17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бутилка да се взриви е рядкост. По скоро има теч на газ от вентил, маркуч или от неизпрсвен уред.

Дано да се опрсвят хората! Ако ползвате газ в къщи задължително си сложете и аларма, която засича изтичане на газ. Не е особено скъпа, но е безценна. Особено ако хората ползващи газта са възрастни.

Пояснявам :Бутилка е абсурт да се взриви! Взривява се изтекъл газ в затворено помещение от открит огън !Места за изтичане на таз : Вентилсъидинение на маркуч с вентила,съединение на маркуч с тазов уред,изтаснал газов уред от вятър,изключително рядко от пукнат маркуч. Най-често изтича газ от неправилно монтиран вентил към бутилката. Хваща се с две ръце вентила.,повдига се нагоре захващащия пръстен,натиска се към отвора на бутилката,силно се притиска надолу пластмасовия обхващащ пръстен,докато не се чуе лек щракане. Хваща се с две ръце вентила и заедно с бутилката се повдига. Ако и правилно монтиран вентила,не излиза от бутилката. Ако е монтиран неправилно излиза и операцията по монтажа му се повтаря. Излишно е да казвам,че това не е женска работа.Отваря се клапана на вентила и уредът е готов за работа. Ако влезете в помещение,където мирише на газ,проветрете и потърсете мястото на теч. Прави се с гъба,натопена в сапунен разтвор. Където има теч,появяват се мехурчета. Никога не влизайте съд запалена цигара.Газта не е по-опасна от тока.

Глупости !

Защо?!? При родителите ми 2 пъри вече сигнализира за неправилно поставен винтил. За 10 години 2 пъти се обажда, но на място. Ако тези хора са имали аларма, са щели много по-рано да усетят изтичането на газ!

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com

Защо не пишат марката и обема на бутилката. Всеки 2-3 месеца някъде избухва такава. Някой трябва да каже какво точно се е случило. Ако бутилките, винтилите са калпави, трябва да ги забранят и изтеглят жт пазара.

Много добри указания, дори на ползвателите трябва понякога да им са напомня като опресняващ курс. Т. Н. Поздравления.

Сменете датчика .Срок на годност около 6 гог

Пускате газта,палите . Върху бутилката има тенджера . Кипва тенджерата. Огъня загася. ГАЗТА ПРОДЪЛЖАВА ДА ИЗТИЧА. Една искра и става взрив.

Избухва ти главата. АКО ИМА СНИМКА ще видиш бутилката да си стои. Ще гръмне, ако стане сериозен пожар и тогава е завършек на целия цирк и опастност за пожарникарите.

И ако уреда има би метална пластина и тя работи газтта спира. Слага се и сензор както каза колега по горе 80 100 лв и всеки може да включи един адаптор в контакта

От публикуваното не става ясно дали е взрив на газова бутилка. По правилното е взрив на газ (с точка на края) И колко по -малко грешки ще допускат дописниците, ако отидат до някой пункт за продажба на газ в бутилки. И да обмислят добре защо мирише. Да помислят защо веднъж монтираната бутилка и свършила не мирише, а при монтаж на новата почва да смърди. Да помислят защо има случаи в които дори глух чува свистенето на газта от "нова" бутилка..... "Взрив на газова бутилка" -чупи тъпомерите отвсякъде

Ма много специалисти, изпускането на газ е осезателно поради смрадтта която има. А какво правят стотиците уреди, които нямат такива зещити. Боилера ли е виновен за задушеният в банята, където е и газовият бойлер или рационализатора за икономия на място монтирал го в банята. Имах газова печка отопление. Живеех на квартира в мазе. В един момент зимата печката изгасна. Запалих я след време пак изгасна. Тогава нямаше от къде да се прочете да не се полват в мазета и в сутерени, да има възможност за достъп на въздух в помещението. А то тъпа история натрупва се въглероден диоксид а и по джамовете текат реки. А аз тогава си мислех че навън е много студено. Говоря за годините около 69 -71 първите газови печки родно производство -те нямаха клапан за изклчване газта при огасвене на пилотният пламък .... газовите котлони произвеждани в България, а и внасяните от братският СССР също нямаха такава защита, а пък като почне да кипи тенджерата -гаснхеа на провала. А в газифицираните жилища в страните от СИВ също нямаха такива клапани; е и. гръмнала газова бутилка...Интересно, а в случаите на взривяване на жилищни кооперации какво трябва да пише -ГРЪМНАЛА ГАЗОСНАБДИТЕЛНА СТАНЦИЯ, ФИРМА, ДОСТАВЧИК !?

Масовите котлони и печки от соца, че и сега внос от търговци на едро и дребно -все "маркова стока" Печка Уестиг хауз 1970 година, с термо клапан при угаснал пилотен пламък. Но пък масово днес се предлагат котлони и печки без такъв термоосезател

Защото не гърми бутилката! А и всичко зависи от станциите за пълнене и дистрибуция. Да говорим ли за стотиците маркучи за газ които само след месеци се напукват и почват да "таят" в колата, в кухнята, в офиса. Онези зелено сивкавите маркучи от преди демокрацията издържаха по десетина години -да говорим ли за разните жълти, сини, оранжеви, бели или черни маркучи .... НЕ ГЪРМИ БУТИЛКАТА, НЯМА КАК ПРЕЗ 0.3 -О.45 Д ДЮЗИЧКА ДА ВЪРНЕ ПЛАМЪК КЪМ БУТИЛКАТА (реката да тече към извора)

Година 1979 в Цветният квартал на Варна са в потрес ; млада бременна булка изгаря на двора. Хората коментираха невъобразимата любов между снаха и свекърва, дори родна майка и дъщеря не са живяли в такова разбиирателство. В последствие се установява пропуск на газ от газов котлон на който са пекли пипер за лютеница. Лек ветрец духал в посоката на булчето, а от котлона въздушногазовата сме се запалва. Подобен случай с тираджия; при завръщане на двора пали газово барбекю пропуск между щуцера и маркуча -в следствие пълна епилация на корема, на гърдите, на лицето и част от косата.... "Гръмнала бутилка"......