Коментари - Баща търси правосъдие: Защо се стигна до условна присъда след опит за убийство? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли? "той е бил подложен на системен тормоз от съучениците си дори през ваканцията. С негови снимки са били правени гей колажи и са били разпространявани в интернет, разкриха учителките му" Да си беше възпитавал урунгелчето да не се гаври и тормози други деца. Хак са му белезите, да му напомнят цял живот за това.

Ами да пита келемето си!

Няма да го намери от сега му казвам:(((((

Ек Монов 2, затваряй си плювалника и си възпитавай детето! Ако не беше тормозил другото момче нямаше да се стигне до това нападение, не се прави на интересен!

Тате ако беше доносник от. ДС.а не бараба ..сега нямаше да имаш проблем с БГ.правосъдието.

българите се топим ежедневно с ужасно бързи темпове. На ден в убийства и катастрофи умират огромен брой хора, присъди няма или са в стрил "мижи да те лъжем". Дали в съседни н нас дърлжава има на ден по минимум едно убиство? Няма! Вероятно без Турция, която е огромна по хора и в този смисъл несъизмерима. Ако за всяко убийство се лежеше доживот без никакви ограничения и смекчаващи процедури от всякакъвм тъп и безмозъчен характер, а за убийство на пътя се лежеше ефектимно поне по 5 години или 10, уверявам всички политици, че престъпления от подобен тип ще изчезнат. Без здрава ръка в законодателсгвото няма никакви резултати и единственият резултат ще е обезлюдяване на нацията. Проблемът е в тъпото законодателство и в тези 250, които смучат от всички нас. По медиите тези теми се споменават само като новини, дебати няма. Дебати има за сидеров и разни други кукувици, които освен за майтап, за друго не стават. Сериозните теми се подминават и отчитат само като статистика

"... е бил подложен на системен тормоз от съучениците си дори през ваканцията. С негови снимки са били правени гей колажи и са били разпространявани в интернет ..." При такъв постоянен и несекващ идиотски тормоз момчето изобщо не е трябвало да бъде съдено.

Дъртият е възмутен, че нападателят не се извинил. А неговият син да не би да се е извинил за тормоза? Не, разбира се, напълно нормално е с месеци да се гавриш с някого. Каквото повикало такова се обадило. Аз съм абсолютно сигурен, че ако на иранецът не му беше писнало този тормоз щеше да продължава и до ден днешен. Пък да беше казал „много съжалявам, че се стигна дотук, синът ми не беше прав, аз му обясних, че не трябва да се гаври с другите и той си разбра грешката и повече няма да прави така“. Аз оставам с впечатлението, че този Кристиян сега просто ще си намери с приятелчетата си някоя друга жертва, която да тормози.

да пускат веднага австралиеца! За депутатския син може да се излеги 12 години, че и го връщат да долежи още, а за българското момче саамо 2 условно. за Кремена от Варна 12, от които онзи ще излези само 5. Не ги е срам!!! Справедливост се търси само за депутатите, законите явно не са еднакви за всички

Урокът е, че мерки срещу лошото отношение, подигравките и агресията трябва да се вземат навреме, а не да се стига до ексцесии. Родители, учители, децата да се осъзнават, защото като се обърне колата, може да няма път... Особено да се замислят родители на по-агресивните деца, понякога ги защитават прекомерно и си правят лоша услуга за вбъдеще.

БХК ДА СЕ ЗАБРАНИ И ВСИЧКИ НЕЙНИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА !

Гешефтурата в действие.

Не е въпроса до иранци,пакистанци ,българи и цигани- кучето е заровено на друго място и ще става все по страшно - нпо соросидите готвят т.н ,,детско правосъдие,,към прословутата им стратегия за детето,според която тийнеджър убиец не може го пипна с пръст заради детски права ,въпреки че е заклал ,изнасилил или убил друго дете. Така ще е токато търпим и последното НПо и БХК в българия!

Пари и пак пари,правосъдието е мръсна дума в нашата съдебна власт,не чакайте а сами се оправете....

Хора мъчно ми е да гледам как близките на престъпления страдат с години,вместо да вземат правосъдието в свой ръце,от съдебната система правосъдие няма да получат обикновените хора.

Иранци... Ми те така са възпитани, това им е културата, така си "бранят честта". За тях това е напълно нормално. От такъв тип същества, такова е очакваното поведение. Пък нека ЕС продължава да ги приема..

За българите да не би да е по-различно. Знаеш ли,че Ванче Михайлов е вадил нож, дори само ако са го погледнали накриво, или не са му казвали добър ден? ванче Михайлов е считан за голрям българин, патриот.

Ако на детето ти причинят гавра и тормоз ,ти пак ли ще кажеш"какво толкова"

След осмиващия гнусен гейколаж-видян и от роднините му!!!! Берквейди имал ли е друг избор да защити честта си? При положение,че никой не го е подкрепил-нито учители, нито директор, нито родители на автора на колажа, нито съученици?

Убийството правилното възмездие ли е?

Не, правилното решение е осмивания да отиде и да каже-хахахаха , прави си, много хубав е станал колажа, тати много се зарадва.

цитат от медиите тогава "Колаж в нета и тормоз от съученици е мотивът на момчето от ирански произход да извърши престъплението. " Браво на човека, защитил е честта си! Няма прошка и никой няма да ътрпи да бъде унижаван по подобен начин.

Да, да човек трябва да се защитава, така е, но не с цената на човешки живот. Ами, ако момчето беше починало, ако го остави инвалид. Децата могат да бъдат много лоши, но затова са родителите-да насочват, да възпитават. Не сме в Иран да защитава честта си по този начин. Всичко обаче е манталитет.

Личната чест и добро име се защитават-на всяка цена. Няма прошка да те унижават с гейфалшиви снимки, публикувани в нета.

Кре..енчто да продължава да пуща клипчета ,а баща му да обеснява ,че няма нищо нередно това било шегичка .

Гешев, Гешев, фурнаджийска лопато.. Това е на ГЕРБ правосъдието.

Мили и културни иранци в действие.

браво бе ДИРНИЦИ нещо не ви изнася коментара ли ??? ,,безпартийни'' нещастници

Това татенце да беше обяснил на маминото си синче , че когато се гавриш с някого , трябва да си готов и за последствията . Правосъдието е раздадено.

Ако беше австралиец, щеше да е друго, но да не е руснак или турчин

Берквейди e бил тормозен , обиждан, унижаван, имало е и унизителен и гнусен гейколаж в интернет. Нико не е защитил тормозения-нито учители, нито директор, нито съученици, нито родители на тормозителите. Не мислите,ли ,че когато си сам, и изоставен, и си подложен на жесток тормоз и унижения понякога самопомощ е единствения изход-вви а как бихте постъпили при тормоз, а от никъде няма помощ и подкрепа? След инцидента тормозът е прекратен, и никакви колажи не са излизали повече. Възниква въпроса и кога ще бъдат пратени на съд, тези ,които го тормозиха в интернет ии наяви с обиди и унизителни колажи. В медиите пише,че унизителния гейколаж е бил видян от много хора, вклч и от роднини на тормозения. Берквейди е жертвата, той е невинно осъден. Защото е дръзнал да се защити от тежки унижения. Предисторията е типичен пример на училищно насилие-с обиди, и унизителни колажи. Накрая съдят потърпевшия

Тук имаме опит за убийство, който не е успял по една случайност.Преди престъплението е заплашвал т.е. Д деянието дори не е извършено в състояние на афект. След като нарагъл съученикът си многократно мишокът се похвалил в нета.Не се е извинил.Нищо не оправдава предумишлено убийство.

Нищо не оправдава предумишлено убийство, докато не се окажеш ти на неговото място.

В НК си пише,че се предвижда изключителна лека отговорност, при убийство, провокирано от тежка обида(а тук лицето си е живо, и случая НЕ е опит за убийство). чл 124 ал 2. тук правната квалификация е само телесна повреда, ако е искал да го умъртви щеше да се случи. Да , ще разкаже в нета, така какато с него е имало гавра с гнусен гейкщолаж в нета-. Чиста реторсия, унизили са го, и разказва кака е защитил честта си. Кой каквото е търсил е намерил. лицето е непълнолетно,, и се предвижда редукция на наказанието , дори обвинението да е по 124(като считам,че коректния текст е друг-за телесна повреда само),, тоест отиваме на 78а-глоба. неизбежно е. втората инстанция ще поправи несправедливостта. глоба-максимум . И то административна.

Таткото на пострадалото момче не е депутат, а другия е платил каквото трябва затова е така.

Тук е дискусионно кой е пострадал. Така наречения пострадал да разкаже и предисторията на слручилото се. Пострадал е Берквейди-торзомзен и обиждан, защото е различен, даради името си. Накрая потърпевшия се защитава. Ако за теб направят гнусен гейколаж в интернет, и този колаж бъде видян от близките ти, ти няма ли да се защитиш от унижението. Защо авторът на обидния колаж не е арестуван? Или човек трябва да търпи унижения , обиди, а ако се защити-става насилник. Насилник е юнакът, автор на гейколажът. Вече не смее да пуска подобни обидни колажи, взел си урока, явно.

Ти да не си му съученик? Разсъждаваш като петокласник. Класната не ви ли е казвала че човешкия живот има някаква цена? Поне в Европа де, за Иран явно не е така.

Жалки сме.