Обама каза ”край” на войната за $1 трилион в Ирак

Президентът Барак Обама снощи обяви официално края на американската бойна мисия в Ирак, но без да провъзгласи победа след 7 години на кръвопролития.

Обратно в новината

Коментари - Обама каза ”край” на войната за $1 трилион в Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАБЛЮДАТЕЛЯ КАКВО РАЗБИРА ОТ КИТАЙ-НИЩО!ИМА ГОЛЯМА БЕЗРАБОТИЦА,РАБОТИ СЕ ЗА 15 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ ПО 16 Ч.И СЕ СПИ КРАГ МАШИНИТЕ.ЕКСПЛОАТАЦИЯТА Е ОГРОМНА,ЖИВЕЕ СЕ ПО НАД 10 Д.В СТАЯ,НЯМА УСЛОВИЯ ЗА ЦИВИЛИЗАВАН ЖИВОТ С БАНЯ И КАНАЛИЗАЦИЯ!ИМА ПРОВИНЦИИ ВЪВ ВЪТРЕШЕН КИТАЙ,КОИТО СА В 19 ВЕК!В ТИБЕТ И ВЪТРЕШНА МОНГОЛИЯ ИМА НЕГРАМОТНОСТ,ЛИПСВА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО,А ТЕЛЕВИЗОРЪТ Е РЯДКОСТ!

Над 58 войни водени от САЩ, нито една не спечелена.Тази война беше обречена, знаеше се че няма да я спечелят още преди започването и, тя бе подобна на Виетнамската. Погрешни са расъжденята Ви за Китай, още 1996 г. се заговори че ще стане първа икономическа сила в света ,а и от речта на Путин преди 1 г. се разбра , че Китай застава зад него , колкото и да не ни се иска , колкото и да не вярваме, въпрос на време е каква позиция ще заемат Франция и Германия - ключовите играчи на всички векове -историята се повтаря, тя е колело. Надявате се , че там ще успеят да им насадят демокрация , не се лъжете , там има здрава семейна клетка. Спомяте ли си събитията преди няколко години в Китай при посещението на Буш, младежта излезна на площадите , но родителите им се качиха на таковете и си прибраха децата от площадите. Родителите им знаят , как бяха зле иконимически през миналия век и в каква мизерия живееха. Образованието и здравеопазването са безплатни , безработица няма, трудно ще се насади Западния модел , агитацията и пропагадата при тях е силно развита, забрави за промиване на мозъци там. Там няма да има втори Горбачов.

Ниво на безработица в Китай - около 10%, за току-що завършващи висшисти - около 30%. Прочетено в техен вестник преди няколко месеца. Свали розовите очила, в Китай комунистическо е само името на ККП. Има и мизерия и бездомници и ровещи по кофите.

това е самата истина и така ще стане.....САЩ са терористи и света го разбра.../подпомагани и КОМАНДВАНИ ОТ ИЗРАЕЛ/

Е, аз откога пиша ли пиша това във форума, но никой не искаше да го повярва?!!! Надявам се сега форумците да се съобразят с фактите. Край на американското влияние в Ирак и Афганистан. Постепенно идва оттегляне от Европа и икономически и социален крах зад океана.

Американците не се интересуват повече от Европа и прехвърлиха интереса си към Азия. Причините са много, но главната е, че европейците искат висок стандарт с много социални придобивки и малко работа, а азиатците са "гладни", работливи и непретенциозни. Интересните неща и най-голямото развитие през 21 век ще са там. Вече започнаха инвестициите във Виетнам, който е по-евтин и от Китай, а също така и в Индия, която също се движи с бързи крачки. Това ще поохлади и възможностите и мераците и на братята китайци, от чиито експанзионистични планове се плашат всички в региона, така че приемат американската финансова и технологична помощ на драго сърце.

Хайде бе. Не се интересуват от Европа. А защо продължават необявената война срещу Европа. Атакуват еврото непрестанно. Удариха през Гърция. Купиха си Косово и не дават никакви индикации, че ще го изоставят. Продължават опити за саботажи срещу Русия и най-вече енергийните й проекти с Европа. Окопават се в България, за да се опитат да контролират енергопреноса към Европа от Русия. Интересно как на всичкото това се казва "оттегляне". Или се казва: ние си отиваме, заспете спокойно. А после заобикалят и влизат през задния вход. САЩ трябва не да се изтегли от Европа, а трябва да бъдат изгонени безапелационно от всяко едно кътче на Европа и Азия.

Обама е американския Горбачов. Съдбата на Америка е тази на СССР, а Афганистан ще се превърне в гробница на умиращи империи. В живота нищо не е вечно. Една империя умира, на нейно место се ражда нова поднебесна империя носеща символа на дракона. Малцина са тези които си задават въпроса как успя Китай да се превърне в най големия кредитор от който зависи съдбата на Америка. Разбира се, че благодарението на управлението на ККП , която е пълен антипод по поведението си на българското БСП.

Няма вечно приятелство, има вечни интереси

ураа, бензинут ще е 0.85$ за литур за поне още 20 години напред........а комунетата в бг до духат...хи хи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Той, тоя май през месец казва "край" пък след ден два - още някой квартал с деца и родителите им в Ирак избити до крак... от Спасителите... Или може би вече мисли да предислоцира окопаторите към Иран??? Много бързо източиха петрола и изядоха мирното местно население.

Поправено и допълнено. Обама каза край на Ирак, но журналята лицемерно забравиха да споменат ,че преди това каза начало на Афганистан, като изпраща там целия корпус от Ирак и войната продължава. Нужния трилион за нея сега Обама търси чрез МВФ ( управляван от финансовия мошеник Сорос) от европейците. Но едва ли ще го огрее, понеже западняците имат НЕпродажни политически елити и високо развит демократичен модел реалната демокрация, която изисква елитите им да питат народа си за всеки цент харчена тяхна пара. Ще ги намери от такива ахмаци като българите, които избират да ги управляват продажни политици и те превръщат страната си без да питат народа си в сателит на САЩ, като позволяват директно да бъдем управлявани от него, чрез директно спуснатите от СБ и МВФ министрите. Идея за България- алтернатива на статуквото

"Непродажни политически елити" ми звучи като "девствена курва". Вие тарикати от идейка за България, успешно словоблудствате не по-лошо от сегашните политиканчета.

Бай Танасе, истината е че ти си тъмен балкански субект и гледаш Европа от Балканите с бинокъл. А аз ти говоря директно от такава страна, където живея от 30 години. Ти да посочиш някоя западна страна да е допусната Сорос до финансите си, дори границата не му дават да пресече, Отвореното му общество не се познава там!!! Или някоя западна страна да се кланя на Америка, да и е дала 1 цент от своите пари? НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! Чакам да ми посочиш!

Четейки коментарите не мога да не се съглася с мнението от съседната статия за нивото на обрзованост в България...

Обама каза край на Ирак, но журналята лицемерно забравиха да споменат ,че преди това каза начало на Афганистан, като изпраща там целия корпус от Ирак и войната продължава другаде. Нужния трилион за нея сега Обама търси чрез МВР ( управляван от финансовия мошеник Сорос) от европейците, но едва ли ще го огрее, понеже западняците имане непродажен политически елити и високо развит демократичен модел реалната демокрация която изисква елитите им да питат народа си за всеки цент харчена тяхна пара. Идея за България, алтернатива на статуквото

Евреина Обама просто освобождава ресурс за война с Иран. След терористичен акт изпълнен от МОСАД и приписан на Иран ще започне 3-тата световна и човешката популация ще е редуцирана до 20% от сегашното ниво...За съжаление пак избрахме губещия лагер благодарение на малоумния агент ББ

...През 1947 г. на церемонията по свалянето на британския флаг и издигането на индийския, един английски генерал ехидно подметнал на гордия си домакин-индус: "...Отиваме си, за да...останем завинаги!!!" Без коментар нататък.

Светът се нуждае от всички занаяти ,но не и от гробокопачи.Това са думи на мъдреците,живяли по нашите земи.Войните нищо не са допринесли за развитието на човечеството.Ако се прилагаше Христовото учение,светът съвсем по друг начин щеше да изеглжда.Войните са върнали човечеството с хиляди години назад.

Налочиха се с кръв и петрол - сега трябва малко време да поспят в ковчега на спокойствие и са готови за поредното "демократизиране".. Уж "вярват в Бога", но какъв е този Бог, че само на банкнотите им го има?!

САЩ не се управляват от Обама. Той е само послушна кукла на група потомствени банкери, които стоят далеч от светлините на прожекторите и манипулират световната икономика чрез подарената им от Конгреса власт да си измислят долари от нищото чрез Федералния резерв, който въпреки името изобщо не Федерален и може напълно спокойно да се казва Банка Лява Ръка Десен Джоб. Федералния резерв не подлежи да на какъвто и да било контрол от страна на Американското правителство, което дори няма право да направи един обикновен счетоводен одит на тази частна банка. Поради способността си да извадят пари от нищото по всяко време, тези банкери са придобили собствеността над почти всички основни медии в целия свят, и така манипулират общественото мнение в тяхна полза. Срутването на Световния търговски център беше организирано от тях, с цел да се създаде предтекст за нахлуване в Ирак и Афганистан. Садам Хюсеин беше започнал да продава петрол само за евро и така силно подкопаваше долара. След като беше премахнат, марионетното правителство на Ирак отново продава петрол само в долари. Страната, естествено беше съсипана между другото и бяха избити милиони иракчани. Крайната цел на банкерите, е да намалят населението на Земята с 80-90 процента. Това означава смъртта на 5-6 милиарда души. Тази цел, не може да бъде постигната за една-две, дори за 20-30 години. Те бавно и упорито работят за постигането и. Всеки може да види промените в света, ставащи заради вредното влияние на тези банкери. Те създадоха Европейския съюз, който по-същество е супердържавата която Хитлер не успя да постигне със сила. Европейския съюз работи в полза на отнемане на суверенитета на отделните държави и подчинявайки ги на централната европейска бюрокрация, която естествено е пак в ръцете на други банкери. Трябва да се знае, че въпреки че Американските и Европейските банкери работят за една обща кауза, глобализирането на света, което означава концентрирането на икономическата власт в техните ръце, борбите за власт помежду им не са им чужди, както на всяка средностатистическа властова група. В тези борби за влияние и власт, обикновените хора са просто фон и малки песъчинки, мятяни насам-натам при финасовите игрички. Какъв би бил изхода от това положение? Да се отнеме възможността на централните банки в целия свят да си измислят пари от нищото разбира се. Трябва и сериозен контрол върху финансовите пазари и пълна забрана на сделките с деривативи. Къде тук се вписва Обама? Незаконен президент на САЩ, защото е роден в Кения, израснал в Индонезия, и като от нищото израснал до президент благодарение на Хенри Кисинджър. Истинското му име е Бари Сотеро, според някои източници.

Така си е... Поправете ме, ако греша, но не се сещам за друго правитество, което толкова упорито и послушно да съблюдава правилата на световните банкери и кукловоди, каквото е българското (без значение, коя е управляваща партия). Това, на пръв поглед е страшно и възмутително. Но като имаме предвид, че в исторически план, откакто държавата ни е била включвана в чужди империи и съюзи, те впоследствие винаги са рухвали... Може би има надежда за света, макар и за наша сметка.

Пълни долни ЛЪЖИ ! А 50 000 контингент там за какво са ? А да , те са а някой иракчанин посмял да си поиска петрола , който принадлежи на народа на Ирак ...... тоест ,тъй наречените терористи ! Много се извинявам , но ако моята страна беше окупирана ,моето семейство беше убито(""по по-грешка"") , от моят народ бяха убити брутално 130.000 главно жени , деца и старци .... и всичка за природните ни богатства(те в момента са тяхни заради марионетката им Иван(циганина)Костов ,ББ и др подлоги)) , то Ви гарантирам ,макар и да ме помислите за психопат(а не съм-предполагам) , че и Аз ще правя тъй наречените ""терористични актове"" срещу ЧУЖДИ ВОЕННИ В СУВЕРЕННА СТРАНА !!! През деня ще работя , а вечер ще убивам американски гадове - колкото повече , толкова по-добре) !!! Тоест по-принцип щях да бъда борец за свобода , защото по-логиката на американците , Васил Левски и Христо Ботев ,трябваше да бъдат терористи (просто се замислете в това ) !!! Всичко това е заради световния еврейски банков картел , който е и собственик на КОРПОРАЦИЯТА - САЩ !!!

остава 50 000 военни , така да се каже - колкото да има кой да обучава тамошните племена в тероризъм . е верно е че учителите им са 2-3 пъти повече от нашата армия .

Аз пък вчера какъв "Обама" пуснах в белия дом :D Тая маймуна кой си мисли , че лъже ....

tehnikata е следната засичат че черните товарят маскирани с невидими с просто око опаковки активизират предварително подготвени дистанционно манипулируеми които пращат човек с експлозиви да гръмне превозваната черна техника следва силна кампания с злоба на черните през медиите срещу т.н терористи които им гръмнали техника предназначена да уврежда огромни площи вкл

За няколко трилиона долара и много жестоко избити иракчани успяха да осигурят проходи на черните да достигнат доевропа ирак иран пакистан черните са тия заради които организират атентатите вкл в израел а след американската агресия в ирак пакистан и на други места вече изграждат усилено бази в европа

Да каже и край на войната за контрола над дрогата в Авганистан!!

Войните са двигател на икономиката, от тази гледна точка- повече войни, повече благосъстояние.

Осраха всичко в Босна,в Косово!Осраха се и в Ирак!Избиха хиляди деца и цивилни,оставиха без дом милиони хора!Гадове!

Обама не слага край на войната. Той спазва подписания по времето на Буш договор между САЩ и Ирак за изтегляне на Американските войски до края на 2011. Обама като ляв политик е просто популист и демагог.

леле казал им е половината истина.....сега или петролните компании ще го съсипят или избирателите разбираики ,че не могат да се откажат от големите си коли :д

"Днес нашата най-спешна задача е да възстановим икономиката си и да върнем на работа милионите американци, които загубиха работата си", заяви Обама. КАКВО СТАВА С ОБЛЕКЧАВАНЕТО НА ВИЗИТЕ ЗА БЪЛГАРИ В САЩ. ЩЕ ПАДНАТ ЛИ, КАКТО ЗА ГЪРЦИТЕ, КОИТО НЯМАТ КОНТИНГЕНТИ ЗА ПОСТИГАНЕ НА АМЕРИКОНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ???

кво му дреме , на са го избирали българите я

Амо щом не е казал, няма да има облекчения. Сами ще си мият чиниите.

Изтеглят се защото ще ударят Иран.

Голямо разобличение няма що. По-точно и дълбоко би било: изтеглят се защото вече няма ресурси, които да подчинят - сложили са си някой като Дянков иракчанин, който да отговаря за петрола в Ирак и отиват да лапат откритите наскоро безброй изкопаеми в Афганистан. А някои плачат ли плачат за визи за най-недемократичната и тоталитарна държава (не нямам предвид С.Корея)

Но пък в Иран има петрол колкото искаш, затова хипотезата е съвсем вероятна. От една война доста пари ще паднат, пък и популацията ще намалее точно както елита иска.

Тъпите Американски стратези допуснаха една много голяма грешка и това е знаете ли коя? С изтеглянето си сега от Ирак те направиха Иран още по силен и доминиращ в региона.А по този начин още повече застрашиха сигурността на Израел.Господа наивници, не всичко е петрол.Ако войските им са в региона не могат да нанесат точковидни удари защото като стане след това мешено в региона, ще го отнесат войниците в Ирак Затова правят този ход.