Симеонов: Ще притискам инвеститора за втория лифт

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви ангажимент да отговаря за спазването на закона и да не се презастроява Пирин при изграждането на втория лифт.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов: Ще притискам инвеститора за втория лифт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти да видиш. Инвеститора ( платилия протестите) се дърпал и не искал, пък и ще трябва да го натиснем... Като за 80те % става.

щом трябва да се притиска, но дано има лифт скоро

Притискай,притискай! Сега ти е паднало при тази куца Прокуратура и кьорава Темида. И Пешо Христов като по-млад изглежда бая народ е притискал и виж оня ден до къде чак се въздигна!?

Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!! Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!

След толкова вдигнат шум съм сигурен, че всичко ще бъде на 1000% законно и по правилата. Да не са луди!

и как ще отговаря тоя плъх??? в БГ никой за нищо не носи отговорност... като изключим редовия гражданин...

Симеонов, аз искам и летище на Предела и по една метростанция в Баня, Банско и Добринище

Значи да разбирам, че вицето ще натиска човека с потника от Кипър Георгиус Георгиу ,който предполагам няма да има нищо против да инвестира в още един лифт . Все пак е най-големия инвеститор в България с 1,2 милиарда лева :))))))))

ПРАВ Е СИМЕОНОВ ! ЗА РАЗЛИКА ОТ КОМЕНТАРИИТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ ФИНАНСИРАНИ ОТ ЗЕЛЕНАТА МАФИЯ 1

Много богата тая зелена мафия. Колко хиляди изкарва на протести. А хотелиерската мафия на Цеко само няколко стотин. И стиснати, за да не плащат, заплахи с уволнение.

''Ще притискам инвеститора за втория лифт'' Уф леле мамин , ама като ти си тъп , та не можеш да излезеш с нещо по-умно от това , защо и нас ни вземаш за тъпи и вярващ да се вържем.

Като лимонче , нали ? Ех Валка , Валка, това ти харесвам на тебе , че нищо не ти харесвам. Никакво раздвоение относно теб не предизвикваш у мен.

Правителството на България започва да работи вече силово и репресивно спрямо своите граждани. Държавата е използвана брутално като инструмент за налагане на мутренско-финансови схеми за печалба, като видимо членове на правителството са рушветчии. Такова мародерско правителство трябва да се ориентира към оставка и да си отива. Ако не, да се прави ремонт на кабинета. Симеонов и Ненов не са желателни да присъстват в новото правителство. Не е лошо цялото правителство на Борисов да си ходи, преди да е почнало да извършва мащабни простотии.

Като слушам какви ги говори и върши вице премиера, Бат Сали от Самоков ми изглежда като много интелигентен в сравнение с вицето.

Георгиус Георгиу, ти си брат ми, инвестирай!

Не случайно когато Щастливеца е писал Бай Ганьо времената не са били по- различни от тези в момента. "В Бай Ганьо е заложен реален исторически трагикомизъм, породен от бързото разместване на социални пластове в новоосвободена България."

КЪРЛЕЖИ изпиващи патриотизма на българите!

Ако не ме лъже споменът,нашата държава си има министър на туризма и той се казва Ангелкова. Валери Симеонов като вице отговаря за икономическото развитие на страната. Освен това сме учили,че туризмът е най-уязвимият отрасъл на икономиката-при икономически кризи,природни бедствия,тероризъм и т.н. Най-висок процент във БВП от туризма имат най-бедните държави или най-малките,с малък брой население. Защо не сме чули Симеонов да говори за развитие другите отрасли на икономиката ни.

НФСБ вече е в сградата на ул. "Г.С.Ракосвски" 134 и всички знаем, какъв е краят на предходните й обитатели ... такъв ще бъде и Вашия гусин Симеонов!!!

Ти пък къде видя края на СДС? СДС е политическа сила, съчетаваща както либаралната, така и консервативната философия и освен това е марка, НДСВ и ГЕРБ засмукаха електората им чрез феномена на лидерите им. По-скоро НДСВ и ГЕРБ са обречени на гибел, естествено в по-дългосрочен план.

ДСБ е марката, а СДС ще последва съдбата на гуруто си Иван Костов.

Да оставим спомените в миналото

от него помен няма, все още някой пенционер се сеща за него и си мисли че го има. СДС беше сборище на разни хора с различни идеи които искаха да свалят социализма! Ама незнаеха какво изобщо трябва да дойде и за това стана една празнина която се попълни от разни бандюги! А в СДС имаше доста измамници! ЕЙ ГО КОШЛУКА !

Откакто преди 10г. 4-5 заведения в център на Банско ми отказаха да ме обслужат не съм стъпвал и скоро няма да стъпя. И да банско се владее от ДС мафия. Но трябва да има развитие.

Интересно ми е, до кога Борисов ще го търпи тоя палячо, който очевидно е на някаква модерна тежка дрога, иначе не виждам друго обяснение за подобно неадекватно държание и недопустими изказвания, както за лифта в Банско, така и за Евро председателството, както и за заплатите на полицаите. Този човек си е уникален простак като за начало, без възпитание и морал, но очевидно е и неадекватен на ситуацията. Време е Борисов да го разкара. И него и другите двама от т.нар. патриоти.

1.ДЕМОНТИРА СЕ НАЛИЧНИЯТ ЛИФТ 2.НА НЕГОВО МЯСТО СЕ МОНТИРА НОВ ЛИФТ С КАБИНИ ЗА 40 ЧОВЕКА. 3.ТОВА ВСИЧКОТО СТВА ЗА 180ДНИ, Т.Е. ОТ 01.05.2018Г ДО 01.11.2018Г. 4.АВСТРИЙСКА ФИРМА Е ГОТОВА ДА ГО ИЗПЪЛНИ!

Кабинките според тъй наречения "идеен проект" за втори лифт щели да са за 10 човека, така че и 20 местни кабинки не могат да се напълнят!

Това са пилони от над 50 м. с тежки кабини за по 40 човека. На такава простотия никой няма да се качи, защото се пада от високо.

Няма да откриваме топлата вода, не сме по-хитри! Каквито са кабинките с голяма вместимост по алпийските курорти, такива да монтират!

ДОЛЕН и КОРУМПИРАН лапач!!! при това мазен и противен

За да има конкуренция втория лифт не трябва да се изгражда и стопанисва от собственика на първия лифт. Така се получава монопол на дейността.

.... за да има конкуренция, в един ски-район трябва да има лифтове на 2-3 собственици ! Тай попара я сърбахме на Витоша, когато трябваше да купуваме билети да кабинката, а после други билети за Академика и трети билети за Заека. В Австрия са по-умни - с една карта можеш да ползваш няколко ски-района с различни лифтове.

НЕ Е ПРОБЛЕМ С ЕДНА КАРТА ДА СЕ ПОЛЗВАТ РАЗЛИЧНИ ЛИФТОВА НА РАЗЛИЧНИ КОНЦЕСИОНЕРИ! СЕГА ДОБРЕ ЛИ Е ЦЕКО ДА ТИ РЕЖЕ ГЛАВАТА ДОКЪДЕТО ТОЙ РЕШИ?

и кой ще си плати веднъж за едната кабина и после за другите съоръжения?

Ако Цеко Минев искаше да няма опашки пред съществуващия лифт и да изведе хората до ски пистите, досега да е решил проблема. Заменят се съществуващите кабинки с по-големи, при необходимост се подменят стълбовете!!! Вместо това вече десетина години води война с вятърните мелници. Отделно от това, предложението, прието от Министерски Съвет не се цитира коректно. То е за приемането на план, с който се изваждат 48% от територията на Пирин като защитена зона. Това естествено не означава, че веднага цялата ще бъде застроена, а че върху нея вече отпада забраната за строителство!

Не хода да почивам на българското Черноморие, защото ето такива безмозъчни като Валери го превърнаха в бетонна пустиня. Няма да ходя и на Банско, защото е една голяма кочина от хотели с лоша храна и нулева хигиена. Майната му на лифта! Съсипахте красивата природа на България! Съсипахте българските море и планини! Изроди!

Те проект нямат, одобрен проект нямат, Симеонов щял да ги притиска да го завършат.Говорят се само празни приказки.Дали ще се наложи да се отсече нещо или не, става след абсолютно завършен пълен проект, съгласуван през всички институции, Оценка за въздействие върху околната среда/публично обявена и обществено обсъдена/ и т.н. Според върлите привърженици на строителството инвеститора е готов.А с какво по-точно? Явно с намерение да господства в района.

.... при липса на конкретен проект и процедурите по неговото одобрение, върлите противници на инвеститора са оплаквачи на нероденото бебе.

Значи проспокойно мога да кажа, че ако някой смята тоя миндил Симеонов за патриот родулюбец и неща от сорта то със същата сила може да се приеме, че ердоган е Левски и би дал живота си за България! Толкоз по въпроса!!!!

Този псевдопатриот ще ходи след някоя друга годиина да следи за децибелите в презастроеното Банско както ходи по морето! Ама така е като има глупаци да гласуват за такива антибългари!

може ли някой еко мафиот да обясни, защо никой не се дигна срещу тръбите на южен паток, а срещу две пътеки в Пирин скочиха всички? Да сравняваме ли, колко дървета щяха да се отсекат за южния поток?

НА 1300 ГОДИНИ! НАМИРА СЕ В ЗОНАТА ЗА ЗАСТРОЯВАНЕ!!!!!!ТЯ Е СЪВРЕМЕННИК НА БЪЛГАРИЯ!

Кой ти каза, че не е имало протести? Имаше протести и по морето имаше протести, но както винаги мафията гази нормалните хора, прегази природата и ние всички виждаме лошите резултати. Не може хора като теб, които очевидно не са стъпвали в Пирин да говорят глупости.

протести нямаше. А не само, че съм стъпвал в Пирин, стъпвам често там, както и по другите планини и то не само в България. Но такива протести срещу южен поток нямаше. А там рискът за природата, както и риск от еко катастрофа беше стотици пъти по-голям.

Ти знаеш отговора,лично Путин е замесен!Сега бегай на Козяк за доклад!

its

Бай Ставри. 25 години самота.

Патриоте-Мафиоте, стига разтяга локуми, ами кажи кой е собственика на ЮЛЕН??? кОЙ? кОЙ?

никой не е длъжен да ти дава обяснения!

Напротив, докато ние им плащаме заплатите са длъжни да ни дават обяснения. Я се събуди! То бива простотия, ама твоето надминава допустимото.

Толкова гладни и жалки!!! Ако има как и на Вихрен ще направят хотел! България си е направо "европейска" държава !!! Народе ????

Къде се скри тази мишка Министера на туризма .

Хиляди природозащитници протестираха в центъра на София в четвъртък срещу решението на правителството да позволи по-нататъшното изграждане на ски писти и лифтове в планинския национален парк "Пирин".

ЩЕ ЗАБЕЛЕЖАТ ПРОТЕСТА НА 8000 ЧОВЕКА В СОФИЯ?

Далавери, алоу-у-ууу балевски, когато започнат да го строят този лифт тебе никой няма да те брои за слива, защото няма да си вече във властта. Всичко и преходно, винкел, остава само това, което си успял да изядеш и изпиеш и онова там третото, дето ти отдавна не го можеш!

Ами то рекета е в кръвта ви на всички дето сте властващи така че няма нищо ново в това му приказване..И тоя кат боко като му зададът неудобен за него въпрос се нахвърля на журналистите..вярвайки си че така ще изтрие истината за себе си..

Има забрана за пушене в заведенията и тя не се спазва, така и ще стане със забрана за изсичане и презастрояване. Колко му е да построиш незаконно хотелче, а след това да го узакониш с любезното съдействие на управляващите.

И този гей стана откакто е вицепремиер иска да се притиска с инвеститора....педераска работа.

"България става сериозна европейска държава и законът има върховенство. Питам Ви, как България ще стане "сериозна европейска държава" при наличието на не сериозни и корумпирани политици?

Защо не се плака сега, че Борисов без него е взел решение, щото не е взел пари, като за лифта. Там взел пари и заплаши и коалицията да бутне. А сега си мълчи. Полицаите не са му платили.

Ама какво си въобразява този нещастник - с планината Пирин ли се мери. А като се презастрои - мишко нещастна, как ще възстановиш щетата. С какво право посягаш на нещо много по-голямо от теб, което не ти принадлежи и за съсипваянето на което не можеш да платш цената с нищо.

Да ве да,след 2 години я камилата я камилара,ти може да не си изобщо във властта,а Пирин да е изсечен и налят с бетон... Вече никой не вярва на думи,не вярваме на нито една институция в България,камо ли пък на политици!!!! Вие освен да лъжете и да крадете друго не правите,само като се досетя,че приехте точно между Коледа и Нова година постановлението да се строи 2-ри лифт,а не го приехте сега или преди празниците... Лъжете за пореден път!!!

"подкрепящите" строителството в Пирин вчера бяха извозвани до София с училищни автобуси, предоставени на общините с единствена цел да возят ученици? Кой разреши използването на училищни автобуси, закупени с данъците на всички българи, да се използват за подобни мероприятия? И кой ще бъде наказан за това нарушение? Училищен автобус с номер КН1858ВА и табели "Аз искам да карам ски в България" и "Превоз за собствена сметка" беше докарал "протестиращи в подкрепа на лифта". Та ми се ще вицепремиерът да коментира този въпрос. Аз от своя страна ще изпратя официално запитване до МОН по въпроса.