Баща и син са удавените в Синеморец, другите двама - спасени

Трагедията се е разиграла пред очите на съпругата и майката на загиналите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като са извадили едното момче, са се върнали за второто. После все таки единият от спасителите излиза , а другият и момчето( бащата и синът) - не успяват да излязат.... Бог да ги прости!

най-после една хубава новина хи хи хи

Неходете на Черно море. Опасно е. За предпочитане е Бяло море. Там няма нито един удавен. Няма и спасители. Водата е толкова солена, че дори и да не можеш да плуваш, не потъваш. Няма вълни. Всичко е спокойно и без мъртви вълнения.

кой ги е удавил?!?

Плаж Липите е пълен с педали и лесбийки! Айде моля ви се с тия красоти!

август месец морето е коварно! и сплуването е като с шофьорите и катастрофите - всеки си мисли, че на него няма да му случи! оня ден един урод тръгна да надминава колона от няколко автомобила срещу мен при положение, че със сигурност ме е видял видял, че слизам отгоре на няколкостотин метра при перфектна видимост, ако не беше отстрани банкета, в който успях да отбия, не се знае къде щяхме да бъдем сега :( олигофренията е тотална

Ами обърни колата, настигни го и извади щангата и бой дето свариш

Жалко за бащата и сина, много смели и отговорни хора, които са изчезнал вид, но за съжаление дадоха живота си за да спасят едни екстремисти келеши и идиоти плуващи в опасно вълнение до скалите. В крайна сметка лошия матрял оцеля, а добрия загина!!

Непрекъснато се дават съвети, при мъртво вълнение да се плува по диагонал, а не към брега. Безсмислен съвет за много хора като мен, които изобщо не могат да плуват. Гледам да влизам само до кръста, но веднъж попаднах в мъртво течение , на охраняван плаж. За секунди дъното изчезна без изобщо да съм помръдвала. Мой близък и случаен човек спасиха мен и давеща се рускиня, която беше на още по-плитко от мен. Морето е изключително коварно, Бог да прости горките хора, ужасна, ужасна трагедия.

Съветът е страхотен - във вашият случай е необходим още един - научете се да плувате ако ще ходите на море - не е ядрена физика! Проблемът на плуващите е, че не могат да надплуват течението и се давят от изтощение - ако вместо това усилията се вложат в това да останат над вода и по диагонал без да бързат могат да изплуват - ОК, ако не - оставят на спасителите доста време да ги спасят. Все пак мъртвото течение дърпа навътре, не надолу и е в рамките на стотина метра от брега.

"но привлича заради девствена природа и чисто море". Отиват на хубавия охраняем плаж, а оттам тръгват да се катерят по скалите като кози, за да се доберат до не по-чисто и приятно място, просто за да се похвалят в шiбания фейсбук, защото е "еко" и "модерно".

80% от българите не могат да плуват. Колкото са и дебилите! Факт.

Ами виж в колко училища има басейни и тогава генерализирай. Пари за спортни площадки и басейни за учениците - няма, за гейовщини - има. Правят някакви съоръжения в парковете - през куп за грош - само за малки деца.

и много плувци също се давят-факт

Факт не е, а измислица. Шумни случаи има, но не са много. Давят се хора, които не могат да плуват, а това не са плувци. Ти как преценяваш, кое е факт и кое измислица? Или каквото ти си измислиш е факт по аксиома?

Защо подценяват особеностите на Черно море и не се вслушват в постоянните прдупреждения за разривни течения?

Защото у нас правилата (според един голям процент от населението) са за загубеняци и мишки, но не и за пичове и тарикати като тях. Общо взето същата причина поради която нарушават ЗДВП. Как така на тях някой ше им каже.

А,бе,аланкоолу,всеки ден почти се публикува информация за удавени . Тръгнал си на море. Ами имай го това впредвид. Всичко е от ниска култура . Е,на мен ли ще се случи. И ето,случва се !

Това на дете, няма как да го обясниш. Не знам, защо се правиш,. че не си бил дете.

Ами и какво ако си предупреден! Бях на няма два метра от брега когато ме повлече някакво течение, за секунди се озовах на почти 20 метра навътре...късмет имах че беше съвсем тясно и на два метра встрани вече го нямаше. Тези два метра изцедиха всичките ми сили, минах ги за почти 15 минути, непрестанна борба, защото те влече не само навътре,а и към дъното. Другият ми късмет е, че не плувам особено добре и не съм се борила първите двадесет метра, където е най-силно...инстинктивно съм постъпила правилно.

да разбере четете ли какво пишете Две деца започнали да се давят, двама мъже скочили да ги спасяват, едното дете било спасено, изведено на брега, единият мъж изхвърлен от морето удавен, другите двама спасени с джет. Кое е загиналото 16 г. момче, кое е детето извадено на брега. В така написания текст има един загинал.

Като писаха най-напред "деца",помислих,че са 9-10 годишни. Излезе,че са 16 годишни мъже !

Сега като върна лентата, какви щуротии съм правила, ако не ме е пазил Господ, нямаше да ме има. За съжаление, това е било нещо ужасяващо и за удавените хора, и за тези, които са станали свидетели. Бог да прости тези хора. И вече живея в хроничен стрес, като отворя новините и следва ужас след ужас. Почваш да се чудиш как си жив ти и близките ти още

Има лесно,моме ! Не четеш новини !

Стават и такива работи. Лека им пръст. Амин!

ЕЙ, аз съм на къро. Тука вода и у баклето нема. ..Да не хортуваме па за удавяне.

1 път съм ходил там беше пълно със щипалки, грам не ми хареса

Точно. Щипалки по-навътре няма и младежите са решили да ги избегнат... иии....

Гадно. Направо отвратителна новина. Попаднеш ли на мъртво вълнение се плува настрани, а не към брега. Ясно е, че ще си в паника и не можеш да мислиш трезво, но.трябва. Бащата е бил смел мъж. Жалко за тези два живота.

При червено знаме не се влиза в морето! Точка! Дори при неохраняем плаж, човек горе долу може да си даде сам оценка при вида на бурното море. Иначе всички действат на принципа "На мен не може да се случи". Спасителите (ако има такива ) само свирят безпомощно и при евентуален инцидент и техния живот е застрашен.

съм ходил на море когато флаговете бяха бял червен и черен. При черния не се влизаше в морето.

Е, сега са зелен, жълт и червен. При червен не се влиза.

Егати съдбата.

Изказвам съболезнования на семейството! Бащата е постъпил като истински мъж, жалко, че не е успял да спаси детето!

Много е опасано там, а и около цял Синеморец. Veni Vidi Fugi i и никага няма повторя. По принцип внимавайте с нискобюджетните дестинации по нашето Черноморие. Лошото е, че поука няма и догодина /да не става/ ще се повтори според мен. Жалко за погубените животи.

Глупако , нискобюджетните дестинации ли са в основата на произшествията. Отиди се гръмни в нялоя високобюджетна дестинация.

Факт е, че Синеморец е едно препечено, неразработено, прашно село. Дори и евтино не е. Ходих там две години заради приятели, но повече нямам желание и да стъпя.

Друго си е на слънчака или на... дюни? Не съм сигурен за второто високобщджетно ли се води. Там морето винаги е благо и даже ако пък се объркаш нещо и тръгнеш да се давиш те вади...

Бог да ги прости загиналите и да даде сили на живите. За автора на статията само искам да вметна че има два типа явления. Мъртво вълнение и Мъртво течение. Течението е много по-опасното явление и то е обикновено това, което предизвиква завличането навътре. То се формира от две срещуположни и успоредни на брега течения, които се срещат. Това формира силен поток от вода навътре в морето, който формира нещо като гъба. Принципа е да плуваш успоредно на брега, за да излезеш от ствола на гъбата. Паниката е крайно фатална. Мъртвото вълнение хем дърпа навътре ама после и те изкарва нещо като стояща вълна и не може да те издърпа толкова навътре в морето, но може да те отдалечи от дъното и ако не можеш да плуваш пак настъпва паника и фатален изход. В повечето случаи новинарите използват мъртво вълнение, а то е мъртво течение. За съжаление тези детайли няма да върнат загиналите днес.

Има предистория, затова не се разбира нищо.

Чета и не мога да разбера какво е станало. Толкова неграмотно.

Наистина е написано неясно и объркано. Според написаното мъжете първо са извадили едното дете. Вероятно то е удавеното. След това двамата мъже отново влизат да спасяват и второто дете, тогава единият мъж се дави, а другият мъж и въпросното второ дете са спасени от дошлите спасители с джетове. Ако е така бащата е извадил детето си удавено от водата преди да влезе втори път за другото дете.

Да оцелееш по вриеме на отпуската си е сериозна задача! Ако не се претрепеш по пътя къ морето от бързане с мотора, ако не те претрепе някой бързак с БМВ-то, ако не пипнеш "лятно грипче", ако не изгориш на плажа, ако не вдигнеш кръвно от жегите, ако не се натровиш в кръчмата, ако не те завлече вълнението... значи отпуската ти е била прекрасна. Майтапа настрана обаче, жалко за хората. Бог да ги прости! Не се излагайте на рискове, не си струва! Пазете се!

Сериозно?! Ама как може толкова неграмотно да пишете? То нищо не се разбира .... кой какъв колко къде.... ужас!!!

Информацията меше деца. Какви са тия мустакати деца бе? Едно време на 16 бях мъж бе! Сам си отговарях за давенето. То тогава и мъртвак нямаше. И Сл. бряг беше в зародиш.

Стига вече с това Едно време. Гуулем мъж си бил и ти на 16 години. Ако трябва да бъдем честни в изказванията си всеки е вършил щуротии, някои от тях доста опасни. Не знам дали имате вкъщи пубертети, но аз имам две деца и поглед върху десетки други техни съученици. Спокойно мога да кажа, че "морето им е до колене".

от така описаната задача за първи клас излиза, че е удавен един баща, а две деца и един мъж са спасени. За това, какво е съпругата и майката на бащата и сина, все още не може да се даде верен отговор.

За първото дете не пише, че е спасено, а че е извадено. То е удавеното.

Съжалявам за трагедията. Дано загиналите почиват в мир. Съболезнования на близките.

Не разбрах. Вадят едното момче и мъртвото вълнение завлича 3-ма във водата. Единият е намерен удавен, другите двама спасени. Откъде идва 2-рия удавник? Момчето, което са извадили първо живо ли е? Айде научете се да пишете!

хубаво беше когато на моста имаше войници и не пускаха да се минава свободно ..... иначе плажът си е красив и коварен, винаги се получават завихряния там така че и да си трениран ... пак може да не ти помогне.

Горките, да почиват в мир. Мога да плувам, но честно казано ме е страх от неохраняеми плажове и винаги се съобрязявам с флаговата сигнализация.

Бог да ги прости

"неохраняем"- невъзможно да бъде охраняван поради някакви непреодолими обстоятелства. "неохраняван"- такъв, който не се охранява.

Прав си, но днес трудно се намира песронал за под 2 хил на месец - аз се отказах вече и затварям - няма кадри и това е

Преди да отвориш, беше редно да си планираш ресурсите. И като видиш, че не си в състояние да ги осигуриш, да не се хващаш.

Абе дираджии и вие не знаете какво пишете...беха 3 ма удавените сега разбираме, че са 2 ма. Това е много добра новина все пак. не са трма, а само двама...БРАВО!

а при безкоз се удвоява, така че може и да са четирима.....

Крайно време е дир да спре да публикува неграмотно написани коментари, които на всичкото отгоре са лишени и от съдържание... кому е нужен някакъв безсмислен брътвеж?!

пък после се хващай за коментарите под тях.

Оххх, майко мила! Каква трагедия... Ужас!

Абе вие през 5 минути сменяте информацията.Или побликувайте потвърдена информация или нищо не побликувайте-един удавен,двама удавени,петима удавени.....нека.ърници!

Ами дано до довечера да се окаже, че няма пострадали

Много хора тъгуват по социализъма щото имат нужда някой да ги пази от самите тях - например държавата, сега ще е добре държавата да се задейства някак и да сложат там спасители, защото е въпрос на време да стане беля пак

много добре пазят в социализма - в лагери, ако ти е голяма устата или слушаш ЗАПАДНА музика сега например всички със ЗАПАДНИ тротинетки щяха да ги набутат в лагери, така щото да престанат да пречат на движението по пътищата

За преди няма да говоря, но тези с тротинетките да се махат

Абе бунак в китай където ги правят тия тротинетки и е социализъм, кой е затворен и кое е забранено ;)

Търгуват по младоста си а не по социализма! Иначе наистина ги пазеше от "самите тях", имаха ли свое мнение, различно от партийното, правеха живота им ад! Не случайно границата се пазеше не някой да не влезе, а да не избяга от "щастливият социализъм". При това стреляха на месо!

Имах различно мнение и си плащах за това. И сега е така.

Къде "и сега е така" , в Северна Корея ли пребиваваш ?

"...съпругата и майката на загиналите баща и син." ???? А съпругата и майката, едно и също лице ли е или са две отделни лица?

и двете но не и за двамата. май.

Трагедия, Бог да ги прости.