Българският лекарски съюз предлага проф. Кантарджиев за орден "Стара планина"

От съсловната организация изтъкват изключителните постижения и безценния принос на лекаря към медицината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм член на БЛС и мен никой не ме е питал какво мисля по въпроса!

То хубаво, ама по-скоро да му го присъждат, че да се наложи Кацаров да му го връчи. Или Радев, нали той е отговорен за действията на правителството. ;)

Кой отмени плановите операции и колко души пострадаха и умряха от това? Орден заслужава, нали?

Направо да го издигнат за кандидат-президент.

Какви са тия глупости, бе?

Нинова, Манолова, Антон Кутев – ето кои от БСП гласуваха за Пеевски през 2013 г.

Тук ордените се раздават като чиновете … нали така “генерал” Борисов…

ми сподели: Специалистите по Заразни и паразитни болести се броят на пръсти в България и те са на възраст близка до пенсиониране. Днес араби и гърци, поради лесното следване и чакане на специалност 2 години, са лекарите по заразни и паразитни болести в България. След взимане на специалност бягат "навън".

За д-р Ментърджиев вместо орден "Стара планина "да го сложиме върху купчинка от млади л..на!

Едни идиоти номинират друг идиот, нормално....

Много ми е симпатичен, но това е прекалено! Хора, запазете здравия разум и не изпадайте в една или друга крайност. Забавен е, може би е добър лекар, но такива в Бг има още много и слава Богу! Но това награждаване с ордени за щяло и не щяло девалвира самият орден. Не коментирам факта, че го пенсионираха законно. Това не му пречи да упражнява професията си и да работи ако желае, но не може да е на ръководен пост. Къде е драмата? Да, наистина не е приятно след години успешна работа, да те повикат и пенсионират, но пък това показва, че са се отнесли специално към него. Другите в подобна ситуация ги пенсионират без за това да се нагърбва цял министър. Наистина стана досадно това мрънкане!

Щото бил рязан хидроинжинер?

Те на главния коняр на шведските кралски конюшни дадоха преди години... смисъла на този орден, отдавна се обезличи..

Тиквен медал, вместо рушвети и кражби! Звучи справедливо.

Да, така е. Закриваме Ковид пандемията. Обаче на следващата вълна, моля, не търсете болнична помощ! Нз тогава, кой ще ви е виновен

следваща вълна? От какво?

Абе Кантарджиев. Той вече не участва. Друго си е Кацаров и Мира Кожухарова да определят мерките за пандемията. На есен с песен!

А за орден куra ми Янко може ли да е награден? Ще го кyрoположа с държавния жезъл по едната и другата буза. Безобразие и обществено лицемерие е на този човек да му бъде обръщано толкова медийно внимание......Още малко и нобелова награда за медицина да му дадат на бай Шиле - вся страх и паника в хората заедно с голата тиква. Надявам се да има разумни хора, които да не хващат декиш на такива статии...

Тези са ненормални.Свършиха се нормалните лекари ще награждаваме шутове

Вирос нЕма нали;)

Айде да идват изборите. Пак ще сме първи, нищо че няма да управляваме. Просто искам да се види, че всички анти-герб паляци сте малцинство ОТНОВО.. Не всички мислят като драскачите от форума на дир-а

Ееее, ма не е честно само на един НОЩ- ник, трябва на всичките безстрашни борци с пандемията и на- вече на всестранно развитите Балтов и Ботоксов дето доказаха на цял народ, че освен от ковид отбират и от шумящи пътни маркировки;)) Тъй де - или на всички, или на никой!

Ако наистина Лекарският съюз е дал подобно безумно предложение, то трябва цялата гилдия да иска сваляне на ръководството на БЛС за,уронване на престижа на българския лекар. Защото да предложиш този палячо и антиспециалист за такава Държавна награда е подигравка с цялата армия достойни лекари, които бяха на предния фронт и продължават борбата с пандемията. Докато този мушморок сееше нелепи изявления и се държеше като клоун, без никаква експертиза и познания по темата Корона вирус...

По-добре орден стар боклук.

Освен ордена може ли да му дадете крем без антибиотик, нещо за сваляне на кръвното.....щото тоя хемороид няма лек:)))

да се дигне МАВЗОЛЕЙ на всичките НОЩ-ници и дори на вожда пращайте СМСи DMS BACILI

Тапия за знахар.Лекуваше Covid с ракия,джинджифил,лимонов сок и домати.. Освен това ,това не му е първото пенсиониране.Йато военен лекар ,той е пенсионер от 15г.Но му е добре на двойно финансиране от държавата- пенсия и заплата

Кой? Мангъров ли лекуваше с джинджифил и това, което си написал? Щото всички знаем за мангъров, че лекува точно с тези неща.

излъга тотално: декларацията му в която да вписани около 600 000 е за 2019 , собствено декларирани като заплати. а за 2020 или пък 2021 в разгара на КОРМИДА още не са написани в сайта дори този факт не отбеляза, а наприказва куп лъжи да се прави на болен и жертвичка

От такива човеколюбчета ми писва на фуя. дайте му 5 ордена та белким спре да реве този гном герберски

Селският хитрец Кантарджиев с орден"Стара планина"?

Не ми се мисли Какво ги чака Герб След Изборите!!! Просто не ми се мисли Някои хора ще реват с глас!!!

Истински човек! И както се казва няма ненаказано добро..... "пенсионираха го" . Едно време направо разтрелваха умните хора... същите тия бедняци и недорасляци, които слагат минуси по нареждане на Дубая

Хапчетата

Покрай ковида, колко измамници ги наградиха с най високи награди та тоя ли няма. Дростен го наградиха с почетен кръст в Германия, тва е тоя дето измисли пцр теста за ковида без да има и най малка представа от вируса (началото на 2020), затова пък с 45 цикъла на увеличаване на материала, което дава къде 80 - 90 процента фалшиви положителни резултати.

Да се уволни целият лекарски съюз!

Мястото на този и компания му е в затвора! Отнемане на лекарските му права и публичен линч! Гнусен и наглъл тип, натегач на властта! Беше от групата, които всяваха страх, паника и заплахи към обществото, забравил това което е учил по медицина и се е продал за пари. Наградата на такива типове е публичен линч и за дълго на топло в килията!

Твоето място е в затвора. Ама няма кой да те вкара там. Защото аз съм сигурен, че си участвал в дезинформацията за ковид в 2020 година и си изпратил много доверчиви хора в гроба, тоест ти си и един убиец!

Верно ли бе, ми че от 54 познати с вируса, всички са живи и здрави.

Е, те умрелите няма как да се обадят, че са умрели от този вирус. По обективни причини.

Кой е за пандиза смешко? Да не би да си се познал?

Няма лошо, но е добре да се изчака известно време да се успокоят страстите. Сега даването или не даването на орден ще се реши на политически принцип, а не на база на научния и административния принос на професора. Това ще го обезцени. И без това този орден се дава на кръгли годишини. За 70 годишнината му, ако се прецени, може да го наградят.

Напротив! Точно сега е времето. Да му се даде ордена или да му бъде отказано. Щом не е заслужил за какво да му бъде даван орден? Ордени не се дават за навършени години, а за заслуги. Щом професорът няма никакви заслуги към България нека не му дават орден. Но това да се обяви публично. Да се каже. Професор Кантарджиев никога нищо не е направил за България и своите пациенти. Няма за какво да му се дава орден. Научете се да бъдете искрени, честни и прями, а не ПОДЛЕЦИ които действат задкулисно. Поне веднъж опровергайте Уинстън Чърчил за неговите думи:" Този ПОДЪЛ народ не заслужава да има повече своя държава"

За гербераст има само СЪД И ЗАТВОР!!! 35 000 хилки на месец ЛЕСНИ ХОРАТА БЕЗ ВРЪЗКИ УМИРАХА КАТО МУХИ За разлика от Бойко,Кралев,Ниноеа и естествено Глория - какви видни боклуци!!! Не ви е срам НОЩници

Ти не си наред -Нали показаха че никой не е взимал пари от щаба.

А иначе IBAN-те пълни!!! Никой няма да му изплати на тоя калъф повече от 150 000 за смъртта на жена му!!! Лъже и лиже

Че Нинова не беше ли във ВМА при генерала, болна от ковид? А преди да се разболее, демонстративно не слагаше маска в парламента. Същото вършеше и доктор Хасан Адем от ДПС. Той боледуваше доста тежко после.

Името на Нинова е в коментара!!! Първо чети мухъл

Какъв орден стара планина бълнуват тия отрепки. Тоя е за орден централен софийски затвор. Копелдака се нагушил с пачки, цаяла година лъга и плаши стадото , а овцете искат паметник да му направят. Такива бандити не трябва да им се показва носът навън от пандиза.

Май страдаш от комплекса на малките пишки. Андрешковско нищожество!

по лесно да му дадат още няколко милиона... да си има, че толкова работи за "без пари" а медала - за борбата с коварната водка, че и доматен сок и слагаше

Този гербераст беше правилно изчегъртан!!! Отиде при Фандъкова - ДМС-ета,заплатки Цитирам “ Ако знаех,че ще ме уволнят щях да вляза в листите за изборите на Герб!” Къф орден бе - N1 по смъртност в целият свят,бе курбанджия скапан!!!

Е този нали уж беше член на БСП? Да не би да са се обединили герб и БСП?

Тези където пишат за политика тук не са в час да проверят от коя партия е . Пишат само това където и са казали за пишат.

А защо вместо да продължават да драскат простотиите си, при това непроверени, просто не им хвърлим един здрав пердах? Така са оправяли подобни типове в Царство България. Бой, бой, до пръсване и насиране. Айде после да иде да лъже и мами.

Ами сега? Шах и мат на другаря резидент! Чака се (не)адекватен отговор!

Нарича се стокхолмски синдром, няма да обяснявам повече. Умните ще ме разберат, глупаците раздават ордени

с последните си злобни изяви се разкрии в пълна степен като псхихо/социо-пат, който откровенно се гавреше и си противоречи дори в едно изказване (Неделята на NOVA (06.06.2021) колко и от какво и дали разбира е друг въпрос.

Този мушморок уби повече българи, отколкото турците са убили през Априлското въстание. А вие орден ще му давате. Мафиоти с бели престилки.

Това шега ли е? Бай Шиле е за съд заедно с генерал Смърт и Кунчев. Да не забравяме Ботокса и най-вече Негово Величество Тиквун.

Ти в лудницата лежа ли или да? Къде я виждаш връзката между професора и ББ? Че в цял свят да не би ББ да управлява? Защо Слави и неговия Тошо не ОТМЕНИХА маските,ваксините и дезинфекцията? Кажи ве лайнар? Защо отровното трии и Христо Иванов не ги отмениха? нали имаше парламент? Явно си луд за връзване щом правиш връзка между световна пандемия, професор Кантарджиев и ББ? Абсолютно несвързани приказки!

Как няма да правя връзка между професора и ББ като НОЩ му бяха абсолютни лакеи. А относно Слави, Мая и Христо Иванов. Не очаквам от тях отмяна на мерките, щом са така лоялни на ЕС и НАТО. Само една-две партии обещаваха падане на мерките-Възраждане, Атака и АБВ. Моите предпочитания са за възрожденците. И един ред за "световната пандемия". Очевиден социален експеримент. Не отричам вируса, но преекспонирането е жестоко.

Пенчо ли си, Денчо ли, лекувай си болния мозък. Щото наистина не си в ред с главата. РУСИЯ и КИТАЙ да не бяха в ЕС? В двете държави имаше такава тежка карантина, КАКВАТО У НАС НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Лекувай си най-добре ЛУДИЯ си мозък. Не сме длъжни тук да четем несвързаните ти приказки. Щом намираш връзка между вирусно заболяване и политика си за вързване направо. Вземи навреме мерки. Не чакай да започнеш да буйстваш у дома. Състоянието ти се влошава. Че КОГА в бегетпо сме имали пълна карантина и блокади , както в германия, Испания, Турция, Китай?

"Огромен е приносът му в борбата с коварната болест и овладяването на пандемията от Covid-19 у нас, което се дължи до голяма степен на неговите решения, разумни съвети и навременни действия." Нещо не ми е ясно. България е страната с едни от най-лошите показатели по време на кризата в цяла Европа. Изключително висока смъртност, много заболели и катастрофа при ваксинационния процес. Сърбия и Гърция са в пъти по-добре от нас по тези показатели! На светлинни години сме от тях. Румъния и Турция също имат по-добри показатели от нас. Грам логика няма във вашето предложение, а мотивите ви са смешни! ри такива резултати да връчим "Стара планина"! Тарикатска работа! Да не говорим, че професорът направи политически проблем с пенсионирането си.

А НА КОГО ДЪЛЖИМ тези показатели? Кой драскаше в нета лъжи и дезинформации за епидемията? КОЙ РАЗПРАВЯШЕ наляво и надясно, че това е измислено заболяване и такова няма? КОЙ съветваше хората ДА НЕ НОСЯТ МАСКИ и не спазват санитарните мерки. Другарю-господин, НЕ СМЕ късопаметни. Кои бяха тези, които демонстративно НЕ СЛАГАХА МАСКИ в парламента и телевизиите? Айде не ми отваряй устата. КОЙ РАЗПРОСТРАНЯВАШЕ конспиративните теории. кОЙ разправяше за БИЛ ГЕЙТС И ЧИПИРАНЕТО чрез ваксините. Един мой колега и жена му изкараха много тежко болестта. Но месец преди това ми каза: "Няма се ваксинирам, те искат да ни чипират с ваксината. Така пише в интернет!"

Поредното доказателство, че хората, които истински искат да лекуват хората в тази държава са съвсем малко. Всичко останало е търговец, облякъл се в дрешките на "доктор". Кантарджиев може и да е забавен, но е част от шайката всявала паника сред хората. Да, болестта е коварна, но паниката и страхът, съчетано с "изключителната" ни здравна система и споменатите по-горе "доктори", убиха много повече хора, отколкото болестта Ковид-19. Щастливец съм, че най-близките ми хора от години не са изпадали в ситуация да лежат в болница със сериозни диагнози. Определено хирурзите ни са изключителни специалисти, а и там всяка грешка е трудно да се покрие. Зъболекарите ако не са доблри, просто отпадат от пазара. Личният ни лекар също се ползва с доверието ми. Аз лично съм "лекуван" почти двадесет години от разни специалисти с "Млад си, нищо ти няма!", от две-три години ме лекуват само с "Нищо ти няма!" и то в ситуации, в които не мога да извърша елементарно движение, като да си обуя чорапите. Аз лично се пиша "бегал", ако ми се наложи да вляза в болница, пък ако взема, че изляза жив оттам ще го броя като следващ живот.

Къде я видя тази паника, която уж насаждал професорът? Че аз нещо никъде не я видях тази паника? СПОМНЯТЕ ЛИ СИ жестоко пребития пътник, който направил забележка на един кретен да си сложи маската в автобуса? И стотици други случаи на агресия имаше. Много от хората изобщо не слагаха маски и не си дезинфекцираха ръцете. Чак до ноември когато започнаха масово да измират хора, неспазващи правилата. Е, тогава всички се стреснаха и оттогава по мои наблюдения започнаха горе-долу да се спазват някакви мерки. Които на запад бяха просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Разни идиоти вилняха в общественото пространство и ни убеждаваха, че няма такова нещо и ни правеха на луди. За каква паника говориш, какви 5 лева? КЪДЕ Я ВИДЯ ТАЗИ ПАНИКА. АЗ НИКЪДЕ не видях паника, а видях една наглост и безхаберие, една простащина, видях едни зомбирани от конспиративни теории идиоти.

TwinDaddy

Много сте прав! Спазването на дистанция и носенето на маски и строгото, подчертавам, много строгото следене и спазване на тези мерки нямаше да доведе до по-лоши резултати. Само дето затваряме и забраняваме на хората да работят, без, подчертавам без да има каквито и да е доказателства къде и как се предава вируса. Без грам разумни обяснения внасяне на спокойствие, точно обратното - "яко ще се мре". Факт е, че смъртността се е покачила, но половината от това се дължи на Ковид-19. Другата половина на какво се дължи? За каква здравна система говорим? Трябва ли да мога да извадя една торба пари, за да ми обърнат внимание? Моят опит със "здравната" ни система ме е довел до извода да стоя надалеч от нея. Определено нея я интересуват колко пари ще и оставя, а не дали ще има някакъв резултат от "лекуването" ми.

Аве Сульо и Пульо! Това, че си невежа и седиш с тампончета в ушите не значи, че всички хора са така като теб. Че малко ли хора УМРЯХА в Испания и Италия. Български лекари работещи там редовно ни предупреждаваха по телевизиите. Че не мряха ли яко в някои западни страни. Ти неблагодарен, че у нас не се е стигнало до там. Имаше съвети на световната здравна организация, на немския институт Роберт Кох. ТИ ОТРИЧАШ, ЧЕ УМРЯХА ДИМО ОТ ПИФ, музиканта от онази група Тангра. Че умря депутата от НФСБ, че Корнелия Нинова беше в болница, за Слави се говореше, че преболедувал. ТОВА ЛИ СЕ ОПИТВАШ ДА ОТРИЧАШ? Че за обикновения грип кога е имало тези проблеми? Айде не ми се четат смахнатите ви разсъждения. Що Янев не отмени мерките, въпреки лятото и стихването на болестта? ЗАЩО ТИ ИСКАТ ТЕСТОВЕ ИЛИ ВАКСИНАЦИЯ НА ГРАНИЦАТА В ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ?

Благодаря ти, професор Кантарджиев ! Аз съм лекар, с 44 г. стаж и още работя. Благодарение на теб и НОЩ семейството ми не даде свидни жертви при КОВИД епидемията . От баща ми на 91., до племенницата ми на 10. Баща ми е ваксиниран от мен с най- "отровната " ваксина на Астра . Благодаря ти ! Достоен ! Си! Нека има повече като теб !

Единственото , което заслужава е тиквен медал за успешно облизване на задните части на голямата тиква.Цял живот-канцеларски плъх и плагиат.Къде са му научните трудове/има няколко, в които е съавтор на последно място/.А всеки знае кой се вписва там-началника , за да вземе някой лев без нищо да е допринесъл и да не пречи.

Ама ти си ненормален ве човек. Че какво общо има епидемията със ББ. Че в страната можеше друго правителство да е на власт в 2020 година. Това, значи ли че нямаше да се вземат мерки срещу епидемията? В Русия като беше Путин, нямаше ли я болестта, В Америка като беше Тръмп нямаше ли я болестта. Вие сте луди за връзване ве. Взехте да буйствате вече в общественото пространство.

Тоя с какво помогна, освен че изпълняваше заповедите на вожда, нали помните ластика ;)

Орден!? Вместо да бъде съден по Нюрнбергския кодекс? Думи нямам! Явно единствено историята ще ги съди всичките фашисти :(

Пирон в главата заслужава.

Проф. Кантарджиев не е единствената "стара планина" в българската медицина.

Професорът е човек и лекар, а не планина. Дори на български, на родния си език не можете да се изразявате като хората! До там затъпяха хората в тоя преход и от тази чалга. Не можете две свястни приказки на кръст да вържете. Само простотии, кога си отворите устата да кажете нещо смислено!

Тиквата е много прав: "Аз съм прост, ама и вие сте прости". А пловдивския професор който казваше,че 80% са тъпанари НЕ Е ПРАВ - 99% са неуките кретени в България. Като чета злобата и простотията ме хваща страх, че се доближават до 100%, защото като живееш сред глупаци за съжаление започваш самия ти да оглупяваш.

Ти си от простите на квадрат, дето сте се помислили за умни.

От тъпанари които са образовани до първата буква от азбуката АА не се впечатлявам. Повече се впечатлявам от това, че учите децата си да са ТЪПАНАРИ !!!! Това е ужасно !!!!!