Манолова се захвана и с банки, монополи и ”произвола на ЧСИ”

До две седмици омбудсманът Мая Манолова ще внесе в НС промени в закона срещу лошите практики и произвола на ЧСИ, банките, монополите и фирмите за бързи кредити.

Обратно в новината

Коментари - Манолова се захвана и с банки, монополи и ”произвола на ЧСИ” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откриваме сезона за обстрелване на ЧСИ. При липса на огнестрелно оръжие може да се ползват бухалки, мачета, брадви и др. оръдия на труда.

А кога ще разбие монопола постановен със споразумение между ВСС и Камарата на частните съдебни изпълнители за събиране на постановени глоби от ЧСИ, а не както постановява ДОПК, с публични изпълнители?Така излишно и с умисъл се събират допълнителни такси от гражданите.

И от мен усмех г-жо Манолова.Ти си единствената ,която работиш за хоратаСамо ще попитам до сега такава длъжност Омбудсман дали сме имали?Само на хартия ,за голяма заплата.

Истинска наслада за мазохиста е да чете умствените напъни на нашия омбудсман. Ненадмината е. Предлагам й да ги издава в седмичник / Овча мисъл/

НЕ СЪМ КОМУНИСТ,НО НЕКА С ХУБАВАТА ТИ ГЛАВИЧКА И ПРИЧЕСКА ДА РАЗБИЕШ ТЪПАТА ТИКВА,КОЯТО ОТ НИЩО НЕ СИ ВЗЕМА ПОУКА.Е МНОГО АЛЧЕН ЧОВЕК,ТИПИЧНА МУ.......

беше много противна докато беше в парламента. Сега я виждам в друга светлина. Явно си е губила времето досега с политика и най-после е намерила истинското си поприще. Успех и пожелавам в борбата с тия кръвопийци, а също и във всичките и начинания като омбудсман до края на мандата.

мома да не е живяла до сега на Трапист1??? Що си мълча? Не е ли участвала в комисиите на НС когато са се приемали същите тези закони?

Вземала е участие в създаването на нормативната уредба, но сега вижда реакция срещу тези актове. Реално поглднато ЧСИ-то е напълно безполезна юридическа твар, която не може да ти прибере парите от некоректен длъжник, който предварително е обмислил да те излъже. От друга страна може да побърка изпаднал в затруднения коректен длъжник, който никога не е имал престъпни намерения и поради това не е взел ниаккви предварителни мерки за правна защита.

това си е типчно комунистически приом - първо създаваш проблем, след като на хората им стигне до гушата пристигаш на бел кон :))))

и апостол Павел в началото не е бил християнин...

и сравнение с апостол Павел?

Който не се е сблъсквал с ЧСИ не знае за какво става въпрос.

Вярно е!!!

Частните съдебните изпълнители имат застраховка, която им покрива всички "гафове", ако случайно ги накажат от Камарата на частните съдебни изпълнители, тоест техните колеги. Но за да ги накажат, първо трябва да пуснете жалба във Камарата на ЧСИ. Има слухове, че има ЧСИ-та, при които работят по 200-300 човека. Това си е цяло АД за прибиране на средства. Има също така слухове, че много съдии си правят отвод по дела срещу определени ЧСИ. ЧСИ могат да злоупотребяват и има реалната възможност това често да им се разминава. Колко хора ще разберат или ще могат да се оправят сами, ако задължението им е натоварене със 100 лева, които те реално не дължат? Хората в България са бедни. А обикновено това са и по-голямата част от "клиентелата" на ЧСИ. Тези хора нямат пари, нямат възможности, нямат много добра правна култура (както повечето в България). В заключение, ЧСИ се очертават като свръх овластени ООД дружества, върху които никой не упражнява контрол, и които разполагат с адвокати (като и те самите са юристи), счетоводители, охрана и други. А обикновените хора, които изпитват цял живот финансови затруднения, които са загубили парите си вече многократно, не разполагат с нищо. И сега към цялата тази схема прибавете Топлофикация и разни други нагли дружества и финансови институции. И много хора просто емигрират, защото не виждат друга възможност.

ха дано е дошло време и простосмъртните да имат права.... пчеличке,виж там, поразледаи законите и за битовата престъпност

не е ли най-добре ЧСИ да се закрие и останат Държавните съдебни изпълнители?

майче, като си почнала, не забравяй и нотариусите

ще ни трябва чужда армия, даже военна коалиция, с омбудсман няма да стане!

Pesh0

Мая каквото и да говорш , неможем дазабравим нито Костин Брод , нито дебелоочието ти по времето на Станишев . Това което показваш сега е че можеш да мислиш правилно ... но това не променя факра че си затънала в корупция, като цялата политическа класа . Така че какво казваш , сега , няма никакво значение . Ти си част от измамниците на народа . Ти си политик

е било така.В началото Левски е бил сам, после започнали брождения, после възстание.....Всичко има край!

Излиза,че пчеличката Мая върши повече работа от колкото цялата разбойническа БСП банда.

БАНКИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА КАТО ЗАКОНИ КРАДЦИ ,ПЛАДНЕШКИ РАЗБОЙНИЦИ ,КРЪВОПИЙЦИ,НЕ СЛУЧАЙНО ,ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ ХРИСТОС ИМ ГО КАЗА В ОЧИТЕ И ЗАТОВА ГО РАЗПЪНАХА,МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ БОРИСОВ НЕ ЗНАЕ ,ПРЕКРАСНО ЗНАЕ САМО ЧЕ МУ СЕ ПЛАЩА ДА МЪЛЧИ,ТАКА МЪЛЧИ И ПРЕД МЕРКЕЛ И ЗА НАГРАДА ОТНОВО ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ....МНОГО ТЪЖНА СТРАНА СМЕ МНОГО ТЪЖНА......

БАНКИТЕ СА В ОСНОВАТА НА ТРАГЕДИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ,ВЛАСТА СИ ТРАЕ ЗАЩОТО Е КУПЕНА .БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ ТРЯБВА ДА СЕ СПРАТ,НЯМА БАНКОВА ЛИХВА В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ПО ГОЛЯМА ОТ 6% .БРАВО МАЯ,УМНА ,БОРБЕНА И КРАСИВА

Циркаджийка! Вдига само пушилка. Дреме им на монополите. Пак си стрижат стадото до голо!

През няколко коментара има хвалебствия от рода на "Браво, Мая", "Отначало не и се доверявах, но виж какъв прекрасен държавник е Мая". Ще я вадят от запаса и ще става действащ политик-мафиот. Що се отнася до ЧСИ, това е рекламен шум и акция. Като със всяко друго мошеничество на по-високо ниво от пазарни измами и мутренски рекет, и това се остави да изцеди каквото може преди да решат че било лошо. Добро утро! Аз мога да се проява като далновиден политик и направо гений в тази област - с лекота ще изброя показните акции и "наболели" проблеми за следващите 10 - 20 години. Които, обаче, би трябвало да се решат сега от "Прекасна Мая", а не след като вече е късно. Корупция и връзкарство и непрофесионализъм в администрацията, демография, градоустройство и устройство на територията като цяло... списъкът е дълъг.

Да прав си - имаше много показни и замазващи очите акции. И не изключвам възможността това да си е чиста проба стратегия, но предвид наличните опции не виждам друго по-добро предложение. Ти виждаш ли за да го предложиш? Щото сигурно имаш алтернатива за нейния пост - някой който ще подхване нещата както трябва? Докато всички седим и изнасяме концерти пред парламента, ще избираме най-малкото което се прави в наша полза. И предвид развитието май ще се окаже че Майчето ни е най-качествения политик.

Я си кажи трите имена и ЕГН то да го дам на съдя изпълнител и да кажа че ми дължиш пари и познай как и ти ще потърсиш Мая

А ТОЗ ЧСИИИИИ ЩЕ СПИ ЛИ ВЪОБЩЕ СЛЕД КАТО СЪМ ГО СКАНИРАЛ А ДРЕШКО АНДРЕШКО ТЕ ЧАКА И ТЕБ И НЕГО С ОХОТА

няма нужда, те ЕГН-тата си ги имат вече. Всякакви монополи им снасят всеки месец по десетки хиляди единици лична информация. И после тази информация остава там завинаги.

След третият думнат в кратуната чси,нещата се решават!

е тук ЧСИ ЧЧ СС ИИИИИИ А КАК Е В БЛАТОТО ВОДАТА ТОПЛА ЛИ Е ИМА ЛИ КЕ ЛЕ ПИРР А УРОДИ

Точно така Едно време мутрите дойдоха двама с бухалки и ми взеха телевизора а сега този дошъл сам с писалка и иска да ми вземе къщата .... не е лошо да разчистя в мазето място за гости

КОГА ЩЕ СЕ ЗАХВАНЕ?

Мая Манолова с действията си почва да ми харесва.

Манолова да започне да бие по лошите строители , които си изоставят блоковете недовършени.Това е бичът на сегашна България.Кой получил строително разрешение не е най-важното.По-важното е да довършваш започнатото строителство.Да огледа ЗУТ, лошите строителни практики,недоглежданията на общините и ДНСК в тази сфера и лапането на ЧЕЗ от цялата тая работа.ЧЕЗ дерат по 10 кожи, като прибират цени като за промишлени клиенти на обикновени/при това измамени/ битови потребители,населяващи блокове без акт 16.Ако иска Манолова да постигне нещо наистина стойностно,да се заеме с тези проблеми.

Представям си каква суматоха щеше да настане,ако Манолова бе премиер или поне независим министър на вътре. работи.Сегашните не могат дори и да мечтаят за признанието към нея!

Искам да вярвам, че Мая Манолова ще успее. Една много искрена и честна жена. Успех! А ние гражданете да я подкрепяме с по-активни действия.

Вземете и вие се образовйте правно как да избегнете нежаланата дейност на ЧСИ-тата. Не чакайте само на МАЯ. Има доста вратички да бъдат оставени тези лешояди ЧСИ-тата без нищо.

БРАВО МАНОЛОВА. От началото я приемах с предубеждение и недоверие. ТОВА КОЕТО ТЯ СЕ ОПИТВА ДА НАПРАВИ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА И НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЖИВЕЕМ В ФЕОДАЛНА ДЪРЖАВА С МЕСТНИ "БАРОНИ" С БАНДИ МАЛТРЕТИРАЩИ И РАЗДАВАЩИ "ПРАВОСЪДИЕ"В ПРОВИНЦИЯТА. НА ДЪРЖАВНО РАВНИЩЕ: -ПОЛУБАНДИТСКИ МОНОПОЛИ (Топлофикации,ВиК И Т.Н.) -ЧАСТНИ СЪДИЛИЩА,ЧАСТНИ СЪДЕБНИ(?) ИЗПЪЛНИТЕЛИ И Т.Н ОБЩО: ПОЛУДЪРЖАВНИ-ПОЛУБАНДИТСКИ "ИНСТИТУЦИИ" ЗА ТОВА ВСЕКИ ГЛЕДА ДА СПАСИ ДЕЦАТА СИ ОТ ТЪЗИ 25 ГОДИШНА "КАША"

Тоя "гост" си е едно крадливо ЧСИ!

има един съдия в Карнобат,димитър маринов се казва,ако ги сложа на кантара заедно с тая тъпа мая ,въобще няма да има показания-нула,щото няма мозък в тиквите им

Най вероятно ти нямаш мозък. Живееш в държава в която за дълг от 2 лв.те осъждат да платиш 1002 лв и ти продават жилището почти без пари

Ускори процеса с лечението си!

Бях много скептичен към Мая като омбудсман, но от самото начало ми харесва какво прави и как се справя с позицията си. В момента абсолютно я подкрепям и смятам, че до сега имахме само пионки и на тази длъжност и тя е първата която успява да ни покаже възможностите на тази институция.

винаги съм се удивлявал на тъпотията на такива като тая мая ли бая ли,си ми е тая на кура

Шапки долу пред Манолова!Единствена от всички,които са във "висините" тя има смелост да огласи изнудването на което са подложени обезправените.Нямало резултат!Няма защото сме я останили сама!

кой прие тези закони? Тя нали беше в парламента в комисиите дето приемаха тези същите закони, що не рева тогава?

Боклук отивай да плюскаш на държавното банкетче и после да облекчиш някой другар я орално я анално...... боклук...

казах да се закриете а вие още цапате въздуха,идиоти

И аз съм един от пострадалите от ЧСИ (Мариан Петров или ,,, забравих фамилия) - 230 лв за телефон на монополиста М-тел през 2003 бе за 20 дни 230 лв. А след действията на този чси станаха 3000. 10 години не спира да ме преследва. Идва с полицаи вкъщи. Тук два кожодера - М-тел и ЧСИ. Последният успя да ми наложи запор в банката. Исками се да вярвам, че Мая Манолова ще успее да направи нещо срещу този произвол.

За 10 години е трябвало пет пъти да му насиниш мутрата!

Ами да беше си плати 230 лв навреме бе,Niki!

Нали написах за другия монополист - М-тел. В никакъв случай не наговорих на 230 лв. Тук вече е принцип - защо да платя сумата, която в никакъв случай не дължа.

Ники, монополиста МТЕЛ насила ли ти набута телефона или ти си го взе без да мислиш как ще го изплащаш ??? Познавам много като тебе...затънали в заеми, без работа, но искат телефони по 300, че и повече лева. Това го има само в България...сметките са проста математика. Ако не можеш да си го позволиш - не го взимай..и чети дребните букви и цифри в договора

А бе, ти от дума разбиращ. Не беше мобилен, а домашен. 2 години съм плащал някакви невероятни суми и най-после писна ми. И никакъв не съм безработен. Така че затваряй устата.

защо лъжете бе тъпанари,пратих празен коментар,да не обидя някой ,и вие не го помествате

-----------------

ЧСИ са изключително нужни. Преди да съществуват кредиторите нямаха никакъв шанс да си съберат каквито и да било пари от некоректни длъжници. Проблемът настана с некоректни ЧСИ, институциите за бързи кредити и адвокати, които тъй като не стават за друго товарят длъжниците в производството пред ЧСИ с необосновано високи такси. Това трябва да се промени, като се рагламентира таксата, която могат да взимат ЧСИ и особено разноските, които могат да събират. От там насетне всеки малоумник, който е взел кредит, без дори да се замисля като как ще го връща, трябва да си носи последствията.

да коуега, даааааа

ЧСИ в този си вид са просто вредни! Пускане на апартаменти на публична продан, без да се обявяват вписаните върху тях тежести, Пускане на публична продан на имущество многократно надхвърлящо задължението по което е образувано изпълнително дело, изпълнителни дела срещу длъжници без да им се дава възможност да си погасяват дълговете - изправят ги пред свършен факт... Не са едно и две неща. Камарата на ЧСИ, която трябва да следи да няма лоши практики сред тях само замита. Дейността и на двете трябва да се регламентира отново и да се промени из основи.

това са абсолютни глупости (не твоето написано, а сътвореното в България). Всяка 'даваща' институция си има хора, които следят за даденото и достигат до човека, намират варианти. Когато човек ане може да върне - има си съд, който ще отреди дали и какво силовите структури ще направят. Някви спукани капути да саморешават и самоизпълняват някви неща; а в същото време редовия данъкоплатец да не може дори да защити имота си ... пожелавам на всичките гнусяри вечен огън в сърцата, вечна гной в месата, вечна болка в душата.

аха, разбирам че още хора са нужни за да защитават банките и корпорациите. Затова пък, хора да се самоорганизират и да защитават държавата, държавните граници - ооо, не. Значи малоумника дето дава пари на чернилки смрадливи и български незнаещи, с гордата длъжност 'банков експерт' после ще си създава цяла армия, и ще си назначава лелинчовото като 'частен съдебен изпълнител' и чичовото като 'консултант по кредити'? Ей това ако не е оптимизация, цифровизация, автоматизация, а още и консолидация (щото всички са един дол дренки)!!! Хвала, хвала! Куршуми вам!!!

не може да реши тези проблеми, той само ги посочва!Тюмбелите в НС могат да ги решат чрез законите...!Да видим дали въобще ще й обърнат внимание?!

и прави на Мая, че ако да е дама, рови из всички бърлоги на олигархията и кожедерите на бедния български народец. И срам за нас като народ, че от цяла България само една Мая смее публично да преследва кожодерите. Една пчеличка пролет не прави г-да, вместо да викаме браво, трябва да последваме примера.

чакай чакай, каква чест, какви дами, какви олигархии, какви 5 лева? Тя това е назначена да прави. Това в превод означава - всичките свине са назначили едно смешно човече да разиграва хората и от 100000 проблема да им решава по 1 ... и така примерно на всеки 3-4 месеца. Докато тя 'реши' или по-точно обърне внимание към възможността за решаване на нещо, свинете създават още 100 неща. Когато такива като нея станат четирицифрено число, тогава ще започнем основателно да си мислим, че може би може да се оправим. Толкова сме зле.

Abu Talib

ЧСИ не са и не може да се числят към съдебната власт.Да се отмени техния закон и този за частните нотариуси.

Поздравления за това, че след десетилетия жалки подобия на омбусмани най после има един който е намерил призванието си да защитава публичния интерес. Светлинка в тунела.

Abu Talib

Трябва да се премахнат тези ЧСИ. Те не мога да се числят към съдебната власт. Допуснато е извращение с правото, тъй като им е предоставено правото да взаимодействат с полицията, която е републикански орган. Както и нотариусите. какво правят- бият печати по цял ден, и получават огромни суми,които иначе следва да влизат в бюджета.Но неп врлизат, а само съвсем малка част под формата на данък.Остатъкът е нещо огромно за този вид "работа".Кавичките са за това, за да се подчертае тунеядския характер на тази частна професия. Бая широко допуснаха да се тълкува тази свободна стопанска инициатива. Колкото до инициативата-Да.Свобода. Но не и слободия!...

Браво на Манолова , желязната Лейди на България .И една сламка за Омбдусмана на България за Дискриминация - В България има закон за Данък 10% върху Лихвите на Влогове в Банки . Защо няма данък на Лихвите от Кредити за частни лица ?Ще дам един пример - Фирма за Бързи Кредити или за покупки на техника слагат Лихва от близо 300% годишно . С тези пари ще се намалят разходите на Домакинства с Безработни и ще се вдигнат Пенсиите . Защо Лихварството се узакони ?

Манолова не спира да изненандва приятно. Постоянно показва как една публична личност трябва да си върши работата. За съжаление личности намерили призвание в това да защитават публичния интерес на думи са много, но на дела са незабележимо малко у нас. А както народът е казал: "Една птичка пролет не прави." Преднишните омбусмани бяха жалка пародия. Манолова е на светлинни години по-добро попадение.

Тя Мая уж мнгог работи ама файда няма. Никаква. Нито за референдума, нито за банките, нито за топлофикация, нито за енергото. И за това нищо няма да стане. Само дига пушилка. Друго няма.

Баце, Идиото?