Барак Обама пристига на историческо посещение в Куба

За първи път от 88 години американски държавен глава ще посети Куба. Тридневната визита на Барак Обама на острова е историческа.

Обратно в новината

Коментари - Барак Обама пристига на историческо посещение в Куба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Файънъли капитализЪмЪт в лицето на Съединьонъйх Штатов Америки победи!Както се и очакваше вече 50 години! И както казва(ше) Фидел Кастрович:,,компаньейрос" USA винаги побеждава!

FuckTheEU

Сащ и обама така се гордеят, че са "възстановили" отношенията си с Куба, все едно са извършили някакъв подвиг. Не е подвиг, а поправка на една над 50 годишна американска глупост. Разбира се, за затварянето на гуантанамо и връщането на завзетите земи не става и дума.

Куба е единствената държава от централна америка в която можеш, като турист, да напуснеш курорта и да се разхождал без да рискуваш да те разфасоват за 20$. Мексико, ямайка, доминиканска република, хаити, т.н, са демокрации където за 20$ ти режат главата като пиле. Куба като гледам се е юрнала по техния път, ..... Дано да не,

abasador

крайно време бе, респект както към Раул (Фидел) Кастро така и към Барак Обама. Шапо аб. Лек ден.

Обонго иди и коленпреклонно целуни ръка на Фидел Кастро, че даде човешки права на черньовците 20 години преди САЩ да ги признаят за хора! Браво, Обонго - разбра някрая, че само комунозма спомогна за падането на робските окови на негрите в САЩ и Южна Африка!

В Куба Обама го чака екип руски психиатри Веднага ще го хипнотизитат и ще му шепнат цяла нощ. И като се върне в САЩ ще е комунист русофил и върл поклоник на Путин

Дръжте се кубинци, не се предавайте на американските империалисти.

Държат се те, със заплата от 50 долара и основен износ банани и листа за пури.

50-60 долара, има ли значение колко вземат, важното е , че живеят като хора а не като роби.

Как сте кимундетаааа? Мина вашето време, гадове.

Нас не ни мисли, Белене още работи.

Като един истински комунист, защо не се откажеш от интернета и от услугите на лошите империалисти? Защо имаш право да говориш каквото си искаш? По твоята логика ако се върне комунизма ти си първия за белене.

Всеки това мечтае: да скъса с Русия и да се съюзи със САЩ. И почти всеки преуспява ( освен ако не си българин или подобен )

И кой друг е преуспял?

Не знам до колко си различен - но със сигурност си безумец ! И на какви точно успехи според теб ще се радва Куба ?????!!!! Аз бих могъл да ти кажа ,но така е много лесно и затова ще ре оставя да си размърдаш ''различното'' мозъче и да видим какво ще роди !!!

Не знам дали сте чели, ама той води и тъщата си там. ???

къде? В Гуантанамо ли ще я оставя? )))

Аби и аз не знам, затова питам. Може да я пусне на Ф. Кастро??

По принцип - кому кура дири там?

на путовци като теб не им дава отговор

gladat ne e zaradi tova che ne mozem da nahranim bednite,a zaradi tova che ne mozem da nahranim bogatite!

Ем, Обонго забърка едни хубави говна в Сев.Африка, Близкия изток и Европа и сега се оглежда какво има за сговняване в задния му двор.

От една страна в Куба има мнозинство, което не иска да работи и затова изповядва социалистическия модел. УСА точно затова не се занимава с тях, защото дори и силово да ги прихванат, е сигурно, че кубинците ще се борят до последно за изхвърляне на УСА от острова От друга страна Русия опрости дълга на Къба към СССР и пусна радрана станция, която се води кубинска, но на сто процента се прослушва от Русия. За да не допуснат отново руски ядрени ракети на 90 мили от американския бряг, Обама се прави, че ще отмени ембаргото ПП Куба се изхранва и от наркотрафика в карибския басейн, та ембаргото няма да падне никога, докато трафикът не бъде предаден в американски ръце

vsichki kubinci imigrirali v shtatite sa kriminalen kontingent.kakvoto tarsili,tova i namerili.

Да вземе и Бойко да размрази малко отношенията ни с Македония, че и без това сме малки и двете държави, само да се мразим остава.

Говориш глупости Не ни трябва дружба с Македония

Рано или късно и на най-закоравелите комуняги им идва акъла, но за съжаление на нашите няма да им дойде, дори и след севернокорейците! Невъзможно е когато имаш червена каша вместо мозък!

А, една задачка, шот сте много разбирачите: Организатор на Десанта е: 1. Раул Кастро - "+" или 2. Фидел Кастро - "-" Поздрави,

Куба има БВП на глава от населението през 2008г -12 700 долара ! България -за 2013г -7 328 ! България е членка на ЕС ,НАТО и няма ембарго от страна на "братска" фашистка Америка ! ..изводите оставям на вас..

Ти си едно гнусно, лъжливо, вмирисано, комунистическо л...о А тези безмозъчни баби дето ти цвъкат (+), поне да бяха проверили. По БВП на глава от населението България винаги е била преди Куба, а ние 81 с около 7,2х.$, а те 92 място - с около 6х.$.

Паисий

дори да си прав - хората са под блокада и санкции вече 50 години. А ние сме "свободна и демократична страна" от 25 години! И имаме близък БВП на глава. Това звучи като виц за ЕС!

57мо Cuba 20,611 2013та 69то Bulgaria 16,617 2014та явно за 6 години сме ги стигнали след като махнахме правителството на триглавата ламя с СерГЕЙ, Сидер Углу и Сокола

Разликата по територия е под 50 квадратни километрар по население почти съвпадаха (при социализъма)

Кубинците допускат фатална грешка и дълго ще съжаляват след това !!

Не знам каква грешка, но преди да дойде Кастро и да я превърне в бедна кочина, беше перлата на карибския басейн - може да питаш старите кубинци, защото сега вече не ги е страх да ти кажат истината. Всички красиви сгради и хотели, както и инфраструктура е от времето преди комунягите.

Била е перла но за богатите американски експлоататори. За бедните кубинци е била тотална мизерия, както и при нас е било преди 44г.

Ще си позволя да се намеся и да уточня , че преди Кастро Куба е била перла - Донякъде е така , НО е била рай за Американските гангстери и богаташи , а кубинците са били само един слугински персонал ; който е бъркал коктейли , правел забавления и т.н ! Доколкото на мен ми е известно ,построеното от американци са хотели и казина , другото е останало от колонизаторите ! Икономическото ембарго е горе -долу като това на ЕС към Русия в днешни дни , но Русия не е Куба , а и Куба се оказа доста по-корава от това което са очаквали нашите американски ''братя'' !Иначе защо чакаха цели 88г. ???

Без коментар ! Вашингтон пост: Обама ще покаже на Куба пътя към свободата, както това направи Рейгън в СССР."

Значи революцията била виновна?! А туй за еднопартийната система си е направо като виц, все пак американците до последно не са се притеснявали че Батиста, превратаджия дошъл на власт с тяхната благословия, ще бъде сменен от националистта Кастро, който въпреки че е член на Ортодоксалната партия която е против намесата на САЩ в кубинската икономика, след революцията пребягва до Щатите за да се разбере с американците, чиято арогантност в последствие го принуждава да се прави на комунист и приятел на СССР. И идеологията няма нищо общо с национализацията на нефтопреработващите предприятия собственост на американски граждани отказали да преработват купения от Куба съветски нефт, същите за които американците на ония години са поискали да бъдат компенсирани с шест милиарда долара, същите компенсации които станаха причина за икономическото ембарго чието прекратяване лобистите конгресмени, при това не само републиканци, са блокирали.

Пак лъжи и демагогия се опитваш дани внушиш другарю старшина!И симиксирал якоизмислици със лъжи. Ама кой га ебе?Видя се до къде я докара Куба комунизъма и дружбата със СССР.

Не я докара дружбата със СССР, а американските империалисти с тяхната икономическа блокада. И въпреки това Куба има някои успехи, които и САЩ ги нямат, например в здравеопазването.

Верно бе, дори в България внасяхме черноработници от Куба...щото по Тошово време пък ние изнасяхме даскали, лекари, инженери... и малко строители и дърворезачи в чужбина. А докато си на линия, от кога те питам а ти все се притесняваш, да ми отговориш на въпроса де се намира Тайванското посолство в САЩ-)

Който се е откачил от колхоза се оправи вече. Примери колкото искаш. Ние да му мислим

се откачихме от Колхоза. Минимална заплата в България - 212 евро, а в Русия 118 евро.

Я дай поне един пример, че нещо не се сещам.

не се развива обстановката в Куба за българския БАШ патриот - атакиста Сидеров, неговата възлюблена и малкият им наследник. Сега за посещение на Варадеро ще трябва да се плаща сигурно повече и най-вече няма да може да прикрива като със смокинов лист такива визити със "споделяне" на челен кубински опит.

Куба и Янки СИ, Кастро НО. Венсеремос!

"За първи път от 88 години американски държавен глава посети Куба. " Голяма символика. Питайте някой немец какво е "88"!

Барака обаче няма да закрие Гуантанамо. Явно и най-силният президент в света няма достатъчно власт, за да го стори. А иначе обеща преди 2 години....

шугър шугър хубаво нещо, сладко, търсено, дава сила и свобода. дано му дойде времето и се научат да работят. трудът ще ги освободи от лукавия

Защо всички бягат далеч от путинова Русия!Май,наистина се оказа,че е "империя на злото"!От където са минали руснаците,никой не ги споменава с добро!Защо ли?Жертвите и упадъка са на лице!А със САЩ,Куба ще стане перлата на латинска Америка!Пък ние ,докато сме проруски троянски магарета,ще продължаваме да се влачим ,нещастни в мизерията!

да бе, Куба избяга от Путин и Русия и се "паркира" срещу Маями. А преди това беше до Сибир. ...)))

от къде да знае, че от кий уест до кубинския бряг са 91 мили и се вижда при ясно време с оптически прибор.

Аз пак да запитам - прецедентът (нашият) върнА ли се от круиза в Южна Америка?

Сигурно ще посети руската военна база и занданът извън конституцията на САЩ -Гуантанамо

Кастро иска огромна сума за компенсация на 50 годишното ембарго наложено от САЩ.Поради тази причина няма да връщат никаква собственост на американци в Куба. Апропо: това е бивша мафиозка собственост, хотели и казина.

Кой ги измисля тези бисери? Обама "пристига" в Куба щеше да е вярно, ако се намирахме в Куба.

Че, стани от гроба, чудо да видиш!

ВЪРВЯТ ПО ПЪТЯ НА ИСТОЧНА ЕВРОПА.СЕГА ПОСЕЩЕНИЕ НА СИВО-КАФЯВАТА МАЙМУНА ОТ КАФЯВИЯ ДОМ,СЛЕД КОЕТО ЛЕКА-ПОЛЕКА СЕ ПРИСЛАМЧВАТ ....ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО,АМЕРИКА ЗА КУБА И.Т.Н И ЕТО ТИ ......ЗАПОЧВА РАЗГРАБВАНЕТО,А КУБИНЦИТЕ ПАК ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В БАРМАНИ,СЕРВИТЪОРИ,ПРОСТИТУТКИ(ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ) НА АМЕРИКАНЦИТЕ.ОТ ОНАЯ КУБА С ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ И ЛЕКАРИ НЯМА И СЛЕДА ДА ОСТАНЕ....КОЛОНИЯ !

Акутна недостатъчност на интелект...

Куба сама се натиска да я колонизират.

$Не се предвижда да се срещне с бившия кубински ръководител и исторически лидер на революцията, 89-годишния Фидел Кастро." Все ми е едно дали ще го изчука Че, Фидел или Раул!

Черно-оранжево, последен писък на Острова на свободата. Ташак в модата.

Ще почага да вдигнат умрелия на Фидел, уви - това ще го стори само Мишел!

Хайдееее...

До го изведат оттам в оранжев костюм или ковчег!!!

След вожда Обама, там ще нахлуе, " Умерената кубинска опозиция",Йеа

(Про)руският трол в България е поощрен от властта в лицето на прокуратурата,

Про-хамериканската Тиква ще бъде поощрена два метра под земята...заедно с цялата си хунта..

Товарищи и товаришчуткини....значи САЩ винаги побеждава!Ни вярвате ли?Ами виШти националната валута на Русия!Доларът!И любимата, ,клептоколекционерска"страст на Путин и приятели.Колекционират долари и евра.И имат многУ големи колекции! Ни вярвате ли?Нидейти!

НЕ ПОМНЯ ДА СА ПОБЕДИЛИ ВЪВ ВИЕТНАМ ПРИМЕРНО А И ТОВА ЧЕ ПОБЕЖДАВАТ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ СА ПРАВИ.....ТОЙ И ХИТЛЕР ДО ЕДНО ВРЕМЕ ПОБЕЖДАВАШЕ ВИНАГИ !

В путинофилски сайт

Сега кубинец да си...

А Барака Банана ще отиде ли и до Гуантанамо , да види как е с демокрацията там?

само полу- или завършена маймуна може да се вълнува от делата на друга, доказала се като такава....

Край с острова на свободата.Пак ще стане острова на Сатаната.

точно написано. Браво.

Верно е край сега може и като хора да заживеят .Не може да живееш в райска природа и да мизерстваш благодарение на комунистически режим .Ран или късно и най големия деспот умира и хората почват да живеят нормално .Очаквайте не много скоро но и северна Корея да последва същата съдба ,а да не забравяме че тя е в това положение защото е рожба на Русия !!

Знаеш ли колко хора си мечтаят да се върне онази ,,мизерия на комунистическия режим" , че да поживеят нормално като хора.

Мангалос отива да посети съседния катун.

Сбогом Куба!!!