемия, очевидно на правилните хора, явно плати за това потулване на истината. Да не говорим че даскалите са бързали да спасят скъпоценния си багаж и са оставили децата да се удавят.

Защо автобус с деца,а не с политици? Мир на праха им....

Шофьорът вече също не е между живите, преди година и половина получи инфаркт, докато караше друг автобус.

И беше единственият, който лежа в затвора.

Няма по-голяма трагедия в човешкия живот от тази да погребеш дете...

Уважение към този стойностен човек и семейството му. За съжаление у нас свестните ги смятат за луди и затова сме на този хал. Да почиват в мир невинните жертви.

Няма по голяма мъка да погребеш детето си. Поклон. Да почиват в мир.

Все даскалите и докторите сме Ви виновни! Сигурен съм, че всеки е помагал с каквото може! Ако аз бях там - накрая щях да влезна обратно в потъващия бус - да проверя дали е останал някой, НО не заради ПЛЮВАЛНИЦИТЕ - като вАС!

Вероятно са виновни и учителите, които са бързали да извадят багажа си и да се измъкнат преди децата.

политиците не пътуват с автобуси...

Викаш, автобуса потънал, децата се давили, а учителите се гмуркали да си вадят чантите... За тебе тоалетна няма ли, че идваш тук да сереш...

Има и свестни учители, има и боклук. Като навсякъде. Вие си преценявате и избирате към кои да се причислите.

Помня , като че ли беше вчера . Мъката е огромна . Мир на праха им , беззащитни ангелчета

Виж, че имам плюсове. Хората са с мен.

Те и германците бяха с Хитлер пък до къде я докараха...

Радостта може да е обща, но мъката винаги е лична, каквото и да говорят хората. Мир на душите на малките ангелчета и дано никога няма втори такъв случай!

Ангели... Почивайте в мир!

Няма да забравим, че всички загинали са деца. Всички възрастни са се спасили, газейки върху давещите се ученици.

Факт е , че учителите са се спасили, а децата не. След трагедията някой спомена, че възрастните стъпвали върху давещите се деца, за да се спасят.

е заклещила люка и докато я измъкнат , децата са били под водата в пълнещия се автобус. Мислех, че са някакви измишльотини, но се оказа истина, разказвана от оцелели деца. После видях снимката и нейните обяснения и нямам съмнение, че е било така.

Аз лично познавам Тодор, съпругата му и двете му дечица. Ще ви опиша с няколко думи моят тъжен спомен. Няколко дни преди Тони да тръгне за тази последна за нея екскурзия се видяхме случайно пред Търговската гимназия във Свищов. Поговорихме си Тодор /бащата на Атония/ за общи неща. С него беше съпругата му кучето / един много голям и добър Санбернар/ и Антония. Като днес си спомням, как се радваше това дете, че ще ходят на екскурзия. Разбира се ние споделихме тази радост с нея в този разговор. Тя беше най щастливото дете на света. Може би тази среща премина за няколко минути, но ще остане завинаги в спомените ми. След това се разделихме като и пожелах весело изкарване на екскурзията и като се върне да ми разкаже как е минало всичко. След няколко дни, спомням си беше слънчев ден когато научих от мои познати, че автобус с деца от България е излязъл от пътя и е паднал в някаква река. Тогава нещо ми стана, нещо което не мога да опиша, сякаш за няколко секунди времето спря. Нито чувах нито виждах, за което нямам разумно обяснение. По късно през този ден разбрах, че става дума за деца които са от гр. Свищов в който автобус пътува и Тони. Блокирах тотално в този миг, отново. Аз познавам Баща и Тодор - ВЕЛИК ЧОВЕК, молих се това да е един лош сън.... но не. Беше грозната истина, 12 деца напуснаха този свят завинаги. Беше неописуема трагедия за семействата на тези деца. Свищов потъна в мрак от мъка. И до ден днешен а за винаги те ще бъдат в сърцата ни. " Тони, където и да си, ОБИЧАМЕ ТЕ"

Учителите са били от "моралното" поколение на СОЦА! Това е СОЦ морала! Защо пишете така за тях! Това ви набиваха през СОЦА в кратуните червени! Само аз и моето семеиство са важни! Другите кучета ги яли! Затова в рублАЗИЙСКИ бг-стан е такава корупция неземна и деградация!

Трябва да се потърси възмездие и да се отмъсти на учителите и най-вече на директорката. Да им убием по едно дете, за да се научат.

Ужасна трагедия. Да почиват в мир загиналите! Учителка съм. Или по-точно бивша учителка. Ходила съм на много екскурзии и всякакви мероприятия с ученици. За щастие никога не е имало сериозни инциденти. Дори като бях още доста млада и неопитна. Винаги съм подхождала много отговорно, когато здравето и животът на деца са били поверени на мен. Но колкото и да се старае човек винаги може да се случи нещо. Някаква трагедия, като тази. Ако бях на мястото на учителите, нямаше да го понеса.Може би това е и една от причините да не работя като учител днес.

Ти нормален ли си?

Нормален е - т. е. злобен и прост. Много такива българи има за жалост. Примитивизъм!

Да. Ти?

Глупак. Повече няма какво да кажа.

Ти си ненормалник. Не опорочавай така паметта на децата. (И аз редовнло троля дир-а, но тук просто трябва да си замълчиш).

Мир на праха им на децата! С прочитането на тази статия се сетих за онзи трагичен случай ....наистина го бях забравил. Тогава обвиняваха учителите, че не са помогнали на децата и остана подозрението, че сред загиналите са само млади дечица, които са имали по-голяма вероятност да се спасят, вместо по-възрастни учители. Но каквото и да се пише .....за съжаление тези млади българчета никога няма да празнуват рождените си дни, нито ще преминат в по-горен клас в училище :- "(

Luna0102

Преди 15 години когато стана терористичната атака в руското училище имаше учител, който е можело да избяга през прозореца, но човека до последно е измъквал деца през прозореца. Едва ли е тръгнал в този ден за училище с мисълта " днес ще си жертвам живота за чужди деца", а тези учители тръгват на екскурзия с един автобус деца като поемат отговорност за тях, а не само за да си разходят задника. Миналата година във Франция френски полицай по собствено желание се разменя срещу заложник- убиха го човека. Плюем руснаците, плюем французите, а в същото време голяма част от българите са за бесилото.

Leka im prist. Ne tryabva da ymirat deca.

изключително умен,добронамрен,великодушен ,чувствителен, човек,.ако имах власт ,такива хора щях да сложа на най-отговорни постове,да предават от качествата си около себе си.но този човек едва ли би се съгласил,имайки предвид калта нагоре в ерархията.за учителките в рейса помня ,че се връщали за чантите си,и забавили спасителите,обричайки загиналите деца.шофйорът е отнесъл човека парсата,,,

На гроба и пише нещо което трогва всеки!

В Щатите също имаше полицай,, застрелян докато е опитвал да спаси учениците при терористично нападение в училище -

Светла им памет на тези ангели, незнайно защо Господ ни ги взема

Само аз ли видях,че идиотите от дир са написали имената на 11 а не на 12 деца.

Тия в дир са идиоти написали са имената на 11 а не на 12 деца

Има герои, има и нисши същества. Горките деца, пътували са в автобус с възрастни от втория вид! Едва после са дошли героите. Плача за пореден път за тази трагедия, за децата, стъпкани пред дискотека Индиго, изядените от домашни ротвайлери, засмукани и размазани я басейни и джакузита, за всички деца-жертви на алчност и безобразия... Съболезнования, скъпи родители!

Жалко за децата. Иначе епитафията е много хубава.

Голяма трагедия, но животът в никакъв случай не трябва да бъде само скръб. Има много други неща, които имаме да свършим преди така или иначе да дойде и нашия ред. Така е за повечето интелигентни хора, както и събеседникът от интервюто. Вечна памет на загиналите.

Светла памет! Наистина ги носим в сърцата си! Но безхаберие цари в държавата! Трябват здрави закони за всичко и строго да се прилагат!

Важното е, че има евтини придобивки за властта... А робите са за това, да робуват и да ... Съмнителна е техническата изправност на автобуса, защото всички знаем в България как се минават ГТП! Всички знаем, че корупцията в страната погубва животи. Дано обществото да си е взело поука, защото поредното 20-годишно и технически неизправно превозно средство дебне някъде...

Много сте прав! Вчера прочетох "Мистерията Лим", където авторът-иначе добър човек, личи си че му е мъчно за децата, но защитава и учителите,защото са колеги. Той пише, че не всеки е роден да бъде герой. Защо, по дяволите, като са толкова страхливи са избрали тази работа? Има толкова професии, в които не отговаряш за човешки живот. Не само са се бутали да се измъкнат първи и дебеланата като се е заклещила е ритала децата, но като са слезли на брега са отишли в хотел да спят. И не са понесли никаква отговорност! Защо тогава са били там, по-добре децата сами да са отишли на екскурзията, поне щяха да се спасяват едно друго! Дъртите безхаберници са били напълно излишни!

Коментари - Бащата на ангела от Лим Антония: На гроба й пише: "Аз не съм тук, потърси в сърцето си" | Днес.dir.bg

Коментари - Бащата на ангела от Лим Антония: На гроба й пише: "Аз не съм тук, потърси в сърцето си" | Днес.dir.bg

Коментари

Светла им памет, толкова деца си отидоха за последните 35 години в тази страна, Вселената ще сложи всеки виновен на мястото му, жалко че ще е бавно, много бавно, няма мърдане!

Аз на всяка новина намирам нещо тъпо да кажа... Тук просто онемях пред болезнената искреност на този баща останал без дете... От една страна смирен, знаейки че няма да види детето си скоро, от друга страна иска да помогне това да не става пак. Поклон пред загиналите!

Моля се, Бог да упокои душите на дечицата и даде сили на родителите и близките им да продължат напред. Ужасна трагедия!

Голяма трагедия...Бог да прости децата и да дава сили на близките!

41 деца 10 възрастни ...Всеки от тях ако е хванал по едно под мишница, за 10 секунди щяха да ги избутат до люка...В началото се появи информация, че част от учителите са си вадили багажите първо ...Размина се...Обвиниха само шофьора...!

Светла им Памет

Жалко за децата. Цялата гадост в случая е че накрая си измиха ръцете със шофьора че бил заспал на волана. А техническата експертиза направена от сърбите и черногорците доказа техническата неизправност на автобуса. Но тук туристическата агенция бохемия, очевидно на правилните хора, явно плати за това потулване на истината. Да не говорим че даскалите са бързали да спасят скъпоценния си багаж и са оставили децата да се удавят.

Защо автобус с деца,а не с политици? Мир на праха им....

Шофьорът вече също не е между живите, преди година и половина получи инфаркт, докато караше друг автобус.

И беше единственият, който лежа в затвора.

Няма по-голяма трагедия в човешкия живот от тази да погребеш дете...

Уважение към този стойностен човек и семейството му. За съжаление у нас свестните ги смятат за луди и затова сме на този хал. Да почиват в мир невинните жертви.

Няма по голяма мъка да погребеш детето си. Поклон. Да почиват в мир.

Все даскалите и докторите сме Ви виновни! Сигурен съм, че всеки е помагал с каквото може! Ако аз бях там - накрая щях да влезна обратно в потъващия бус - да проверя дали е останал някой, НО не заради ПЛЮВАЛНИЦИТЕ - като вАС!

Вероятно са виновни и учителите, които са бързали да извадят багажа си и да се измъкнат преди децата.

политиците не пътуват с автобуси...

Викаш, автобуса потънал, децата се давили, а учителите се гмуркали да си вадят чантите... За тебе тоалетна няма ли, че идваш тук да сереш...

Има и свестни учители, има и боклук. Като навсякъде. Вие си преценявате и избирате към кои да се причислите.

Помня , като че ли беше вчера . Мъката е огромна . Мир на праха им , беззащитни ангелчета

Виж, че имам плюсове. Хората са с мен.

Те и германците бяха с Хитлер пък до къде я докараха...

Радостта може да е обща, но мъката винаги е лична, каквото и да говорят хората. Мир на душите на малките ангелчета и дано никога няма втори такъв случай!

Ангели... Почивайте в мир!

Няма да забравим, че всички загинали са деца. Всички възрастни са се спасили, газейки върху давещите се ученици.

Факт е , че учителите са се спасили, а децата не. След трагедията някой спомена, че възрастните стъпвали върху давещите се деца, за да се спасят.

е заклещила люка и докато я измъкнат , децата са били под водата в пълнещия се автобус. Мислех, че са някакви измишльотини, но се оказа истина, разказвана от оцелели деца. После видях снимката и нейните обяснения и нямам съмнение, че е било така.

Аз лично познавам Тодор, съпругата му и двете му дечица. Ще ви опиша с няколко думи моят тъжен спомен. Няколко дни преди Тони да тръгне за тази последна за нея екскурзия се видяхме случайно пред Търговската гимназия във Свищов. Поговорихме си Тодор /бащата на Атония/ за общи неща. С него беше съпругата му кучето / един много голям и добър Санбернар/ и Антония. Като днес си спомням, как се радваше това дете, че ще ходят на екскурзия. Разбира се ние споделихме тази радост с нея в този разговор. Тя беше най щастливото дете на света. Може би тази среща премина за няколко минути, но ще остане завинаги в спомените ми. След това се разделихме като и пожелах весело изкарване на екскурзията и като се върне да ми разкаже как е минало всичко. След няколко дни, спомням си беше слънчев ден когато научих от мои познати, че автобус с деца от България е излязъл от пътя и е паднал в някаква река. Тогава нещо ми стана, нещо което не мога да опиша, сякаш за няколко секунди времето спря. Нито чувах нито виждах, за което нямам разумно обяснение. По късно през този ден разбрах, че става дума за деца които са от гр. Свищов в който автобус пътува и Тони. Блокирах тотално в този миг, отново. Аз познавам Баща и Тодор - ВЕЛИК ЧОВЕК, молих се това да е един лош сън.... но не. Беше грозната истина, 12 деца напуснаха този свят завинаги. Беше неописуема трагедия за семействата на тези деца. Свищов потъна в мрак от мъка. И до ден днешен а за винаги те ще бъдат в сърцата ни. " Тони, където и да си, ОБИЧАМЕ ТЕ"

Учителите са били от "моралното" поколение на СОЦА! Това е СОЦ морала! Защо пишете така за тях! Това ви набиваха през СОЦА в кратуните червени! Само аз и моето семеиство са важни! Другите кучета ги яли! Затова в рублАЗИЙСКИ бг-стан е такава корупция неземна и деградация!

Трябва да се потърси възмездие и да се отмъсти на учителите и най-вече на директорката. Да им убием по едно дете, за да се научат.

Ужасна трагедия. Да почиват в мир загиналите! Учителка съм. Или по-точно бивша учителка. Ходила съм на много екскурзии и всякакви мероприятия с ученици. За щастие никога не е имало сериозни инциденти. Дори като бях още доста млада и неопитна. Винаги съм подхождала много отговорно, когато здравето и животът на деца са били поверени на мен. Но колкото и да се старае човек винаги може да се случи нещо. Някаква трагедия, като тази. Ако бях на мястото на учителите, нямаше да го понеса.Може би това е и една от причините да не работя като учител днес.

Ти нормален ли си?

Нормален е - т. е. злобен и прост. Много такива българи има за жалост. Примитивизъм!

Да. Ти?

Глупак. Повече няма какво да кажа.

Ти си ненормалник. Не опорочавай така паметта на децата. (И аз редовнло троля дир-а, но тук просто трябва да си замълчиш).

Мир на праха им на децата! С прочитането на тази статия се сетих за онзи трагичен случай ....наистина го бях забравил. Тогава обвиняваха учителите, че не са помогнали на децата и остана подозрението, че сред загиналите са само млади дечица, които са имали по-голяма вероятност да се спасят, вместо по-възрастни учители. Но каквото и да се пише .....за съжаление тези млади българчета никога няма да празнуват рождените си дни, нито ще преминат в по-горен клас в училище :- "(

Luna0102

Преди 15 години когато стана терористичната атака в руското училище имаше учител, който е можело да избяга през прозореца, но човека до последно е измъквал деца през прозореца. Едва ли е тръгнал в този ден за училище с мисълта " днес ще си жертвам живота за чужди деца", а тези учители тръгват на екскурзия с един автобус деца като поемат отговорност за тях, а не само за да си разходят задника. Миналата година във Франция френски полицай по собствено желание се разменя срещу заложник- убиха го човека. Плюем руснаците, плюем французите, а в същото време голяма част от българите са за бесилото.

Leka im prist. Ne tryabva da ymirat deca.

изключително умен,добронамрен,великодушен ,чувствителен, човек,.ако имах власт ,такива хора щях да сложа на най-отговорни постове,да предават от качествата си около себе си.но този човек едва ли би се съгласил,имайки предвид калта нагоре в ерархията.за учителките в рейса помня ,че се връщали за чантите си,и забавили спасителите,обричайки загиналите деца.шофйорът е отнесъл човека парсата,,,

На гроба и пише нещо което трогва всеки!

В Щатите също имаше полицай,, застрелян докато е опитвал да спаси учениците при терористично нападение в училище -

Светла им памет на тези ангели, незнайно защо Господ ни ги взема

Само аз ли видях,че идиотите от дир са написали имената на 11 а не на 12 деца.

Тия в дир са идиоти написали са имената на 11 а не на 12 деца

Има герои, има и нисши същества. Горките деца, пътували са в автобус с възрастни от втория вид! Едва после са дошли героите. Плача за пореден път за тази трагедия, за децата, стъпкани пред дискотека Индиго, изядените от домашни ротвайлери, засмукани и размазани я басейни и джакузита, за всички деца-жертви на алчност и безобразия... Съболезнования, скъпи родители!

Жалко за децата. Иначе епитафията е много хубава.

Голяма трагедия, но животът в никакъв случай не трябва да бъде само скръб. Има много други неща, които имаме да свършим преди така или иначе да дойде и нашия ред. Така е за повечето интелигентни хора, както и събеседникът от интервюто. Вечна памет на загиналите.

Светла памет! Наистина ги носим в сърцата си! Но безхаберие цари в държавата! Трябват здрави закони за всичко и строго да се прилагат!

Важното е, че има евтини придобивки за властта... А робите са за това, да робуват и да ... Съмнителна е техническата изправност на автобуса, защото всички знаем в България как се минават ГТП! Всички знаем, че корупцията в страната погубва животи. Дано обществото да си е взело поука, защото поредното 20-годишно и технически неизправно превозно средство дебне някъде...

Много сте прав! Вчера прочетох "Мистерията Лим", където авторът-иначе добър човек, личи си че му е мъчно за децата, но защитава и учителите,защото са колеги. Той пише, че не всеки е роден да бъде герой. Защо, по дяволите, като са толкова страхливи са избрали тази работа? Има толкова професии, в които не отговаряш за човешки живот. Не само са се бутали да се измъкнат първи и дебеланата като се е заклещила е ритала децата, но като са слезли на брега са отишли в хотел да спят. И не са понесли никаква отговорност! Защо тогава са били там, по-добре децата сами да са отишли на екскурзията, поне щяха да се спасяват едно друго! Дъртите безхаберници са били напълно излишни!