САЩ се включват с военни действия в Ирак, но не по земя

Барак Обама каза, че САЩ ще трябва да предприемат скоро военни действия в Ирак, където сунитски джихадисти превзеха райони в северната част на страната.

Обратно в новината

Коментари - САЩ се включват с военни действия в Ирак, но не по земя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Той подчерта, че Съединените щати имат интерес да не позволят на джихадистите да спечелят терен в Ирак." Колко е нахално - "нямат интерес", а интересите на други държави? Защо всичките трябва да уважават интересите на САЩ и когда САЩ ще започне да уважава чужди интереси?

Войната между сунити и шиити е от столетия. Още османската империя се е държала настрана от тези конфликти, макар формално същите територии да са били тяхна територия.

Що не по земя ??

Щото мнооо аскер ще даде фира и то на фона на приближаваща предизборна кампания

САЩ са на всяко гърне и мерудия..Ама само с Русия да не се занимават, че чак тогава ще си го намерят..

да пали тия чалми с напалм ,те с друго не се оправят ,хаиде че и нашите червени талибани да се подмокрят малко..

Най-много да си подпали изходящите анални газове без да иска.

Очевидно брикета Обонго е свършил материала, с който връщаше с дървени костюмчета хАмериканските рейндърчета! От друга страна въздушните удари са доста по-скъпички и в угода на ВПК на еврейската мафия в US. А това, че ще загинат още стотина хиляди Иракчани(предимно цивилни и деца) е дребна жертва по ПЪТЯ НА "ДЕМОКРАЦИЯТА" !!!

Откраднаха кладенците на САЩ в Ирак -нали ги бяха приватизирали в полза на американски компании и сега трябва Обонго отново да се прави на "освободител".

И пак ще избиват мирни граждани по погрешка! За тях живота на чуждите народи не струва и пукната пара, пред техните геополитически интереси!

Фондация "Конрад Аденауер" финансира през 2009 година проучване в международен мащаб на тема "Кой народ кого и защо мрази".Ето резултатите за САЩ и Русия: САЩ са мразени от 89 % от народите в света.Предимно от Южна и Средна Америка,Средна Азия и Северна Африка,Централна и Източна Европа.Причини: -безогледен егоизъм и насилие в отношенията -несъобразяване с чуждата специфика и особености на живот -натрапване на американския начин на живот -ограбване на националните и духовни богатства Русия е мразена от 41 от народите в света предимно в Източна Европа /БЕЗ ГЕРМАНИЯ!!!//Полша,Чехия,Румъния,Прибалтийските държави/,средна Азия/,Англия, ,САЩ /БЕЗ КАНАДА!/. Причини: -колониални спомени от 18-19 век -невъзможност да бъде надвита със сила -авторитарност и липса на демокрация -нелоялност в търговските отношения. КАЖЕТЕ НЕЩО ПО ВЪПРОСА НО БЕЗ ФАНАТИЗЪМ!

Крайно време е и Русия да се включи но не по земя.

по време на воината за независимост американците пленяват ранен англииски офицер. вашингтон го пита защо носят червени куртки и стават лесен прицел. англ. офицер отговаря- за да не се вижда крвта ако ги ранят и да не пада боиният дух на воиниците. вашингтон се замисля и оттогава американските воиници и офицери носят жbлто-кафяви гащи [каки]

Тези, които ще бомбардират в Ирак, са същите които подкрепят в Сирия?

Нобеловият лауреат за мир започва война. Ама че смях!

Този тлеещ конфликт е работа на ЦРУ,все пак и от продажба на оръжия най-много се печели.Разбира се,има и много други фактори.Жалко за обикновените хора и особено децата.Дано у нас никога няма подобна ситуация!!!

"Колко УМ имат голяма част от населението на земята* (заменете с България) , че да слушат тъпизмите на един примат и да му се водят по акъла?!" - сякаш си го писал за нашия примат Бойко.

анУСА да ми ядат рука. . .шайката Л-А-Й-Н-А дето управлява..., но и за обикновения муриканец да остане

Интересно е, че почти всички коментатори критикуват Америка заради нейната политика, да се меси навсякъде по света, предизвиквайки неспиращи кръвопролития. Да си спомняте кой български политик открито се обяви против това. Да ви го припомня-казва се Волен Сидеров. И имено заради скандала му с Уорлик, Бойко, по негова поръчка,тръгна да унищожава и Волен и Атака. И кой спечели от всичко това? Бойко ще има да съжалява за такъв лоялен съюзник като Волен

Разсипаха страната, в която въпреки етническите борби, все пак имаш ред. Буш трябва да бъде съден, мръсника му с мръсник!!!

Остава и Обямбото от снимката да си признае от кои мюслюмани е : сунити или шиити.

Да не би Ирак да е член на НАТО. САЩ могат да си нападат когато, където си искат в защита на своите мекерета. Другите държави нямат това право. Само САЩ имат право да имат интереси. Другите нямат това право. Ега ти демокрацията. И ние сме съюзници мекерета на такава профашистка страна

Не, Марко, просто са подли!

да ги горат с напалм тия чалми ,кво се мъчат и да ги гонят по чукарите ... ех да можеше и нашите продажни червени чугуни да уредим с напалм ..

САЩ са страхливци, които след Виетнам и Корея предпочитат да водят войни като жени да бомбардират и сриват държавите чак тогава влизат.

как съществуваш ? много си прост бе бате ..САЩ се бият така още от втората световна воина защото си пазят хората за разлика от комунистите и червените талибани като тебе дето никои не те брои за слива ..капиш

Хамериканските империалисти ще бъдат размазани от муджахидинските патриоти въоръжени с Руско оръжие.

не се бъзикай с комунистическия електорат !

Ето им на американците, войничката, която търсеха. В Сирия не стана, в Украйна не стана, но ще притоплят конфликта в Ирак. Тези терористи влязоха от Сирия, тези същите. които сащ подкрепя там, а сега ще се бие с тях в Ирак! Американско военно-политическо порно ако не сте гледали скоро, ето ви го!

уса-то ще се включат с г.ъза напред или само като зрител, който да аплодира...

ИДИОТИ!АЛЧНИ ДЕБИЛИ!

объркана съм... нали тия дето се бият в сирия бяха "добрите", а пък пустия му диктатор ги изтребваше и по свои хора даже удряше. сега пък ще ги напада обама. тоя не може да си върже гащите от говорене на глупости. лошото е пак ще има убити хора

"САЩ се включват с военни действия в Ирак, но не по земя" И как ще ги различат от въздуха кой е джихадист и кой обикновен арап?! Пак ще бонбардират всичко наред, докато спре да шава!!

Това им е силата на тях!Защо не излязат на битка само със стрелково оръжие?Ще стане голям цирк-цирк"Американо-посрано"!

Vasquez

Преди 10-15 години в градинката до парламента имаше една палатка - в нея двама души събираха подписи за свободата на техния предводител, не му помня името, но може би някой ще ми го припомни. Отивах на църква и като се връщах имах време да ги разгледам фронтално по-добре. Те ме гледаха изпитателно и аз като спрях точно пред тях без да ме убеждават взех химикалката и се подписах в петицията да бъде освободен този революционер, борещ се за формирането на кюрдска държава. За сведение - кюрдите са един от народите в Османската империя, но нямат зад себе си Русия и до ден днешен се борят за собствена държава. Както на Израел са дали земя да мируват, така и на кюрдите трябва да резнат по малко от Турция, Сирия, Иран и Ирак, да потушат огъня, защото през Атлантика ще пътуват морги с трупове поне 10 години отсега нататък. Мистър Обама, един съвет от мен: Буш Старши и Младши ще сложите в джоба си по военни разходи и убити в тази война с кюрдите в Близкия Изток, затова не я започвайте! Дайте им държава на кюрдите - да живеят както искат, за да не искат да умрат, защото животът им е не този, за който копнеят! Съберете ги президентите на Турция, Сирия, Иран и Ирак - нека знаят, че колкото по-щедри са, толкова по-милостив ще е Аллах към тях! И колкото по-чевръст сте Вие, Г-н Президент, толкова по-малко врагове ще си създадете! Дано имате очи и уши в този форум, които да Ви известят моя хабер.

Тия "сунитски джихадисти" нямат нищо общо с кюрдите! Финансира ги Саудитска Арабия

Vasquez

Препоръчвам Ви да гледате един филм: "Тайната армия на САЩ". Във филма се казва и показва, че САЩ имат 716 военни бази в 38 държави с кадрова армия от 280 000 войници. Саудитска Арабия е съюзник на САЩ /за да се защити от агресия от страна на Ирак преди войната в Персийския залив става съюзник на САЩ/. Най-много американски бази има в следните държави: Англия /разбираемо защо - САЩ и Англия са едно цяло, въпреки че историята учи друго/, Португалия /след Испанската революция Португалия става партньор на САЩ/, Люксембург, Белгия, Германия и Дания /след окупирането им след Втората световна война/, Италия /също окупирана като страна от Тристранния пакт след Втората световна война/, част от страните от бивша Югославия /след войната в Босна, Македония и останалите отцепили се от Сърбия/, Гърция /след гражданската война в страната между "червени" и "сини"/, Турция /за да се предотврати разпадането й/, Израел и Ливан /след войната в ивицата Газа/, Египет, особено на Суецкия канал /след войната за Суецкия канал/, Саудитска Арабия /за сплашване на Саддам Хюсеин/, Ирак /след войната в Персийския залив/, Кувейт и Катар /отново заради апетитите на Саддам Хюсеин/, Афганистан /след войната в Афганистан/ и т. н. В България има 2 бази, след като сме вече в НАТО. С една дума Обама изрича поредната опашата лъжа, че няма да изпрати войници в Ирак по земя - не само че ще изпрати, но вече е изпратил в Турция и Ирак поне 30 000 американци, които да обучават съответните желаещи да станат наемници, т. е. пушечно месо. Съвсем скоро той ще затръби, че изграденото не бива да падне в лапите на терористите - нови 600 000 американци ще бъдат пратени в Ирак, но този път ще се сблъскат с американски оръжия, защото американците имат неблагоразумието да продават оръжие на всички с пари в джоба, а в този размирен район са накупили с парите от нефт и газ планини от оръжие - американско, руско, китайско... Май беше в Йордания изложението за военна техника - под патронажа на някаъв будала или Абдула, не помня вече, но някъде четох нещо. Та в Северен Ирак живеят предимно кюрди /5-7 милиона/. Значи не разбирам защо Саудитска Арабия, която е неформален член на НАТО, ще взривява нова бомба в Близкия Изток? Защо ще гони кюрдите от домовете им, създавайки бежанска вълна и въобще много сирийски кюрди от Северна Сирия наедно със сирийците вече са бежанци. Каква е логиката и иракските кюрди да станат бежанци? По данни на Уикито мнозинството кюрди са сунити /55 %/. Защо да не допуснем, че тези "сунитски джихадисти" са кюрди, които са решили да поставят кюрдския въпрос на великите сили, за да извоюват най-после свободата си?

Това , дето го думаш, има некаква историческа логика...но нещата се развиват на друга плоскост и други са плановете и директивите. Кукловодът (главният - невидим)все още не е решил кой каква роля ще изпълнява и като как ще се прекроява кратата. Засега само Светото Писание (ака Библията) има достоверна "геополитическа" версия, но и тя не е окончателна!... С други думи трябва да си спомним обръщението на Кромуел към войниците му преди решителната битка с роялистите: Trust in God but keep your powder dry!

Vasquez

"Вярвай в Бог, но пази барута си сух!" Те всички се пишат, че вярват в Бог, но светът, който оставят след себе си, свидетелства за тяхното безбожие. И Бойко прави салтанати и индулгенции даде, но ще ли се спаси от възмездието? Тираните падат, когато има воля в народа да паднат! Кюрдите ще имат държава, защото аз видях волята в очите им! Всяко семе дава своя плод, но трябва време. Днес светът изниква, но други преди нас са го посяли - нашият свят ще го видят тези след нас, но някой от нас го виждат в мечтите си сега. Мечтателите променят света, ако намерят сила в себе си да убедят скептиците, че има защо светът да се промени! Колко книги са изписали древните мъдреци, за да променят света - но с тези писания са разделили глупаците по Земята! Но мъдреците един ден ще направят от идиотите /от гр. простите хора/ отново учени и светът на лъжата ще рухне като кула от карти след повей на вятъра. Библията дава надежда за по-добър живот, но поповете, падретата и пасторите не го бленуват истински, защото са се нагушили здраво с блага от наивните си меценати - дяволът ги е хванал здраво за брадите и ги води в ада, а заедно с тях и света на жертвите му! Вече съм писал - доларите неслучайно са зелени - това е най-успокояващият цвят за човешкото око, с дължина на вълната около 550 nm. Доларите зомбират американците и те не знаят какво правят - разораха цялата земя откакто са зомбита. Запомнете - американците са зомбита, доларите дрогират! Дейвид Айк не предполага дори колко са опасни точно тези зелени хартийки, а Еленко говори за някакви рептили - ами доларите са зелени, гущери ги наричат, ето ги рептилите замаскирани зад памучени банкноти!

Стига вече сме поставяли интересите на чужди държави пред нашите .Ще трябва скоро да се обеденм ние Българите около нашите интереси в ползу роду .За целта трябва да премахнем тези досегашни лъже български партии, който ни управляваха под натиска на чужди лобита и интереси .Нека се уединим около каузата България и РЕВИЗИРАМЕ целият 25 годишен преход като всеки си получи заслужиното за деянятаси .Без да се съобразяваме с САЩ, евросаюз и други подобни , както правят унгарците в момента .Но първо трябва да си изчистим нашият двор .Това значи съдебна система и мвр .Те са лостовете ,които ползват всички правиталства групировки мутри и олигарси .ПРочистим ли тези структори от корупцията и предателите към държавата и народа шансът да тръгнем напред във вярната посока е голям.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ.

Браво и аз мисля по същия начин. П.с Имам една забележка към Вас коригирайте , малко правописа .....Иначе , още веднъж Браво за коментара Ви.

Хубави пожелания, но трудно ще се осъществят. Лесно е да пишем, но действие никакво. Ако няколко човека решат да застанат зад това мислене и започнат да действат, сегашните власти ще ги обявят за терористи ли недемократи или че незачитат човешките права, това което им се каже от вън. А други наши сънародници откровено ще са против тях и всячески ще се стремят да ги унищожат. Това не е днешно явление, това е лоша генетика от векове. Затова и държавата ни се е свила и териториално и откъм население от български произход.

Путин знае кога да вкара 3 танка в Украйна ...

Пак че разиграят компютърна игра на живо, обеднен уран, "погрешен" удар по китайското посолство в Белгр - пардон, в Багдад, мостове, важни сгради и други джихадистки обекти. Ракета тук, ракета там, Стелт, мелт ... Тренировка за голямата война срещу ...

O`маба, О`мама.... О... О...

ОТНОВО СЕ ДОКАЗВА ВРЪЗКИТЕ НА ЩАТИТЕ С АЛ-КАЙДА . ТЕЗИ КРЕТЕНИ НЯМА ДА ПРЕСТАНАТ ДОКАТО НЕ ГО УНИЩОЖАТ. ОТ ГОДИНИ ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА ЦЕЛИЯТ СВЯТ. УНИЩОЖИХА ИРАК, ЛИБИЯ, АВГАНИСТАН, ОПИТАХА СЕ И В ЕГИПЕТ...........МНОГО СА. А ИМ ПРЕЧИ ПУТИН, ЗАТОВА ЧЕ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА???? АНГЛО-АМЕРИКАНСКАТА УОЛТСТРИЙСКА МАСОНСКА МАФИЯ ИСКА ДА ДИРИЖИРА ЦЕЛИЯТ СВЯТ - Е, С НАС СЛАВЯНИТЕ НЯМА ДА СТАНЕ.

Абе как така джихадисти бе тези преди 48 часа нали бяха от наще-"бунтовниците" от Сирийската Освободителна ДемоКРАДтична Армия,борещи се срещу тиранина Асад?Как така, бяха борци за демоКРАДЦИя и плурализЪма а пък ние от €вроатлантическия свят им пращахме "хуманитарна" помощ пък сега джихадисти?Еми те "бежанците" нали са от тяхните бре утре ако станат и те джихадисти и тръгнат към Враждебна и Арсенал Казанлък?Там в района нема дюнери кой ще ги спре Иво Инджев ли?Вадете бай Петко Бренекето от затвора немедленно....

Ако "присъствието" на Русия в Украйна е дискусионно, то "присъствието" на САЩ в Ирак е осъдително !

Трябва да се разбере, че това е война, която се води по нов начин. Това е война на САЩ с техните политически, икономически и финансови инструменти практически срещу целия свят, но преди всичко срещу Русия и Китай. Това е война, която САЩ водят с чужди ръце, чужди жертви и с най-малки разходи. "Нека се избиват помежду си.". Това изтренираха по време на Втората световна война. По същия начин започнаха и след краха на СССР - в Югославия, Ирак, Либия, Сирия, Египет, Турция. И сега в Украйна. Но целта продължава да е Русия. Копи/Пейст и четете: Русия не започва войните, тя ги завършва.

А

Сега Обама ще демонстрира присъствие в Украйна, което се състои главно в даване на акъл и навиване на фитили, а на такива страни като България и Румъния ще бъде великодушно предоставено да ходят да се трепят за американската демокрация но на своя сметка. До тук подобни военни игрички са ни излезли 430 ли 630 ли милиона и поне един взвод затрити наши момчета.

Великия омиротворител САЩ от където мина остави кръв и жупел .Какво става сега в Ирак ,в Сирия ,в Либия в ,Афганистан в , Украйна ??????? Май от тия Американци нищо не става , защото очевидно са сбъркани генетично . Що не вземат да се скрият някъде тия агресори малоумни . А и ние Европейците какво толкова им се връзваме ами не ги отрежем един път завинаги.

Лъжеш боклук червен в Украйна беше Путкин - злобното малко диктаторче не лъжи ЧЕРВЕНА СГАН!!!

А добре само , че някой се изръси с 5 милиарда долара . Така , че боклука си ти дебил смачкан

Путин ли наля 5 миларда? Путин ли раздава пирожки? Аман от кухоглави кретени!

споко брат,излез и си осинови кученце.ангелина г ша е доволна,и щи пусне 3 лева за пинокио 3 д.

Умният човек не повтаря грешките си а мъдрия човек не повтарял чуждите... От колко години американците провеждат военни действия в Ирак-)

САЩ СЪЗДАДОХА ДЖИХАДИСТИТЕ

ДАЖЕ И ИСЛЯМА!!!!!

Момци,на доста години съм вече и трябва да ви кажа ,че не си спомням американски президент да не е водил война! Уточнявам-от Кенеди насам.Може би само Джими Картър,но той беше фермер и не пасваше на американската военщина и затова изкара само един мандат.

Картър беше фермер, но умен и образован човек. Само в България имаше премиер прост и нахален простак, дебил, мутромилиционер.

"... Той подчерта, че Съединените щати имат интерес да не позволят на джихадистите да спечелят терен в Ирак ... " Бе много интереси имали тези там в уса. Представете си Путин да заяви, че Русия имали интереси във Венецуела примерно. Малейй каква вахканалия и вопли ще се надигнат. Та кой бил империалист?

Е КЪДЕ ООН , ОССЕ И ТЕМ ПОДОБНИ ОРГАНИЗАЦИИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ РАЗБИВАЧИТЕ НА ДЪРЖАВИ ВРЕМЕ Е И МАЛКО АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СЕ ПОЗАМИСЛЯТ - ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ ТЯХ

Ми то само да убиват друго могът ли-загубиха свет икономика наближава распат или 3 война.

хм, аз не бих...................................................................................

Черньо, пак ли ще събираш пушечно живо месо от такива дупедавци като нас да защитават вашете милитаристични позиции в тази мирна навремето арабска държава , в която не се ширеха джихадиските движшения , които вие създадохте . Чрез заблуди и натиск върху голям брой държави наложихте вашата колонизаторска политика свалихте чрез агресия законната власт в Ирак за да сложите ръка на петрола .А за нас останаха петте жертви дадени за ничия кауза .Ирак беше държава с която поддържахме добри икономически отношения в държавата постъпваха горива и валута , но понеже янките искат чуждите блага да са само за тях затова сме съюзници и сме на това унизително положение .Но народа на ирак ще си върне правото да разполага с благатаси и това ги кака да организират нов кръстоносен поход.

13 са българските жертви в Ирак